Care este temperatura normală a câinelui?

Care este temperatura normală a câinelui - sfaturi și sfaturi

Ori de câte ori bănuiți că poochia ta este bolnavă, probabil că începeți să vă întrebați, care este o temperatură normală a câinelui și când înseamnă că au o febră. Din fericire, există mai mult decât o modalitate de a se afla acest lucru fără a vizita medicul veterinar.

Câinii au o temperatură corporală normală mai mare decât oamenii. De aceea cățelul dvs. este adesea confortabil și cald chiar și în nopți rece, în timp ce vă agitați ca o frunză în același timp. Temperatura corpului normal a unui câine este de obicei între 99 de ani.5 ° F și 102.5 ° F (38 ° C și 39.2 ° C).

Orice în afara domeniului de temperatură de mai sus poate semnala o afecțiune medicală.

Dacă câinele dvs. are o temperatură sub 99 ° F (37.2 ° C) sau Peste 104 ° F (40 ° C), aceasta este considerată o urgență medicală. Temperatura extrem de scăzută sau ridicată a corpului poate fi chiar fatală dacă nu este tratată imediat, deci luați câinele la veterinar dacă temperatura corpului este prea mare sau prea mică.

Cum să luați temperatura unui câine

Știind cum să verificați temperatura corpului unui câine este una dintre cerințele de prim ajutor de bază pentru fiecare proprietar de animale de companie. În timp ce puteți verifica temperatura puilor fără un termometru, este recomandat să o verificați folosind a PET termometru. Acest tip de termometru digital este cel mai simplu și mai rapid mod și ar trebui să aveți întotdeauna unul în setul de prim ajutor al animalului.

Folosind un termometru, verificarea rectal a câinelui este cel mai precis mod, spre deosebire de oral, care nu va fi suficient de precis. În plus, există întotdeauna un risc de a fi mușcat.

Iată un ghid Cu privire la modul de a verifica temperatura puilor, și videoclipul de mai jos:

Procesul este simplu, dar va fi neplăcut pentru câinele dvs. Veți avea nevoie de un lubrifiant: ulei de copil sau jeleu petrolier, dar lubrifianți pe bază de apă funcționează cel mai bine. În caz de urgență, puteți utiliza un termometru de sticlă, dar, de obicei, acest lucru nu este recomandat deoarece sticla poate sparge și rănit câinele dvs. și este aproape imposibil să le păstrați încă timp de două minute, ceea ce este cât timp este nevoie pentru termometrul de sticlă pentru a obține citirea. În schimb, obțineți un termometru digital digital rapid pentru a face lucrurile mai ușor pentru dvs.

Luând temperatura câinelui dvs. rectal poate deveni o sarcină dificilă, în funcție de câinele dvs. În mod ideal, obțineți pe cineva să vă ajute și să vă țineți câinele în timp ce o faceți. Acea persoană ar trebui să pună un braț în jurul gâtului câinelui tău, în timp ce celălalt braț ar trebui să meargă sub burtă. Deși, după cum puteți vedea în videoclipul de mai sus, puteți face acest lucru singur.

Cum să spui dacă un câine are febrăOdată ce câinele dvs. este sigur și fixat în brațele unei persoane, ridicați coada și introduceți rapid (dar ușor) un termometru bine lubrifiat aproximativ un inch în anusul său și apăsați butonul Start. Când rezultatele sunt gata, veți auzi un semnal sonor. Acest lucru vă va spune ce trebuie să știți, dacă câinele dvs. are febră și trebuie să fie gratat la un veterinar.

Cu câțiva câini, poate fi imposibil să-și ia temperatura corpului rectal, mai ales dacă nu există nimeni care să vă ajute. În acest caz, puteți măsura temperatura câinelui în subcadentul său. Puneți vârful termometrului în axilă și țineți brațul până când auziți bipul.

Deoarece utilizarea unui axă pentru a lua citirea temperaturii nu este la fel de precisă ca fiind luată rectal, ar trebui să adăugați o diplomă la citire pentru a obține cel mai apropiat rezultat aproximativ. De asemenea, puteți lua temperatura câinelui dvs. din gură sau urechi, dar aceste rezultate nu sunt considerate foarte precise.

Luând temperatura câinelui dvs. este importantă. Nu puteți determina cu precizie temperatura corpului unui câine prin atingere și este necesar să utilizați un termometru PET. Luați temperatura câinelui dvs. rectal pentru rezultate mai bune și consultați medicul veterinar imediat dacă câinele dvs. are o febră sau o temperatură scăzută a corpului.

Citiți următorul: Câinele meu are o răceală. Ce trebuie să fac?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care este temperatura normală a câinelui?