Poți să fii covid de pe animalele de companie? Este posibil, dar puțin probabil, spun experții

Puteți obține COVID de la animalele de companie? Este posibil, dar puțin probabil, spun experții

La mijlocul lunii ianuarie 2021, Aproximativ 100 de pisici și câini au testat pozitiv pentru SARS-COV-2, virusul care provoacă COVID-19. În timp ce sunt posibile transmisii la animale și umane la animale, experții spun că riscul este scăzut, iar pandemia actuală este determinată de transmisia umană la om. În plus față de pisici și câini, alte animale (tigrii, lei, leoparzi de zăpadă, nurcă și gorile) în facilități zoologice au fost infectate. Doar sub jumătate din aceste cazuri (44) au fost găsite în Texas, iar New York și Utah sunt locuința a 18 cazuri fiecare. Mai multe cazuri au fost găsite într-o serie de alte state din întreaga țară, inclusiv Pennsylvania, Florida, California și Minnesota. În afară de pisici și câini, animalele cele mai afectate par a fi Minks care locuiesc pe fermele de nurk.

SARS-COV-2 a fost transmis oamenilor la sfârșitul anului 2019. În timp ce unele dovezi sugerează că a ieșit dintr-o sursă de animale, sursa originală a SARS-COV-2 nu a fost încă identificată în mod concludent. Din ianuarie 2020, Virusul a circulat prin om în Statele Unite. Începând cu 1 februarie 2021, aproximativ 26.3 milioane Oamenii din SUA au testat pozitiv pentru SARS-COV-2, cu numărul în creștere zilnic. Printre animalele de companie și alte animale, rata de răspândire a fost extrem de scăzută, primind proprietarii de animale de companie să se întrebe dacă pot obține COVID-19 de la animalele de companie.

Pisicile rareori primesc covide
Photo Courtesy: Pixabay Domeniul public

În aprilie 2020, s-au făcut studii americane Mii de pisici și câini în America de Nord, Europa și America de Sud care locuiau în zone în care au existat niveluri ridicate de COVID-19. Testele utilizate au fost testele de reacție a lanțului din polimerază de transcriptază inversă (RT-PCR) și nimeni nu a ieșit pozitiv. Si in Hong Kong, Aproape 50 de animale de companie deținute de proprietarii covid-19-pozitivi au fost testate și ținute în carantină. Trei animale de companie (doi câini și o pisică) au testat pozitiv și nimeni nu a arătat simptome ale bolii.

In conformitate cu Centre de control și prevenire a bolilor (CDC), în timp ce este posibil ca animalele de companie să se răspândească Covid-19 persoanelor, riscul pare să fie scăzut. În timp ce multe milioane de oameni au devenit infectate, aproape toate animalele lor de companie au apărut neclintite. De fapt, Clinica Mayo raportează că, chiar și printre numărul mic de animale de companie care au testat pozitiv pentru virus, nu toți au arătat simptome și nici unul nu a arătat simptome severe sau a murit. Acest lucru poate fi liniștitor pentru proprietarii de animale de companie care au fost expuși la SARS-COV-2 și care au nevoie să aibă grijă de animalele de companie. De asemenea, poate fi o sursă de confort pentru cei ale căror animale de companie au fost expuse altcuiva cu Covid-19 - sunt puțin probabil ca animalele de companie să se îmbolnăvească și chiar mai puțin probabil să o transmită oamenilor.

Cu toate acestea, există încă unele măsuri de precauție care ar trebui luate dacă un proprietar de animale de companie este expus sau infectat cu SARS-COV-2 sau bolnav cu COVID-19. În primul rând, persoana ar trebui să se izoleze de pe animalele de companie (precum și de la orice alți membri ai familiei) cel mai bun lucru pe care îl pot. Stați într-o cameră pe care nimeni, inclusiv animalul de companie, intră este cea mai bună practică. O persoană care nu este bolnavă ar trebui să fie cea care se îngrijește de animalul de companie.

Dacă persoana infectată este singura disponibilă pentru îngrijirea animalelor de companie, ar trebui să poarte o mască sau o acoperire cu fața și nu ar trebui să-și petreacă niciun moment inutil cu animalul de companie. Pisica sau câinele nu trebuie lăsată să doarmă în patul persoanei, iar mângâierea și confruntarea ar trebui evitată până când persoana nu este izolată. Recomandarea actuală de la CDC Este că majoritatea oamenilor pot lăsa izolarea o dată 10 zile au trecut de la primele simptome atâta timp cât au fost fără febră timp de 24 de ore.

Evitați contactul față în față cu animalul dvs. dacă aveți COVID-19
Photo Courtesy: Pixabay Domeniul public

Deoarece există posibilitatea trecerii Covid-19 între oameni și animale de companie, există măsuri de precauție suplimentare pe care proprietarii de animale de companie le pot lua pentru a-și păstra animalele în siguranță. Unul este de a nu permite animalului să-și petreacă timpul cu alți oameni care nu fac parte din gospodăria lor. În cazul vizitelor veterinare și a serviciilor necesare de la animalele de companie, acei indivizi ar trebui să poarte o mască când în jurul animalelor care nu trăiesc cu ei.

Evitarea parcurilor de câini și a altor locuri în care animalele de companie și persoanele tind să se adună, pot, de asemenea, să împiedice răspândirea virusului între animale de companie. Deoarece un proprietar de animale de companie nu știe dacă proprietarul unui alt animal urmărește toate măsurile de siguranță sau dacă au fost expuse la SARS-COV-2, cea mai prudentă acțiune ar fi să nu permită animalelor de companie să se joace cu alte animale din afara lor gospodării sau "Covil Bubbles."

În ceea ce privește dacă un vaccin pentru animalele de companie ar putea fi răspunsul la această problemă, Nu este nevoie de un vaccin pentru animale de companie pentru COVID-19 in acest punct. Proprietarii de animale de companie ar fi sfătuiți să obțină vaccinurile atunci când sunt disponibile celor din circumstanțele lor, iar acest lucru va minimiza șansa foarte mică ca un animal de companie de uz casnic să se infecteze. Între timp, totuși, după sugestiile de mai sus ar trebui să fie adecvate pentru a proteja animalele de a fi expuse virusului și de a se îmbolnăvi.

Foto cu amabilitate: Pixabay Domeniul public

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poți să fii covid de pe animalele de companie? Este posibil, dar puțin probabil, spun experții