Vărsând în șerpi

Pielea de șarpe veche a vărsat un python

Șerpi în mod natural și-au vărsat pielea în mod regulat, iar o vărsare sănătoasă este importantă pentru bunăstarea lor generală. Deși este perfect natural, aruncarea este stresantă pentru șarpele dvs. Upside este că puteți ușura o parte din stres prin învățarea semnelor că animalul dvs. este pe punctul de a vărsa și de a lua măsuri pentru a se asigura că procesul este cât mai ușor posibil.

De ce șerpi scoturi?

Șerpii cresc în mod constant noi celule de piele și trebuie să vărsăm pe cele vechi. În timp ce oamenii au vărsat continuu celulele pielii în cantități mici, șerpi o fac într-o foaie continuă. Procesul este numit Ecdysis,care înseamnă pur și simplu moliparea sau vărsarea unui strat exterior.

Intervalul dintre garnituri depinde de mai mulți factori, inclusiv de vârsta șarpelui, precum și de rata de creștere și de mediu. Tânărul șerpi care cresc rapid vărsat frecvent - la fiecare câteva săptămâni - în timp ce șerpii adulți s-au vărsat mai rar, uneori doar de câteva ori pe an sau mai puțin.

Semnează că șarpele dvs. este pe punctul de a vărsa

Dacă observați cu atenție șarpele dvs., veți observa câteva semne care indică în curând. Acestea sunt complet normale și nu sunt nimic pentru tine de a fi preocupat de:

  • Ochii ei transformă o culoare tulbure, albastră. Acest lucru se datorează faptului că capacul ochiului - o scală special adaptată care acoperă fiecare ochi - sa slăbit astfel încât poate fi vărsat împreună cu pielea. Ea devine un fel de filtru temporar peste ochi, dar chiar înainte de a vărsa, ochii ar trebui să se descopere din nou.
  • Pielea veche începe să arate plictisitoare sau tulbure. La început, puteți observa, de asemenea, că burta dvs. de șarpe pare a fi o culoare roz.
  • Animalul dvs. de companie poate ascunde mai mult decât de obicei.
  • Apetitul său poate scădea sau poate că nu vrea să mănânce deloc.
  • Poate deveni mai skittish sau defensiv, mai ales când nu se poate vedea bine.
  • Poate căuta suprafețe aspre în incinta sa pentru a ajuta la frecare pielea veche și / sau poate căuta apă să se înmoaie.

Cum de a împiedica vărsarea problemelor

Pentru a ajuta la ameliorarea o parte din stres, șarpele se confruntă, există o serie de lucruri pe care le puteți face în timpul procesului de vărsare:

  • Furnizați accesorii de cușcă, cum ar fi lemnul curat sau roci, pentru a ajuta șarpele să-și frece pielea veche. Asigurați-vă că sunt relativ netede și nu au margini ascuțite.
  • Asigurați-vă că incinta PET este umedă și oferă un vas de apă puțin în cazul în care șarpeaua dvs. se poate înmuia. De asemenea, puteți adăuga a Umiditate ascunde caseta, care este o incintă plastică care conține un mușchi sphagnum umed, cu o gaură de intrare, doar suficient de mare pentru șarpe să se potrivească. Șarpele dvs. va petrece probabil mai mult timp decât de obicei în cutie în timpul vărsării.
  • Evitați manipularea șarpelui cât mai mult posibil chiar înainte și în timpul vărsării. Dacă aveți nevoie să o rezolvați, faceți atât de ușor ca pielea noua, este delicată și lacrimă ușor.
  • Nu vă faceți griji dacă șarpele dvs. refuză să mănânce. În funcție de specie, un șarpe sănătos poate merge timp de câteva săptămâni sau mai mult fără a mânca, iar șerpii mai mari pot merge și mai mult. Dacă șarpele dvs. vrea să mănânce, poate fi cel mai bine să-l hrănească cu o masă mai mică decât de obicei, deoarece mai mult de energia sa este îndreptată spre vindecare, mai degrabă decât digestia.
  • Examinați pielea vărsată și șarpele dvs. pentru a vă asigura că procesul este complet. În mod ideal, întreaga piele vine într-o singură bucată. Uită-te pentru a vedea că capacele de ochi au fost vărsate și - nu ar trebui să fie găuri în piele unde erau ochii. Dvs. sau veterinarul dvs. ar putea fi nevoie să eliminați orice rămășițe ale pielii vechi care rămân.

Incomplet sau anormal

Vărsări incomplete este, de asemenea, numit dysecdysis. Dacă șarpele dvs. nu și-a vărsat complet pielea, poate avea un habitate sau o problemă de sănătate:

  • Dysecdysis ar putea fi datorate problemelor de creștere. Dacă ați furnizat șarpele cu suprafețe pentru a frecați, verificați nivelurile de umiditate ale carcasei, temperaturile și substratul și efectuați ajustările necesare.
  • Vărsarea incompletă poate fi un semn al unei probleme de sănătate, cum ar fi o boală infecțioasă, internă sau paraziți externi, abcese interne sau deficiență nutritivă. Acestea ar trebui discutate cu medicul veterinar cât mai curând posibil.
  • Capacele de ochi reținute pot apărea cu vărsare incompletă, dar se pot întâmpla și atunci când restul pielii este vărsat intact.

Dacă aveți nevoie să vă ajutați șarpele, fiți sigur că sunteți familiarizat Metode de îndepărtare a capacului pielii și a capului sau vizitați Exoticul dvs. veterinar pentru a fi făcut. În orice caz, este mai bine să explorați motivul pentru orice probleme de vărsare, astfel încât să fiți mai bine pregătiți pentru următoarea vărsare și șarpele dvs. rămâne sănătoasă între timp.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: șerpi de companie: nume și fapte distractive

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Carduri de îngrijire-dysecdysis. Spitalul Veterinar de Animale din Orlando

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vărsând în șerpi