Câinii au un simț al umorului?

Câinii au un simț al umorului?

Știm cu toții că proprietarii de câini trebuie să aibă un simț al umorului. De la venirea acasă pentru a găsi toate cele mai bune perne distruse să se trezească la ora 3 dimineața, pentru că cel mai bun prieten al tău vrea să vă avertizeze despre o mașină care trece, câinele dvs. vă poate testa cu siguranță răbdarea. Dar câinele tău găsește lucruri amuzante? Evident, câinele dvs. nu este pe punctul de a ieși într-o rutină completă de stand-up, deci cum testezi pentru un sentiment de umor? Câinii se simt amuzament sau, chiar, râde?

Câine în picioare în poziție verticală

Ce este un simț al umorului?

Înțelegerea umorului, râsului, amuzamentului sau a oricăror răspunsuri emoționale pentru asta, a fost perplexă oameni de știință de sute de ani. Chiar și astăzi, cu înțelegerea avansată a geneticii și a tehnologiei noi, cum ar fi mașinile RMN, există o mulțime de dezacord cu privire la simțul umor al umorului, să nu mai vorbim de umorul prietenilor noștri canini.

Rădăcina problemei este o dezbatere naturii vs. Este simțul umorului înnăscut și moștenit genetic sau este cultural și moștenit din împrejurimile și mediul nostru? Acest lucru afectează profund modul în care măsuram și înțelegem un "simț al umorului". O componentă fiziologică ar fi vizibilă în analiza genei sau scanarea creierului, în timp ce multe studii au arătat răspunsuri emoționale să varieze foarte mult de la cultură la cultură.

Acestea fiind spuse, există un acord cu privire la natura socială a umorului și a râsului. Se știe că râdem mult mai mult când suntem cu oameni pe care am dori să o impresionați, de exemplu. Aceasta înseamnă că râsul nu este, în sine, semnul unui simț al umorului. Acest lucru ridică întrebarea, râde câinii? Și, dacă o fac, de ce râd?

Câinii râd?

Mulți oameni de știință au descoperit că câinii fac, într-adevăr, râd. Buzele libere și curbate și gâfâitul greu este adesea văzută ca echivalentul câinelui de râs. Pentru mulți, aceasta este o dovadă că câinii au un simț al umorului. Văzând a câine râde Când se bucură de ei înșiși, cum ar fi atunci când jucați Fetch sau că aveți o îndoială, este adesea prezentată ca dovadă că câinii au un simț al umorului.

Cu toate acestea, un comentator din New York Times sugerează că existența râsului nu este neapărat o dovadă a existenței unui simț al umorului. În timp ce acceptarea faptului că juriul este încă pe dacă pisicile au un sentiment de umor, James Gorman susține că este probabil ca câinii să râdă datorită istoriei lor genetice ca animale de ambalare cu ierarhii stricte. Așa cum oamenii s-au dovedit a râde pentru a arăta deferență și în încercările de a-și mulțumi șefii lor, potențiali parteneri sau oricine altcineva doresc să impresioneze, câinii se credeau să râdă cu oamenii lor, deoarece le văd ca liderii lor. Este un semn de respect, precum și bucurie, dar nu neapărat un "simț al umorului".

Pe de altă parte, însă, merită remarcat faptul că o mulțime de cercetări care oferă Fundația pentru Wolf și, prin urmare, câine, ierarhiile sunt acum discreditate. În mod specific, aceasta este ideea că lupi au roluri alfa, beta și omega. Deși merită remarcat faptul că, chiar și fără ierarhiile structurale specifice, oamenii încă râde de a denota deferență și conexiune socială. În cele din urmă, problema râsetelor Doggie este încă foarte necesară pentru cercetări suplimentare.

Câine umor și jucăuș

Așa cum am sugerat deja un simț al umorului nu este întotdeauna legat de râs. La fel cum râsul nu indică neapărat un simț al umorului, lipsa de râs nu indică neapărat o lipsă a unui simț al umorului. Puteți aprecia o glumă sau puteți juca în jur fără a avea un chicot, la urma urmei!

Mulți proprietari de câini susțin că jucătorul lor de companie este o dovadă a bunului lor simț al umorului. Cu toate acestea, studierea jocului este, de asemenea, dificilă, deoarece bucurându-se de jucării și de a juca captura sau de remorcher-de-război nu este sinonim cu un simț al umorului. Din fericire, studiile asupra subiectului se îndreaptă spre sute de ani și explorează cu atenție conceptul de "simț al umorului" ca distinct de "jucăușă".

Charles Darwin însuși a făcut studii care au demonstrat că câinii nu sunt doar jucăuși, dar se bucură de trucuri pe proprietarii lor. Acest lucru ar putea indica un simț al umorului. În anii 1872 de lucru "coborârea omului", Darwin a descris o "glumă practică" comună jucată de câini. Este un joc pe care majoritatea câinilor le place să îl joace - un baston sau o jucărie preferată vă pot oferi, probabil ca parte a unui a Joc de pret, dar apoi s-au îndepărtat de îndată ce ajungi la el. Se crede că câinii fac acest lucru pur și simplu pentru că consideră că este hilar să vă trunchi, ceea ce ar fi un indicator simplu și evident că ei au un simț al umorului.

În legătură cu o postare: Mașini automate de preluare

Pembroke Welsh Corgi râde

Câinii găsesc lucruri amuzante?

În cele din urmă, dacă vă întrebați "câinii au un simț al umorului?", Este foarte probabil ca câinii să poată fi descriși ca" având un simț al umorului ". Pe lângă râsul și a fi jucaus, ei demonstrează o înțelegere și bucurie de glume practice și nu este nimic mai strâns legat de faptul că are un simț al umorului decât să se bucure de glume!

De asemenea, merită explorarea diferențelor dintre rase. Deși o mulțime de câini individuali au propriile personalități distincte, istoria fiecărei rase poate indica, de asemenea, amploarea umorului lor și tipul de umor pe care ei îl pot afișa. Unii câini râd mai mult decât alții, câțiva câini iubesc să joace, iar alți câini au un simț mai inteligent de umor care implică trickery și glume.

Studiile sugerează că există o corelație între jucăușă și având un bun simț al umorului la câini. În mod specific, câinii care doresc frecvent să joace ascunderea și căutarea sau preluarea sunt cel mai probabil să prezinte un simț al umorului. Dacă doriți să adoptați un câine care are un mare simț al umorului, studiul a constatat că câinii cu cel mai bun simț al umorului au fost:

Câinii cu cel mai rău sentiment de umor au fost, în general, descoperiți că sunt câini de lucru, care au, din punct de vedere istoric, jucătorii lor au crescut din ele în favoarea muncii grele și de un comportament serios. Acești câini au inclus:

  • Bloodhounds
  • Bulldogs
  • Basset Hounds

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Trackere GPS pentru câini
Scutece de câine
Crăciun cadouri pentru câini
Jucării puzzle pentru câini
Plăcuțele de răcire pentru câini
Câine retractabilă
Chew toys pentru pui
Jucării pentru cățeluși
Jucării pentru câini
Câini leagă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii au un simț al umorului?