Impetigo la câini

Brindle & White Bulldog Puppy

Infecțiile cutanate pot fi comune la câini. Acest lucru este parțial datorită multor bacterii care trăiesc în mod normal pe pielea câinelui tău. Impetigo, uneori numit Puppy Pyoderma, este un tip de infecție a pielii cel mai frecvent văzut la câinii tineri sau adolescenți.

Ce este impetigo (Puppy Pyoderma)?

Pyoderma este termenul clinic pentru orice tip de infecție a pielii. Înseamnă literalmente puroi în piele. Impetigo este cel mai adesea cauzat de o supraaglomerare de Stafilococ bacterii, dar poate fi cauzată de alte tulpini bacteriene, de asemenea. Este adesea văzută la puii care au fost adăpostiți în zone neigienice, dar care nu înseamnă că toate puii cu impetigo trăiesc într-o casă neglijentă. Din nou, este o infecție a pielii adusă de bacterii, în mod normal, care trăiește deja pe pielea câinelui tău. Impetigo nu este o condiție contagioasă, așa cum este în oameni, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la câinele dvs. prindeți-l de la un alt câine (sau îl prindeți de la câinele dvs.).

Care sunt simptomele impetigo?

Un câine cu impetigo poate avea o combinație de pustule (umflate cu umpluturi mici), papule (umflături mici, roșii, ridicate) și coloreturi epidermice (leziuni circulare cu cruste în jurul marginilor). De asemenea, puteți observa câinele dvs. zgâriat zonele afectate ale pielii. De asemenea, câinele dvs. poate începe să prezinte pierderea părului. Zonele cel mai probabil să fie afectate includ abdomenul câinelui tău și bărbia. Dacă impetigo-ul câinelui dvs. a progresat într-un caz mai sever, pot părea, de asemenea, deprimați, așezându-se mai mult în casă și, eventual, nu mănâncă și.

Care sunt cauzele impetigo?

Cauza reală a impetigoului nu este bine înțeleasă, dar dacă câinele dvs. are un sistem imunitar compromis, sistemul endocrine sau orice leziune a pielii pot fi la un risc mai mare de ao obține. Alți factori care pot crește riscul câinelui sunt infestarea cu purici, a alergie la mancare, muscaturi de insecte, mange, sau pecingine. Boala tiroidiană sau alte dezechilibre hormonale pot crește, de asemenea, riscul câinelui de a obține impetigo.

Unele rase pot fi predispuse la impetigo. Aceasta poate include rase bully, cum ar fi Staffordshire Bull Terries, Bulldogs, și Boxeri dar pot include și Shar-Peis. În unele cazuri, impetigo-ul câinelui dvs. poate persista de la adolescență la vârsta adultă.

Cum este diagnosticat impetigo?

VET dvs. va rula diagnosticare pe baza simptomelor clinice ale câinelui, precum și a istoriei lor clinice. Citologiile pielii vă vor lăsa medicul veterinar să cunoască nici un fel de infestări bacteriene, fungice sau acariale. Testele de sânge vor arăta dacă câinele dvs. are niveluri scăzute de tiroidă. Cea mai bună modalitate de a diagnostica o alergie alimentară este să se supună unui proces de dietă. Aceasta implică hrănirea câinelui dvs. o dietă de prescripție hidrolizată numai pentru 8-12 săptămâni. Nu pot fi date alte alimente, gustări sau tratamente în acest timp.

Cum se tratează impetigo?

Impetigo este o condiție ușor tratată, destul de benignă la câini. De fapt, unele cazuri pot chiar să se rezolve singuri fără tratament. Dacă impetigo-ul câinelui dvs. necesită tratament, impetigo este tratat cel mai frecvent cu un curs de antibiotice. Acest lucru poate fi topic dacă este mai puțin sever sau sistemic (oral) dacă este mai sever. De obicei, câinele dvs. trebuie doar să fie pe aceste antibiotice timp de câteva săptămâni, dar cazuri mai severe pot necesita un tratament mai lung. Dacă câinele dvs. are sensibilități sau alergii la anumite antibiotice, lăsați-l pe veterinar să știe. VET dvs. poate, de asemenea, să prescrie un șampon pe care îl puteți folosi pentru a vă ajuta să clarificați leziunile câinelui. Impetigo nu pune viața în pericol și, de obicei, rămâne localizat, rar răspândit și rar ducând la infecții mai profunde ale pielii.

Deoarece adevărata cauză a impetigoului nu este pe deplin cunoscută, împiedicând să fie complicată. Nu puteți preveni cu adevărat dezechilibrele hormonale sau problemele cu sistemul imunitar al câinelui. Tu poate sa asigurați-vă că trăiesc într-un mediu curat, fără purici, urină sau material fecal. Curățați frecvent așternutul și jucăriile, folosind detergentul de vopsea și parfumuri pentru jucării lavabile la mașină și săpun ușor pentru acele jucării care nu pot merge într-o mașină de spălat. Menținându-le la curent cu ei Prevenirea puriciilor este, de asemenea, tasta. Există o abundență de preveniri de purici pe piață, ambele disponibile la magazinele de aprovizionare cu animale de companie și la biroul dvs. veterinar. Nu toate prevenirile de purici sunt aceleași, totuși. Medicul veterinar vă poate spune care sunt produse bune și care dintre ele trebuie să fie clare.

Impetigo poate fi o neplăcere pentru cățelul în creștere, dar majoritatea cazurilor sunt ușoare și majoritatea câinilor cresc din flare. Dacă aveți întrebări despre impetigo-ul câinelui dvs., vorbiți cu medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Impetigo la câini