Colapsul acut la câini: cauze și tratamente

Colaps acut la câini

Animalul dvs. de companie are o zi minunată la parc. Se execută și sărind și se joacă cu tine și cu tine Alți câini. Apoi brusc se oprește pe urmele sale și cade pe pământ, incapabil să se ridice. Ce se întâmplă? Mai degrabă decât să intrați într-un mod de panică, cel mai bine este să rămâi compus și calm. Colapsul acut la câini este destul de asemănător cu leșin sau sincopă la om. Majoritatea câinilor se recuperează rapid și relua activitățile normale ca și cum nu s-ar fi întâmplat niciodată. Unii, totuși, rămân prăbușiți până când este redat ajutorul. Deci, care este colapsul acut la câini? Este bine să nu vă faceți griji atât de mult? Iată ce trebuie să știți despre acest fenomen la câini.

Colaps vs. Leșin

Înainte de a înțelege înțelegerea cauzelor colapsului acut printre prietenii noștri canini, este imperativ să o diferențiem de un alt fenomen care este aproape întotdeauna echivalat cu colapsul: leșin.

Principala diferență dintre colaps și leșin sau sincopă este pierderea conștiinței în acesta din urmă. Acest lucru este atribuit în cea mai mare parte unei reduceri a fluxului sanguin către creier, rezultând scăderea nivelului de conștiință. Din moment ce câinele este inconștient, nu va avea mijloacele de a rămâne în poziție verticală; Prin urmare, aceasta cade sau se prăbușește.

Colapsul acut, pe de altă parte, are mai mult de-a face cu pierderea bruscă a puterii musculare, astfel încât câinele este pe deplin în imposibilitatea de a menține o poziție în picioare sau de ședere. Câinele este complet treaz sau conștient. Ce se întâmplă este că nu este în măsură să-și susțină greutatea într-o poziție în picioare, astfel încât să cadă la sol. Dacă câinele este capabil să stea, dar nu să stea, este cunoscut sub numele de colaps. Dar dacă câinele rămâne într-o poziție mincinoasă, se numește colaps complet.

Colapsul acut în câine

Cauze posibile

Abilitatea de a sta și menține o anumită postură fără a cădea este o funcție a mai multor sisteme de organe de organism care lucrează sinergic. Creierul primește în mod constant semnale de la receptori din mușchi, astfel încât acestea să fie menținute la un anumit nivel de tonicitate pentru a efectua o poziție verticală. În interiorul urechilor sunt o serie de tuburi umplute cu fluid - gândiți-vă un nivel de dulgher - care trimite și semnale creierului în ceea ce privește sentimentul de echilibru al organismului. Adăugați la aceasta semnalele primite și transmise de către ochi la creier. Toate aceste semnale trebuie integrate de creierul câinelui pentru a se asigura că corpul este menținut într-o poziție verticală.

Deoarece aceste organe depind, de asemenea, de oxigen și nutrienți pentru funcționarea optimă, sistemul cardiopulmonar poate juca, de asemenea, un rol în menținerea posturii. De exemplu, dacă nutrienții și oxigenul nu sunt livrați mușchilor, atunci nu va fi capabil să-și mențină tonicitatea, pierzându-și astfel capacitatea de a menține corpul în poziție verticală. Același lucru este valabil și cu creierul care este foarte sensibil la chiar și cele mai mici fluctuații ale nivelurilor de oxigen din sânge. Acest lucru poate duce la pierderea controlului mușchilor.

Unele dintre cauzele cele mai probabile de colaps brusc la câini pot include următoarele:

  • Boli ale inimii

Inima este organul de pompare al corpului. Se mișcă sângele în restul corpului, furnizându-l cu oxigen și nutrienți și eliminând produse secundare pentru excreție. Dacă sângele nu este difuzat în mod eficient în special la organele necesare pentru menținerea posturii, colapsul este foarte posibil. Exemple de boli cardiace care pot duce la colapsul canin includ boala cardiacă congenitală, boala cu vierme cardiace, aritmiile cardiace, boala pericardică și bolile cardiace valvulare dobândite, printre altele.

  • Condițiile de sănătate ale sângelui

Chiar dacă inima este capabilă să funcționeze bine, există o problemă cu sângele în sine dacă este posibil ca oxigenul să nu fie livrat cu adevărat la celule. Acest lucru poate duce în continuare la o pierdere sau reducere a funcției, provocând colaps. Anemia severă, policitemia și leucemia sunt 3 dintre cele mai frecvente tulburări de sânge care pot provoca colaps. Hemoragia internă poate provoca, de asemenea, acest lucru.

  • Condiții respiratorii

Oxigenul ajunge la sânge prin plămâni. În timp ce câinii respiră, inspiră oxigenul în plămâni unde difuzează în sânge. Dacă există o obstrucție în căile respiratorii, este de asemenea posibilă că prăbușirea poate apărea din cauza cantității insuficiente de oxigen atingând sângele și țesuturile. Bronșita, pneumonie, trahee colaps, edem pulmonar, umflarea sau blocarea gâtului au potențialul de a provoca prăbușirea la câini.

  • Bolile sistemului nervos

Am menționat mai sus că creierul este ceea ce integrează o varietate de informații referitoare la menținerea posturii. Orice problemă în căile neuronale care duc la creier poate duce, de asemenea, la colapsul caninului. Emboliul fibrocartilaginos, miastenia gravis și boala distanței intervertebrale au fost implicate în dezvoltarea colapsului acut.

  • Boli ale sistemului musculoscheletal

Displazie de șold este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care câinii pierd brusc echilibrul și se încadrează la pământ. Bolile din regiunea lombosacrală sau din partea inferioară a câinelui pot produce, de asemenea, colapsul membrelor posterioare. Ceea ce face acest cluster de posibile cauze destul de unice este că sunt ușor de observat, deoarece vor fi întotdeauna semne indicatoare în săptămânile sau zilele care duc la episodul de colaps. Câinii pot fi limpezi sau pot prezenta dificultăți de a se ridica. De asemenea, poate fi ezitant să stea, să stea sau să sară. Aceste manifestări cresc de obicei mai rău cu trecerea timpului.

  • Toxicitate acută și supradoze de droguri

Anumite substanțe pot produce slăbiciune bruscă care poate duce la colaps. Acestea pot include xylitol, venin de sarpe, și otravă de șobolani, printre alții. Câini diabetici Primirea insulinei sunt la un risc crescut de colaps datorită hipoglicemiei. Acest lucru rezultă în mod obișnuit dintr-o doză neobișnuit de mare de insulină, ceea ce duce la o reducere semnificativă a zahărului din sânge și a tensiunii arteriale.

colaps la câini

Ce ar trebui să faceți în cazul în care câinele dvs. se prăbușește brusc

În cazul în care ați văzut câinele dvs. brusc colaps, nu vă panică. Este natural ca părinții de companie să fie îngrijorați. Cu toate acestea, dacă intri în modul de panică imediat, nu veți putea ajuta animalul dvs. într-o manieră foarte eficientă și eficientă.

Evaluați dacă animalul dvs. este complet conștient sau nu. Dacă este inconștient, verificați bătăile inimii. Plasați-vă mâna pe V din piept dacă aveți un animal mic. Dacă aveți o rasă mare, încercați să vă simțiți pentru bătăile inimii la nivelul ribcagei, unde cotul stâng ar atinge pieptul dacă cotul au fost flexați. Alternativ, puteți încerca, de asemenea, să vă simțiți pentru pulsul său în zona îngrozitoare în timp ce căutați creșterea și căderea abdomenului și a pieptului ca semn de respirație.

Dacă nu puteți simți nici o bătăi de inimă sau puls sau nu există indicii de mișcare a pieptului sau abdominal care să indice respirația, apoi se pregătește să administreze comprimările pieptului. Dacă nu, adu-l imediat la veterinar. Asigurați-vă că poziționați animalul într-un mod în care capul său este ușor mai mic decât restul corpului său pentru a facilita fluxul de sânge în creier, împiedicând orice fluide prezente în cavitatea orală pentru a intra în plămâni.

Dacă câinele dvs. este conștient, luați act de circumstanțele din jurul episodului de colaps, cum ar fi ceea ce făcea câinele dvs. la acea vreme, cât timp câinele a rămas pe teren și reacția sa imediat după recuperare de la colaps. Asigurați-vă că ați făcut toate acestea în jos, astfel încât veți avea ceva de spus medicului dumneavoastră în cazul în care câinele dvs. se prăbușește din nou.

Sunați-vă veterinarul și descrieți ce sa întâmplat. Dacă vă cere să vă aduceți animalul, este mai bine să îl transportați în interiorul cutiei sale. Câinii care tocmai au ieșit din colaps tind să fie dezorientați și confuzi. Unii pot fi agresivi și vă mușcă chiar dacă sunteți stăpânul său.

Tratarea câinilor care se prăbușesc brusc

La sosirea la clinica veterinară, veterinarul dvs. vă va cere despre episodul de colaps de câine. Aici observațiile dvs. în timpul episodului pot veni la îndemână. VET dvs. va efectua o serie de evaluări clinice pentru a determina cauza principală a colapsului acut.

Dacă cauza se datorează obstrucției căilor respiratorii, atunci obiectul obstructiv trebuie îndepărtat din căile respiratorii ale câinelui dvs. Dacă motivul este din cauza otrăvirii sau a toxicității, atunci administrarea unui antidot adecvat va fi suficientă. Dacă problema este legată de hipoglicemie, atunci administrarea de soluții de glucoză vă poate ajuta.

În general, vor fi recomandate fluide IV pentru a contribui la extinderea volumului de sânge și a ajutorului în stabilizarea tensiunii arteriale. Dacă prăbușirea se datorează anemiei severe, ar trebui să fie comandată transfuzia de sânge.

Tratamentul este de fapt dependent de cauza fundamentală. Din acest motiv, păstrați la îndemână toate informațiile pertinente legate de episodul de colaps al câinelui dvs.

Nu este neobișnuit ca câinii să se prăbușească mai ales cele care sunt diabetice, au probleme cardiovasculare și hematologice sau chiar probleme musculo-scheletice. În loc de panică, ar trebui să rămâi calm și să verificați starea animalului dvs. de companie. Aducerea la clinică pentru gestionarea de urgență sau pentru o evaluare mai amănunțită ar trebui să fie următoarea mișcare.

Surse:

  1. Flori Amy, DVM, De ce este cainele meu cade?, WebMD
  2. Dynamin-1 Colapsul indus de exerciții fizice asociate, Colegiul de Medicină Veterinară
  3. Dr. Justine A. Lee, Câine de leșin: Ce cauzează și ce ar trebui să faceți?, Rețeaua de sănătate pentru animale de companie

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Colari de purici pentru câini
Tratamente de purici pentru câini
Suplimente comune de câine
Testele ADN de câine
Ulei de pește pentru câini
Ulei de cocos pentru câini
Probiotice pentru câini
Ulei CBD pentru câini
Dog Dewremers
Dog Flea Placi

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Colapsul acut la câini: cauze și tratamente