Megaesofag la câini

câine de așezare

Megaesofagul este o problemă serioasă la câinii care afectează capacitatea lor de a înghiți și menține alimentele în jos. Măsurile speciale trebuie să fie luate de un proprietar de câine pentru a se asigura că un câine cu megaesofag este în continuare capabil să mănânce și să-și păstreze alimentele sau această problemă poate fi fatală din cauza efectelor secundare ale procesului bolii.

Ce este megaesofagul la câini?

Megaesofagul este, de asemenea, cunoscut sub numele de dilatarea esofagului sau "Mega E" și descrie un esofag mărit sau lărgit cu motilitate scăzută. În mod normal, esofagul este un mușchi neted, subțire căptușit cu mucoasa care ajută ușor alimentele să alunece în stomac din gură, datorită funcției nervoase normale care spune creierului să înghită. Pentru un câine care are megaophag, esofagul se lărgește și funcția nervoasă sau motilitatea normală diminuează sau dispare. Acest lucru face dificilă ca un câine să înghită alimente și lichide, deoarece aceste elemente stau în esofag și se acumulează acolo în loc de stomac.

Semne de megaophag la câini

Indiferent de modul în care apare megaesofagul, simptomele vor fi aceleași.

Semne de megaophag la câini

  • Regurgitație
  • Pierdere în greutate
  • Pierderea musculară
  • Dificultate la inghitire
  • Respiratie urat mirositoare
  • Respirație rapidă

Cel mai evident semn al megaesofagului este regurgitarea. Acest lucru este diferit de vărsături, deoarece regurgitarea este un eveniment pasiv, ceea ce înseamnă că nu există un efort activ al corpului pentru a expulza conținutul de la esofag sau stomac. Mâncarea regurgitată și lichidul pare să cadă dintr-o gură de câine, în timp ce vărsăturile includ Wiretching și Gagging. Câinii care încearcă să mănânce sau să bea vor regurgaliza alimentele aproape imediat dacă gravitatea îi permite. Acest lucru, desigur, provoacă mari dificultăți în menținerea alimentelor sau a lichidelor, astfel încât înghițirea poate fi imposibilă. Pierderea în greutate și pierderea musculară sunt un rezultat al unui câine cu Megaesofagus nu este în imposibilitatea de a obține substanțe nutritive necesare din alimente, deoarece majoritatea alimentelor sunt regurgite și înghițirea este dificilă. Respirația proastă este, de asemenea, comună din cauza alimentelor reținute din esofag și regurgitarea regulată.

Respirația rapidă poate apărea dacă un câine își aspiră alimentele. Aspirația este rezultatul alimentelor sau lichidului care coboară pe căile respiratorii în loc de esofag. Când un câine se reglează, unele alimente sau apă pot merge în jos în trahee în loc de esofag și fac dificilă respirația și chiar provoca aspirație pneumonie.

Cauzele megazofagului la câini

Există două tipuri principale de megaesofag - congenital și dobândite. Câinii care se nasc cu megaesofag au forma congenitală a bolii. Acesta este, de obicei, menționat cu vârsta de 12 săptămâni la pui sau în timp ce se îngrijește sau sunt hrăniți din sticlă. Câinii mai în vârstă dezvoltă megaesofagul dobândit, care poate fi secundar unei alte boli sau probleme sau poate avea o cauză necunoscută. Lucrurile cunoscute pentru a provoca megaesofagul achiziționat includ:

  • Miastenia gravis: Aceasta este o boală care afectează sistemul nervos, inclusiv nervii care afectează esofagul.
  • Trauma: Orice tip de vătămare a esofagului sau a nervilor care afectează funcția normală a esofagului poate duce la megaophagus. Aceasta include o obstrucție, un corp străin, unele ingerări de toxine, inflamație, vărsături excesive și alte leziuni ale mușchiului esofagian.
  • Hipotiroidismul: Această boală care afectează glanda tiroidă poate afecta mușchiul esofagului.
  • Boala ADDISON: Această boală care afectează glanda suprarenală a unui câine poate afecta mușchiul din esofag din cauza lipsei de cortizol în organism.
  • Dermatomiozita: Unii câini cu această boală pot avea daune de țesuturi și inflamație de la o lipsă de oxigen în vasele de sânge și poate rezulta megaophagus.

Rase de câine la risc pentru megaesofag

Orice rasă de câine poate fi născută sau poate dezvolta megaesofagus, dar s-au dovedit că mai multe rase este mult mai probabil să fie provocate de această problemă decât altele.

Diagnosticarea megaesofagului la câini

Simptomele vor fi discutate cu medicul veterinar, dar razele X vor fi obținute pentru a se uita la plasarea traheei și a esofagului în câinele dvs. Ocazional, se va utiliza, de asemenea, un studiu de contrast care utilizează bariu sau endoscopie.

Anka Friedrich / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0, "Date-Caption =" Esofagul poate fi văzut pe o raze X ca un tub foarte larg în loc de un tub subțire, ca furtunuri."Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-26 "Container de urmărire a datelor =" Adevărat "/">

Tratamentul pentru megaophag la câini

Dacă un câine dezvoltă megaoufag ca urmare a bolii Addison sau a boli hipothyroidului, această problemă rezolvă adesea odată ce boala este gestionată corespunzător. Câinii cu alte tipuri de megaesofag dobândite și megaesofag congenital pot gestiona simptomele bolii, deoarece nu există nici un tratament. Medicamentele pentru gestionarea simptomelor și a tehnicilor speciale de hrănire trebuie utilizate în aceste cazuri.

Tuburile de alimentare sau tehnicile ridicate de hrănire sunt necesare pentru a permite unui câine cu megaesofag să mănânce și să bea fără a regura. Tuburile de alimentare sunt plasate chirurgicale și necesită o întreținere și înlocuire regulată, astfel încât tehnicile de hrănire ridicate, sunt mai populare pentru proprietarii cu câini cu megaesofagus. Gravitatea este inamicul când vine vorba de hrănire. Câinii mănâncă de obicei în picioare pe toate cele patru picioare, astfel încât esofagul lor nu este perpendicular pe pământ. Acest lucru permite alimentelor să alunece din gură, deoarece nu poate lupta împotriva gravitației. Dar dacă un câine își mănâncă mâncarea care este plasată pe un scaun de pas sau masă, în mâncăruri alimentare ridicate, sau dintr-un scaun special numit a Președintele Bailey care face ca un câine să stea în timp ce mănâncă, gravitatea este mai probabil să ajute alimentele să alunece în jos esofagul și în stomac. Acest lucru, împreună cu experimentarea dintre alimentele solide și lichide, este necesar pentru a oferi un câine cu alimentație adecvată megaesofagus.

Cum de a preveni megaesofagul la câini

Din păcate, nu există nicio modalitate de a preveni megaesofagul la majoritatea câinilor. Cu excepția unor forme de traume, megaesofagul nu este ceva care este prevenabil, dar prin cunoașterea semnelor de avertizare, veți putea să vă ajutați mai bine ca câinele să aibă grijă de care au nevoie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Megaesofag la câini