Melatonină pentru câini - siguranță, dozare, prescripție medicală & alternative

Melatonină pentru câini - siguranță, dozare, prescripție și alternative

Melatonină pentru câini este un supliment în general sigur și benefic. Fără în mod natural în organism, melatonina este un hormon care reglează ciclul de somn-trezire al tuturor animalelor. Ca supliment, veterinarul dvs. poate recomanda melatonină pentru tratare anxietate, Insomnia, pierderea părului și chiar simptomele bolii Cushing.

Ca și în cazul oricărui supliment, există costuri și beneficii pentru a da melatonină. Melatonină pentru un câine este de obicei în siguranță, dar dozele extrem de mari pot provoca efecte secundare. Din acest motiv, este important să vă adresați medicului veterinar înainte de a vă oferi melatonina prietenului tău blond.

Este melatonina în condiții de siguranță pentru câini?

Când este dat în mod corespunzător, Melatonina este foarte sigură pentru câini. Melatonina este un supliment hormonal pentru tratarea neliniștei, anxietate și hiperactivitate. Puteți găsi că melatonina vă ajută câinele să vă relaxeze în timpul stresului. În mod similar, melatonina poate ajuta la calmarea câinilor cu anxietăți specifice, de exemplu, focuri de artificii și furtuni. De asemenea, poate ajuta câinele dvs. să adoarmă, cu efecte care durează aproximativ opt ore. Deoarece efectele secundare ale melatoninei sunt puțini, mulți proprietari preferă să-și dea melatonina prețioasă de pooch în loc de medicamente care pot provoca efecte mai dăunătoare.

Deși melatonina este în siguranță, trebuie Consultați-vă cu veterinarul dvs înainte de a da oricărui câine. Unele medicamente interacționează prost cu melatonina, iar unele probleme medicale se pot agrava cu utilizarea melatoninei. De asemenea, melatonina nu trebuie administrată câinilor care sunt însărcinați sau mai puțin de 12 săptămâni. Efectele melatoninei asupra convulsiilor nu sunt, de asemenea, bine cunoscute. Pentru a fi în siguranță, primiți mai întâi sfaturi profesionale!

Beneficiile melatoninei pentru câini?

Melatonina are mai multe beneficii pentru câini. Când sunt date conform instrucțiunilor unui veterinar, melatonina poate ajuta la diminuează anxietatea câinelui, boala Cushing, insomnia, alopecia și hiperactivitatea. Alte utilizări pentru melatonină includ reducerea convulsiilor și ameliorarea durerii.

Câine anxietate

Într-un 2017 studiu de șobolani, melatonina a crescut nivelurile de Acid gamma-aminobutiric (GABA) în părți ale creierului. Nivelurile mai mari ale GABA din creier dau a efect calmant și poate reduce simptomele de anxietate. Acest lucru se datorează faptului că Gaba spune creierului să încetinească și relaxează sistemul nervos. Alte medicamente care tratează anxietatea, cum ar fi benzodiazepinele, lucrează și prin creșterea nivelului GABA în creier.

Precum și modificând direct creierul câinelui, Melatonina îi va ajuta, de asemenea, să doarmă mai bine. Tulburările de somn reprezintă un simptom cheie al anxietății generalizate, deoarece anxietatea poate face dificilă adormirea și a rămâne adormit. La rândul său, o lipsă de somn contribuie la simptome de anxietate mai intense. Din păcate, cea mai bună doză pentru îmbunătățirea anxietății câinilor nu este încă clară. Cea mai bună opțiune este să discutați cu veterinarul dvs. despre cea mai bună doză pentru prietenul tău anxios furios.

Boala lui Cushing

Cu boala Cushing, un câine`s Nivelurile de melatonină sunt în mod natural foarte scăzute. Melatonina ajută câinii cu Boala lui Cushing în mai multe moduri. Câini cu boală de Cushing a glandei pituitare afișează pierderea părului, pielea subțire, infecțiile cutanate și a apetitului crescut. Melatonina poate ajuta la pierderea parului la câini, făcându-l un tratament adecvat pentru simptomele bolii Cushing`s.

Cel mai important, melatonina pentru Boala lui Cushing ajută la blochează absorbția corpului cortizol. În boala lui Cushing dependentă de hipofizare, câinele dvs. poate avea o tumoare benignă pe glanda lor pituitară, ceea ce îi determină să producă mai mult cortizol decât au nevoie. Această chimică vă ajută să vă răspundeți la stres, controlează greutatea lor și își păstrează zahărul din sânge. Prea mult sau prea puțin cortizol poate duce la probleme. Pentru tratamentul cu melatonină pentru a fi eficient împotriva acestor simptome, acesta ar trebui să continue timp de cel puțin patru luni.

Insomnie

Melatonina pentru câini este frecvent dată ca medicament pentru a trata insomnie. În mod natural din corp, Melatonina reglează ciclul de somn-trezire și este produsă, în întuneric, de glanda pineală. De asemenea, cunoscut sub numele de "Hormonul întunericului și # 8221; melatonina promovează activitatea în animalele nocturne și somnul în diurnale. Ca animal diuriv, producția de melatonină a Pooch inhibă producția de leptină noaptea. Prin inhibarea leptinului, abilitatea câinelui tău de a simți foamea pe timp de noapte diminuează. Acest lucru ajută, de asemenea, la încurajarea somnului, ajutând astfel la tratarea insomniei la câini.

Dacă câinele dvs. se străduiește să aducă suficient somn, să ia în considerare vorbirea cu VET-ul dvs. despre tratamentul cu melatonină pentru a-și intensifica nivelul de melatonină înainte de culcare. Studii arată că melatonina este moderat eficient în tratarea insomniei. La om, melatonina poate crește eficiența somnului cu 2 până la 3%, deoarece crește timpul de dormit cu o medie de 13 minute. Eficacitatea exactă a melatoninei pentru câini nu este încă cunoscută.

Melatonină pentru insomnia câinelui
Melatonina poate fi utilă pentru insomnia câinilor.

Alopecia

Melatonina este un hormon eficient pentru tratare Alopecia la câini. O gamă de hormoni reglează ciclul de creștere a părului și o întrerupere a oricăruia dintre acești hormoni determină că foliculii de păr să ajungă la telogen sau la etapa de cădere, foarte repede. O astfel de întrerupere hormonală poate fi văzută în boala Cushing, provocând simptome precum pielea subțire și pierderea părului. Nu numai asta, dar foliculii de păr au receptori de melatonină, care sugerează că melatonina joacă un rol în creșterea părului. Pe lângă întreruperea hormonală, pierderea părului se agravează cu stres oxidativ. Melatonina este puternică antioxidant cu capacitatea de a lupta împotriva stresului oxidativ la câini. Un antioxidant funcționează prin scăparea radicalilor liberi în organism. Aceștia sunt compuși care provoacă rău atunci când se acumulează prea mulți în organism. Radicalii liberi contribuie la alopecie, deoarece descarcă foliculii de păr.

Hiperactivitate

În mod similar cu modul în care melatonina ajută la anxietate, melatonina poate, de asemenea, să ajute la soluționarea câinilor hiperactivi. Melatonina crește nivelul acidului gamma-aminobutiric (GABA) în creier. GABA creează un efect calmant și reduce simptomele de anxietate care pot contribui la hiperactivitatea la câini. Acest lucru se datorează faptului că Gaba spune că sistemul nervos să încetinească. Cu toate acestea, trebuie să știți că nu toți câinii beneficiază de tratamentul cu melatonină pentru hiperactivitate. Unele rase sunt de mare energie și necesită o mulțime de exerciții pentru a arde prin energia lor. Alți câini pot fi hiperactive datorită tulburărilor de anxietate, teritorialismului, hipertiroidismului, declinului cognitiv sau condiționării. Rareori, o experiență câinilor Hyperkinesis, care numai melatonină nu va trata. Câinii cu hiperkineză necesită adesea ajutor de la un comportament canin, medicamente și schimbări de mediu pentru a-și gestiona simptomele.

Dozajul melatoninei pentru câini

Cea mai bună doză de melatonină pentru câini ar trebui să fie dat de veterinarul dvs. Câinii individuali au nevoi diferite, iar câinele dvs. poate face mai bine cu mai mult sau mai puțin melatonină în comparație cu un alt câine. Dacă pierdeți o doză, asigurați-vă că vă dați câinelui dvs. data viitoare când vă amintiți și reveniți la programul de dozare obișnuit. Nu oferiți animalelor de companie două doze sau dați doze suplimentare pentru a compensa doza lipsă.

Dozajul de melatonină este de obicei Bazat pe greutatea câinelui tău. Câinii care cântăresc mai puțin de 10 kg pot lua 1 mg pe doză. În schimb, un câine care cântărește între 10 și 25 lbs poate lua 1.5 mg. Pentru câinii care cântăresc între 26 și 100 de kilograme, 3 mg este mai adecvat. În cele din urmă, câinii de peste 100 kg pot dura 3 până la 6 mg de melatonină pentru maximum trei doze pe zi. Dacă este administrat eficient, melatonina începe să lucreze în una până la două ore, iar efectele sale durează aproximativ opt ore.

Melatonină Efecte secundare la câini

Melatonina este, în general, sigură pentru utilizarea pe termen scurt la câini. Efectele secundare ale melatoninei sunt de obicei ușoară și rezolvă repede. Efectele secundare posibile includ somnolență, amețeli, agitație, stomac deranjat, mâncărime și ritm cardiac mai mare. Unii câini se confruntă cu schimbări în ei fertilitate de asemenea. Unii câini diabetici dezvoltă, de asemenea, rezistența la insulină atunci când luați melatonină. De asemenea, implanturile de melatonină pot provoca sterile Abceses.

Utilizarea melatoninei pe termen scurt pentru câini
Melatonina de câine este sigură pentru utilizarea pe termen scurt.

Alternative de melatonină pentru câini

În timp ce melatonina este sigură pentru câini, mulți proprietari se găsesc căutând alternative. În funcție de ceea ce intenționați să vă ajutați câinele, puteți lua în considerare Ulei CBD, acizi grași omega sau AINS veterinar. Dar care este cel mai bun pentru prietenul tău blând?

CBD

CBD, sau cannabidiol, este un compus din canabis și cânepă. Cannabidiolul nu conține Delta-9-Tetrahidrocanabinol (THC), compusul care ar da proprietățile psihoactive ale produsului. Acest lucru îl face în siguranță pentru câini. Până în prezent, există puține studii privind modul în care acest ulei afectează câinii. De asemenea, avem dovezi anecdotice de la părinții de companie care folosesc CBD pentru a ajuta la ameliorați durerea neuropatică, convulsii și alte probleme de sănătate.

În A studiu A avut loc între 2016 și 2017, a existat o asociere semnificativă între valoarea CBD și gradul de reducere a convulsiilor. Dacă câinele dvs. se confruntă cu convulsii, precum și anxietatea, CBD poate fi mai bine pentru ei decât melatonina, deoarece efectele melatoninei pe convulsii nu sunt bine cunoscute. În mod similar, într-o 2018 studiu, Sa constatat că 2 mg / kg de ulei CBD de două ori pe zi Creșterea confortului și activității la câini cu osteoartrita. Acest lucru se datorează faptului că CBD are proprietăți antiinflamatorii. Mulți proprietari, de asemenea raport că CBD ajută la anxietate în prietenii lor blană. Asigurați-vă că urmați Dozaj adecvat Când vă dați câinele CBD și întrebați-vă medicul veterinar pentru un sfat!

Omega acizi grași

Ca melatonină, acizii grași Omega pot ajuta la reducerea anxietății și atenuați unele dureri și inflamații. Cercetare de Purina sugerează că suplimentarea unei diete de câine cu acid gras omega-3 polinesaturat poate oferi calități anti-anxietate. În aceste constatări, câinii afișează o reducere a semnelor fiziologice și comportamentale ale anxietății. Semnele nu au dispărut complet, dar au scăzut cu 40-50%. Suplimentarea cu acid gras omega-3 este o metodă naturală de scădere a durerii și a inflamației la câini cu Osteoartrita. Dietele îmbogățite cu EPA (acid eicosapenoic) și DHA (acid docosahexaenoic) îmbunătățesc câțiva câini și activitate funcțională.

NSAIDS

Nu există nici un substitut Durerea veterinară Când tratează condițiile cronice, dureroase. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sunt medicamente care ameliorează durerea și inflamația prin inhibarea enzimelor de ciclooxigenază (COX). Ele sunt adesea date pentru ameliorarea durerii după operație și pentru a sprijini câinii cu condiții dureroase cronice. Trebuie să utilizați un AINS sub îndrumarea veterinarului dvs. și să urmați cu atenție instrucțiunile. În mod similar, nu trebuie să dați NSAID-uri umane la pooch, deoarece acestea pot fi fatale pentru câini.

Melatonina pentru câini - Întrebări frecvente

Au mai multe întrebări sau preocupări melatonină pentru câini? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea noastră Întrebări frecvente pentru mai multe informații. Dacă aveți îndoieli, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Este peste contra-melatonină în condiții de siguranță pentru câini?

VET-ul dvs. poate recomanda melatonină-ul-the-counter, bUT nu toate tipurile sunt sigure. Melatonina care este aromatizată cu fructe sau vine într-o formă de tabletă de dizolvare rapidă sau o formă gumă, este foarte probabil să conțină xilitol. Deci, ce este atât de periculos xylitol?

Xylitol cauzează două probleme majore pentru câini: Leziuni hepatice și hipoglicemie. Leziunile hepatice pot fi extinse și rapid fatale. Nu este încă cunoscut faptul că apar deteriorarea hepatică după ingestia xilitolului, dar chiar și cantități mici sunt suficiente pentru a provoca necroză. Hipoglicemia se dezvoltă deoarece pancreasul confundă xilitolul cu zahăr real. Acest lucru face ca nivelurile de zahăr din sânge să scadă, provocând slăbiciune, tremoruri și convulsii.

Doza hipoglicemică de xilitol este foarte mică, la numai 0.0075 până la 0.1 grame pe kg greutate corporală. Aceasta înseamnă că, chiar și cantități mici de xilitol nu pot fi riscate atunci când dați melatonină câinelui dvs. Dacă produsul afișează xilitolul ca ingredient, săriți-l și optați pentru unul mai sigur.

Ce este o alternativă bună la melatonină?

În funcție de ceea ce utilizați melatonina, există mai multe alternative bune. Pentru ameliorarea stresului, puteți lua în considerare Uleiul CBD sau acizii grași de omega-3 polinesaturați. În mod similar, acizii grași polinesaturați de omega-3 Omega-3 ajută la tratarea durerii neuropatice, cronice, dar nu sunt înlocuiți tratamentul veterinar. În multe cazuri, AINS-urile prescrise de veterinar sunt necesare pentru a controla durerea și inflamația asociată cu condițiile pe termen lung cum ar fi osteoartrita.

În afară de aceste tratamente, puteți lua în considerare și antihistaminice. Difenhidramina este un antihistaminic pentru tratarea alergiilor, dar este, de asemenea eficientă împotriva insomniei și a simptomelor de anxietate. Acest medicament ameliorează tremurul și are proprietăți de inducere a somnului. Cel mai frecvent, diphenhidramina se găsește în Benadryl. In timp ce Benadr nu este aprobat de FDA pentru câini, este considerat ca fiind sigur că este sigur și este recomandat de veterinarii de-a lungul U.S. Dozajul obișnuit al lui Benadryl este de 1 mg / lb de două până la trei ori pe zi. Cu toate acestea, este mai bine să verificați cu veterinarul dvs. înainte de a vă oferi pooch-ul dvs. orice benadril.

Poate melatonina rănit câini?

Deoarece melatonina este făcută în mod natural în corp, este de obicei foarte sigur pentru prietenul tău sănătos blană. Precum și acest lucru, efectele sale secundare sunt în mod normal ușoare și nu durează mult timp. Cele mai frecvente efecte secundare ale melatoninei sunt vărsăturile, diaree, Crampe de stomac și oboseală. Aceste efecte secundare tind să se rezolve în câteva ore de la luarea melatoninei. Deci, cu excepția cazului în care melatonina este dată în doze extrem de mari, este puțin probabil ca povestea dvs. să devină rău după ce a luat-o. Doar asigurați-vă că utilizați doar un produs de melatonină care este sigur pentru câini - evitați cei care conțin xilitol și alți îndulcitori dăunători. Dacă aveți îndoieli, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

În ciuda faptului că este sigur de utilizat, poate avea melatonina Efecte adverse asupra condițiilor preexistente. De exemplu, melatonina nu ar trebui să fie dată câinilor cu Condiții autoimune. Acest lucru se datorează faptului că melatonina stimulează funcția sistemului imunitar, potențial contradictorând orice medicamente imunosupresoare pe care le ia câinele dvs. Mai mult, poate exista un risc mai mare de probleme hepatice cu melatonina. În timp, ficatul devine mai puțin capabil să metabolizeze melatonina în organism, dar amploarea acestui lucru nu este bine studiată. În cele din urmă, siguranța utilizării melatoninei în timpul sarcinii nu este clară încă. Pentru a fi în siguranță, evitați să vă dați melatonină la dvs Pook însărcinată acolo unde este posibil.

Ce se întâmplă dacă un câine are prea mult melatonină?

Fiecare medicament are o LD 50. Aceasta este doza letală atunci când 50% dintre subiecți ar muri de expunere. Interesant, Nu LD 50 a fost găsit pentru melatonină! Chiar și dozele extrem de mari nu au dovedit fatale pentru animale. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că melatonina nu poate fi dăunătoare în exces. În doze extrem de mari, melatonina poate provoca Paranoia, confuzie, halucinații, anxietate și amețeli în oameni. Din cauza acestor riscuri, este important să rămâneți cu doza pe care o dați în mod normal pooch-ului!

Asigurați-vă că cunoașteți semnele unui supradozaj de melatonină. Accidentele se întâmplă și trebuie să fiți pregătiți pentru acest lucru. Dacă câinele dvs. prezintă semne de supradozaj de melatonină, Intrați în contact cu medicul veterinar imediat. De asemenea, puteți contacta Linia de asistență pentru otravă PET Pentru sfaturi rapide.

Pot melatonina provoca convulsii la câini?

Efectele melatoninei asupra convulsiilor nu sunt complet înțelese, dar o supradoză de melatonină poate provoca convulsii. În același timp, poate fi totuși un risc mic cu doze mai mici de melatonină. Dar de ce este asta? Pentru a începe, persoanele cu epilepsie au nivele de melatonină mai scăzute decât media. Aceste niveluri de melatonină mai scăzute ar putea contribui la activitatea de convulsii. Dimpotrivă, nivelurile de melatonină cresc dramatic în timpul unei confiscări la om. Fiind capabil să stabilească un echilibru care reduce activitatea de convulsii este, prin urmare, destul de dificilă, și astfel, relația dintre melatonină și convulsii la câini este mai puțin înțeleasă. În unul studiu, a fost a constatat că concentrațiile de melatonină nu erau semnificativ diferite între câini cu și fără convulsii. Ca urmare a acestui fapt, efectele suplimentelor de melatonină pe convulsii par să varieze.

Ceea ce știm sigur este că O supradoză de melatonină poate provoca convulsii. În timp ce melatonina nu este de obicei periculoasă, dozele extrem de mari pot provoca reacții adverse cum ar fi vărsături, diaree, anxietate și convulsii. În cazul unui supradozaj, asigurați-vă că ați sunat imediat.

Melatonina pentru câini este sigură când este administrată în doze mici la un câine sănătos din punct de vedere fizic. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să nu supradudați pooch-ul pe melatonină. În timp ce melatonina nu este suficient de periculoasă pentru a provoca moartea, poate provoca convulsii, anxietate, neliniște și alte probleme pentru animalul dvs. de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Melatonină pentru câini - siguranță, dozare, prescripție medicală & alternative