Este neosporin în condiții de siguranță pentru pisici?

Pisica gri stând pe un scaun

În aproape toată lumea la domiciliu setul de prim ajutor este un tub de neosporină, altfel numit unguent triple antibiotic. Neosporina este o necesitate pentru toate tăieturile minore și zgârieturi. Este sigur pentru pisici, totuși? Dacă doriți să creați un kit de prim ajutor la domiciliu pentru tovarășul dvs. feline, ar trebui să vă asigurați că este bine stocată cu Neosporin?

Ce este Neosporin?

Neosporina este denumirea comercială pentru un unguent triplu antibiotic creat de compania Johnson & Johnson. Este alcătuită din trei antibiotice diferite: neomicină, polimixină B și bacitracină. Neosporina (sau generic, non-marcă triplu unguent antibiotic) care este etichetat ca "ușurare a durerii" conține un al patrulea ingredient - un analgezic topic (ameliorator de durere) numit clorură de hidrogen pramoxină.

În combinație, cele trei antibiotice topice din Neosporină sunt eficiente în păstrarea unor mici tăieturi și zgârieturi de bacterii libere. Ele sunt foarte sigure pentru utilizarea locală în oameni. La pisici, aplicarea locală poate provoca iritarea ușoară a pielii sau o reacție alergică, dacă pisica este sensibilă la unul sau mai multe ingrediente, dar altele decât cele mai importante efecte secundare ale utilizării topice. Cu toate acestea, dacă sunt ingerate în cantități suficiente mari, polimixina B poate provoca o reacție alergică severă cunoscută sub numele de șoc anafilactic sau chiar moartea. Dacă neosorina este menită să fie utilizată local, modul în care ar trebui să fie mai mult timp dacă componenta are un astfel de efect advers numai atunci când este ingerat? Amintiți-vă că pisicile se sfătuiesc zilnic. Mai ales dacă se simt murdar de un unguent gras care a fost doar aplicat lor. În plus, dacă țineți la îndemână varietatea "ameliorarea durerii", aditivul de clorură de hidrogen pramoxină poate provoca iritarea continuă a pielii la pisici. Din aceste motive, în ciuda faptului că neosporina este sigură din punct de vedere tehnic pentru utilizarea locală la pisici, nu este de fapt recomandat pentru utilizarea în pisici. Centrul de control al otrăvurilor pe animale enumeră ca un medicament care este toxic pentru animalele de companie.

Există alternative la neosporină?

Din păcate, nu există o privire peste alternativa la neosporină la pisici. Cu toate acestea, există unguente specifice veterinare care pot fi prescrise în locul neosorinei. Dacă pisica dvs. are o tăietură minoră sau răzuită, programați o întâlnire pentru ca pisica dvs. să fie privită de VET dvs. Ei pot prescrie unguent antibiotic potrivit pentru zgomotul pisicii tale. În cazul în care veterinarul dvs. descoperă că tăierea minoră a pisicii sau zgomotul nu este atât de minoră, la urma urmei, sunteți deja în locul potrivit pentru a fi adresat.

Pot să fac ceva acasă?

Dacă pisica dvs. se încheie cu o tăietură mică, există lucruri pe care le puteți face acasă, după consultarea cu VET-ul dvs. Dacă există sângerare, aplicați o presiune directă la tăietură cu tifon steril și bandă în poziție cu bandă medicală de material de învelire învechită, astfel încât să nu se îndepărteze niciun cheag care se formează odată ce sângerarea sa oprit. Odată ce aveți rănile de sângerare sub control, verificați-vă pisica pentru orice alte răni.

Dacă găsiți o rană pe pisica dvs., dar nu mai este în mod activ sângerarea și tăierea pare să fie minoră - mică și nu adâncă - puteți curăța rana cu o soluție antiseptică, cum ar fi iodul de povidonă. Puteți curăța în jurul rană cu soluție sterilă de tifon și salină. Dacă aveți o seringă sau un instrument similar la îndemână, puteți folosi acest lucru pentru a spăla iodul peste rana însăși. Dacă găsiți rănile care sunt adânci sau lungi sau dacă pare a fi a rana strapunsa, pur și simplu curățați în jurul plăgii cu soluție salină. Nu spălați rănirea reală. Lăsați medicul veterinar să se ocupe de acea parte. Odată ce ați curățat toate rănile și ați oprit orice și orice sângerare, pisica dvs. este suficient de stabilă pentru a fi luată direct la veterinar.

Fiecare proprietar de pisici ar trebui să fie pregătit pentru o urgență care ar fi nevoie de îngrijire la domiciliu. Păstrarea kitului de prim ajutor al pisicii stocate cu neosporină nu poate fi recomandat, dar există cu siguranță o mulțime de consumabile pe care le puteți și ar trebui să o stocheze cu. În primul rând, kitul de prim ajutor al pisicii dvs. ar trebui să aibă numerele de telefon ale medicului veterinar, spitalele VET de urgență locale și controlul otrăvitorului ASPCA PET (1-888-426-4435).

De asemenea, ar trebui să aveți o copie a istoriei vaccinului pisicii, înregistrărilor medicale pertinente, o fotografie și Numărul microcipului Dacă pisica dvs. este microcipată. Kitul de prim ajutor al pisicii dvs. ar trebui să aibă o mulțime de consumabile de bandajare, inclusiv pătrate de tifon, rulouri de tifon, tampoane non-stick sau Telfa, bandă medicală (nu benzi-ajutoare) și înveliș de veterinar coeziv. De asemenea, sunt necesare, de asemenea, foarfece cu bandă terminată. Iod de povidonă, soluție salină și seringi ar trebui să fie incluse în kit-ul dvs. pentru a curăța rănile.

Dacă pisica dvs. vă permite să luați un rectal temperatura, Trebuie inclus un termometru rectal "febră" și un gel lubrifianți pe bază de apă. Asigurați-vă că termometrul este un termometru "febră", deoarece pisicile au o temperatură normală care poate fi la fel de mare ca 102.5o f, atât de regulate termometrele să nu poată citi temperatura pisicii dvs., mai ales dacă au o febră. Acestea sunt doar esențiale goale pentru a începe kitul de prim ajutor al pisicii. Verificați un alt articol minunat despre animalele de molid care detaliază toate lucrurile de care aveți nevoie pentru un complet stocat, gata pentru orice trusă de prim ajutor Aici.

Fiecare proprietar de pisici dorește să-și ajute animalul de companie atunci când au nevoie de ea. Păstrarea unui kit de prim ajutor bine stocat este esențial. Asigurați-vă că păstrați neosorina din kitul de prim ajutor al pisicii și în propriul kit personal.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Antibiotice. Centrul de control al otrăvurilor animale 

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este neosporin în condiții de siguranță pentru pisici?