Cum să-ți înveți câinele să zâmbească? Ghid pas cu pas

Cum să-ți înveți câinele să zâmbească - Ghid pas cu pas

Știați că câinii pot zâmbi? Dacă nu l-ați văzut deja, există o mulțime de videoclipuri online, deci au o privire. Nu este cel mai amuzant, dar cel mai ciudat lucru pe care l-ai văzut vreodată?! S-ar putea să vă întrebați cum pot zâmbi câinii și, de fapt, mulți susțin că nu pot; Nu ca oamenii fac. Dar, ca majoritatea lucrurilor, este ceva ce poate fi învățat dacă sunteți dispus să le instruiți cu răbdare. Crede-mă, merită. Se poate dovedi Goofy, se poate dovedi dulce, dar oricum, o veți iubi!

câine zâmbind

Metodă una

Dacă câinele dvs. deja în mod natural își arată ocazional dinții, puteți utiliza un sistem simplu de recompensă pentru a încuraja acest comportament.

  • Primul pas: Luați notă de ceea ce face ca câinele să-și arăt dinții. Poate că atunci când își văd periuța de dinți în anticiparea unui bun curat sau ar putea să-și arate dinții înainte de a mânca anumite alimente umane în siguranță pentru câini, alimente deosebit de amare cum ar fi fructele și fructele și fructele legume.

Tine minte: Asigurați-vă întotdeauna că orice mâncare umană pe care o dați animalul dvs. este în siguranță pentru ca ei să mănânce. Se pare că alimentele aparent normale, cum ar fi strugurii și roșiile, pot fi toxice pentru câini, așa că aveți grijă.

  • Pasul doi: Când își arată dinții, spuneți comanda că doriți ca câinele dvs. să răspundă, de exemplu "zâmbet!". Apoi recompensați acest comportament și creați o asociere cu fericirea spunând "băiat bun" și oferindu-le un tratament, jucăria lor preferată sau orice altă activitate distractivă pe care o bucură în mod special.
  • Pasul trei: Repetați după cum este necesar până când aceștia prezintă comportamentul cu stimulii corecți, cum ar fi timpul de joc sau comanda dvs. aleasă.

Sfat de sus: Câinii își arată cel mai adesea dinții ca acte de agresiune. Acest lucru nu este cel mai sigur ca un zâmbet și este periculos să încurajeze. Dacă credeți că nu veți putea recunoaște agresiunea, iată câteva semne tipice pentru a fi conștienți de:

  • Mârâind
  • Ridicarea botului
  • Urechi ridicate sau transmise
  • Nu clipește sau refuză să-ți întâlnești privirea

Dacă credeți că observați oricare dintre aceste comportamente, asigurați-vă că nu îl recompensați. Poate fi mai eficient și mai sigur, pentru a încerca o altă metodă de instruire - comportament de condiționare de la zero.

Metoda a doua

Nu este nimic care să vă împiedice să încercați atât tehnici de antrenament, atâta timp cât vă asigurați că nu vă epuizați câinele sau că trimiteți semnale mixte. Această tehnică presupune, în esență, câinele dvs. nu a zâmbit niciodată, și deci are nevoie să le arătați fizic ceea ce doriți să facă.

  • Primul pas: Găsiți un mediu bun, învățat în care câinele dvs. este nedambalat și dispus. Acesta este cel mai important pas pe care altfel ați putea să vă pierdeți timpul sau, mai rău, poate crea o asociere negativă cu formarea pentru câinele dvs.
  • Pasul doi: Își puneți cu grijă fața în poziția zâmbitoare, demonstrați un zâmbet propriu și spuneți cuvântul sau fraza de comandă. Utilizați exact aceeași comandă de fiecare dată, dar puteți fi creativi cu el. Îmi place ideea de a folosi "spune brânză!". Dacă doriți doar să zâmbească ca răspuns la stimulii fericiți, vă puteți interzice acest lucru, dar poate fi mai dificil să comunicați ceea ce doriți fără ea.
  • Pasul trei: Întăriți pozitiv comportamentul spunând "o fată bună!"Și dându-le o recompensă. Trebuie să vă asigurați că înțeleg că recompensați zâmbetul astfel încât să vă asigurați că sunt cu adevărat zâmbind și arătând dinții propriei abilități, ci le împingi doar fața în poziție.
  • Pasul patru: Idealul, dacă animalul dvs. de companie se poate descurca, este de a face câteva sesiuni de antrenament pe zi, cu fiecare de doar câteva minute de câteva minute. Încercați să le faceți după activități distractive, astfel încât să se simtă fericiți și să creeze o asociere între fericire și zâmbind. Faceți sesiunile de antrenament o varietate de locații și creșteți încet distragerile pentru a crește capacitatea de reacție și atenția.
  • Pasul cinci: Pe măsură ce se îmbunătățesc și încep să zâmbească la comandă sau ca răspuns la stimulii fericiți, începeți să micșora numărul de tratate pe care le sunt oferite. Dați un tratament în fiecare al doilea zâmbet, apoi al treilea, apoi al patrulea, și așa mai departe. Acest lucru asigură că zâmbește continuă, indiferent de recompensa imediată.

În legătură cu o postare: Câine tratează

Câini zâmbitori

sfaturi

Dacă nu sunteți un antrenor profesionist, câinii de formare pentru a face ceva poate fi o provocare, deci iată câteva sfaturi suplimentare pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile:

  • Recompensele nu trebuie să fie uriașe, dar trebuie să fie instantanee. Lăudarea verbală instantanee este mai bună decât o tratare mare întârziată. Consolidarea constantă și pozitivă este scopul dvs.
  • Utilizați o varietate de recompense, de la jucării la laudă verbală. Acest lucru se va asigura că focalizarea este pe zâmbet, nu pe tratare.
  • Recompensele sunt diferite de mită. Mulți proprietari fac greșeala de a folosi tratamente pentru a mita puii lor în formare în primul rând. Acest lucru îi va învăța să se comporte numai pentru mâncare și nu se va asigura că sunt într-o stare de învățare.
  • Concentrați-vă pe postura dvs. Stați în poziție verticală, păstrați-vă mâinile din buzunare și recompensează din vedere, astfel încât acestea să nu fie distrase de posibilitatea de a trata tratamentul. Câinele dvs. trebuie să se concentreze asupra sarcinii lor pentru a-și câștiga recompensa.
  • Pozitivitatea este importantă. La fel cum agresiunea de armare este o problemă, deci provoacă stres. Nu vrei o asociere cu anxietate să se dezvolte. Comportamentul care ar putea indica stresul include:
  • Foarte închisă maxilar și gură
  • Cruciş
  • Salivarea
  • Linge buzele
  • Ridicate, urechi înainte
  • Câștigurile aplatizate împotriva craniului
  • Încercând să arate mic
  • În mod similar, nu utilizați tehnici sau pedepse aversive. Gulere de șoc, lanțurile de suflare și strigătul nu vor încuraja un zâmbet. Tehnicile "alfa pentru bărbați", cum ar fi infamul "alfa roll" în care vă puneți câinele pe partea lor, sunt periculoase în mod activ și nu va crea o armare pozitivă. Fiind un lider bun nu are nimic de-a face cu dominația.
  • Restricția trataților ar trebui să fie suficientă pentru a descuraja comportamentul rău în timpul formării. Va dura ceva timp, dar vor învăța ce comportamente pe care le aprobați și pe care nu le faceți.
  • Nu împingeți câinele prea tare. Sesiunile scurte și de succes sunt mai bune decât cele de lungă durată. Ieșiți în timp ce sunteți în față, și începeți doar dacă câinele dvs. este calm, concentrat și nedambalat.
  • Răbdarea este cheia. O mulțime de sesiuni de instruire se simt nereușite, dar nu te frustrați și nu se lasă ca să-ți sperie câinele și te-ar întoarce înapoi. Renunțarea pentru ziua nu este greșită atunci când nu atingeți nimic. Ei o vor face în cele din urmă.
  • Surse:

    1. Lauren Novack, Cum să înveți un câine să zâmbească, WikiHow
    2. Kea Grace, Cum să antrenezi un câine cum să zâmbească, Cuibul
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Cum să-ți înveți câinele să zâmbească? Ghid pas cu pas