Câinii au perioade?

Câinii au perioade?

Dacă doriți să adoptați un câine de sex feminin, atunci trebuie să știți că câinii de sex feminin au perioade. Ei intră în căldură. Și mai important; Cum vă puteți îngriji cel mai bine pentru ea în acest timp (e.G. calmarea lor, îngrijirea lor).

Câinii de sex feminin au un ciclu estros. Prin urmare, au sângerat o dată pe lună după ce au ajuns la maturitate. Dar daca tu Spay câinele dvs, atunci câinele tău este sigur de necazul. Perioade de câine nu sunt nici murdar, nici nedumeri. Cu cât mai repede învățați despre asta, cu atât mai bine veți putea să vă ajutați câinele.

Semne de perioade la câini

La om, sângerarea înseamnă sfârșitul ciclului de reproducere. La câinii de sex feminin, o descărcare sângeroasă reprezintă un timp fertil pentru a se împerechea. Deci, puteți fi sigur că câinele dvs. este în & # 8216;căldură& # 8216; sau în sezonul ", atunci când există sângerări, sau câinele dvs. are o vulvă umflată.

Există schimbări fizice și comportamentale care vor fi văzute în animalele de companie atunci când sunt în căldură. Unul dintre aceste semne este că câinele dvs. va apărea mai mult nerăbdător și distras. Ei pot, de asemenea, urina mai des și pot chiar să-și ridice piciorul diferit atunci când urinează.

De asemenea, bebelușul dvs. poate fi mai receptiv la câinii de sex masculin. Ea poate instala în mod activ sau inițiere "(unde o va ridica din spate și își va întoarce coada într-o parte). Dacă vă întâmpinați să observați un astfel de comportament în animalul dvs. de companie, atunci ar trebui să știți că este nevoie de îngrijire suplimentară. Dacă găsiți câinele dvs. mai iritabil și lazier, atunci trebuie să vă arătați mai multă afecțiune și atenție.

Tocmai am descris semnele normale ale unui ciclu de căldură. Cu toate acestea, ca și cu totul, Există multe tipuri de Cicluri de căldură anormale. Asigurați-vă că acordați atenție câinelui dvs. de sex feminin săriți încălzirea, etapele alungite sau scurtate. Anomaliile se întâmplă, dar ar trebui să fie regulate sau frecvente.

Etapele perioadelor de câini
Fiecare etapă este asociată cu schimbări diferite.

Patru etape de perioade de câine

canin reproductiv ciclu este împărțită în patru etape odată ce câinii ajung la pubertate. Fiecare fază este asociată cu diferite modificări care pot fi fizice, comportamentale, fiziologice sau hormonale.

Primul ciclu estros începe în jurul pubertății atunci când câinele este de aproximativ șase luni de vârstă. Cu toate acestea, vârsta exactă de timp variază de la câine la câine și de rasă la rasă. Ca regulă generală de degetul mare, câinii mai mici se maturizează mai devreme decât câinii mai mari.

Ciclul estros se poate întâmpla de două ori pe an pentru majoritateațelele. Dar ciclul estros poate să apară de patru ori pentru câinii mai mici și o dată la fiecare optsprezece luni pentru canini mai mari, cum ar fi Saint Bernards.

1. Stadiul proestrus

În această etapă, câinii de sex feminin arată semne evidente de a fi în căldură."Câinii masculi pot fi atrasi de câinii de sex feminin, dar majoritatea femeilor nu sunt receptive în acest moment. Acest lucru se datorează faptului că câinele de sex feminin nu este gata să se împerecheze.

Nivelurile de estrogen la stadiul proestrus - vulva este încântată, se dezvoltă foliculi și există o descărcare sângeroasă. Și veți găsi că prietenul tău blând de blândețe a transformat oarecum moody. În medie, această etapă poate dura până la 9 zile. În unele rase, poate chiar să meargă până la 27 de zile.

2. Etapa estrului

Etapa Estrus poate dura de la 4 la 24 de zile. În această etapă, câinii de sex feminin sunt receptivi la bărbați. Nivelurile de estrogen scade, prin urmare,, Vulva se înmoaie și sângele din descărcarea vulvarului este redusă. De asemenea, nivelurile de progesteron cresc.

Acum, în această perioadă, majoritatea proprietarilor de animale de companie trebuie să fie cei mai atenți. Deci, dacă luați animalul de companie pentru o plimbare, asigurați-vă că aveți o lecție pe ea. Și dacă este afară, atunci nu lăsați-o niciodată nesupravegheată, chiar și într-un zid împrejmuit.

3. Etapa diestrului

Etapa Diestrus este cea de-a treia etapă a ciclului de reproducere canin și durează aproximativ 20 de zile. În stadiul Diestrus, nivelurile de progesteron au tendința de a refuza, indiferent dacă câinele este însărcinată sau nu. În această fază, vulva se întoarce la dimensiunea sa regulată, iar sângele perioadei de câine devine redder. Câinele de sex feminin nu mai acceptă câinele de sex masculin pentru împerechere, iar căldura "este completă.

Șansele sunt că veți vedea, de asemenea, semne aparente de regret în ochii tăi de păr pentru comportamentul său imprudent. Deși nu vă putem spune asta!

4. Etapa anesterusului

Această etapă marchează timpul dintre etapa Diestrus și următoarea etapă de proeestru. Etapa Anesterus poate dura până la 4 luni. Dar pentru rasele mai mari, poate dura mai mult. Și în această etapă, uterul se pregătește pentru următoarea sarcină posibilă. Nu mai există nici o evacuare, iar vulva, precum și comportamentul celui mai bun mugur, se întoarce la normal.

Acum, felul său de experiență suprarealistă pentru majoritatea noilor proprietari de animale de companie de a asista la animalele lor impecabil de crescuți, comportându-se destul de emoționat. Dar este un stat foarte natural pentru canini. Cea mai bună modalitate de a face față scenariului este de a arăta prietenii tăi blană pe care îi pasă de ei. Și preocuparea dvs. va contribui la depășirea problemelor lor comportamentale.

Pe de altă parte, dacă doriți să evitați întregul set de probleme asociate cu ciclul estrous, atunci puteți obține pur și simplu câinii dvs. spayed. Mulți veterinari recomandă ca câinii să fie spionați să-și facă viața mai ușoară, precum și pentru a ta.

Ciclul de căldură de căptușeală
Diagrama care prezintă două cicluri de căldură normale, una după cealaltă.

Câinii au perioade - întrebări frecvente

Este de la sine înțeles că majoritatea părinților de companie sunt dornici să se educă despre cum să calmeze un câine în căldură sau ce să facă atunci când câinele dvs. este în căldură. Prin urmare, vom trece rapid prin câteva întrebări care sunt adesea adresate de iubitorii de animale de companie și proprietarii, la fel în această secțiune.

Pur și simplu, puteți verifica și noi Ciclul de căldură pentru câini Faqs Pentru a obține răspunsuri la unele dintre întrebările cele mai frecvent puse despre căldură la câini.

Ce să faci când câinele tău primește perioada?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când câinele dvs. primește perioada este să consulte un veterinar și să întrebe toate protocoalele pe care trebuie să le urmați. În general, nu este nimic de îngrijorat când câinele dvs. merge în căldură. Asigurați-vă că vă asigurați câinele dvs. cu o cantitate adecvată de exerciții fizice și odihnă în perioada ei. Cel mai simplu mod de a face asta este să o scoateți în curte pentru a juca un pic și a merge. Asigurați-vă că o supravegheați cu strictețe în orice moment și că nu apare nici o împerechere nedorită.

Un alt aspect îngrijorător este că câinii de sex feminin pot avea durere în timpul perioadelor lor. Și dacă există prea multă durere, atunci veterinarul dvs. poate chiar să prescrie anumite medicamente pentru a ușura disconfortul sau febra. Nu este niciodată bine să dați câinelui dvs. orice medicamente fără prescripție medicală veterinar. Nu uitați să păstrați un ochi apropiat pe animalul dvs. de companie în această fază și să vă îndreptați spre fiecare nevoie - simplă, dreapta?

Cât timp câinii au perioadele lor?

Majoritatea câinilor au un ciclu estros care durează 2-4 săptămâni. Un câine poate fi, în căldură "la începutul ciclului, dar nu receptiv la câinii de sex masculin. Dar se pregătește să se împerecheze după 7-10 zile, iar această fază poate dura 7-9 zile.

Dacă doriți cu adevărat să vă asigurați că știți când câinele dvs. este în căldură, atunci puteți descărca o aplicație care funcționează ca un calculator al ciclului de căldură pentru câini.

Câinii nu mai au perioadele lor?

Câinii nu mai aveau perioade dacă le-ai spulberat. Când câinele dvs. ajunge la pubertate, puteți obține veterinarul să le spionați, pentru a evita complet problemele legate de ciclul estros complet. Cu toate acestea, chiar dacă câinele dvs. nu este spulger, cu atât este mai în vârstă, cu atât este mai puțin frecvent ciclul de căldură.

Dar dacă te întrebi dacă câinele tău va trece prin menopauză, atunci răspunsul nu este. Câinii nu merg prin menopauză, așa că câinele tău va trece printr-un ciclu de reproducere toată viața, dacă nu este spayed. În acest sens și multe altele, câinii nu funcționează ca oamenii.

În plus, pentru a trece printr-un ciclu estros, într-o etapă ulterioară în viață, poate fi periculoasă pentru animalul dvs. de companie. Deci, aveți grijă și aveți o discuție cu medicul veterinar despre sănătatea animalului dvs. cât mai curând posibil. Când vine vorba de sănătatea bombei, precauția va fi întotdeauna mai bună decât vindecarea.

Câinii femelei primesc perioade după spaying?

Cel mai avantajos aspect al spargerii câinelui este că nu va mai trece prin ciclul estros. Astfel, nu primește perioadele sale. În plus, canina dvs. nu va intra în "căldură."Puteți fi sigur că nu veți avea nevoie de scutece de timp de câine. În cele din urmă, câinele dvs. de sex feminin nu va putea rămâne însărcinată și va fi în siguranță Pyometra (o infecție cu uter care poate fi pusă în pericol) dezvoltată într-o etapă mai veche a câinilor de sex feminin neamuri.

Este important să înțelegeți ciclul de căldură al câinelui dvs. și modul în care perioadele lor le pot afecta. Crescătorii și proprietarii deopotrivă ar trebui să fie conștienți de aceste fapte și sperăm că v-am ajutat să vă simțiți mai încrezători!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii au perioade?