Cum să mergi pe o pisică pe o lesa?

Cum să mergi pe o pisică pe o lesa

Câinii ajung să meargă pentru plimbări și să exploreze lumea. De ce ar trebui pisicile să rateze toată distracția? Continuați să citiți pentru a afla cum să mergeți pe o pisică pe o lesă.

Imaginați-vă că exalilarea și stimularea senzorială pisica dvs. va experimenta în timp ce explorați în aer liber! Cu sfaturile și trucurile potrivite, vă puteți instrui pisica dvs. de interior pentru a merge pe o lesă, permițându-i să se bucure de aventuri fără probleme.

Beneficiile activității în aer liber

Activitățile externe ajută la stimularea fizică și mentală, precum și de a oferi interese alternative care pot schimba anumite comportamente.

Există multe beneficii pentru a mers pe o pisică! Activitatea în aer liber ajută la stimularea pisicii dvs. mental și fizic. Această stimulare mentală ar putea contribui la modificarea comportamentului pisicii, pentru a-și îmbunătăți stima de sine și ar putea ajuta la scăderea stresului.

  • Pisicile de pisică oferă un obezi posibilitatea de a pierde în greutate și de a intra în formă. Este o activitate de îmbinare distractivă că proprietarul și pisica pot împărtăși împreună.
  • Accesul la un teritoriu mai mare cu ecosisteme variate permite ca pisicile să scadă monotonia din cauza confidenței. De asemenea, vă oferă pisicului posibilitatea de a exprima comportamentul natural de vânătoare, care eliberează endorfine în creierul pisicii. Acest lucru se traduce într-o felină mai fericită, mai puțin stresată.
  • În cele din urmă, timpul și formarea în aer liber încurajează învățarea cognitivă, dezvoltă o pisică încrezătoare și îmbunătățește calitatea generală a pisicii dvs.

Lucruri de luat în considerare înainte de a începe să vă antrenați pisica pentru a merge pe o lesă

Nu puteți ieși din casă cu pisica dvs. pentru prima dată și așteptați ca ei să fie pregătiți pentru o plimbare în parc. În schimb, este important să fii pregătit înainte de a începe instruirea. Iată câteva lucruri de gândit înainte de a începe.

Alegerea echipamentului drept și uneltele de mers pe jos este primul pas.

Atunci când o pisică poartă fericit un ham și o lesa, aceasta oferă pisicii mai multă libertate de a investiga o lume cu totul nouă de îmbogățire în aer liber și să ușureze stresul.

Un seif, confortabil și bine echipat valorifica este imperativ să explorați în siguranță planeta. Hamele de pisică sunt disponibile pentru toate pisicile de dimensiuni. Se potrivesc în jurul corpului pisicii tale și se atașează la un plumb, astfel încât pisica ta poate merge în aer liber în aer liber odată pregătită pe deplin. Alegeți un ham desemnat special pentru pisici, deoarece acestea sunt mai sigure decât cele concepute pentru câini.

Nu umblați niciodată pisica cu o lesă și un guler singur.

Nu atașați un avantaj la un guler, deoarece pisicile au mușchii sensibili și mușchii gâtului, presiunea de tragere poate provoca răniri, în comparație cu un ham, deoarece tensiunea este absorbită de la umerii și pieptul unei pisici. În mod similar, un guler poate provoca, de asemenea, o pisică pentru a sufoca dacă izbucnesc sau se încurcă.

Asigurați-vă că pisica dvs. este microcipată, poartă un clopot, o etichetă de identificare și o lumină LED.

Aceste accesorii de siguranță vă vor ajuta să vă protejați pisica în cazul în care au ieșit din ham din accident. Leasfurile retractabile nu sunt recomandate pentru pisici sau câini.

Odată ce ați obținut consumabile potrivite, luați în considerare momentul.

Începeți formarea cablajului interior de îndată ce pisoiul dvs. se alătură familiei. Începeți pregătirea în aer liber atunci când el sau ea este de aproximativ 6 luni de vârstă, sterilizată și vaccinată complet. Pisicile încrezătoare adulte și mai vechi pot învăța, de asemenea, lesa de mers pe jos, împreună cu metodele de formare adecvate.

Cum să antrenezi o pisică pentru a merge pe o lesa?

Cum să-ți antrenezi pisica să meargă pe o lesa

Odată ce ți-ai adunat uneltele, următorul pas este de a instrui pisica ta să meargă pe o lesa.

Predarea unei pisici pentru a purta un ham nu este o provocare, totuși, trebuie făcută treptat. Micile tratamente delicioase pot fi folosite ca recompense în timpul introducerii hamului.

Anumite pisici interioare pot fi copleșiți sau anxioase când primii luați în afara, astfel încât proprietarii de pisici trebuie să ia lucrurile încet și să se întoarcă rapid acasă dacă pisica pare înspăimântată.

Temperamentul și entuziasmul pisicii dvs. joacă un rol vital în formarea de leșie. Când începeți să vă antrenați, gândiți-vă la personalitatea pisicii dvs. și care combinație de metode de formare va funcționa cel mai bine pentru ei.

Metodele primare de formare utilizate sunt:

  • Desensitizare / contracondiționare-Decondiționarea subiecților pisicii la stimulii înfricoșători progresiv în moduri care nu-i fac să-i prezinte un comportament nedorit, în timp ce contracidația oferă ceva (eu.E. tratează) pentru a ajuta pisica să asocieze stimulul înfricoșător cu o experiență pozitivă.
  • LINING implică utilizarea unui stimulent, de obicei, un tratat alimentar pentru a ispiti pisica într-o anumită poziție.
  • Direcționarea se referă la procesul de predare a pisicii dvs. pentru a atinge un obiect de obicei cu nasul sau la laba.
  • Curs de antrenament de clicker este un tip de antrenament de marcare în care formatorul utilizează un sunet de clic pentru a marca comportamentul dorit.

Cum să antrenezi o pisică pentru a merge pe o lesa: pas-cu-pas?

Există mai multe modalități de a instrui o pisică pentru a merge pe o lesa. Toate metodele ar trebui să fie practicate la domiciliu "până la pisica este folosită pentru ham.

Tehnica dvs. de antrenament va fi diferită în funcție de tipul de ham pe care l-ați ales.

Tehnica de formare primară (hamul de tip H):

Pisica purtând hamul de plimbare în stil H și lesa

Când vă antrenați pisica să meargă pe o lesa folosind un ham în stil H, veți avea mai întâi să vă obișnuiți să vă obișnuiți cu hamul. După o introducere rapidă, acest lucru implică de obicei draparea cablajului peste pisica dvs. înapoi și ajutându-i să se simtă confortabil cu ea înainte de a atașa o lesa.

Pasul 1: Introduceți hamul și aveți pisica țintă cu nasul, faceți clic și tratați. Repetați acest pas de mai multe ori pe săptămână până când pisica este obișnuită cu hamul.

Pasul 2: Efectuați reglaje de dimensiune la cablaj atunci când nu este pe pisică. Nu trebuie să se potrivească perfect pentru prima dată, dar este important ca pisica să nu se alapa din ea.

Pasul 3: Așezați hamul (neatins) peste pisică în timp ce el sau ea devorează tratează. Scoateți cablajul când nu mai mănâncă. Replicați acest pas de mai multe ori pe săptămână până când sunt confortabile.

Pasul 4: Puneți hamul peste pisică în timp ce mâncați mese regulate, eliminați când ați făcut mâncare. Repetați acest pas pentru mai multe zile.

Pasul 5: Odată ce pisica acceptă hamul, atașați-l ca el sau ea continuă să mănânce. Lăsați-i să mănânce cu ajutorul cablajului, apoi scoateți hamul.

Pasul 6: Părăsesc progresiv cablajul pentru perioade mai lungi, întotdeauna supravegheate.

Pasul 7: Reglați cablajul pentru a se potrivi corpului pisicii dvs. Asigurați-vă că vă puteți potrivi cu 2 degete între cablajul și cadrul pisicii.

Pasul 8: Când pisica este confortabilă purtând hamul, atașați lesa și lăsați-o să-i trăiască în jurul casei. Asigurați-vă că nu este prins pe nimic. Dacă glisați-o, neliniștea acestora, țineți lesa și urmați-vă ocazional făcând clic și tratarea. Păstrați această rutină pentru o perioadă de zile.

Pasul 9: Odată ce pisica dvs. este cu încredere în care se plimba acasă, continuă afară într-un mediu sigur, liniștit, cum ar fi grădina sau curtea.

Pasul 10: Prima dată, stați lângă pisica voastră, în timp ce ascultă sunetele de păsări, mașini, oameni și se obișnuiesc cu atracțiile și sunetele mediului în aer liber.

Pasul 11: Permiteți pisicii dvs. să investigheze împrejurimile în timp ce țineți lesa. Repetați timp de câteva zile și creșteți lungimea timpului.

Pasul 12: Primele câteva plimbări în aer liber ar trebui să fie mai mari de 5 - 15 minute, în funcție de reactivitatea pisicii dvs.

Pasul 13: Odată ce pisica ta este încrezătoare, se aventurează o scurtă plimbare în afara grădinii în timpul perioadelor liniștite. Urmăriți limbajul corpului pisicii și semnele de stres în orice moment. Feriți-vă de câini, alte pisici și trafic, fiți pregătiți să vă ridicați pisica, după cum este necesar. Ca o salvgardare, purtați o pliabilă purtător sau rucsac.

Tehnica de formare alternativă (cablaj de evacuare):

Când utilizați un ham de evadare sau de sacou, abordarea dvs. de formare va fi puțin diferită.

Utilizați această metodă prin învățarea pisicii dvs. pentru a-și pune capul prin ham.

Pasul 1: Începeți prin faptul că pisica voastră vizează hamul, faceți clic și tratați pentru a construi o asociație pozitivă.

Pasul 2: Țineți deschideți hamul în fața pisicii, puneți-vă cealaltă mână ușor prin deschiderea cablajului în timp ce țineți un tratament, așteptați ca pisica dvs. să ia delicatețea. Repetați câteva zile.

Pasul 3: Țineți tratamentul în interiorul deschiderii cablajului, astfel încât nasul pisicii dvs. este abia în interiorul buclă pentru a obține tratamentul. Recapitulați câteva zile.

Pasul 4: Țineți tratamentul în continuare spre tine, astfel încât pisica să-și plaseze capul complet prin deschiderea cablajului pentru a obține tratamentul. Repetați de mai multe ori.

Pasul 5: Odată ce el sau ea este confortabil, puneți restul hamului pe gât / umeri.

Pasul 6: Încercați să eliminați hamul chiar înainte de a face mâncarea, astfel încât pisica nu are ocazia să se retragă.

Pasul 7: Când pisica ta este confortabilă, dă-i cu un castron mic de mâncare ca o recompensă pentru punerea capului prin ham. În timp ce mestecă, atașați hamul, luați dacă ați terminat înainte de a mânca.

Pasul 8: Lucrați la menținerea hamului pentru perioade mai lungi (întotdeauna supravegheate) în timp ce pisica mănâncă sau se joacă, astfel încât abia observă să o poarte.

Pasul 9: Când pisica ta este relaxată purtând cablajul, atașați lesa și urmați pașii descriși mai sus.

Nu lăsați niciodată pisica dvs. nesupravegheată în aer liber pe o ham și o lesa.

Sfaturi pentru a face formarea mai ușoară

Următoarele sfaturi vă vor ajuta să vă antrenați pisica pentru a merge pe o lecție cât mai ușor posibil.

  • Învățați pisoiul sau pisica dvs. să accepte și să se bucure de manipularea diferitelor părți ale corpului înainte de antrenamentul de leșie.
  • Fiți pregătiți cu toate materialele de care aveți nevoie, cum ar fi hamul, lesa, tratează, o pungă de tratament și recuzită înainte de a începe să predă.
  • Dacă pisica dvs. este deranjată de leșie, încercați să atașați un șir scurt sau un șuvoi, când el sau ea este confortabil, înlocuiți cu o lesa.
  • Sesiunile ar trebui să fie scurte de la 2 - 5 minute. Lungimea de coaching va depinde de temperamentul și reactivitatea pisicii. Vă recomandăm o dată pe zi, de cel puțin trei ori pe săptămână.
  • Vă sugerăm să vă antrenați pisicile câteva indicii cum ar fi SIT, Stați și amintiți-vă înainte de antrenamentul de leșie.
  • Utilizați o valoare mare de mare tratamente, cum ar fi brânza, puiul, alimentele pentru copii din carne, bucăți mici de ton sau tratamentul preferat al pisicii dvs.
  • Nu toate mediile în aer liber sunt potrivite (i.E. Zone de trafic ocupate, câini de parcuri în afara lesa). Începeți plimbări într-un mediu liniștit liniștit, fără trafic, zgomot, alte animale de companie și distrageri.
  • Urmăriți semnele de stres, cum ar fi urechile înapoi, elevii dilatați, crouching, coada și nu acceptă tratamente.
  • Nu grăbiți sesiunea de antrenament; mai bine să meargă încet decât să provoace o reacție negativă la pisică.
  • Creșteți treptat lungimea fiecărei sesiuni și terminați fiecare pe o notă fericită.
  • Răbdarea, consistența și un simț al umorului sunt esențiale pentru o sesiune de antrenament distractivă!

Concluzie

Permiterea pisicilor interioare supravegheate timp în aer liber este cel mai îmbogățit lucru pe care părinții de companie le pot face pentru pisicile lor. Expunerea în aer liber a fost dovedită pentru a ajuta nenumărate pisici cu probleme comportamentale și este esențială pentru sănătatea fizică și psihică pozitivă a pisicii dvs.

Bucurați-vă de prima sesiune virtuală de formare virtuală gratuită PET NRTURE.

întrebări frecvente

Pot pisicile să fie învățate să meargă pe o lesa?

Purtarea unui ham și a fi limitată pe o leșie nu vine spontan la pisici, este nevoie de o pregătire vigilentă pentru ca o pisică să o accepte pe deplin. Pisicile bine socializate, relaxate și de ieșire vor iubi că merg la plimbări ca câinii. Pisicile anxioase, skittish sau timile nu sunt concurenți adecvați, forțându-i să meargă pe o lesă poate exacerba starea lor de anxietate. Unele pisici pot îngheța sau flop la pământ primele câteva sesiuni de antrenament, nu se descurajează, persevere timp de câteva zile până când pisica ta este obișnuită cu hamul. Alocați o mulțime de timp și răbdare în timp ce păstrați o mulțime de tratamente oferite. Fiți pregătiți să opriți antrenamentul dacă pisica dvs. prezintă semne de stres. Dacă pisica ta este un spirit aventuros, dar tulburat de plimbări de leșie, încearcă inițial o plimbare într-un transportator de animale de companie / cărucior. Unele pisici nu vor accepta niciodată purtarea unui ham și leșie; Prin urmare, nu este susceptibilă pentru fiecare pisică.

Ce rase de pisici vor merge pe o lesa?

Toate rasele de pisică pot fi învățate să meargă pe o lesa.

Anumite rase pot fi mai simple de antrenament și să meargă decât altele. Ragdolls iubesc să-i placă pe proprietarii lor și să-i urmeze în jur, abisinienii se bucură de faptul că au fost de întâlnire oameni, Bengalii sunt extrem de inteligenți și extrem de energici, console Maine sunt curioși, ușor de construcții, ecologații și pisicile Savanna sunt super energetice și au nevoie de o cantitate mare de exerciții fizice. (prea multe pentru a lista).

Este ciudat să mergi pe o pisică pe o lesa?

Mediile îmbogățite sunt esențiale pentru o viață cu stres scăzut pentru pisicile de interior. Dacă pisica dvs. de interior se confruntă cu frustrarea, depresia sau plictiseala, o plimbare de leșie în grădină sau un loc sigur va permite unei pisici adulte să obțină aer curat, furajele, urcarea, exercițiile și exprima comportamentul natural de vânătoare.

Vedeți sursele

Academia, K. P. (2016). De ce antrenezi o pisică. Statele Unite ale Americii. Recuperat 09 septembrie, 2020

Îngrijire, I. C. (2019, februarie). Grădinile prietenoase cu pisici. (I. C. Îngrijire, compilator) Marea Britanie. Recuperat 28 mai 2020

Kolus, C. (2016). Protocoale de formare. USA: Institutul de învățare Clicker pentru pisici și pisoi. Recuperat 06 septembrie 2020

NSW, C. P. (2018). Hames și formare de plumb. (C. P. Societate, Compilator) Newtown, Sydney, NSW, Australia. Recuperat 05 septembrie, 2020

Weil, K. (2019, 07 februarie). Îmbrăcăminte de vânătoare Partea 2: Marele în aer liber. Recuperat 10 septembrie 2020, de la IAABC: HTTPS: // Winter2019.IAABCJOURNAL.Org / Îmbrăcăminte-îmbogățire-Partea 2 /

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să mergi pe o pisică pe o lesa?