Dorințele de câine docking: 5 pericole ale acestei proceduri (bazate pe știință)

Docking de coadă de câine sau canin caududicomie, a provenit Cu mai mult de 2000 de ani în urmă (1). Prima sa intenție a fost de a proteja câinii de vânătoare, deoarece coada lor le-a făcut mai vulnerabile la atacurile de pradă sau adversare (2). În Anglia, de exemplu, acest lucru a început o intervenție chirurgicală normală în 1786, utilizată pentru a indica câini de lucru și a obține o reducere a impozitelor pentru asta (3). Dar chiar și după eliminarea reducerilor fiscale, procedura a rămas.

Aceste intervenții chirurgicale au dat naștere unor standarde percepute de rasă care există încă astăzi, precum și criterii pur estetice. Despre 1/3 din rasele de câine a andocat cozile datorită tradiției acestuia și există diverse & # 8220; PRO-DOW DOW DOCKING & # 8221; grupuri care există (4). Dar în zilele noastre, această tradiție este considerată incomodă pentru animal de către iubitorii de animale și nu este recomandată de medicii veterinari și este în general încruntată în câmpul veterinar.

Docking-ul de la câini a fost interzis în Europa înapoi în 1998, interzis în Australia, dar rămâne legal în Statele Unite și în părți din Canada.

Scurt istoric al andocării coada de câine

În antichitate, preocuparea cu bunăstarea animalelor a fost aproape inexistentă. Nu a fost până la începutul secolului al XIX-lea că primele voci critice au apărut (5). Veterinarienii, în special, s-au opus timp de andocare a coastei la câini nu numai pentru că suferința cauzelor chirurgicale, dar și din cauza Metode utilizate Pentru a realiza aceste estetică pe câine.

În 1839, Jurnalul Professional English Medicul veterinar a publicat primul eseu împotriva cauzelor de câine. Autorul jurnalului, Sir William Youatt, a susținut că nu a fost necesară o astfel de intervenție. Într-o carte pentru societatea pentru prevenirea cruzimii numită "Obligația și amploarea umanității la Brutes & # 8221;, Youatt, de asemenea, a scris următoarele, descriind metodele de andocare a coada de câine (6):

& # 8220;"Atunci coada câinelui nu se potrivește cu fantezia proprietarului. Trebuie să fie scurtată în unele dintre aceste animale și decolată cu totul în altele. Dacă ar fi fost folosite foarfecele ascuțite, puternice, cu o ligatură, operațiunea, deși încă nedefesibilă, nu ar fi una foarte crudă, căci coada poate fi îndepărtată aproape într-un moment, iar rana în curând vindecă; Dar pentru Beastly gnawing off din partea - și actul de desenarea tendoanelor și a nervilor - acestea sunt acte de canibal; și cel care a comite o barbaritate, astfel încât aproape apropierea de canibalism merită să fie scoțată din toată societatea.& # 8220;

Opoziția față de andocarea coada la câini a continuat să crească de acolo.

În 1989, asociația veterinară australiană a efectuat un sondaj în care 86% din răspunsuri au fost împotriva andocării coastei de câine, apelând procesul ca & # 8220; Barbaric & # 8221; și "inutil & # 8221; (7). În 1992, un chestionar similar a fost realizat de Asociația Veterinară Veterinară Marea Britanie Marea Britanie și printre 3.300 de medicii veterinari care au fost întrebați, 92% a fost de acord cu interzicerea andocării coada (7).

Veterinarii de astăzi încă spun că uneori trebuie să-și facă o coadă de câine pur și simplu pentru că o pot face mai bine și mai uman8). Unele adăposturi și crescători vor face această procedură oricum, dar nu au destule instruire sau instrumente bune. Cu toate acestea, majoritatea veterinarilor crește gradul de conștientizare împotriva acestei intervenții chirurgicale - să vedem de ce.

5 pericole și argumente împotriva andocării coada de câine

5 pericole de (și argumente împotriva) andocarea coada de câine

1. O procedură complexă

Canin caududicomia nu este o tăietură simplă, ci mai degrabă o amputare. Spre deosebire de tăierea unghiilor sau a părului, care fac parte din rutina de întreținere obișnuită și nu implică nici o traumă asociată, andocarea coastei de câine implică cartilaj, nervi, vase de sânge și alte țesuturi pe lângă pielea amputăi (1).

În cazurile în care această intervenție chirurgicală este necesară din motive medicale, câinii primesc analgezie și anestezie generală ca și cum ar fi o intervenție majoră. Docking pentru motive estetice, totuși, este de obicei făcut la câinii tineri, uneori doar câteva zile (2). În astfel de cazuri, Anestezia nu este aplicată, Astfel, ducând la suferința unui câine, deoarece nervii care procesează durerea s-au dezvoltat deja din stadiul fetal al catelului.

Motivul pentru a nu aplica anestezie atunci când puii de andocare a coada este că inițial sa crezut că puii nu vor simți nici o durere în timpul intervenției chirurgicale datorită creșterii incomplete. Cu toate acestea, opusul este de fapt adevărat. Câinii tineri vor avea praguri de nociceptive mult mai mici și vor simți chiar mai multă durere decât câinii adulți (9).

Veterinarii susțin că, de asemenea, ca orice procedură chirurgicală, aceasta pune animalul la risc de viață din cauza utilizării numai a anesteziei generale, creând un pericol inutil pur și simplu în scopuri estetice. De asemenea, procedurile care nu sunt efectuate de un medic veterinar calificat (cum ar fi adăposturile sau crescătorii) nu cresc riscul de complicații în timpul și după practică.

2. Durere

Unul dintre principalele argumente împotriva andocării coastei câinilor este că poate fi asociată cu dezvoltarea neuromilor și a durerii cronice, ceea ce va afecta comportamentul câinelui și poate crește sensibilitatea durerii la unele animale. Orice procedură chirurgicală efectuată pe câini ar trebui să garanteze absența durerii, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul cu andocarea coada.

În timp ce există foarte puține cercetări, exact cât de multă durere a câinelui Docking Docking cauzează canini în mod specific - și datorită scăpărilor popularității acestei proceduri, este puțin probabil să vedem orice studii - sugerează câteva documente Stresul crescut la câini Datorită creșterii cortizolului și a creșterii frecvenței cardiace (2). Un studiu observând 50 de câini a văzut animalele Shroieking și scârțâind timp de 30 de minute în timpul tăierii coadă, indicând durerea (10).

În plus, cercetarea cu alte animale cu cozile andocate arată, de fapt, durerea și suferința. De exemplu, trei studii cu viței, purcei și miel au demonstrat modul în care andocarea coada suferință și durere acută (11, 12, 13).

3. Alte probleme de sănătate postoperatorie

Au fost observate complicații după această operație (14, 15). Cele mai frecvente au fost:

  • Infecție / necroză (36.9%)
  • Auto-mutilare (20.2%)
  • Creșterea agresiunii (8.3%)
  • Atacul altor câini (5.4%)
  • Semne nervoase (2.8%)
  • Tendința crescută de a dormi (1.8%)

Infecțiile au fost frecvente atunci când nu au fost garantate condiții igienice și sterile. În plus, pot exista și probleme cu vindecarea, lăsând rana cu risc de deschidere continuă.

Alte probleme cronice de sănătate observate au fost degenerate mușchiul pelvian și riscurile pentru integritatea musculară frenică, precum și hernia perineală crescută (2, 16).

În cele din urmă, chirurgia cozii cosmetice la câini a dus la Atrofia musculară (slăbirea masei musculare), care poate duce la incontinență fecală. Mai multe cazuri în trecut s-au manifestat, de asemenea, în incontinența urinară (14, 15).

4. Probleme de locomoție

Servirea ca continuitate a coloanei vertebrale a câinelui, coada lor este compusă din vertebre și alte țesuturi importante pentru a menține echilibrul animalului (17). Când alergați, întoarceți-vă și luați anumite mișcări, un câine are nevoie de coadă, care acționează ca și ca Helm al navei.& # 8221; Sa observat că majoritatea speciilor de animale care necesită viteză și agilitate au o coadă, astfel încât ar putea reprezenta un avantaj evolutiv.

În afară de durerea fiziologică în timpul procedurii, un alt argument împotriva tăierii coatei la câini este legat de aceste probleme de locomoție postoperatorie, un comportament câine și parametri neurobiologici care sunt afectați negativ (18).

5. Dificultăți de socializare

Împreună cu comunicarea orală (lătrat, gruning, gemete), câinele este capabil să trimită mesaje la colegii lor folosind mișcarea de coadă, care transmite informații cheie Pentru ca un câine care încearcă să socializeze cu alți câini (19, 20, 21).

O mișcare de coadă și o poziționare a câinelui indică altor câini Indiferent dacă proprietarul coada este prietenos sau înspăimântător sau jucăuș, și starea lor de agresiune, depunere sau dominație (22, 23).

Caninii fără coadă sunt la un dezavantaj social și a fost studiat că pot prezenta comportamente compensatorii, cum ar fi mișcarea din spate și că este capabilă să genereze "neînțelegeri" cu alte animale din aceeași rasă.

Studiile arată, de asemenea, că Câinii cu cozile andocate tind să fie mai agresive (22, 24). Câinii de la capătul de primire sunt, de asemenea, într-un dezavantaj aici, deoarece nu pot înțelege în mod corespunzător semnalele de la un câine de fixare a coada (20).

De asemenea, afectează o comunicare a câinelui cu oamenii. De exemplu, copiii pot fi frică de câini fără o coadă, deoarece se asociază A & # 8220; Coada Wagging & # 8221; mișcarea cu animalul fiind fericită, iar absența acestuia ar putea fi interpretată pe măsură ce animalul este supărat.

Ce organizații veterinare spun

Cu excepția cazurilor specifice în care este afectată sănătatea câinelui (fractura de coadă, îndepărtarea tumorii sau rănile complexe), amputarea coada câinelui nu are scopuri medicale pentru ao susține. Este o procedură doar estetică, iar veterinarii continuă să lupte împotriva ei.

În august 2011, Asociația Veterinară pentru Animale Mondiale (WSAVA) - formată din 57 de asociații internaționale de medicii veterinari cu 55.000 de membri din 50 de țări - a emis o declarație la adunarea generală cu Următoarele linii directoare (PDF):

  • Docking-ul de câine este o intervenție chirurgicală inutilă și contrară bunăstării animalului.
  • Toate organizațiile sunt sfătuite să elimine amputarea coastei la câini și toate recomandările relevante din partea standardelor lor rasiale.
  • Tăierea cozii la câini ar trebui să fie considerată un act ilegal, cu excepția cazurilor în care este necesar terapeutic după un diagnostic realizat de un profesionist și trebuie să efectueze de către veterinari calificați, cu utilizarea analgeziei și sub anestezie pentru a minimiza durerea și stresul.

Chiar înainte de declarația WSAVA, înapoi în 2001, Federația Veterinarilor din Europa (FVE), care constituie cea de-a 28-a organizație consultativă din Uniunea Europeană, emisă declarația lor (PDF) și își stabilește poziția împotriva tuturor intervențiilor chirurgicale în animalele non-curative, inclusiv tăierea coada, tăierea urechii, îndepărtarea unghiilor și rezecția și al treilea falanx.

La momentul acestei scrieri, din cele 25 de țări din Convenția europeană pentru protecția animalelor de companie, doar șase dintre ei au semnat ca fiind împotriva andocării coada la câini.

În general, mai mulți iubitori de câini și profesioniști din diferite domenii în fiecare an se uită la această procedură, iar andocarea coastei câinilor continuă să fie eliminată treptat. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe eforturi pentru a interzice tăierea coada la câini cu totul, în special în u.S. și Canada.

Care este poziția dvs. în acest sens?

Dogul de câine Docking este o procedură chirurgicală cosmetică și nu este recomandată de majoritatea medicilor veterinari. Poate genera complicații uriașe în viața unui câine și chiar duce la moarte atunci când nu este făcută de un profesionist, fără a număra durerea la care animalul sa suportat inutil. Deci, de ce continuăm să facem acest lucru? Pentru că este A & # 8220; tradiție & # 8221;?

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Ghid pe coada de câine Docking 5 Pericole ale acestei proceduri (bazate pe știință)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dorințele de câine docking: 5 pericole ale acestei proceduri (bazate pe știință)