5 Semne de probleme ale glandelor anale (și ce să facă)

Top 5 semne de probleme ale glandelor anale (și ce să facă)

În timp ce problemele de glande anale de câine de obicei nu amenință viața, cu excepția cancerului de glandă anal, ele sunt relativ comune și pot afecta calitatea vieții câinelui dvs. Să nu fie confundate cu hemoroizii câinilor, tumorile, fisurile sau prolapsul rectal, câine glande anale Problemele apar în mod specific datorită blocării celor două conducte care elimină excrețiile glandelor anale prin deschiderile de pe ambele părți ale anusului.

Ce sunt glandele anale?

Glandele anale, sau sacul anal, se găsesc pe ambele părți ale anusului unui câine, chiar sub coada lui. Această pereche de glande mici este umplută cu fluid uleios care are un miros similar ca mirosul o versiune skunk.

În timp ce scopul exact al glandei anale câine rămâne o chestiune de dezbatere între experți, este teoretizată că ei lubrifiază scaunul unui câine și se dispersează mirosul său unic pentru a permite câinelui să-și marcheze teritoriul.

Unii cred, de asemenea, că conțin feromoni, care sunt câinii chimici utilizați pentru a comunica. De fapt, mirosul de la glandele anale ale unui câine poate dezvălui alte câini câteva informații despre animal, cum ar fi sănătatea, sexul și vârsta aproximativă.

De asemenea, citiți: 12 moduri de prevenire și tratare a glandelor anale la câini

Semne de probleme de glande anale de câine

Semne de probleme de glandă anală câine

Glandele anale se scurg, de obicei, în mod natural în timpul mișcării intestinului câinelui, dar uneori pot fi afectate și înfundate în sus. Acest lucru poate duce la umflături și infecții sau chiar abcese. Iată semnele că câinele dvs. are o problemă cu glandele anale:

1. Scoting

Acesta este, de obicei, primul semn. Când glandele anale ale unui câine devin afectate, el poate simți durerea și încearcă să-i golească prin tragerea fundului de-a lungul pământului. Dacă observați că câinele dvs. este scot de multe ori, poate semnala o problemă cu glandele sale anale și trebuie să fie privită.

2. Mușcându-și și linge spatele

Un alt simptom comun este mușcarea și lingerea anusului. Câinele dvs. ar putea face acest lucru pentru a încerca să ia glandele drenate sau ar putea să o facă în frustrare. Ar putea, de asemenea, să-și lingă labele din același motiv. Unii câini chiar își urmăresc cozile atunci când se simt incomod sau în durere.

3. Miros urât

Din moment ce glandele anale câine sunt responsabile pentru mirosul unic al Caninei, când sunt afectate acest miros devine prea puternic. Dacă observați că poochul dvs. miroase rău chiar și după ce îi dați o baie, atunci glandele anale ar putea fi motivul.

4. Umflături și roșeață

Sacurile anale afectate pot provoca zona din jurul anusului animalului să devină umflată. Poate fi, de asemenea, o schimbare a culorii în acea zonă, deoarece umflarea poate provoca, de asemenea, roșeață sau în unele cazuri extreme, glandele anale câine pot chiar să devină purpuriu. Animalele de companie care suferă de inflamația cronică a glandelor anale pot avea pielea întărită sub coadă.

5. Abcese și drenaj

Dacă problema glandelor anale afectate nu este abordată în stadiile incipiente, acest lucru poate duce la infecție. Infecția glandei anale de câine poate fi văzută prin bulgări vizibile doar sub suprafața deschiderii anale a animalului și a drenajului de la rect. În cazuri mai severe, pot apărea abcese în zonă.

Alte semne

Alte semne potențiale de probleme ale glandei anale de câine includ sângerarea în regiunea anală sau în tensionarea defectuoasă. De asemenea, puteți observa o descărcare murdară și grasă, care este de obicei maro sau bronz. 

Fi în căutarea unor indicații ale unei infecții. Acestea pot include PU-uri sau pete roșii în descărcarea, umflarea și o gaură de descărcare verde, galben sau sângeros de către anus.

Cauzele problemelor glandei de câine anal

Există multe cauze potențiale ale problemelor glandelor anale de câine, dar cea mai frecventă este Inflamația conductelor anale. Rasele mai mici sunt mai susceptibile de a suferi de acest blocaj, deoarece conductele lor de sac anal sunt mai mici și, prin urmare, mai predispuse la blocaj.

Cauzele problemelor glandelor anale la câini

Rasele care sunt mai susceptibile la problemele glandelor anale includ Dachshunds, Chihuahuas și Poodles. Câinii mai în vârstă sunt, de asemenea, mult mai probabil să sufere de această problemă. Dacă câinele dvs. are o poziționare anormală a anatomiei sale, acest lucru poate provoca, de asemenea, probleme de glandă anal.

Diaree este o altă cauză comună a glandelor anale deoarece sunt mai susceptibile de a umple când scaunele câinelui sunt moi și nu există suficientă presiune pentru a goli glandele. În mod similar, constipație poate duce la aceste probleme, deoarece lipsa scaunelor poate împiedica golirea glandelor anale, de asemenea.

Alergiile sunt, de asemenea, legate de problemele glandelor anale de câine, deoarece pot provoca umflarea canalelor sacului sacului anal. Deci, poate să mănânce alimente de calitate scăzută, inclusiv datorită intoleranțelor sau alergiilor. Infecțiile bacteriene, fungice și parazitare pot fi, de asemenea, cauza, precum și hipotiroidismul. Modificările la consistența intestinelor câinelui dvs. poate provoca, de asemenea, probleme cu glandele anale.

Cum de a preveni problemele anale ale glandei?

Prevenirea problemelor glandelor anale este posibilă cu o potrivire, Dieta sănătoasă și exerciții fizice. Cel mai mare risc de probleme ale glandelor anale de câine este prezent în animale mici, obeze. O dietă sănătoasă și exerciții asigură un risc mai mic de probleme digestive, în special diaree și constipație, asigurând astfel golirea regulată a sacilor anali.

Dacă câinele dvs. suferă de aceste probleme adesea, încercați să Creșteți fibrele în dieta sa pentru a-și face scaunele în vrac, sau treceți la Alimente cu fibre ridicate. Luați-vă pooch-ul la verificările VET regulate și asigurați-vă că medicul veterinar își verifică zona perene pentru orice semne de probleme ale glandei anale.

Cum de a trata problemele anale ale glandei

Cum de a trata problemele anale ale glandei?

Tratamentul glandei anale câinelui va depinde de gravitatea problemei. Tratamentul imediat pentru glandele anale afectate implică Golirea manuală a glandelor de către medicul veterinar. Aceasta se numește Dog Anal Gland Expression, și se face prin stoarcerea ușoară a lichidului din glande.

VET-ul dvs. vă poate arăta cum să exprimați glandele anale câine, astfel încât să puteți face singur acasă ar trebui să devină din nou afectați în viitor. În cazuri recurente sau mai persistente, adăugând o doză mică de steroizi orali poate accelera recuperarea și reduce inflamația.

Cu toate acestea, în cazul în care glandele nu sunt doar afectate, dar infectate, medicul veterinar va le spăla mai întâi cu o soluție de înmuiere sau salină pentru a îndepărta materialul întăritor.

Dacă există abcese prezente, VET va fi probabil lance și prescrie antibiotice pentru o săptămână sau două. Tratamentul după care se va face sub anestezie din cauza durerii atunci când VET se va deschide și scurgeți abcesele. După aceea, medicul veterinar va prescrie din nou antibiotice, precum și medicamente antiinflamatorii.

Curățarea glandelor paranale în câineDe asemenea, puteți adăuga o compresă caldă zilnică pentru a ajuta la ameliorarea oricărei dureri sau umflături. Este posibil să trebuiască să-ți aduci câinele înapoi săptămânal pentru a goli sacul din nou până când problema este rezolvată.

În cele mai severe cazuri în care problema persistă după tratament sau dacă există o tumoare anală a glandei, VET-ul dvs. poate sugera Chirurgie pentru a elimina glandele anale ale câinelui complet. Aceasta este o procedură simplă care va rezolva permanent problema, dar poate duce la incontinență fecală.

În concluzie, în timp ce problemele glandelor anale de câine nu prezintă un pericol serios pentru viața puilor, ei pot provoca totuși disconfort și durere. Fiți atenți la semne precum scotajarea, mușcarea și lingerea anusului și a oricăror schimbări fizice ale zonei din jurul deschiderii anale a câinelui. Hrăniți câinele dvs. o dietă sănătoasă cu suficientă fibră și să-l exercită în mod regulat pentru a preveni potențialele probleme de glandă anală.

Răspunsuri la întrebările dvs. comune despre problemele Glandei Anal Dog

Pentru cei care preferă informații în bucăți ușor digerabile, următoarele ar trebui să răspundă la cele mai frecvente întrebări despre problemele glandei de câini anal. 

De unde știi dacă câinele tău are nevoie de glandele sale stoarse?

Unele semne că câinele dvs. are nevoie de glandele sale strânse includ lingerea fundului, scoaterea pe covor sau scurgerea fie un material maroniu, fie un miros murdar. 

Cum tratați problemele anale ale glandei la câini? 

Veterinarul dvs. va trata problemele glandei anale ale câinelui prin scurgerea fluidului din glande. În cazul abceselor, se vor deschide și se vor scurge și vor da câine medicamente antiinflamatoare plus antibiotice. 

Cum stoarceți glandele anale ale câinelui? 

Pentru a stoarce sau a-ți exprima glandele anale ale câinelui, puneți mănuși și aplicați lubrifianți la degetul arătător. Puneți degetul arătător în anusul lui Pooch cu degetul mare în exterior. Aduceți aceste două degete împreună, rulându-le de-a lungul părții stângi a anusului. Glandele anale ar trebui să fie în jurul pozițiilor de la 4 și 8. Utilizați un prosop de hârtie și cealaltă mână pentru a colecta lichidul care iese. 

Ce se întâmplă când glandele câinelui sunt pline?

Dacă glandele anale ale câinelui dvs. sunt prea pline, ele pot provoca un nivel incomod de presiune. Acesta este momentul în care este posibil să observați semne de probleme de glandă anal anal. 

Îmi pot exprima glandele câinelui meu? 

Da, le puteți exprima singur. Veți avea nevoie de mănuși, prosoape de hârtie și lubrifiant. Urmați instrucțiunile de mai sus pentru exprimarea sau stoarcerea glandelor. 

Problemele anal ale glandei vor apărea din nou? 

Deși nu întotdeauna cazul, câinele dvs. poate avea impacții recurente sau abcese pe glandele sale anale. De exemplu, câinii supraponderali sunt mai susceptibili de a avea probleme din cauza sacașilor lor care nu sunt goliți așa cum ar trebui. De asemenea, este important să rețineți că problema nu va dispărea până când nu eliminați cauza fundamentală. 

În plus, impactul poate duce la cicatrici, care poate îngusta conductele anale. Acest lucru poate crește probabilitatea unor probleme viitoare. În unele cazuri, veterinarul dvs. poate sugera înlăturarea chirurgicală a sacilor anal a câinelui.

Citiți următorul: 5 alimente pentru câini de casă pentru rețete de stomac sensibil

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Semne de probleme ale glandelor anale (și ce să facă)