Cât de des ar trebui să vă spălați câinele?

Câine obține o baie

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le au proprietarii de câini noi este: "Cât de des ar trebui să-mi scot câinele?"Aceasta este o preocupare valabilă, deoarece există probleme cu scălderea prea frecvent, precum și de baie prea rar. Există factori diferiți care pot influența programul de scăldat al câinelui. Lucruri cum ar fi lungimea și tipul de blană, nivelul activității și orice alergii sau altele Condiții de piele câinele dvs. poate sau nu poate avea.

Cât de frecvent ar trebui ca câinele meu să ia o baie?

În mod sincer, cu excepția cazului în care câinele dvs. are o condiție de piele subiacentă, ei nu au nevoie de o baie decât dacă sunt murdare sau deosebit de murdare. În medie, majoritatea câinilor trebuie doar să fie scăldați lunar. Vă puteți scălda mai puțin frecvent, dar nu este recomandat să vă scăldați mai puțin frecvent decât la fiecare trei luni. De asemenea, le puteți scălda mai frecvent, dar nu este recomandat să vă scăldați mai frecvent decât în ​​fiecare săptămână. Dând câinelui dvs. o baie mai frecvent decât o săptămână poate provoca uscarea și iritarea pielii, precum și striparea uleiurilor naturale din blana câinelui.

Evident, la fiecare săptămână la fiecare 3 luni este a imens fereastra atât de îngustă la "o dată pe lună în medie", permite o leagăn mare în nici o direcție. Cum puteți ști dacă băile lunare sunt prea frecvente sau rare pentru câinele dvs? Un lucru care poate influența frecvența de îmbăiere este activitatea obișnuită a câinelui. Câinele dvs. își petrece mult timp în afara? Îți iau vânătoare de câine sau să le participe la studiile pe teren? Este posibil să aveți nevoie să vă scăldați câinii în jurul lui în pădure și să subsol mai frecvent decât un câine care își petrece cea mai mare parte a timpului în interior. Câinele dvs. a vărsat foarte mult sau sunt considerate a fi o rasă hipoalergenică care nu scade? Periajul vă poate ajuta să scoateți blana liberă din haina câinelui pentru a preveni vărsarea, dar scăldatul poate ajuta cu adevărat să trageți toate blănurile libere. Dacă este mijlocul sezonului de vărsare, câinele dvs. de vărsare poate avea nevoie de o scădere mai frecventă.

Diferitele haine necesită îngrijire diferită

Nu toate rasele de câine au același tip de haină. Câinii cu straturi de blană medii și mai lungi pot necesita băi de câte ori la fiecare două săptămâni până la fiecare patru până la șase săptămâni. Menținerea corectă a părului părului dvs. de păr prin periaj și pieptănat vă poate ajuta să păstrați haina câinelui curat între băi. Striparea naturală a uleiului care poate apărea de la supra-baie poate fi deosebit de problematică pentru rasele de câine cu dublă acoperire. Aceste uleiuri naturale lucrează pentru a rezuma haina câinelui, permițând o izolație mai bună împotriva frigului și a elementelor.

Există câteva rase de câine care au cerințe de scăldat care pot fi de fapt un pic surprinzător pe baza hainei lor. Credeți sau nu, rase de câine fără păr, cum ar fi Chineză crescută, XOLOITZCINTLE (spectacol pronunțat-scăzut-mănâncă-queent-lee și uneori numit Xolo pentru scurt) și Câinele fără păr peruvian poate necesita o îngrijire atât de multă îngrijire ca rase cu blană lungă. Aceste rase sunt excepția de la regula "No-Weekly Baths". Datorită uleiurilor produse în pielea acestor rase, este necesară o baie regulată pentru a preveni acumularea de ulei.

Câini cu haina cu fir, cum ar fi a Puli sau Komondor nu necesită cât mai multă scădere cum vă gândiți. Ocare regulată este de fapt nu necesare pentru acești câini, deoarece cablurile resping apă și este incredibil de dificil de a clăti complet șamponul și de a usca complet cablurile. Menținerea dreadlock-urilor acestor rase necesită timp și efort, dar scăldatul nu este cu siguranță justificat pentru aceste rase.

Diferitele condiții ale pielii necesită îngrijire diferită

Dacă câinele dvs. are o piele și un strat sănătos și nu are alergii de bază sau concurente sau condiții de piele, puteți folosi pur și simplu un șampon de companie delicat, peste-the-counter. Dacă câinele dvs face au orice alergii sau o afecțiune a pielii, VET-ul dvs. poate recomanda un șampon specific sau chiar prescrie un șampon specific pentru a utiliza. Dacă luați câinele la un groomer pentru a vă scălda profesional, puteți aduce șamponul specific câinelui cu ei pentru îngrijirea dvs. de utilizat.

Pielea umană, în general, este mult mai puțin sensibilă decât pielea câinelui tău. Prin urmare, o mulțime de șampoane făcute pentru oameni pot fi prea dure și iritante pentru câinele dvs.

Băierea este o cerință pentru aproape fiecare câine. Pentru mai multe informații despre cât de des ar trebui să vă scăldați câinele și ce șampon ar trebui să vă folosiți câinele, discutați cu medicul veterinar.

Cum se utilizează spălarea animalelor fără apă
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de des ar trebui să vă spălați câinele?