Canții pot mânca cireșe? Ce ar trebui sa stii

Canții pot mânca cireșe

Te-ai întrebat vreodată că câinii pot mânca cireșe?"Ei arata plin de bucurie, mai ales cei rosii. Ei sunt cei pe care copiii și adulții îl apucă de la deserturi pentru a-și achita apetitul înainte de a devora principalul. Desigur, sunt, de asemenea, distractiv să mănânce ca un tratament în timp ce se află înapoi pe hamacul tău, care îndepărtează timpul și aruncându-ți griji în vânt. Dar, chiar și cu prietenul tău cu patru picioare lins picioarele tale, cerându-ți să-i dai o bucată sau două, câinii pot mânca cireșe? Cei mai mulți dintre noi se vor simți cu siguranță tentați să ofere câinilor noștri cireșe. La urma urmei, ce rău ar putea aceste fructe mici delicioase și îndrăgite să aducă câinilor noștri? Deci, este bine să le dați cireșe?

Din păcate, majoritatea experților câinilor nu recomandă să ofere cireșe câinilor. De fapt, ei sfătuiesc cu fermitate împotriva lui. Dar înainte de a săpăm mai adânc în motivele pentru care experții spun nu după ce îi întrebăm "pot câinii să mănânce cireșe", să ne uităm mai întâi la ceea ce poate face acest mic fruct.

cireșe într-o cană

Profilul nutritiv al cireșelor

În sănătatea umană și nutriția, cireșele sunt relevate pentru proprietățile lor antioxidante. Într-o lume obsedată de sentimentul și privirea tinerilor, aceste fructe pot oferi o modalitate foarte interesantă de a obține o piele mai echitabilă, mai tinerească și mai puține incidente de schimbări inflamatorii în organism. Proprietățile sale antioxidante oferă, de asemenea, acest fruct abilitatea de a elimina inflamația și de a atenua durerea care este asociată cu artrita. Ciresele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de melatonină, care este foarte apreciată pentru promovarea unui somn mai liniștit și de calitate superioară. Având în vedere că cireșe au atât beneficii nutriționale, cât și de sănătate pentru oameni, este destul de ușor de înțeles de ce proprietarii de câini ar lua în considerare și de a oferi aceste fructe la pooches, de asemenea.

Iată alte fapte nutriționale interesante despre cireșe.

  • Calorii mici, bogate în fibre și alimente fără grăsimi

O ceașcă a acestui fruct vă oferă nu mai mult de 90 de calorii, dintre care 3 grame sunt fibre care pot ajuta la o digestie mai bună, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, ajută la scăderea colesterolului din sânge și ajută la promovarea pierderii în greutate. Aceeași ceașcă de cireșe nu conține sodiu, colesterol și grăsime. Un aliment zero-sodiu înseamnă că aveți mai puțină reținere a apei pentru a vă îngrijora.

  • Sursa excelentă de vitamina C

Acidul ascorbic este important din o mulțime de motive. În primul rând, este un antioxidant puternic care ajută la combaterea inflamației. În al doilea rând, este o componentă importantă a producției de colagen. După cum știți deja, colagenul este o proteină structurală importantă găsită în multe țesuturi conjunctive cum ar fi pielea. Îmbunătățirea producției de colagen poate, prin a îmbunătăți sănătatea pielii.

  • Conține calciu, fier, vitamina A și proteine

Aceste substanțe nutritive sunt necesare pentru o varietate de motive. Calciul este excelent pentru promovarea și menținerea integrității osoase optime, densitate și rezistență, în timp ce fierul este important pentru transportul mai eficient de oxigen la țesuturi. Vitamina A, pe de altă parte, este la fel ca Vitamina C Când vine vorba de proprietățile sale antioxidante, în plus față de valoarea sa în promovarea vederii sănătoase, desigur. Proteinele sunt esențiale pentru construirea de celule și țesuturi și sinteza sau producția de enzime, anticorpi și hormoni, printre altele.

  • Conține potasiu

Acest mineral este important în generarea și propagarea impulsurilor electrice pe neuroni și nervi. Este, de asemenea, important în contracțiile musculare în principal din mușchii scheletici și mușchii inimii. O ceașcă de fructe poate conține până la 260 de miligrame de potasiu.

  • Conține melatonină și bor

Am menționat deja ce face melatonina în special atunci când vine vorba de promovarea somnului. Ceea ce nu am menționat este că ajută la menținerea funcționării normale a ceasului intern al corpului nostru. Aceleași beneficii sunt adevărate pentru mamifere, inclusiv câini. Boron, pe de altă parte, este important în a ajuta la menținerea unor niveluri stabile de calciu și, ca atare, poate juca un rol important în sănătatea osoasă.

  • Conține anthocyanin

Nu vă lăsați păcăliți de cuvântul "cyanin" în antocyanin. Acest lucru nu are nimic de-a face cu substanța otrăvitoare pe care o cunoaștem ca cianură. În timp ce cireșele conțin, de asemenea, amigdalină care este unul dintre multele precursori ai cianurii, antocianina este o substanță complet diferită. Anthocianinele sunt substanțe care dau anumite fructe culoarea lor distinctivă albăstrui sau roșiatică. Studiile au arătat că antocianinele joacă un rol în protecția inimii, precum și a țesuturilor înconjurătoare. Nu este cu greu cianura pe care am ajuns să o frământați.

Cu acest profil nutritiv al cireșelor - calorii scăzute, fibre ridicate, bogate în vitamine și zero-colesterol și grăsime - nu este surprinzător de ce este adesea inclus în unele dintre listele celor mai sănătoase alimente de pe planetă. Deci, de ce nu putem da cireșe câinilor noștri?

Canții pot mânca cireșe? Ceea ce îi face periculoase?

Potrivit experților, cireșele sunt toxice pentru câini, mai ales când întregul fruct este dat. Asta înseamnă că dacă dai carnea completă cu groapa, tulpini, frunze și semințe, atunci există o mare șansă că va aduce rău la pooch-ul tău. Acest lucru se datorează faptului că este clasificat ca o glicozidă cianogenă. Din punct de vedere tehnic, nu conține cianură. Cu toate acestea, acesta conține amigdalin, o substanță care este foarte frecventă în anumite fructe. Exact ce se întâmplă, întrebați? Ei bine, să încercăm să urmărim călătoria amigdalinului.

  • Amygdalin se găsește în kernel-uri de fructe cum ar fi caise, piersici, Migdale amare, prune și semințe de mere. Când aceste fructe sunt ingerate, amigdalina este defalcată de enzima beta-glucozidază sau de emulsie în intestinele mici. Amygdalin este, de asemenea, digerat de enzima amygdalază.
  • Odată ce amigdalina este defalcată, aceasta duce la formarea gentiobiose și L-Mandelonitril.
  • Gentiobiozea este defalcată în continuare pentru a produce glucoză.
  • L-Mandelonitrilul este în continuare defalcat în cianhidrină.
  • Cianohidrina este defalcată în benzaldehidă și cianură de hidrogen.

După cum puteți vedea, unul dintre rezultatele finale ale digestiei amigdalinei este cianura, celelalte două fiind glucoză și benzaldehidă. Cu toate acestea, aici se află controversa. Dacă o singură cireasă este mâncată de câini, nu înseamnă neapărat că întreaga cireasă este umplută cu amigdalin. Din discuția noastră de mai sus, există proteine, carbohidrați, minerale și vitamine, precum și alte substanțe nutritive, în special fitochimice, de asemenea. Acestea fiind spuse, următoarea întrebare logică de a cere este ce procent dintr-o singură cireasă va cuprinde amigdalin. Și deoarece amigdalina este defalcată chimic în glucoză, benzaldehidă și cianură de hidrogen, cât de mult procent intră în fiecare dintre aceste substanțe chimice?

Să avem un caz ipotetic al unei singure cireșe. Să spunem că o singură cireșă cântărește 5 grame. Să spunem, de asemenea, că cireșe conțin aproximativ 2% amigdalină în greutate. Care pune conținutul de amigdalină la 100 de miligrame. Dar, din moment ce amigdalina este încă defalcată în 3 substanțe diferite, să spunem că cianura de hidrogen constituie 20%, atunci aceasta ne dă 20 de miligrame de cianură de hidrogen.

În rândul oamenilor, se crede că doza fatală este între 0.6 miligrame la 1.5 miligrame de cianură pe kilogram de greutate corporală. Să presupunem că avem o persoană de 100 de kilograme, înseamnă că doza letală va fi oriunde între 60 de miligrame la 150 miligrame de cianură de hidrogen. Prin calculul nostru, acest lucru înseamnă că 3 până la 7 bucăți de cires ar trebui să ne bată deja rece. Dar, știm despre oameni care pot devora un castron întreg de cireșe proaspete și sunt încă în viață și lovindu-se. Deci, ce dă?

Este fie ipotezele noastre ale procentului de concentrații de cianură de amigdalină-hidrogen pe bucată de cires, sunt foarte supraîncărcate, fie există într-adevăr atât de mult hype în acest lucru de cianură.

Dacă primul este adevărat, atunci înseamnă că nivelurile reale ale amigdalinei pot fi mult mai mici. Desigur, puteți spune că doza letală de cianură pentru oameni este din punct de vedere tehnic mai mare decât cea a câinilor. Să spunem că aveți nevoie doar de o zecime din doza letală umană pentru a fi considerată fatală câinilor. Chiar și atunci, există o mulțime de câini în alte părți ale lumii care mănâncă struguri, stafide și cireșe și totuși ei se descurcă bine.

Cu toate acestea, nu vă bucurați încă. Deși este adevărat că, având în vedere că oamenii iubesc, de asemenea, consumând cireșe, numărul de incidente care au dus la moartea unei persoane din cauza consumului de cireșe este aproape de Nil, poate provoca otrăvire.

Uitați-vă la ceea ce sa întâmplat în Lancashire, Marea Britanie în iulie 2017, când un bărbat a spart semințele a trei cireșe și le-a mâncat. În 10 minute, omul se simțea deja somnoros și destul de fierbinte. El a fost adus la Departamentul de Urgență al Spitalului Blackpool Victoria și a fost diagnosticat cu otrăvire cu cianuri. Din fericire, el a recuperat. Profesioniștii din domeniul spitalului au declarat că a fost prima dată când au întâlnit cineva de fapt otrăvit din cauza consumului de gropi de fructe.

sunt cireșe în siguranță pentru câini

Experții otrăvii de la Centrul British Columbia de informare a medicamentelor și otrăvurilor au declarat că problema a apărut atunci când omul a ales să spargă semințele, expunând amigdalina la defalcare de enzimele intestinale, eliberarea cianurii de hidrogen, printre altele. Agenția a mai spus că numai fructele copacului de cireșe este considerat netoxic. Asta înseamnă, rădăcinile, frunzele, tulpinile, ramurile, coaja și orice altceva sunt toxice. Fructul nu este toxic decât dacă vă spargeți semințele. Ca atare, înghițind întregul fruct nu vă va expune neapărat la otrăvirea cu cianuri.

Din păcate, aici devine complicat. Având în vedere că câinii vor necesita în mod obișnuit doze mai mici de cianură de hidrogen și că nu există nici o modalitate de a instruirea poochesului nostru să nu spargă la deschiderea semințelor de cireșe, este astfel extrem de plauzibil că câinii pot muri din cauza mâncării de cireșe. Dacă nu, ar fi, de asemenea, supuși următoarelor simptome:

  • Debutul brusc de respirație lucrată sau dificultă
  • Pupile dilatate
  • Gingii roșii strălucitoare
  • Convulsii
  • Șoc, dacă nu este gestionat imediat

Ceea ce înseamnă acest lucru este că, dacă pooch-ul tău a mâncat cireșe întregi - carne, tulpini, semințe și toate - și a arătat simptomele menționate mai sus în decurs de 24 de ore după ingestia cireșelor, există o mare șansă ca animalul dvs. de companie să fie otrăvit. Nu trebuie să pierdeți timpul. Trebuie să vă aduceți câinele în veterinar, astfel încât tratamentul să poată fi inițiat imediat. Mai des decât nu, veterinarul dvs. va induce vărsături în pooch-ul dvs. pentru a vă ajuta să scăpați cât de mult din toxina din tractul său digestiv. Desigur, nu vă puteți aștepta ca toate acestea să fie eliminate astfel încât alte măsuri ar trebui să fie luate. Ia notă de faptul că au existat rapoarte despre câinii care mor în 2 ore de la primele simptome.

Iată chestia. Chiar dacă poochia dvs. nu a suferit de otrăvire cu cianură, probabilitatea obstrucției intestinale este încă prezentă, în special printre rasele mici de câini precum și puii. De asemenea, supărat stomacul este destul de comun. Cel mai bun lucru este că există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă sprijiniți câinele care are un stomac deranjat. Poți să-i dai o dietă slabă orez cu pui fiert neasonicat sau nefolosit. De asemenea, puteți da soluția de săruri de rehidratare orală dacă dvs Pooch are diaree și vărsături în același timp.

Pot să-mi dau câinii cireșe?

Acum vine momentul adevărului. Poți să-ți dai cireșele de câine? Sigur ca poti. Dar, într-adevăr este un gigantic, dar! Ar trebui să fie dată în strictă moderare. Iată câteva sfaturi de care aveți nevoie pentru a respecta dacă vă decideți să oferiți cireșe la pooch-ul dvs.

  • Îndepărtați întotdeauna gropile. Amygdalin se găsește în gropile de cireșe. Se găsește, de asemenea, în tulpinile, frunzele și rădăcinile sale. Iată un sfat bun pentru a vă aminti: orice altceva decât carnea unei cireșe este toxică. Deci, dacă decideți să vă dați cireșele dvs. de pooch, asigurați-vă că dați numai carnea.
  • Nu faceți greșeala de a da pooch-ul dvs. conserve sau cireșe procesate. Sigur că aceste fructe au deja eliminate gropile lor, astfel încât acestea ar trebui să fie în siguranță, bine? De asemenea! Cireșele prelucrate în comerț sunt umplute cu îndulcitori artificiali care pot prezenta și cu probleme proprii. În plus, prea mult zahăr poate crește riscul de dezvoltare canatul canin.
  • Dați întotdeauna în mod moderat. Una sau două cireșe ar trebui să fie suficiente. Mai bine, du-te pentru alternative mai sigure, cum ar fi mere de-cord și de-însămânțat și afine.

Ciresele sunt hrănitoare. Sunt bogați în melatonină, antioxidanți și alți nutrienți. Cu toate acestea, deoarece problema principală este amigdalina că gropile lor conțin, cel mai bine este să dea cireșe care au fost deja pline. De asemenea, orientați cu cireșe conservate. Din nou, cheia este o moderare strictă și respectarea regulii numai a trupului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Canții pot mânca cireșe? Ce ar trebui sa stii