Câinele meu păstrează strănut, ce ar trebui să fac acum?

Câinele meu păstrează strănut, ce ar trebui să fac acum?

"De ce câinele meu păstrează strănut?"Este o întrebare predominantă în rândul comunității proprietarului câinelui, în special cu noi proprietari de câini. Există o serie de motive în spatele străinului câinelui tău. Unii sunt mai puțin decât dăunători, dar alții reprezintă o amenințare la adresa sănătății câinelui.

Câinii strănută ca majoritatea animalelor de pe Pământ și ca proprietarii lor. Cu toate acestea, proprietarii de câini pot deveni destul de îngrijorați și alarmați dacă bebelușii lor nu pot opri strănutul. Unii proprietari de câini încearcă să o atenueze cu a Dog strănut tratamentul au găsit pe Internet. Continuați să citiți pentru a obține mai multe informații despre cauzele strănut la câini și diferite tipuri de strănete de câini.

De ce câinii strănută?

S-ar putea să nu observați rapid de ce câinii strănută când vă jucați cu ei. Înseamnă doar că se bucură de ei înșiși și se numesc "Play Sneezes."De obicei nu înseamnă nimic, și nu există niciun motiv să fii îngrijorat. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. strălucește mai mult decât de obicei, atunci ar putea fi în privința. Deși pot exista diferite motive, aici sunt cele mai frecvente:

Iritanți

Un motiv plauzibil pentru care strănutul câinelui tău este iritanții din jurul lor. Multe lucruri le vor irita datorită sensibilității nasului și vor lăsa un atac de câine strănut și nasul curgător. Unele exemple sunt aerul uscat, substanțele chimice în agenții de curățare a locuinței, parfumuri, praf și polen.

De asemenea, strănut atunci când au ceva depus în nările lor. Câini de vânătoare, cum ar fi Beagles și Bloodhounds Iubeste sa mirosi in jurul casei si backyard. Aceste rase pot ridica crengi și frunze mici sau chiar mici jucării ca Lego cărămizi. Strănutul poate ajuta la atenuarea mirosului sau poate dezactiva obiectul mic. Cu toate acestea, dacă strănutul persistă și câinele dvs. se simte incomod, asigurați-vă că vizitați veterinarul pentru a elimina elementul.

Infecția nazală

Uneori, puteți vedea câinele dvs. strănut și tuse și poate fi un rezultat al unei infecții. Poate fi fie o infecție a tractului respirator nazal sau superior, și ambele sunt periculoase și au nevoie de asistență medicală urgentă. Iată câteva dintre cauzele comune ale infecției unui câine:

  • Virus - similar cu oamenii, mai mulți viruși pot afecta corpul unui câine. Majoritatea acestor viruși pot provoca strănut, tuse și descărcări nazale. Poate afecta sistemul respirator al câinelui sau chiar sistemul lor nervos. Un bun exemplu este gripă canină sau gripa de câine
  • Fungi - Mulți ciuperci trăiesc în jurul nostru, iar unii pot fi infecțioși la oameni și câini. Câinii cu sisteme delicate imune sunt mai predispuse la infecții fungice decât cele cu cele mai puternice. Cea mai comună infecție fungică este Aspergiloză care vine de la ciuperci Aspergillus
  • Bacteriile - câinii cu infecție bacteriană pot prezenta strănut, tuse, vărsături și letargie. O bacterii celebre la câini este Bordetella Bronchiseptica, care provoacă "Tusea canisei."Odată infectat, bacteriile afectează traheea câinelui și tuburile bronșice

Acarieni nazali

Dacă vă gândiți încă ", câinele meu continuă să strălucească", trebuie să verificați dacă există acarieni în nările lor. Canin acarieni nazali sau Pneumonyssides caninum (uneori Pneumonyssus caninum) de obicei se depune pe pasajele nazale și sinusurile paranazale. Cu toate acestea, o excursie la medicul veterinar este foarte sfătuită să se asigure de infestare. Veterinările vor face scopuri nazale sau o spălare cu nazală profundă pentru a ști dacă acarienii provoacă strănutul frecvent. Acarienii mănâncă stratul de keratină al epidermei nostrilor, iritând astfel câinele.

In conformitate cu Merck Manualul veterinar, Simptomele comune sunt sângerarea nasului, strănutul, strănutul invers și descărcarea nazală. Manualul a indicat, de asemenea, că acesta ar putea fi transmis prin contact indirect și direct cu alți câini cu acarieni nazali. Nu există un tratament aprobat, dar unele medicamente antiparazitare vindecă infecția.

Alergii la mancare

Dacă câinele meu păstrează strănut și am exclus orice problemă posibilă? Poate că nu ați verificat totul, în special pe mâncarea câinelui tău. Alergiile alimentare se pot întâmpla cu cele mai vii creaturi pe planetă, iar câinii nu sunt scutiți. Unii câini ar putea avea reacții alergice la constituenții alimentari și pot apărea în orice etapă a vieții lor. Alergiile alimentare comune sunt din produse lactate și produse de gluten, dar unele pot fi găsite în alte alimente.

Cu toate acestea, unele alergii la mancare sunt înrădăcinate într-o linie de sânge a rasei. Mai mult, câțiva câini, cum ar fi Păstoriștii germani și Setters irlandez, sunt mai predispuse la alergii. Înlocuind alimentele câinelui hipoalergenic Dog alimente este foarte benefică.

Strănut invers la câini

Un strănut de câine și gagging nu este un eveniment inofensiv, și nu trebuie să fii îngrijorat. Câinele dvs. este doar să se confrunte cu străzuirea inversă sau respirația paroxistică. Strănutul invers este un strănut normal ca strănutul când câinele dvs. joacă.

Acest tip de strănut apare atunci când câinele dvs. inhalează cu voce tare și face un sunet oarecum snorting sau "snorking". Se poate întâmpla în succesiuni într-un interval de 30 de secunde. De obicei, câinii o fac pentru că ceva irită nasofaringe, cum ar fi praful sau alte alergeni.

De obicei se întâmplă cu rasele mai mici și rahaturile brahicalice ca Bulldogs și Pugs. Puteți masca ușor gâtul și încercați să suflați ușor pe fața câinelui dvs. pentru a atenua strănutul invers. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. nu poate opri strănutul invers sau devin persistent, vizitați un medic veterinar pentru orice probleme de bază.

Ce să facă dacă câinele dvs. continuă să strălucească?

Proprietarii de câini nu trebuie să vă panică dacă vedeți un străin de câine mic. Există nenumărate căi de atac la domiciliu pentru a strănui câinii împrăștiați pe tot parcursul Internetului, dar uneori nu sunt prea utili. În plus, nu toate informațiile găsite pe internet nu sunt întotdeauna credibile. Iată câteva lucruri de făcut atunci când câinele dvs. păstrează strănut:

  • Inspecția nasului - dacă câinele dvs. mic strănut, în mod natural, primul lucru pe care trebuie să-l verificați nasul. Proprietarii de câini trebuie să caute obiecte străine, descărcări nazale sau ceva din obișnuit. Puteți folosi o lanternă mică sau o lumină de soare pentru a privi în nările câinelui. Cu toate acestea, nu vă iritați câinele prin punerea obiectelor ascuțite sau străine în interiorul nărilor lor
  • Monitorizare - dacă nu există nicio modificare vizibilă în interiorul sau în afara nasului câinelui, continuați să le monitorizați. Verificați dacă vor apărea alte simptome în decurs de 24 până la 48 de ore
  • Modificări dietetice - Verificați ce câine mănâncă zilnic sau ce mănâncă când nu ești în jur. Uneori dai câine prea multă mâncare sau dacă există alergeni în mâncarea lor
  • Peste medicamentul contor (OTC) - există unele medicamente supra-the-counter, făcute pentru oameni care sunt sigure pentru câini. De exemplu, Benadr, pe care majoritatea veterinarilor prescriu proprietarilor de câini. Cu toate acestea, medicamentele umane pot avea o reacție diferită la câini. Utilizați medicamentele OTC cu prudență și folosiți-le numai pentru alergii ușoare
  • Du-te la medicul veterinar - dacă nu vezi nimic neobișnuit, dar câinele tău este încă strănut, ar trebui să programezi o vizită la veterinarul tău

Dacă vă faceți griji dacă câinele dvs. continuă să strălucească?

Mulți studii au dovedit capacitățile excepționale ale nasului unui câine. În afară de vederea și auzul lor, simțul mirosului este vital pentru supraviețuirea câinelui. Un atac de pescuit al unui câine este de obicei ceva trivial și va trece. Ca și oamenii, strănutul pentru tovarășii noștri canini este un reflex normal al corpului. Este calea noastră naturală de a elimina orice iritant care a intrat în contact cu nasul nostru.

Uneori, este cauzată de alergeni în mediul înconjurător. S-ar putea să aveți nevoie de antihistaminice OTC pentru a ajuta la atenuarea strănuturii cauzate de acele alergeni. Alergenii de alimente sunt adesea vinovați în spatele câinelui tău strănut. Cu toate acestea, alergeni alimentari pot, de asemenea, să facă față stomacului cățelușului dvs. și să le facă voma.

Strănutul poate apărea uneori în timpul de joc, ceea ce sugerează că se bucură de ei înșiși. Poate fi, de asemenea, o tuse inversă, care este comună pentru rahycefalii sau rase cu fața în față. Cu toate acestea, dacă observați descărcări groase sau sânge, umflături, febră, Pierderea apetitului, sau letargie, ar trebui să vizitați medicul veterinar.

Câinele continuă să strănută
Sentimentul de miros este vital pentru supraviețuirea unui câine.

Câine strănostiv - FAQ

Este recomandabil să cereți sfatul veterinarului înainte de a da orice medicament pentru puii dvs. Dacă ați observat că câinele dvs. este strănut în mod regulat, fără nici o cauză probabilă sau vizibilă, trebuie să urmăriți orice alte semne sau simptome. Amintiți-vă că nu există o modalitate mai bună de a vă trata prietenul blană decât să cereți ajutor profesional. Iată mai multe răspunsuri la unele dintre întrebările dvs. atunci când vine vorba de blănurile dvs.

Ce puteți da un câine pentru strănut?

Vă puteți da câinele dvs. antihistaminic, cum ar fi Benadr, Zyrtec și Claritin. Medicamentele menționate sunt unele dintre antihistaminicele prescrise în mod obișnuit de către veterinari. Ele sunt, de asemenea, medicamente supra-contra-contra care pot fi cumpărate în majoritatea farmacii.

Cu toate acestea, fiți precauți la administrarea medicamentelor OTC făcute pentru oameni. In conformitate cu Clubul american Kennel, Câinii pot răspunde diferit la medicamentele umane. Adresați-vă medicului veterinar doza corectă pentru fiecare medicament pe care îl veți da catelul dvs.

Când trebuie să-mi iau câinele la veterinarul pentru strănut?

Adu-ți câinele la veterinar în cazul în care strănutul este persistent și a avut loc mai mult de o zi. Mai mult, trebuie să le duceți la veterinar dacă suferă de umflare, descărcare nazală, febră și pierdere a apetitului.

Dacă ați observat că câinele dvs. este strănut în mod regulat, fără nici o cauză probabilă sau vizibilă, trebuie să urmăriți orice alte semne sau simptome. Există și alte cauze invizibile sau subiacente la străzii constantă, care poate fi fatală față de unii.

Este rău dacă câinele meu inversează prea mult?

Frecvența strănută inversă poate fi un semn rău pentru câțiva câini. Cu toate acestea, strănutul invers este o reacție corporală comună a câinilor. Uneori, poate fi rezultatul unui lucru iritant pasajele lor nazale.

Dacă animalul dvs. de companie intră într-o luptă de strănezie inversă, le puteți ajuta prin masarea ușor a gâtului. De asemenea, puteți să suflați ușor pe fața lor pentru a atenua strănutul prin declanșarea reflexului de înghițire.

Cum îmi tratez acarienii nasului câinelui meu?

Puteți utiliza medicamente antiparazitare pe câinele dvs. Aceste tipuri de medicamente sunt de 85% eficiente în eliminarea acarienilor nazali. Medicamentele antiparazite pot fi fie topice, orale, fie injectabile.

Cu toate acestea, nu sari la concluzia că câinele dvs. are acarieni nazali. Medicamentele antiparazite pot avea efecte adverse asupra câinilor dvs., dacă sunt utilizați excesiv. Obțineți întotdeauna o rețetă din medicul veterinar înainte de a aplica orice medicament.

Este strănut un semn de tuse de canisa?

Strănutul este unul dintre multe simptome ale tusei de la Kennel, iar bacteriile Bordetella Bronchiseptica provoacă acest lucru. Aceasta afectează traheea câinelui și tuburile bronșice și poate fi ușoară până la severă. Alte simptome includ tuse, letargie, febră și descărcare nazală.

Tusea canisei sau boala respiratorie infecțioasă canină (CIDR) pot fi transmise în aer sau prin atingerea obiectelor contaminate. De obicei, ia un câine zece zile pentru a se recupera de la tusea canisei, dar poate fi diferită de câine la câine. Mai mult decât atât, puteți aștepta 6 până la 14 săptămâni pentru ca câinele dvs. să se întoarcă în stare perfectă.

În cazul în care întrebarea De ce câinii strănut Proms în mintea ta, ești echipat cu informațiile necesare pentru a răspunde. Există factori diferiți pentru care câinele dvs. strănește, de la cel jucaus la un motiv mai grav. Cel mai bine este să vă verificați în mod regulat câinele prin monitorizarea acestora și vizitarea medicului veterinar. În acest fel, veți deveni un părinte mai bun pentru câinele dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele meu păstrează strănut, ce ar trebui să fac acum?