Câini și miastenia gravis

Portret de câine, culcat pe canapea

Ce este miastenia gravis? S-ar putea să fi auzit acest termen și ați crezut că sună ca cineva avea o gură plină de marmură. Mulți proprietari de câini nu au nicio idee despre ceea ce este de fapt mithenia Gravis și cum afectează câinii.

Ce este miastenia gravis?

Myashenia Gravis este o tulburare neuromusculară care poate afecta câinii, pisicile și oamenii. Este cauzată de o deficiență a receptorilor acetilcolinei pe suprafața celulelor musculare. Lipsa receptorilor ACH adecvați determină o întrerupere a semnalelor dintre nervi și mușchi, ceea ce duce la slăbiciune musculară în diferite părți ale corpului.

Cum câinii primesc miastenia gravis

Myasthenia Gravis poate fi congenitală (prezentă la naștere) sau dobândită. Deși nici o formă nu este foarte frecventă la câini, forma congenitală este mai rară.

Miesthenia congenitală Gravis în general, devine evident în Puppies între șase și opt săptămâni de vârstă. Acești câini nu s-au născut cu o cantitate adecvată de receptori ACH. Ele prezintă în mod obișnuit semne de slăbiciune indusă de exerciții care pot progresa la paralizie și chiar moarte. Anumite rase de câine sunt predispuse la miastenia Gravis, cum ar fi Spaniolii Springer, Jack Russell Terriers și Terrier Fox Fox. Unele dachshunds se nasc cu o formă de miastenia gravis care se rezolvă de fapt pe cont propriu.

MITAHENA GRAVIS achiziționată începe la câinii adulți, de obicei în jurul vârstei de două până la patru ani. Aceasta este o formă mediată de imunitate de miastenie gravis. Anticorpii câinelui distrug receptorii ACH, ceea ce duce la o deficiență. Mystenia Gravis dobândită poate afecta orice câine, dar anumite rase de câine pot fi predispuse.

Semne ale miasteniei gravis la câini

Fără cantitatea necesară de receptorilor ACH, nu poate fi transmisia efectivă a semnalului între mușchi și nervi. Mușchii devin slabi și nu pot efectua funcții corporale importante. Câinii cu miastenia Gravis pot afișa o serie de semne.

  • Exercitarea intoleranței sau slăbiciunii în exercițiu
  • Agravând treptat slăbiciunea
  • Colaps brusc sau căderea peste
  • Dormind cu ochii deschiși
  • Coborârea pleoapelor
  • Excesiv de drooling
  • Wiretching / Regurgitenting
  • Schimbați-vă la sunetul de scoarță și / sau whine
  • Probleme cu înghițirea (sau înghițirea excesivă)
  • Tuse (poate indica pneumonia de aspirație)
  • Dificultate de respirație (poate indica pneumonia de aspirație)

Slăbiciunea musculară cauzată de miastenia Gravis ar putea fi generalizat (peste tot corpul) sau focal (care apar numai în anumite zone ale corpului). Cele mai frecvente zone focale afectate sunt în ambele cazuri, semne variază de la ușoare la severe.

Slăbiciune musculară generalizată Datorită miasteniei, gravisul poate apărea la câini ca intoleranță la exercițiu care se îmbunătățește cu odihna. Unii câini pur și simplu au probleme de mers pe jos și se vor anvelopa cu ușurință. Pe extrema opusă, unii câini pot dezvolta o paralizie bruscă datorată miasteniei Gravis.

Slăbiciune musculară focală Datorită miasteniei, gravisul afectează adesea mușchii esofagului, faringerii și fața. Semnele pot fi ușoare până la severe. MyAsthenia Gravis Slăbiciunea musculară focală rezultă cel mai frecvent într-o stare numită megaesofagus. Acest lucru este probabil cel mai frecvent semn al miasteniei Gravis dobândite și este de fapt o condiție secundară.

Megaesofagul este o mărire a esofagului (tubul care leagă gâtul în stomac). Esofagul are mușchi care se mișcă într-o manieră asemănătoare valurilor, trimițând alimente și lichide la stomac. Dacă un câine are megaesofag, esofagul pierde tonul muscular, devine mărită și nu poate funcționa corect. Alimentele și lichidele pot deveni prinse în esofag și / sau pot fi regurgitate (scuipat) de către câine.

Megaesofagul poate duce cu ușurință la pneumonia de aspirație. Acest lucru se întâmplă atunci când alimentele sau lichidul sunt inhalate în plămâni și se dezvoltă o infecție. Esofagul și traheea (trahee) sunt alături unul de celălalt, astfel încât alimentele sau lichidul pot intra cu ușurință în trahee dacă mușchii din acea regiune nu funcționează corect.

Mystenia Gravis dobândită poate provoca, de asemenea, câțiva câini să dezvolte un tip de tumoare în piept numit Thymoma.

Diagnosticarea și tratarea GME la câini

Cum veterinați diagnosticarea miasteniei gravis la câini

Dacă credeți că câinele dvs. prezintă semne de miastenia gravis sau orice altă boală, Asigurați-vă că contactați imediat medicul veterinar.

Veterinarul dvs. va începe prin discutarea istoriei câinelui cu dvs. și apoi efectuarea unei detalii examinare fizică. Diagnosticarea suplimentară, cum ar fi lucrările de laborator și radiografiile (raze X) pot fi recomandate pentru a căuta probleme de bază. Este foarte important să se excludă alte boli, tulburări sau răniri înainte de a face un diagnostic definitiv. VET dvs. vă poate recomanda să vă aduceți câinele unui specialist veterinar (de obicei un neurolog veterinar) pentru a ajuta la un diagnostic definitiv.

Se poate efectua un test specific de sânge (testul ACHR de anticorpi) pentru a verifica anticorpii împotriva receptorii acetilcolinei. Acest test poate diagnostica efectiv majoritatea câinilor cu miastenia gravis.

Dacă simptomele câinelui dvs. sunt ușor de observat, poate fi dat un medicament special pentru a verifica miastenia gravis. Acest lucru este adesea numit un test de tensionare. Câinele primește o injecție intravenoasă a unui inhibitor de acetilcolinesterază numit Edrofoniu. Dacă câinele are miastenia gravis, atunci medicamentul va provoca o îmbunătățire semnificativă (deși temporară) a slăbiciunii musculare.

Myashenia Tratament gravis pentru câini

Nu există nici un tratament pentru miastenia gravis. Din păcate, mulți pui născuți cu miastenia Gravis nu vor supraviețui. Cu toate acestea, există tratamente pentru miastenia dobândită Gravis care poate ajuta mulți câini trăiesc vieți fericite. De fapt, câțiva câini chiar suferă de remisiune spontană după ce au fost diagnosticați.

Cheia pentru tratarea cu succes a miasteniei lui Gravis este de a comunica eficient cu veterinarul dvs. și de a rămâne diligent în îngrijirea zilnică a câinelui. Lucrați îndeaproape cu medicul veterinar pentru a obține câinele dvs. pe cel mai bun plan terapeutic. Stick la o rutină constantă și raportați imediat orice modificare a stării câinelui dvs. Medicamentele trebuie să fie întotdeauna date exact așa cum sunt prescrise de medicul veterinar. Nu efectuați niciodată ajustări de tratament fără a vă consulta medicul veterinar.

Diferitele tratamente pot fi utilizate pentru a trata câinii cu miastenia gravis.

Agenți anticholinesterazei (piridostigmină sau neostigmină) sunt prescrise pentru a spori transmisia de semnal neuromuscular. Aceste medicamente pot prelungi acțiunea acetilcolinei la joncțiunea neuromusculară. Câinii cu miastenia obținută Gravis trebuie, de obicei, să rămână pe acest tip de medicamente pentru viață. Pentru mulți câini, acest tratament este suficient pentru a-și gestiona simptomele.

Terapie imunosupresivă pot fi luate în considerare dacă este necesar un tratament suplimentar. Deoarece miastenia dobândită Gravis este medicamentele imunosupresoare mediate, pot fi eficiente. VET dvs. poate prescrie corticosteroizi pentru a suprima sistemul imunitar. Cu toate acestea, terapia imunosupresivă poate crește riscul de infecții, în special pentru câinii cu megaophag, care sunt deja predispuși la dezvoltarea pneumoniei de aspirație.

Schimbul de plasmă terapeutic este un tratament uneori folosit pentru oameni cu cazuri grave de miastenie gravis. Acest lucru este disponibil pentru câini în unele regiuni, dar poate fi prohibitiv. TPE implică eliminarea plasmei "bolnav" și înlocuirea acestuia cu plasmă de la un donator sănătos. Această terapie poate fi eficientă la câini cu cazuri foarte grave de miastenia gravis.

Îngrijire de susținere este o parte importantă a tratării câinilor cu miastenia gravis.

  • Câinii cu megaesofag ar trebui să fie hrăniți mari "chiftere" de mâncare în timp ce într-o poziție verticală. Acest tip de hrănire poate permite alimentelor să intre în stomac mai eficient și să diminueze riscul de pneumonie de aspirație.
  • Terapia cu fluid poate fi necesară pentru a evita deshidratarea, în special la câinii care regurgite lichidele.
  • Medicamentele pentru susținerea sistemului gastrointestinal pot fi de asemenea de ajutor (metoclopramidă, cisapridă, cimetidină).
  • Pot fi necesare antibiotice și tratamente respiratorii (cum ar fi nebulizatoarele) pentru a trata pneumonia de aspirație.
  • În cazuri grave de megaophag, poate fi necesar ca un tub de stomac să fie plasat chirurgical pentru a furniza alimente direct la stomac.

După diagnosticul de miastenia Gravis, spitalizarea poate fi necesară pentru a vă stabiliza câinele, mai ales dacă problemele secundare sunt o preocupare. Spitalizarea va ajuta, de asemenea, medicul veterinar să monitorizeze îndeaproape câinele în timpul perioadei de ajustare a medicamentelor.

În funcție de cât de severă este boala câinelui dvs., îngrijirea zilnică poate fi intensă de timp (mai ales dacă câinele dvs. are megaesofag). Asigurați-vă că rămâneți organizați și acordați o atenție deosebită detaliilor. Cu toate acestea, fiți răbdători cu dvs. și câinele dvs. Cereți ajutor de la prieteni și membrii familiei, dacă este necesar. Luați în considerare aderarea la o comunitate a proprietarilor de câini Myasthenia Gravis sau proprietarii de câini Megaesofagus. Păstrați un jurnal de medicamente și tratamente zilnice, astfel încât lucrurile sunt mai puțin susceptibile de a fi ratate.

Indiferent cât de atent vă monitorizați câinele, este întotdeauna posibil ca problemele să aibă loc. Câinele dvs. poate fi necesar să fie spitalizat periodic pentru a trata pneumonia de aspirație sau alte probleme secundare. Acesta este motivul pentru care este atât de important să comunicați cu veterinarul dvs. despre orice schimbare a câinelui dvs., indiferent de cât de mici.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câini și miastenia gravis