Carcinomul celular scuamos la câini: un ghid pentru proprietarii de animale de companie

Atunci când sunt prinși destul de devreme, tumorile pot fi tratate sau îndepărtate, deci este vital să vă verificați câinele în mod regulat și să țineți un ochi pentru oricare Creșteri neobișnuite. În acest articol vom investiga carcinomul celular scuamos la câini, astfel încât să puteți recunoaște simptomele în propriul dvs. câine și să fiți informat cu privire la opțiunile înainte de a vă vedea medicul veterinar.

În acest articol vom discuta:

  • Ceea ce este carcinomul celular scuamos la câini?
  • Care sunt simptomele carcinomului de celule scuamoase la câini?
  • Ce cauzează carcinomul celular scuamos la câini?
  • Cum de a preveni carcinomul celular scuamos la câini
  • Care este tratamentul pentru carcinomul celular scuamos la câini?

Ceea ce este carcinomul celular scuamos la câini?

Carcinomul celular scuamos (SCC) este o tumoare malignă a celulelor pielii în stratul epidermal al pielii câinelui (1). Epiderma este stratul exterior al celor trei straturi care alcătuiesc pielea. Este cea de-a doua cea mai comună tumoare orală malignă în canini (2).

Tumoarea arată adesea ca o zonă ridicată sau o masă de piele albă, dar poate prelua multe apariții diferite (3). Acesta poate fi localizat direct pe pielea câinelui sau, alternativ, sub patul unghiilor sau în interiorul gurii.

Ce carcinom de celule scuamoase arată într-o gură de câine:

Ce pare carcinom de celule scuamoase la câini
© Grier, și colab. Poate VET J. 2007 noiembrie.

Alte locuri tumorale SCC pot forma includ oriunde sunt prezente celule scuamoase; De exemplu, tampoanele de labele câinelui, abdomen, spate, urechi sau nas. Tumorile la câini, cum ar fi acesta, sunt clasificate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în mai multe sisteme de clasificare (4, PDF).

Care sunt simptomele carcinomului de celule scuamoase pentru câini?

Uneori poate fi dificil să se facă distincția între o tumoare și altele bulgări benigne, ulcere, spoturi, Bumps, chisturi și răni. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna important să aveți câinele dvs. verificat de un medic veterinar pentru un diagnostic ori de câte ori observați ceva neobișnuit. Cu cât mai devreme puteți obține un diagnostic, cu atât mai bine rezultatul pentru câinele dvs.

Căutați următoarele semne (5):

  • Răni, în special în zonele în care blana câinelui este de culoare deschisă sau alb
  • Creșteri albe sau mase de piele
  • O durere crudă sau sângerări care nu se vindecă, în ciuda faptului că a fost dată antibioticelor
  • Bumps care arata ca warts
  • Creșteri în următoarele domenii: scrot, anus, nas, degetele de la picioare, picioare
  • Durere în timpul mersului; Limbă sau lameritate
  • Probleme de mestecare sau înghițire, și excesiv de drooling
  • Umflarea în gură, inclusiv inflamația și sângerarea
  • Tuse
  • Dinți liberi

Din păcate, leziunile pot varia destul de mult în apariția lor, după cum sa menționat mai sus, ceea ce face dificilă spuneți fără opinie sau teste. Uneori, ele pot arăta ca niște zone roșii mici de piele iritată sau ulcerată. Alternativ, cruste se poate dezvolta în partea de sus. Câinii pot chiar să piardă toenails.

Ce cauzează carcinomul celular scuamos la câini?

Foarte puține cancere au o singură cauză cunoscută. Cel mai adesea, cauzele sunt un amestec de factori genetici și ereditari, de mediu și de risc. Este foarte probabil ca asta Expunerea la razele UV și lumina soarelui poate fi un mare factor care contribuie la dezvoltarea acestor tumori canceroase la câini (6).

Condiția poate fi mai frecventă în anumite rase de câini (7), ca niște podeli, terrierii scoți, boxeri, Pekingese și Elkhounds Norvegian. Blană de culoare deschisă și piele, sau câini cu părul slab, cum ar fi terorii de tauri albi, biciurile și dalmateni sunt, de asemenea, mai expuși riscului de SCC al pielii. SCC a degetelor de la picioare a afectat câinii mai mari, cum ar fi labradorii și Rottweilers.

Mai mult, câinii cu risc mai mare de a dezvolta carcinom de celule scuamoase sunt câini între Vârsta de 6 și 11 ani. Mai multe studii au descoperit că câinii cu sisteme imune compromise, rase mari și câini de culoare închisă (datorită razelor UV) sunt la cel mai mare risc de a dezvolta aceste tumori, cu un studiu care arată că 92% dintre câinii cu SCC fiind rase de culoare închisă (8).

Cum de a preveni carcinomul celular scuamos la câini

Dacă doriți să vă ajutați câinele să evite dezvoltarea acestui tip de cancer de piele, ar trebui să-și limiteze expunerea la soare, mai ales dacă aveți un câine cu un strat subțire de păr (9).

Să acorde o atenție deosebită evitării, lăsându-vă câinele între orele 10:00 și 3:00 atunci când soarele este ridicat în cer și la cel mai puternic. Radiile UV și lumina soarelui joacă un rol semnificativ în dezvoltarea carcinomului celular scuamos la câini (10, 11, 12).

Dacă animalul dvs. de companie are o zonă afectată, acestea ar trebui împiedicate să o deranjeze (cu utilizarea conuri de recuperare sau Gulere gonflabile). Câinele nu ar trebui să fie lins, mestecat, zgârierea, frecare sau mușcare în zonă, deoarece toate aceste acțiuni pot provoca vătămări viitoare pentru piele și duce la infecții secundare.

În cazul în care câinele dvs. prezintă infecții secundare, acestea pot fi tratate cu antibiotice și medicamente pentru durere recomandate de medicul veterinar.

Cum să tratați carcinomul celular scuamos la câini

Cum să tratați carcinomul celular scuamos la câini

Sistemul imunitar al câinelui poate ucide unele celule canceroase, dar niciodată toate, iar carcinomul celular scuamous poate compromite sistemul imunitar al câinelui (13, 14).

Cancerul canin aproape niciodată nu dispare pe cont propriu fără nici un tratament; Prin urmare, este important să căutați un diagnostic și un tratament al vetor cât mai curând posibil.

Îndepărtarea chirurgicală este cea mai comună opțiune, urmată de tratamentul cu radiații, când vine vorba de tratarea carcinomului de celule scuamoase pe câini (15, 16, 17). Pentru tumorile orale SCC, studiile au observat a Rata de recurență de 29% (18, 19).

Uneori, o astfel de intervenție chirurgicală a cancerului ar fi considerată periculoasă, totuși, cum ar fi atunci când cancerul afectează anumite părți ale corpului câinelui - există și alte opțiuni disponibile în acest caz (20).

Opțiuni alternative de tratament pentru SCC:

  1. Cryoshirurgy - aceasta implică înghețarea tumorii cu azot lichid.
  2. Fototerapie - cunoscut sub numele de terapie cu lumină, aceasta implică o scurtă expunere la lumina UV.
  3. Radioterapie - Aceasta este o procedură care utilizează radiații pentru a ucide celulele canceroase.

Amputarea uneia sau mai multor degete poate fi necesară în cazurile de SCC al patului de unghii, iar o parte a urechii sau nasului poate fi, de asemenea, îndepărtată dacă cancerul este prezent în aceste zone.

Citiți următorul: 8 produse de câini care cauzează cancer și consumabile de uz casnic (pe baza studiilor)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Carcinomul celular scuamos la câini: un ghid pentru proprietarii de animale de companie