Câine care are probleme de mers pe jos: 10 motive pentru care și ce să facă

Poate fi descurajator, frustrant și Chiar înfricoșător pentru proprietari atunci când observă câinele lor având dificultăți de mers pe jos. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de aspecte comportamentale și de afecțiuni medicale. Mai jos este o listă a acestor cauze și pași care pot fi luate pentru a remedia aceste probleme.

Cauzele comportamentale

1. Tragere

Aceasta este o problemă comună pe care proprietarii de câini se confruntă. Mulți câini doresc să fugă, în loc de plimbare.

Eliberează-i. O modalitate de a aborda această problemă este să lăsați câinele să alerge, prin faptul că proprietarul alergând cu câinele lor, purtarea lamelor cu role sau mergand pe bicicleta alături de câinele de alergare. Permiterea unui câine să ruleze și să-și ia pe deplin energia, este imperativ pentru sănătatea lor fizică și psihică.

Hamul special. Dacă se mișcă repede alături de câine nu este ceva ce ați dori să faceți sau în imposibilitatea de a face, există coliere de câini și mai ales hamuri fără tragere care sunt menite să ajute la prevenirea unui câine să tragă în timp ce mergeți pe o lesa. Dar orice guler care folosește metode dureroase de control al unui câine (cum ar fi gulerele de vârf sau lanțurile de suflare) nu mai este recomandat de formatori de companie, behaviori sau veterinari, deoarece s-au dovedit a provoca mai multă rău decât binele.

Instruire. Este util să pregătiți inițial un câine cu privire la modul în care doriți plimbare cu o lesa, Într-un mediu calm și plictisitor, cum ar fi în interiorul casei proprietarului câinelui și a curții private.

Fii consistent. Antrenează un câine zilnic, de mai multe ori în fiecare zi și recompensați întotdeauna câinele cu multă laudă și tratate de mare valoare (armare pozitivă) atunci când ea sau el merge în mod corespunzător pe lesa lor.

Progres constant. Odată ce câinele se descurcă în mod constant pe o lesa în casă și curte, mișcați treptat plimbări în afară, în zonele mai interesante, începând cu trotuarul, apoi o traseu din apropiere, așa mai departe și așa mai departe. Asigurați-vă că întotdeauna să vă opriți pentru a recompensa câinele cu o armare pozitivă pentru a face bine și corectați ușor câinele (dar niciodată pedepsiți) când el sau ea nu se descurcă bine.

Citiți mai multe despre acest subiect în următorul articol scris de către antrenorul de câini profesioniști certificați, Annie Phenix (CPDT-KA), 5 probleme de mers pe jos de câine și soluții.

2. Exagerat la / locând la alți câini

Nu este neobișnuit ca câinii să reacționeze la alți câini. uneori agresiv.

Corecteaza-i. Aducerea atenției câinelui dvs. la problema și corectarea câinelui imediat, în mod consecvent și în mod corespunzător sunt aspectele cheie pentru rezolvarea acestei probleme.

Comenzi. Înainte de a lua un câine pe leșie, învață și practica cele mai comune comenzi de ascultare a câinelui care vor face ca câinele să se oprească imediat și să vă acorde atenție proprietarului.

Timpul potrivit. Când într-o plimbare, un proprietar de câine trebuie să aștepte până când câinele lor observă un alt câine să reacționeze (și nu trebuie să reacționeze niciodată preemptiv sau negativ unui alt câine), odată ce câinele observă celălalt câine, folosește o comandă bine învățată pentru a face ca câinele să se oprească și să acorde atenție proprietarului și să recompenseze câinele cu un tratament de mare valoare, astfel încât să se asocieze la alte fapte, cu obținerea tratamentelor. Nu pedepsiți un câine, deoarece va inversa toată pregătirea care a fost făcută.

Comporta-te frumos. Așa cum am menționat mai sus, dacă un proprietar reacționează negativ altor câini care se apropie de calea câinelui, preemptiv, câinele proprietarului va simți anticiparea pentru ceva rău să se întâmple și va reacționa la modurile în care proprietarul se simte și reacționează.

Fii încrezător. Trebuie să rămâi calm, rece și colectat în orice moment în jurul câinelui și alți câini. Proprietarul trebuie să fie ferm, dar calm, dând în același timp corecții câinelui, asigurându-se că și-a păstrat capul în sus și umerii înapoi, deoarece un câine va determina modul în care proprietarul lor se simte pe baza limbii corpului și a tonului vocii lor.

Acțiuni exacte. Niciodată nu glisați sau trageți un câine în jurul leșiei sau gulerului lor. Acest lucru va neglija orice formare care a avut loc și va provoca un câine să-și piardă încrederea în proprietarul lor. Cu cât un proprietar se antrenează în mod corespunzător un câine cu privire la modul de a interacționa cu alți câini și cu atât mai multă socializare pe care o are un câine, cu atât mai bine el sau ea va deveni nu prea reacționează la alte câini care traversează calea lor.

Citiți mai multe despre cum să abordăm această problemă de mers pe jos de câine în următorul articol publicat de Societatea Humane animală, Gestionarea unui câine de leash-reactiv.

3. Distracție și oprire

Majoritatea câinilor le place să se oprească frecvent pe plimbări pentru a mirosi fiecare noul miros pe care îl întâlnesc și câțiva câini îi place să-și marcheze teritoriul.

Fiți atenți. Pentru a avea un câine să acorde atenție proprietarului lor, proprietarul trebuie să acorde întotdeauna atenție câinelui și să-și concentreze atenția asupra deplasării pe deplin a câinelui în timpul plimbări.

Scurta lesa. Ar trebui să păstrați scurgerea scurtului și aproape de corpul lor (dar nu strâns sau dureros pentru câine) pentru a minimiza distragerile. Cele mai bune utilizări folosiți mai degrabă un ham decât guler.

Echipamente. Dacă trebuie să utilizați un guler, asigurați-vă că utilizați combo-ul gulerului pentru a vă menține capul câinelui în aer, în loc de aproape de pământ, unde există multe distrageri demn de sniff-vrednice există.

Ascultare. Învățați un câine "Look" "Lăsați-l" și "Să mergem", în medii calme la domiciliu, administrând tratamente de mare valoare (brânză, unt de arahide, câini calzi, pui, etc.) la câine de fiecare dată când ea urmează comenzile și practică acest lucru de multe ori înainte de a lua câinele pe plimbări care au multe distrageri

Condiții de condiționare. Este, de asemenea, important să recompenseze în mod constant câinele dvs. pentru a rămâne pe cale și pentru a nu fi distras pentru anumite perioade de timp în timpul plimbări, permițându-i să ia pauze scurte, periodic, în care sunt recompensate pozitiv prin faptul că au fost lăsate să se miște totul și du-te.

Citiți mai multe despre această problemă și cum să o corectați în următorul articol scris de către antrenorul câinilor, Christie Canfield, Sfaturi pentru mers pe jos câinele distras.

4. Nu este interesat de mers pe jos

Această problemă apare cel mai frecvent la puii în care un pui tânăr are mai multe șanse de a se confunda cu privire la părăsirea noii lor acasă, precum și de a deveni obosit rapid și ușor, determinând că puii să se așeze la mijlocul mersului și să refuze să se miște. Această problemă este, de asemenea, observată la câinii adulți care sunt înfricoșători sau incomod, iar cei care nu au fost expuși la mers pe jos.

Preparate la domiciliu. Deoarece purtarea unui guler poate fi inconfortabilă pentru un cățeluș, la început, este util să-i poarte puiul în jurul casei de câteva ori înainte de a începe antrenamentul de leșie (trebuie făcut cu supraveghere constantă, astfel încât catelul nu este prins pe nimic ). Mai bine, utilizați a Puppy Harness in schimb.

Arătați-le cum. Ajutați un câine tânăr să învețe cum să meargă în mod corespunzător pe lesa prin alegerea catelusului în sus și purtându-le la o distanță scurtă de casă, apoi întoarceți-vă spre casă și lăsați-o pe catelus să se întoarcă pe lesa. Puii vor fi mai motivați să meargă spre casa lor decât de ea. Utilizați armarea pozitivă prin recompensarea catelusului cu o valoare ridicată, în mod periodic, în timp ce merg pe lesa corect.

Da-i timp. Este important ca proprietarii de câini să nu o depășească niciodată câinii, atât tineri cât și bătrâni. Dacă un câine este gâfâind și se află sau se culcă pe o plimbare, permiteți câinelui suficient timp să se odihnească în umbră și să aibă întotdeauna apă proaspătă disponibilă pentru ca un câine să bea în timpul plimbărilor. Dacă un câine pare prea epuizat să meargă, chiar și după o cantitate bună de odihnă, este important ca proprietarul câinelui să poarte el sau ea înapoi la mașină sau acasă. Câinii nu vor fi falsificați, dacă acționează în acest fel, se datorează faptului că ei și-au atins limita și proprietarii nu ar trebui să le împingă, deoarece leziunile sau epuizarea căldurii ar putea apărea.

Formare specifică. Pentru câinii care se tem, este important să se utilizeze terapia de expunere, dar foarte treptat, luând câinele pe plimbări în locuri mai calme, în timpul orelor non-vârf, în care mai puține persoane și animale sunt susceptibile de a fi în afara și în jurul zonei în care câinele este plimbat și folosește întotdeauna armătură pozitivă pentru a recompensa câinele pentru a merge pe o lesa.

Tipuri de gulere. De multe ori câinii devin incomod la purtarea unui guler și a fi condus pe o leșie. Proprietarii ar trebui să utilizeze întotdeauna cele mai ușoare gulere și să poată fi posibile pentru animalele de companie și nu mai sunt recomandate de către formatori de câini sau veterinari să folosească coliere de antrenament care provoacă dureri, deoarece aceste tipuri de dispozitive s-au dovedit a provoca mai mult rău decât ei ajută.

Motive medicale. Un câine ar putea să se confrunte cu dureri fizice datorită unei vătămări sau tulburări care nu a fost diagnosticată dacă refuză să meargă în ciuda abordării tuturor celorlalte probleme și folosind unelte de mers pe jos și confortabile. Dacă se întâmplă acest lucru, este mai bine să aveți câinele văzut de un medic veterinar licențiat pentru a determina dacă câinele se confruntă cu dureri fizice.

Citiți mai multe despre această problemă și modalități de rezolvare a acestuia în următorul articol scris de Dog Trainer, Victoria Schade, 6 motive ca câinele dvs. refuză să meargă și cum să ajute.

Motive medicale de ce câine având dificultăți de mers pe jos

Motive medicale

Fiecare dintre condițiile incluse în lista de mai jos ar trebui să fie diagnosticată de medicul veterinar, care poate oferi și răspunsuri cu privire la tratamentele potențiale și ce se poate face pentru a ajuta un câine cu fiecare dintre aceste condiții.

5. Artrită

Acesta este printre cele mai frecvente motive pe care câinii, câinii mai în vârstă, au probleme când se confruntă cu toate tipuri de durere și disconfort. Este o tulburare cronică și degenerativă care este cauzată de utilizarea zilnică a articulațiilor câinelui tău.

6. Probleme cu spatele

Orice probleme cu spatele, Dar, în special, cei care influențează direct măduva spinării, pot provoca un câine să aibă probleme de mers pe jos. Problemele din spate la câini includ, dar nu se limitează la mielopatia degenerativă, boala distanței intervertebrale, mielopatia embolică fibrocartilagină, instabilitatea vertebrală sau sindromul Wobbler.

7. Cancer

Cel mai frecvent observat la câinii mai în vârstă; tumorile, atât benigne, cât și maligne, pot afecta negativ capacitatea câinelui de a merge.

8. Rănire

O serie de leziuni pe care un câine le poate susține, cum ar fi fracturile, mușchii răsturnați sau ligamentele sfâșiate, pot provoca deteriorarea oaselor, mușchilor sau articulațiilor câinelui, rezultând că are probleme de mers pe jos.

9. Condiții neurologice

Câine care are probleme de mers pe jos - 10 motive pentru care și ce să facăExistă o mulțime de Probleme neurologice care poate duce la un câine având probleme cu mersul pe jos. Inclusiv stenoză lumbosacrală, accidente vasculare cerebrale, infecții cum ar fi meningoencefalită, infecție cu botulism și anumite tipuri de otrăvire toxică care pot duce la condiții neurologice debilitante.

10. Condiții ortopedice

Există o mare varietate de condiții ortopedice care pot provoca un câine să aibă un timp dificil de mers pe jos. Inclusiv displazia de șold și cot, care este frecvent văzută în rasele uriașe de câini, precum și ruptura ligamentului cruciat anterior sau a ligamentului cruciat cranian.

Citiți următorul: 8 sfaturi despre cum să antrenezi un câine să nu fugi și să pleci în siguranță în afara lesa

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine care are probleme de mers pe jos: 10 motive pentru care și ce să facă