Osteosarcom la câini

Câinele au fost dezactivați trei picioare zâmbind

Osteosarcomul este o formă de cancer osos care are loc la om și câini. Cancerul este ceva care îngrijorează mulți proprietari de câini. Înțelegerea bolii vă poate ajuta să vă dați câinii cea mai bună îngrijire și calitatea vieții după un diagnostic terifianțial al cancerului.

Ce este osteosarcomul la câini?

Osteosarcomul este cel mai comun tip de os Tumor la câini. Poate afecta orice os în organism, dar cel mai frecvent apare în membrele. În cazuri rare, osteosarcomul poate să apară în țesuturi ne-bony, cum ar fi mușchii sau organele.

Osteosarcomul afectează în mod obișnuit oasele lungi ale membrelor. Tumoarea tinde să crească din interiorul osului, înlocuind osul sănătos cu creșterea osoasă canceroasă. În plus față de a fi dureroasă, osul devine "mâncat" și slab. Fracturile pot apărea cu ușurință în zona tumorii.

Metastazele sunt comune în osteosarcoma. Acest tip de cancer se răspândește ușor în alte zone ale corpului, în special în plămâni.

Semne de osteosarcom la câini

Primul semn al osteosarcomului la câini este de obicei disconfort în osul afectat. Dacă este afectat un membru, câinele va moale sau deținerea membrelor afectate. La început, poate părea ca un prejudiciu minor. Cu toate acestea, de obicei nu se va îmbunătăți cu tratamentul și odihna.

În timp, zona afectată poate deveni umflată și delicată la atingere. Osul poate fi fractura în cele din urmă fără nici un prejudiciu real. Aceste fracturi nu se vor vindeca cu tratament calea fracturi normale do.

Cauzele osteosarcomului la câini

Cauza exactă a osteosarcomului la câini nu este cunoscută. Mare și Câini de rasă gigant par să aibă o predispoziție la acest tip de cancer. În plus, poate exista o componentă ereditară.

Osteosarcomul apare de obicei la câinii de vârstă mijlocie și în vârstă, dar câinii mai tineri pot fi afectați și (în special câini de rasă mare și uriaș).

Diagnosticarea osteosarcomului la câini

Dacă observați Lameness sau umflături într-unul sau mai multe dintre membrele câinelui tău, asigurați-vă că vizitați medicul veterinar cât mai curând posibil. Lamele care nu răspunde la tratamentele tradiționale (ameliorator de durere, medicamente antiinflamatorii, odihnă) se referă și justifică testarea suplimentară de diagnosticare. VET dvs. va recomanda probabil radiografiilor (raze X) ale zonei afectate.

Radiografie

Osteosarcomul poate fi diagnosticat prezumtiv pe baza dovezilor radiografice. Tumorile osoase au adesea un aspect pătrat care poate fi clar văzut. Cu toate acestea, este necesară o probă de țesut pentru a face un diagnostic definitiv. Veterinarul dvs. poate fi capabil să efectueze testele suplimentare necesare. Sau, puteți fi referit la un specialist veterinar ca un chirurg ortopedic sau oncolog.

Biopsie

O biopsie osoasă poate fi efectuată pentru a colecta o secțiune transversală a osului la locul tumorii suspectate. Cu toate acestea, luarea unui eșantion de os poate slăbi în continuare osul compromis și poate duce la fracturi. Unii veterici preferă să facă o biopsie a acului și să ia o bucată de țesut mai mică din interiorul osului. Acest lucru poate fi suficient de țesut pentru un patolog pentru a diagnostica osteosarcom.

Stadializare

Acesta este următorul pas de diagnosticare. Staționarea este o serie de teste efectuate pentru a căuta metastaze (răspândire) de cancer. Radiografiile toracice sunt, în general, primul pas ca osteosarcomul se răspândește în mod obișnuit în plămâni. Staționarea poate include un ultrasunete abdominale pentru a căuta cancer și alte modificări la cavitatea și organele abdominale. Toți câinii trebuie să aibă teste de laborator (chimie sanguină, număr întreg de sânge și urineză) efectuate pentru a evalua funcția de organe și a analiza celulele.

Tratamentul osteosarcomului la câini

Există câteva opțiuni de tratament pentru câini cu osteosarcom. Opțiunea potrivită pentru câinele dvs. va depinde de locația tumorii și de severitatea metastazelor.

Amputare

Acesta este primul pas pentru câinii cu osteosarcom într-un os lung al membrelor. Poate suna ca un pas extrem pentru a elimina un limbaj intreg, dar durerea de la osteosarcom tinde sa fie mult mai rau decat durerea si recuperarea amputative.

Majoritatea câinilor ajustați bine la viață cu trei membre. Este mult mai ușor decât este pentru oameni, deoarece câinii nu au atașamentul emoțional față de membrele lor că un om ar fi. Ei nu prezintă preocupări cu privire la stigmatizarea socială a amputare. În plus, se simt mult mai bine după ce a fost eliminată sursa de durere că tind să se întoarcă repede. Majoritatea câinilor sunt capabili să ruleze, să sară și să joace mai bine decât înainte. O excepție este câinii cu artrită sau alte condiții ortopedice în una sau mai multe membre. Acești câini ar putea să nu fie cei mai buni candidați pentru amputare.

Radiația paliativă

Acest lucru se recomandă în mod obișnuit atunci când osteosarcomul se găsește într-o zonă inoperabilă sau când câinele este un candidat slab pentru amputare. Câinii primesc un curs scurt de radiații la tumoare. Această terapie cu radiații poate reduce semnificativ durerea timp de câteva luni, îmbunătățind calitatea vieții câinelui pentru un timp. Radiația paliativă poate fi repetată la fiecare câteva luni dacă durerea se întoarce. Câinii sunt adesea tratați concomitent cu medicamente speciale pentru a controla durerea și pentru a minimiza distrugerea oaselor.

Chirurgie de economisire a membrelor

Acest lucru poate fi încercat la câini atunci când membrele lor nu pot fi amputate. Această procedură implică în mod obișnuit eliminarea tumorii primare și a grefingului osului. Câinii vor avea nevoie de chimioterapie împreună cu chirurgia de economisire a membrelor.

Chimioterapie

Acest lucru este adesea necesar pentru a trata cancerul metastazat. Este, de asemenea, necesar atunci când câinii au o intervenție chirurgicală de economisire a membrelor. Câinii vor trebui, în general, să viziteze un oncolog săptămânal pentru a obține injecții de chimioterapie sau perfuzii timp de șase luni sau mai mult. Din fericire, efectele secundare ale chimioterapiei sunt adesea mai blânde la câini decât sunt la oameni.

Este important să aveți o conversație aprofundată cu oncologul dvs. veterinar, astfel încât să puteți lua deciziile corecte de tratament pentru câinele dvs. Oncologul va fi capabil să ofere cele mai recente statistici despre recuperare și supraviețuire, astfel încât să puteți lua decizii informate.

Tipuri de cancer de câini și severitatea lor
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Osteosarcom la câini