Turtlele aquatic: ghid complet de îngrijire și introducere

Turturile Aquatic Ghid de îngrijire completă și introducerea

Potrivit lui USDA, proprietatea de broască țestoasă este în creștere. Din moment ce cel puțin 2001, din ce în ce mai mulți dintre noi au ales acești prieteni exotici, scalici peste omologii lor convenționali, pisicile și câinii. Deși țestoasele acvatice sunt mai mici decât animalul dvs. mediu de companie, ei necesită la fel de mult - dacă nu mai mult - îngrijire și atenție. Din păcate, ei nu înțeleg întotdeauna.

Majoritatea problemelor de sănătate pe care țestoasele domestice le suferă sunt rezultatul practicilor de hrănire și igienă necorespunzătoare. Mulți proprietari noi subestimează cât de multă îngrijire și angajament este necesar pentru a se asigura că broasca testoasa are o viață sănătoasă și fericită.

Dacă doriți să adoptați o broască țestoasă, acest avertisment poate părea descurajantă, dar nu putem sublinia suficient cât de importantă este să vă pregătiți cu atenție pentru noul dvs. animal de companie. Aici se află acest ghid - mai jos, discutăm despre cum să vă îngrijiți în mod corespunzător aceste animale fascinante, de la hrănire, la îngrijire, la recunoașterea problemelor de sănătate. Înarmați cu aceste informații, veți fi gata să salutați un prieten nou, adăpostit în gospodărie.

Comportamentul țestoaselor acvatice

Expresia "Turtle acvatică" este ceva de captură - all, așa că înainte de a vorbi comportamentul, este important să clarificăm specii pe care le discutăm.

Majoritatea entuziaștilor din Turtle din SUA vor avea grijă de una dintre următoarele specii de apă dulce:

  • Red Earts Slider

Roșu Sliders sunt cele mai vândute broască țestoasă acvatică în SUA. Majoritatea minorilor sunt de patru centimetri în lungime, dar pot crește până la un picior. Aceste țestoase sunt numite pentru banda roșie distinctă de pe ambele părți ale capului și, de asemenea, au dungi galbene sau patch-uri pe piele și coajă. Sunt nativi din sudul SUA și Mexic.

  • Țestoase vopsite

Țestoasele vopsite sunt mai mici decât glisoarele roșii urechi, crescând până la 10 centimetri pe parcursul vieții lor. Ei nu sunt la fel de greu, deci poate să nu fie cea mai bună opțiune pentru primii proprietari. Pielea lor este maro închis sau negru, modelat cu linii roșii sau galbene.

  • Cooters

Cooterii pot crește până la 17 centimetri în lungime, plasându-le printre cele mai mari specii comune de animale de companie. Aspectul lor este similar cu un glisor roșu uretric, dar are o decorare mai mică și o coajă mai mare. Ei sunt, de asemenea, mai parțial la o dietă erbivore.

  • Map Turtles

Harta este o broască țestoasă atractivă, cu modelarea marmorat pe corpurile și coaja lor. Ele cresc de obicei până la 12 centimetri în lungime și preferă să trăiască în apă în mișcare, cum ar fi râurile. Această particularitate le face una dintre cele mai grele specii de care să aibă grijă.

Deși fiecare specie are propria personalitate distinctă, majoritatea țestoaselor prezintă modele asemănătoare comportamentale.

  • Auto-protectie

După cum știm cu toții, țestoasele au cochilii. Această caracteristică unică nu le deosebește de alte reptile, le determină, de asemenea, comportamentul lor într-o oarecare măsură. Când o broască țestoasă se simte amenințată, ei se vor retrage adesea în cochilia lor, care acționează ca un strat protector de armură.

  • Ascunzând

Multe specii de broască țestoasă sunt foarte timizi și vă puteți aștepta să le găsiți ascunși într-un loc liniștit destul de des. Deși țestoasele pot fi surprinzător de sociabile și se bucură de o companie umană, ei trebuie să se relaxeze singuri din când în când.

  • Basking

Țestoasele sunt reptile și, prin urmare, cu sânge rece. Aceasta înseamnă că trebuie să facă plajă pentru a-și păstra corpurile la o temperatură funcțională. Într-un cadru intern, basking-ul la soare nu va fi întotdeauna o opțiune și vă puteți aștepta ca broasca țestoasă să ia amploare regulate sub lampă UV sau de căldură. Turturile acvatice de obicei părăsesc apa pentru a se bloca, deoarece absorbția de căldură este mai ușoară pe pământ. Dacă o broască țestoasă este surprinsă, probabil că vor sări înapoi în apă pentru a scăpa de amenințarea percepută.

  • Alpinism și exerciții fizice

În ciuda concepțiilor greșite populare, țestoasele necesită o mulțime de exerciții fizice. În sălbăticie, s-ar mișca pe cale să urmeze soarele, să vâneze în apă și să călătorească spre și din motive de reproducere. Credeți sau nu, multe specii de broască țestoasă sunt și alpiniști ADEPT și pot explora împrejurimile lor urcând într-un punct de vedere. În captivitate, vă puteți aștepta ca broasca țestoasă să se deplaseze înainte și înapoi de la lampa de căldură, înotați și explorați pe tot parcursul zilei.

  • Cuibărit

Când o broască țestoasă feminină este matură sexuală, ea va pune ouă nefertilizate, chiar dacă un bărbat nu este prezent. Datorită ghearelor lor grippy, țestoasele sunt o săgete bune și preferă să pună aceste ouă într-un cuib pe pământ. Ele sunt de obicei reticente în a renunța la ouă în apă, deci este important să vă asigurați broasca testoasa cu un spațiu pentru a fi așezat. Deoarece este dificil să se facă diferența între țestoasele de sex masculin și feminin, este posibil să nu știți ce sex pe care îl aveți până când încep să așeze ouă.

Habitat de țestoase acvatice

În sălbăticie, țestoasele acvatice petrec o parte din timpul lor pe pământ și unii în apă. Este important ca casele lor să reflecte acest lucru. Dacă broasca țestoasă nu are suficient spațiu pentru a avea și cuib, nu vor putea să prospere și ar putea suferi de anumite probleme de sănătate.

Pentru a construi casa perfectă pentru broască țestoasă acvatică, va trebui să luați în considerare următoarele:

Echipamente

Pentru a vă găzdui broasca țestoasă, veți avea nevoie de:

  • Terrariu
  • Zona de basking uscată
  • Adăpost
  • Lampa de căldură cu bec UVA / UVB
  • Termometru
  • Sistem de filtrare a apei
  • Plante adecvate (opțional)

mărimea

Turtlele acvatice iubesc să înoate și să exploreze, deci este important să le oferim spațiu amplu pentru a satisface aceste nevoi. Ca o regulă de degetul mare, broaște țestoase necesită aproximativ 10 galoane de spațiu rezervor pentru fiecare centimetru al lungimii lor. De exemplu, cochilii de glisoare roșii urechii cresc la aproximativ șapte centimetri, așa că vor avea nevoie de aproximativ 70 de galoane de spațiu rezervor. Deși broasca testoasa dvs. poate fi foarte mică atunci când le adoptați mai întâi, nu uitați să vă luați în considerare creșterea lor - mai bine cumpărați acum un rezervor mai mare și evitați înlocuirea acestuia în viitor.

Apă

Toate țestoasele acvatice petrec cel puțin 50% din timpul lor în apă. Pentru a vă adapta noului animal de companie, asigurați-vă că apa lor de înot este de cel puțin de două ori mai adâncă, deoarece corpul lor este lung. De exemplu, dacă broască țestoasă este de 7 inci în lungime, ei ar trebui să aibă cel puțin 14 centimetri de apă pentru a înota. Această apă ar trebui să fie filtrată corespunzător și de-clorurată - vom discuta mai târziu întreținerea adecvată a apei în acest ghid.

În legătură cu o postare: Filtre pentru rezervorul de broască țestoasă

Spațiu de basking

Așa cum am menționat mai devreme, țestoasele sunt cu sânge rece și necesită un punct uscat în care să se bazeze. Puteți adăuga cu ușurință un spațiu de basking în rezervorul prin instalarea unei platforme special concepute sau plasarea unei roci în formă corespunzătoare în apă, astfel încât să se descopere ca o insulă. O parte din acest spațiu uscat ar trebui să fie încălzită în mod constant cu o lampă de basking (căldură). Spațiul trebuie să fie suficient de mare pentru a vă adapta broasca testoasa și castronul de apă - nu este nevoie să fie la fel de mare ca și piscina lor, deoarece țestoasele acvatice sunt mult mai puțin active pe uscat. Asigurați-vă că zona de basking este ușor accesibilă, având pantă spre apă. Dacă este posibil, permiteți broasca testoasa dvs. să depășească în aer liber sub supraveghere, deoarece lumina soarelui este cel mai bun stimulent pentru producția de vitamina D.

Temperatura

Pentru a prospera, țestoasele trebuie păstrate la o temperatură consistentă. Temperaturile ideale variază în funcție de specii, dar majoritatea țestoaselor necesită:

  • Temperaturile aerului de 75 - 80 grade F
  • Temperaturi de apă de 72 - 76 grade F

Aceste temperaturi pot fi, de obicei, susținute folosind o lampă UV, dar pentru rezervoarele mai mari poate fi, de asemenea, necesar un încălzitor de apă submersibil. Asigurați-vă că plasați cu atenție încălzitorul, pentru a împiedica broasca țestoasă să se bată în ea. Puteți monitoriza temperatura în terariu folosind termometre de bază.

În legătură cu o postare: Încălzitoare de rezervor de țestoase

Plante și substrat

Dacă alegeți să vă decorați rezervorul cu plante, asigurați-vă că ați evitat prea multă aglomerație și amintiți-vă că animalul dvs. de companie se poate dezrobi și le poate mânca. Aveți grijă să alegeți plantele care nu vă vor dăuna broaștelor țestoase - selectarea speciilor originale la habitatul lor natural este un bun punct de plecare. Plantele vor avea nevoie de un substrat pentru a le ancora - cochilii de pietriș și de nuc sunt două opțiuni bune.

Turturile acvatice

Aquatic Turtles Diet & Nutrition

Așa cum ați aștepta, diferite specii de broască țestoasă necesită diete ușor diferite și este o idee bună să solicitați sfaturi de la un veterinar sau un crescător înainte de a le aduce acasă.

În ciuda acestor diferențe, câteva trăsături de hrănire sunt comune tuturor țestoaselor acvatice:

  • Turturile acvatice trebuie sa să fie în apă să mănânce - acest lucru le permite să-și spele mâncarea
  • Țestoasele vor mânca aproape orice, deci fiți foarte atenți la ceea ce puneți în rezervorul lor
  • O dietă monotonă poate provoca broasca testoasa ta să piardă interesul pentru alimente în timp
  • Turtles sunt "alimentatoare oportuniste" în sălbăticie și sunt predispuse la supraalimentare dacă sunt permise
  • Țestoasele sunt consumatoare murdare, iar rezervoarele lor trebuie curățate în mod regulat - unii proprietari preferă să configureze un rezervor separat de hrănire

În legătură cu o postare: Broască țestoasă

Pe măsură ce lucrați la cea mai bună dietă pentru broasca testoasă, ar trebui să luați în considerare următoarele:

  • Ce să le hrănească

Cele mai multe specii de broască țestoasă acvatică pot fi hrăniți special dezvoltate alimente comerciale, realizate de companii precum Mazuri, Zoo Med sau Rep-Cal. Producătorii ar trebui să precizeze în mod clar ce specii de broască țestoasă este potrivită pentru alimentele lor. Pentru a evita monotonia, vă puteți dori să alternezi între branduri.

Dacă hrăniți o hatchling, va trebui să cumpărați un alt tip de mâncare, formulat special pentru această etapă vitală de viață. Alimentele hatchling tind să aibă un conținut mai mare de proteine ​​și fulgi sau pelete mai mici decât omologii lor adulți. Toate produsele de broască țestoasă realizate de companiile de renume includ broaștele substanțe nutritive echilibrate pentru o sănătate generală bună.

  • Cât de mult să le hrănești

Țestoasele sunt animale mici, cu metabolisme lente. Aceasta înseamnă că nu au nevoie de volume mari de alimente pentru a prospera, iar supraîncălzirea acestora poate provoca probleme grave de sănătate. Fiecare porțiune de alimente ar trebui să fie de aproximativ dimensiunea capului și gâtului țestoasei sau a volumului pe care îl pot consuma în 15 minute.

  • Cât de des să le hrăniți

Țestoasele nu trebuie să fie hrănite cât de des ca pisici și câini. Juvenii, cu vârsta de până la un an, ar trebui să fie hrăniți o dată pe zi, adulții tineri ar trebui să fie hrăniți în fiecare zi, iar animalele mai vechi trebuie să fie hrănite doar o dată la trei zile.

Unii proprietari preferă să-și hrănesc zilnic porțiunile mai mici de broască țestoasă - este într-adevăr de preferința personală. Indiferent de programul de alimentare pe care îl selectați, aveți grijă să evitați suprasolicitarea. Turtles au fost cunoscute pentru a certa pentru hrană, dar este important să se reziste la farmecul lor dacă trebuie să mențină o greutate sănătoasă.

  • Tratează și suplimente

Împreună cu alimentele comerciale de animale de companie, este o idee bună să variați dieta de broască țestoasă cu tratează suplimentar, cum ar fi:

  • Plante acvatice, cum ar fi rață, salată de apă sau hidrainție de apă
  • Verde greenii cum ar fi salata romă sau patrunjel
  • Viermi
  • Greieri
  • Bucăți mici de creveți de apă dulce sau raci
  • Un supliment de praf de calciu, stropit pe alimentele lor o dată sau de două ori pe an

Evitați să vă dați bucățile de fructe de broască țestoasă ca un tratament, deoarece acest lucru poate duce la diaree.

Turturile Aquatic Grooming & igiena

Țestoasele pot fi o grămadă murdară, iar menținerea unei igiene bune a rezervoarelor este vitală dacă vor obține o viață fericită și sănătoasă.

Pentru a vă menține prietenul scalit în starea vârfului, va trebui să vă curățați rezervorul în fiecare lună.

O să ai nevoie:

  • Un container temporar pentru a vă găzdui broasca țestoasă
  • O găleată
  • Oțet, înălbitor sau clor
  • Un burete de spălare
  • Condiționer de apă
  • Sare neodizată

Mențineți practici bune de igienă

Turtles transportă Salmonella, deci asigurați-vă că vă spălați bine mâinile după curățare. Echipamentul pe care îl utilizați în timpul curățării trebuie rezervat exclusiv în acest scop.

  • Scoateți broasca țestoasă

Înainte de a începe curățarea, îndepărtați cu atenție broasca țestoasă din rezervorul lor și plasați-le în recipientul dedicat. Umpleți recipientul cu apă și plasați o stâncă mare pentru broască țestoasă pentru a urca pe.

  • Îndepărtați echipamentele și decorațiunile

Apoi, opriți toate echipamentele electrice din rezervor, cum ar fi încălzitoarele și luminile. Deconectați-le și plasați-le undeva în siguranță în afara drumului.

Odată ce electronica sunt îndepărtate, luați totul din rezervor - decorațiuni, spot basking, filtru - și plasați-le în găleată.

  • Deplasați rezervorul

Transportați rezervorul în zona de curățare (grădină sau baie), cu ajutorul unui partener. Dacă rezervorul este prea greu, salvați mai întâi o parte din apă. Apoi, scurgeți toată apa.

  • Curățați substratul

Dacă rezervorul dvs. conține un substrat, cum ar fi pietrișul, acum este momentul să-l curățați. Utilizați o furtun de grădină sau un robinet de baie pentru a umple rezervorul la un sfert plin. Clătiți substratul amestecând apa în jurul valorii de, înainte de a goli apa din nou. Este posibil să fie necesar să repetați acest pas de câteva ori până când apa rulează curat.

  • Curățați rezervorul

Apoi, pregătiți o soluție de curățare prin amestecarea unui galon de apă cu o jumătate de ceașcă de înălbitor sau o ceașcă de oțet alb. Nu turnați soluția de curățare pe vegetație - aruncați-o în jos pe o scurgere. Dacă curățați rezervorul în exterior, puteți utiliza în schimb o soluție de curățare biodegradabilă.

Utilizați soluția de curățare preferată, împreună cu buretele de spălare, pentru a curăța bine în interiorul rezervorului. Curățați orice pietriș și roci în rezervor, de asemenea. Odată ce ați terminat, clătiți bine soluția de curățare cu apă proaspătă. Soluția excesivă de curățare ar putea dăuna țestoasei tale.

  • Curățați echipamentul

Apoi, este timpul să abordăm echipamentul din găleată. Deschideți cu atenție filtrul și curățați-l în conformitate cu instrucțiunile producătorului, utilizând soluția de curățare. Clătiți bine.

Odată ce fiecare componentă a rezervorului este curată, întoarceți rezervorul la fața locului obișnuit și puneți totul înapoi în locul potrivit. Rețineți că rezervoarele sunt mai sigure pentru a purta când sunt uscate.

  • Înlocuiți apa

Reumpleți rezervorul și tratați apa cu un dechlorinator. Apa de la robinet conține clor, iar în timp ce concentrația scăzută nu afectează oamenii, poate fi dăunătoare pentru țestoase. Poate doriți să tratați în continuare apa utilizând o linguriță de sare neodizată pentru fiecare galon. Acest lucru ajută la menținerea bacteriilor la Bay și prevenirea bolilor pielii și a coajelor.

Când rezervorul a atins temperatura obișnuită, puteți să vă întoarceți prietenul dvs. la domiciliu.

  • Curățarea țestoasei

Dacă urmați acești pași și mențineți un rezervor de igienă, nu trebuie niciodată să vă spălați broasca țestoasă. Cu toate acestea, dacă observați algele dvs. de dezvoltare a animalelor de companie pe cochilia sau vărsarea pielii, este probabil timpul pentru o baie.

Spălați broasca țestoasă folosind apă călduță, o cadă de plastic și o periuță de dinți. Evitați utilizarea produselor de curățare, deoarece acestea pot fi ingerate accidental și vătămătoare țestoasa dvs.

Puneți broasca țestoasă în cada de apă și curățați ușor cochilia, picioarele, coada și gâtul. Odată ce ați terminat, clătiți broasca țestoasă și întoarceți-le în rezervorul lor.

Rețineți că timpul de baie vă oferă ocazia perfectă de a vă verifica broasca testoasă pentru orice semne de rănire sau boală.

Turtlele acvatice pe stâncă

Turturile Aquatic Probleme comune de sănătate

Când se îngrijeau în mod corespunzător, acvatic Țestoasele pot trăi timp de 25 de ani sau mai mult. Cu o astfel de durată lungă, ar trebui să nu fie o surpriză faptul că broasca țestoasă poate experimenta problema ocazională de sănătate.

Mai jos, conducem prin unele probleme comune pentru a urmări:

  • Pietrele vezicii urinare

Calculul chistic (pietrele vezicii urinare) sunt de obicei declanșate de dieta săracă. Dacă observați sânge în excrementele țestoaselor, aceste pietre ar putea fi vinovat. Pietrele de vezică trebuie îndepărtate chirurgical pentru ca broasca testoasa să se recupereze, ceea ce poate fi o provocare din cauza cochiliei lor. Ele sunt de obicei diagnosticate printr-o combinație de raze X și examen fizic.

  • Prolapses

Prizele apar atunci când un organ iese din ventilarea țestoasă - partea inferioară a coastei din care animalul se ameliorează. Organele care pot deveni pralase includ:

  • Intestin
  • Cloacă
  • Vezica urinara
  • Uter
  • Penis

Această condiție se prezintă ca o proeminență vizibilă din ventilație, de obicei purpuriu sau roșu în culori. Stânga necontrolată, condiția poate fi amenințătoare de viață - consultați medicul veterinar cât mai curând posibil dacă vă suspectați că broasca țestoasa se confruntă cu o prolapsă.

  • Mbd

Boala osoasă metabolică (MBD) determină o coajă de broască țestoasă să crească neregulată, apărând moale, fumantă sau asimetrică. Animalul se poate mișca diferit și se poate lupta pentru a ieși din apă. MBD este de obicei declanșată de nivelurile insuficiente de calciu. Când este detectat destul de devreme, acesta poate fi tratat prin ajustări și suplimente alimentare.

  • Traumatisme sau fracturi

Deși cojile de broască țestoasă sunt, în general, grele și puternice, ele pot fi încă deteriorate prin căderi și lovituri. Aceste leziuni se vor vindeca, în general, pe cont propriu, dar ar trebui să vizitați medicul veterinar pentru a exclude daune suplimentare și infecții.

  • Alge

Dacă rezervorul de broască țestoasă este murdar, ei pot dezvolta alge verzi pe coajă. Acest lucru este destul de ușor de observat și poate fi tratat cu o baie rapidă și sesiuni mai frecvente de curățare a rezervoarelor.

  • Vărsări anormale

Țestoasele sănătoase vor vărsa periodic bucățile de piele. Aceste piese apar ca alb, "fuzzy" detritus în apă. Cu toate acestea, excesul de vărsare, împreună cu sângerări, ar putea indica o infecție sau o deficiență a vitaminei. Dacă observați aceste simptome, veterinarul dvs. va fi capabil să solicite cauza rădăcină.

  • Distocia

De asemenea, cunoscut sub numele de disocia "legată de ou" apare atunci când o broască țestoasă nu își poate pune ouăle. Legarea de ouă are loc, de obicei, atunci când animalul nu are un loc de cuibărit adecvat. Cu toate acestea, poate fi declanșată și prin vătămări, obstrucție, infecție, dietă săracă și mulți alți factori. Simptomele includ letargie, refuzul de a mânca, neliniștea și încercarea de săpare. Distocia poate fi diagnosticată prin raze X, examene abdominale sau teste de sânge.

Dacă sunteți vreodată îndoieli cu privire la sănătatea țestoasei dvs., vorbiți cu un veterinar cât mai curând posibil.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Turtlele aquatic: ghid complet de îngrijire și introducere