Sunt câinii lazier în timpul iernii

Sunt câinii lazier în timpul iernii

În timpul lunilor mai reci de iarnă, nu este neobișnuit să-ți găsești pooch-ul răsfățat în patul lor cald, sau poate ședința de foc. Mulți câini preferă să rămână în interior unde este mai cald, și ezită să treci afară în frig cu tine. Din cauza acestor schimbări, mulți proprietari se adresează, Sunt câini lazier în timpul iernii?& # 8221;

Un sondaj de către PDSA a constatat că 1 din 3 proprietari observă că câinii lor devin mai deprimați în timpul iernii. Deci, este al tău câine lazier în timpul iernii? O lipsă de activitate în timpul iernii se datorează adesea schimbărilor din hormonii și metabolismului câinelui și, în unele cazuri, și rasa lor. Aici, discutăm de ce câțiva câini sunt mai puțin activi în timpul iernii și ce puteți face pentru a vă ajuta.

Sunt câinii lazier în timpul iernii?

Mulți proprietari își găsesc câinii devin mai puțin activ în lunile mai reci. Dar este această lenea sau o schimbare măsurabilă a hormonilor?

În primul rând, ca la om, câinii se bazează pe melatonină pentru a-și reglementa ciclurile de somn. Cu zilele mai scurte și nopțile mai lungi, Glanda pineală a câinelui produce mai mult melatonină. Acest lucru se datorează faptului că glanda pineală este sensibilă la lumină și secretă melatonina în întuneric. În mod similar, iarna influențează cât de mult produce serotonina dvs. câinele dvs. Câinele dvs. produce Serotonin, un neurotransmițător, pentru a-și reglementa starea de spirit. O reducere a luminii solare duce la o producție mai mică de serotonină. Cu mai puțin serotonină în sistemul câinelui tău, ei pot deveni letargici, mai obosiți și, uneori, chiar și mirezi. Dar ce altceva influențează nivelul de energie al câinelui în timpul iernii?

Dacă câinele dvs. are părul scurt, pot fi mai puțin dispuși să-și exercite afară. Acest lucru poate da impresia că Câinele dvs. a devenit leneș. Cu toate acestea, de obicei reflectă a lipsa capacității de a face față frigului. Același lucru este valabil și pentru rasele mici și rasele cu picioare mai scurte. Având în vedere acest lucru, scăderea orelor de iarnă de iarnă afectează câinele dvs metabolism. Zilele mai scurte semnalează câinelui dvs. că este timpul să-și încetini metabolismul, promovând depunerea de grăsime. Dacă câinele dvs. nu dispune sau nu au oportunități de a-și exercita în timpul iernii, creșterea în greutate este mai probabilă, oferind impresia că câinele dvs. a devenit "leneș.& # 8221; Dacă câinele dvs. cu picioare scurte sau cu părul scurt nu poate să-și exercite suficient, este important să încurajați exercițiile în interior pentru a preveni creșterea în greutate și pentru a-și menține sănătatea mintală.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. este lazier în timpul iernii

Cu toate schimbările hormonale care se întâmplă în corpul câinelui tău, este de până la tine pentru a vă ajusta grija la nevoile lor. Aceasta implică modificarea sumei pe care o hrăniți câinele, luând măsuri suplimentare pentru a le menține calde și uscate, angajând în exerciții de interior și pentru a crește cantitatea de timp de calitate cu câinele dvs.

Nu-ți depăși câinii

Metabolismul câinelui se schimbă pentru a le pregăti pentru sezonul de iarnă. Pe măsură ce metabolismul câinelui dvs. încetinește, ei încep, de asemenea, să stocheze mai multe grăsimi în corpul lor. Într-un cadru de lucru, acest lucru vă va pregăti pooch-ul pentru o performanță normală, în ciuda condițiilor dure de iarnă. Cu toate acestea, în casa ta, câinele tău se confruntă dezavantaj ca urmare a acestei schimbări. Câinii de interior nu sunt supuși acestei meteo dure, lăsându-le mai probabil să câștige greutate. Deci, cum puteți preveni creșterea în greutate de iarnă?

Nici doi câini nu sunt la fel, și nu există o sumă precisă pentru a vă hrăni prietenul blanar. Cu toate acestea, este întotdeauna util să vă hrăniți animalul pe baza lor Scorul de stare a corpului (BCS) pe tot parcursul anului. Dacă câinele dvs. câștigă greutate, dar se potrivește altfel, este recomandabil să Reduceți suma pe care îi hrăniți treptat. Dacă BCS ale câinelui dvs. progresează de la un 4 la 5 la 6, luați în considerare reducerea sumei pe care o hrăniți cu 10%. Este posibil să fie necesar să faceți modificări adecvate în suma pe care o alimentați pentru a vă menține BCS sănătoasă a câinelui.

Păstrați-le calde și uscate

Dacă câinele dvs. este mai puțin activ în timpul iernii, asigurați-vă că monitorizați-le pentru semne de a fi prea rece sau chiar hipotermie. Câinii care sunt reticenți în exercițiu în timpul iernii sunt adesea cei care se luptă să facă față temperaturilor de prăjire. Astfel de câini includ cei cu straturi scurte, picioare scurte și corpuri mici. S-ar putea să observați aceste dificultăți cu rasele, cum ar fi Chihuahuas, Dachshunds, Whippete, sau Bulldogii francezi, care se luptă să-și regleze propriile temperaturi în frig. Deci, cum puteți ajuta aceste canini predispuși răciți?

Jucăria și rasele mici pot beneficia de purtarea Haine de câine de iarnă să se țină cald. Chihuahuas și Greyhounds În special, lupta pentru a se încălzi în timpul iernii, și veți găsi adesea haine făcute în mod specific pentru aceste rase! Cu acea fiind spus, este important Îndepărtați elementele de îmbrăcăminte de la câinele dvs. odată ce sunt în interior. Câinii nu ar trebui să poarte haine în interior, deoarece se pot supraîncălzi cu ușurință. Utilizarea prelungită poate provoca, de asemenea, iritații și chafing pe piele.

câini în timpul iernii
Fii precaut de semne hipotermie!

Ajutați exercițiul dvs. de câine

Pentru rasele care sunt mai sensibile la frigul rece, viguros în aer liber, pot fi în afara întrebării. În timp ce tu poți umblați pe distanțele scurte de câine, Aceste plimbări reduse zece nu sunt suficiente pentru a oferi toate exercițiile tale cooped-up canine. Din fericire, există multe modalități exercițiu câinele tău din confortul casei tale!

Luați în considerare înființarea unui interior agilitate curs! Nu trebuie să fiți scumpe - tuneluri de carton și Hula Hoops pentru un curs de obstacole interesant. Dacă aveți mai multe fonduri pentru a investi, puteți lua în considerare și a câine treadmill Pentru a vă menține puiul activ în timpul lunilor mai reci. Cu puțin Instruire, Câinele dvs. poate deveni un pro pe banda de alergare în cel mai scurt timp! Începeți cu intervale minime pe banda de alergare și construiți până la sesiuni mai lungi în timp, acordând întotdeauna atenție limbii corpului câinelui. Nu forțați niciodată câinele să alerge pe banda de alergare. Dacă vor să se oprească, lăsați-i să se oprească.

Planificați activități distractive cu câinele dvs

Nimic nu bate cu playtime de calitate cu pooch-ul tău. Jocurile de interior sunt o modalitate fantastică de a vă menține câinele stimulată mental Uneori când ieși afară nu este în discuție. Dacă câinele dvs. știe cum să rămână, un joc de ascuns și să caute ar putea fi doar ceea ce are nevoie de câine. De asemenea, puteți ascunde tratamentele din jurul casei dvs. pentru a le încuraja să-și folosească abilitățile de sniffing înnăscute. Dacă aveți o jucărie puternică de câine, puii dvs. se va bucura de un joc de remorcare de război, care nu numai că oferă un exercițiu amplu, ci și întărește legătura cu dvs!

Câinii fiind leneși în timpul iernii - FAQ

Încă mai întrebi dacă câinii sunt lazier în timpul iernii? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Dacă aveți îndoieli cu privire la sănătatea câinelui dvs, Întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi!

Sunt câinii mai puțin activi în timpul iernii?

Unii câini sunt mai puțin activi în timpul iernii, dar nu toți sunt. Asta nu trebuie să spună că câinii devin leneși în timpul iernii - de fapt, în timpul iernii, prietenii noștri blană suferă mai multe modificări hormonale pentru a le pregăti pentru elementele dure. Pe măsură ce zilele de iarnă devin mai scurte, glanda pineală a câinelui produce mai multă melatonină, un hormon care reglează somnul. Pe capătul opus al scalei, câinele dvs. produce mai puțin serotonină datorită reducerii orelor de zi, ducând la un comportament mai letargic și obosit. Metabolismul câinelui dvs. încetinește, de asemenea, determinând depunerea de grăsime care poate duce la creșterea în greutate.

Pe măsură ce câinele dvs. suferă aceste schimbări interne, Depinde de dvs. ca un proprietar dotat pentru a vă adapta nevoilor lor în schimbare. Aceste schimbări nu înseamnă în mod necesar că câinele dvs. este lazier în timpul iernii și, în schimb, reflectă schimbările normale care afectează câțiva câini diferit decât alții.

Câinii rămân cald în timpul iernii?

Nu toți câinii sunt pregătiți pentru vremea rece de iarnă. Doar dacă câinele dvs. este construit pentru a lucra la temperaturi scăzute, Câinele dvs. nu poate rămâne cald în timpul iernii de la sine pentru perioade lungi de timp. Deci, în timpul vremii la rece, este de până la tine pentru a vă oferi pooch-ul cu căldura de care au nevoie. Asigurați-vă că oferiți cald pături, un confortabil câine, prosoape pentru a usca de pe câine dacă se udă și Jumpers Dacă câinele dvs. are nevoie de ele.

Dacă câinele dvs. își petrece cea mai mare parte a timpului lor afară, ia în considerare aducerea lor în timpul vremii dure. Prin aducerea câinelui dvs. în aer liber, puteți să le protejați mai bine hipotermie, și răniri de la zăpadă și gheață. Dacă câinele dvs. are acces la în aer liber și aveți o doghouse în aer liber, asigurați-vă că ați acoperit-o bine cu pături curate sau cu paturi de paie pentru izolație și pentru a vă confrunta cu vântul, acolo unde este posibil.

Ce faci cu câinele tău în timpul iernii?

Chiar dacă nu sunteți înclinat să petreceți ore lungi să vă înghițiți în zăpadă în aer liber, există o mulțime de distracție pentru a fi în interior cu câinele dvs! Un joc de ascunde și caută, alergând în sus și în jos pe scări, să aducă, agilitate interioară, Și propriile jocuri ingenioase sunt modalități excelente de a vă păstra Pooch Active. De asemenea, puteți lua în considerare predarea câinilor dvs. noi trucuri!

Dacă puii dvs. este mai orientat spre alimente, ia în considerare făcându-i să lucreze pentru mâncarea lor. Jocurile de hrănire sunt o priză excelentă pentru energia mentală și fizică a câinelui. Tratați jucăriile de acordare, Alimentatoare lente și ascunderea Tratamente în jurul casei sunt doar câteva moduri de a încorpora gustări în timpul de joc al câinelui.

Pot câinii să se depună în timpul iernii?

din pacate, Tulburare afectivă sezonieră (tristă) La câini nu este încă bine studiată. Din acest motiv, este considerat în general posibil, dar nu încă dovedit că câinii pot suferi de asemenea de trist. Împărtășim o mare parte a chimiei creierului cu câini, inclusiv hormoni serotonină și melatonină, care guvernează starea de spirit și somnul. Pe măsură ce zilele cresc mai scurte, creierul produce mai puțin serotonină și mai mult melatonină. Ambele schimbări creează împreună un impact negativ asupra stării de spirit. Problema este că, în ciuda acestor modificări, trist nu poate fi măsurat sau diagnosticat în mod obiectiv în animalele de companie.

Dacă câinele dvs. este letargic, are o lipsă de apetit și se izolează mai des, Vorbiți întotdeauna cu veterinarul dvs. pentru sfaturi. Aceste simptome nu sunt întotdeauna semne de depresie și pot reflecta, de fapt, durerea fizică și disconfortul.

Deci, sunt câinii lazier în timpul iernii? Cu schimbări hormonale, o schimbare a metabolismului și diferențele de rasă toate la redare, mulți câini devin mai puțin activi ca iarna sosește. Asigurați-vă că vă adaptați la nevoile câinelui dvs. în acest timp și consultați-vă cu VET dacă aveți întrebări sau preocupări. Verificați-vă Idei de nume de câine leneș!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt câinii lazier în timpul iernii