13 Motive pentru care proprietarii își abandonează câinii

A trebuit să abandoneze un animal este o decizie care este adesea traumatică proprietarului și animalului de companie, dar este evitabilă în majoritatea cazurilor. În timp ce abandonarea animalelor de companie este oarecum indecentă și poate fi dificil de înțeles, există o serie de motive care sunt raportate de persoanele care își renunță la animalele de companie, ca fiind cauza abandonului lor. În acest articol, vom discuta câteva dintre motivele comune pentru care oamenii își abandonează câinii.

1. Probleme comportamentale ale câinelui

Problemele comportamentale sunt printre cele mai frecvente motive pentru care proprietarii își abandonează câinii. În A Articolul revizuit peer (PDF) intitulată "# 8220;Atașarea proprietarului și comportamentele problematice legate de renunțarea și instruirea tehnicilor de câini"Cercetătorii științifici la Universitatea din California de Medicină Veterinară au constatat că 65% dintre oameni care își renunță la câinii lor rEport un fel de problemă comportamentală ca principalul motiv pentru abandonare.

Aceste aspecte de comportament canin pot varia de la mușcături și agresiuni periculoase, la probleme mai puțin tulburătoare și ușor fixate, cum ar fi animalele de companie care au accidente de baie, fiind distructive, lătrat sau plângând prea mult sau nu se înțeleg cu alte animale. Cel mai mult, dacă nu toate, raportate Probleme comportamentale sunt comportamente normale de câine care pot fi corectate dacă proprietarul este dedicat învățării despre cum să (re) să-și antreneze pooch-ul și cum să remedieze în mod corespunzător problema și să fie dispus să se angajeze în timpul timpului pe care îl poate lua pentru a lucra cu răbdare. Cu toate acestea, un număr de proprietari de animale de companie nu vor avea aceste cerințe.

2. In miscare

Mulți proprietari de câini au raportat că trecerea într-un loc diferit a fost motivul pentru abandonarea animalelor de companie. Cu toate acestea, ca expert pentru animale de companie Lisa Towell a scris în articolul ei pentru PETA.Org, De ce oamenii abandonează animalele, Cercetările au arătat că mai mult de jumătate dintre indivizii care susțin că o mișcare este motivul pentru abandonarea animalelor de companie, de asemenea, raportează în același timp probleme comportamentale, dezvăluind că mișcarea poate fi doar o problemă secundară la problema comportamentală primară, forțându-le Abandon câini.

3. Noul proprietar nu va permite animale de companie

De-a lungul liniilor de mișcare frecvent fiind un motiv pentru abandonarea animalelor de companie, ar trebui să fie un bun simț că indivizii care închiriază în loc de a avea o casă sau un apartament trebuie să fie conștienți de faptul că mulți Proprietarii nu permit animale de companie, și ia în considerare acest fapt înainte de a adopta un animal de companie. În cazurile în care proprietarii de animale de companie nu planifică bine și adoptă un câine fără a verifica cu proprietarul, odată descoperite, sunt obligați să-și dea animalele de companie.

4. Proprietarul nu mai are timp pentru animale de companie

Câine abandonat deoarece proprietarul nu mai are timp pentru animale de companieDacă o persoană nu are mult timp liber, și / sau nu dorește să dedice o mare majoritate de a avea grijă de un animal de companie, acea persoană nu ar trebui să adopte un animal. Animalele de companie care sunt frecvent lăsate numai la domiciliu devin deseori deprimate și distructive, provocând un proprietar de animale de companie să renunțe la animal de companie.

Cercetările au hotărât că al doilea motiv cel mai frecvent de ce proprietarii își abandonează câinii lor este că animalul a avut nevoie de mai multă atenție decât proprietarul a avut timp. Informații despre acest lucru și alte motive pentru renunțarea pot fi găsite în următorul articol de cercetare evaluat de colegi, Caracteristicile câinilor renunțați și proprietarii lor.

5. Boala câinelui

Dacă acest lucru se datorează faptului că proprietarul de animale de companie nu are banii sau timpul de a avea grijă de câinele lor care sa îmbolnăvit sau pur și simplu a încetat să îngrijească destul despre prietenul lor de familie, Fundația Michelson a găsit animalele, Fugiți de unul dintre oaspeții noștri obișnuiți de podcast, raportează că boala ca un motiv comun ca proprietarii să-și abandoneze câinii la un moment în care animalele lor de companie au nevoie cel mai mult.

6. Vârsta câinelui

Câinii mai în vârstă sunt abandonați mai des decât puii tineri, deoarece nu mai sunt activi și plăcute pentru ca proprietarul să fie în jur sau pentru că costul de îngrijire a unui câine de îmbătrânire a ieșit din mână. Oricum, abandonarea unui animal de companie din cauza vârstei înaintate este devastatoare pentru animal. Este important ca proprietarii să-și amintească faptul că Animalele de îmbătrânire merită o casă iubitoare în care să-și trăiască zilele finale la fel de mult ca și îmbătrânirea oamenilor.

7. Moartea proprietarului sau boala

Proprietar german de păstor germanPentru a preveni abandonarea animalelor de companie din acest motiv, proprietarii de animale de companie, în special bolnavi mai vechi și / sau cronici, ar trebui să aibă un plan (în scris) care statează care ar trebui să aibă grijă de câinele (câinele) în cazul în care proprietarul moare sau devine prea bolnav de a avea grijă de animal de companie.

Dacă un individ are probleme fizice sau persistente de sănătate fizică sau psihică care provoacă ședere frecvente în spitale, este tot ce să nu adopte un animal, cu excepția cazului în care este altcineva care să aibă grijă de ei.

8. (Creșterea) costului de întreținere

Canalul de proprietate pentru câini Fii foarte costisitor, și astfel este esențial să planificați înainte de timp. Proprietarii responsabili de animale de companie trebuie să calculeze întotdeauna prețul alimentelor de câine de înaltă calitate, jucării pentru câini, asistență medicală și alte costuri de a avea și îngrijirea animalelor de companie, în bugetul lor planul bugetar pe termen lung. Proprietarii care nu fac acest lucru sau proprietarii de animale de companie care și-au pierdut locul de muncă și / sau au o mulțime de datorii, au fost cunoscute pentru a abandona câinii din acest motiv.

9. Nu mai profitabil

Acest motiv este mult mai rar doar pentru că există semnificativ mai puțin proprietari de animale de companie & # 8221; care fac profit de la câinii lor. Deci, dacă un individ a făcut bani de pe un animal, reproducându-l, luptându-l sau curse, când animalul de companie nu mai este capabil să facă bani pentru acea persoană care este inîmplicată cu câinele să facă acest lucru, proprietarul de animale de companie iresponsabil va adesea abandonează animalul sau pune câinele în jos.

10. Nașterea unui copil

Câine abandonat din cauza nașterii viitoare a unui copilOricine care intenționează să aibă copii în curând ar trebui să ia în considerare opțiunea de a obține un animal de companie în acel moment. Chiar dacă există modalități de a introduce o câine la nou-născuți, În general, creșterea unui copil este mult mai consumator de timp și stresant decât mulți oameni înțeleg. Având un animal de companie, durează mult timp și dedicație, iar noii părinți ai copiilor își abandonează frecvent câinii după ce au un copil.

Cercetarea a dezvăluit planificarea slabă și luarea deciziilor în rândul oamenilor ca un factor-cheie în acest motiv pentru abandonarea animalelor de companie. Macar 1/3 de câini care au fost abandonate din cauza unei femei însărcinate au fost adoptate atunci când familia știa deja că femeia era însărcinată. Citiți mai multe despre aceasta în următoarea carte bazată pe dovezi, Psihologia legăturii umane a animalelor.

11. Câinele rămâne însărcinată

În mod similar, un animal de companie poate fi renunțat după ce a rămas în mod neașteptat. Ca și în cazul multor altele, acest motiv pentru abandon este, de asemenea, prevenită, mai ales dacă proprietarii de animale de companie s-au spulberat și neauter animalele lor. Tragic, abandonați câini însărcinați și puii pe care ei îl transportă vor fi adesea așezați. Citiți mai multe despre acest lucru în următorul articol de cercetare, de cercetare, Factorii umani și animale legați de renunțarea la câini și pisici în 12 adăposturi de animale selectate în Statele Unite.

12. Călătorie sau vacanță

Un alt fapt pe care l-am găsit în cercetarea noastră este că animalele de companie sunt abandonate în timpul lunilor de vară mai des decât în ​​orice alt moment al anului datorită persoanelor care călătoresc pentru perioade lungi de timp la locurile în care nu pot sau nu doresc să-și ia animalele de companie.

În loc să plătească consolidați câinele lor în timp ce călătoresc sau alegând locații și Hoteluri de câine În loc de cei în care animalele de companie nu sunt permise, din păcate, proprietarii pot alege să abandoneze animalul în schimb.

13. Câinele a crescut să fie prea mare

Top 13 motive pentru care proprietarii își abandonează câiniiÎn mod surprinzător, acesta este un motiv foarte frecvent pentru abandonarea animalelor de companie pe care am găsit-o a fost raportată în mai multe articole evaluate de colegi. Aceste anchete au ex-proprietari menționați că au trebuit să renunțe la câinele lor pentru că nu au planificat ca animalul să devină atât de mare și să fi fost ignoranți la rasă. Acest și alți proprietari au raportat motive pentru renunțarea la animalele de companie pot fi găsite într-un articol detaliat, Atașarea proprietarului și comportamentele problematice legate de renunțarea și instruirea tehnicilor de câini.

Mulți, dacă nu toate motivele de proprietari raportează ca fiind cauza pentru abandonarea animalelor de companie ilustrează de ce este imperativ ca toți indivizii care doresc să adopte un câine cercetarea comportamentelor, nevoilor, dimensiunilor, costurilor și cerințelor deținere a rasei specifice Ei doresc să adopte și să ia în considerare cu atenție toate aceste lucruri, precum și în cazul în care trăiesc și dacă sunt potrivite pentru tipul de câine pe care doresc să le adopte, precum și dacă au sau nu suficient timp pentru a dedica animalului, înainte de ao adopta. Făcând acest lucru, mai puțini animale de companie se vor termina traumatizați și vor trăi viața într-un adăpost.

Citiți următorul: 6 moduri de a spune dacă dvs. și câinele dvs. adoptiv sunt o potrivire perfectă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 13 Motive pentru care proprietarii își abandonează câinii