Cum să creați păstorii anatolieni

Cum să creați păstorii anatolieni

Păstorii anatolici sunt câini foarte interesanți. În acest articol vă vom prezenta principalele caracteristici, un pic din istoria lor și Cum să creați păstorii anatolieni. O rasă de câine de păsare a animalelor și a turmei, care are originile sale în Podișul Anatolian din Asia Mică. Blackheads, numele pe care îl primesc în Turcia, sunt puternici, inteligenți, loiali și protejați.

Până astăzi își păstrează scopul inițial, dar și ca animale de companie din întreaga lume. În ambele situații, ceea ce caută oamenii sunt calitățile pe care le-au fost dezvoltate prin mii de ani. Dacă doriți să aflați despre reproducerea păstorilor anatolieni Pentru stabilirea afacerii dvs. sau intenționează să cumpere unul ca partener, atunci acest articol este pentru dvs. Același lucru este valabil și dacă doriți să aflați mai multe despre această rasă remarcabilă.

Fundalul păstorilor anatolieni

Să începem să vă oferim un fundal adecvat despre această rasă, pentru a vă permite să vedeți principalele caracteristici, originea, istoria, temperamentul și standardele de aspect.

Origine și istorie

Păstorul anatolian, așa cum sugerează și numele, este original de la Peninsula Anatoliană, Orientul Mijlociu, Asia. În zilele noastre, regiunea compune o mare parte a teritoriului turc.

În Turcia, este cunoscută sub numele de Karabaș (Blackhead). Acea regiune, locuită de oameni de mii de ani, a avut întotdeauna pășunat ca o modalitate de subzistență. Această rasă coboară de la câinii tutorelui de animale care au fost folosite de acei oameni de peste 6 mii de ani. Blackheads au fost dezvoltate prin încrucișarea și adaptarea mediului a acelor câini tutori. Clima aspră, cu veri foarte calde și ierni incredibil de rece, este unul dintre principalii factori care au făcut acei câini atât de puternici și robust.

Cealaltă cauză principală este scopul lor în sine. Pentru a apăra efectivele împotriva lupilor și a altor prădători, au trebuit să fie cu adevărat puternici și curajoși. Într-adevăr, un anatolian se poate confrunta cu un lup sau animale similare și pot să acționeze în continuare ca gardieni. Primele specimene au fost aduse în America cu câțiva ani înainte de cel de-al doilea război mondial, dar au devenit doar populare în anii 1970. Acum, ele sunt destul de cunoscute și pot fi găsite în toată țara.

Popularitate

Potrivit rangului AKC, păstorul anatolian este 90a cele mai populare dong în Statele Unite din 196 de rase. Are, de asemenea a apărut în mai multe filme ca:

Prin urmare, este destul de recunoscut în cultura populară și în special datorită temperamentului său caracteristic și caracteristicilor fizice.

Aspect

Potrivit declarației oficiale a Clubul american Kennel, Caracteristicile care caracterizează păstorul anatolian sunt următoarele:

În general, ei sunt Câini mari, robusi și puternici. Ele sunt într-adevăr rezistente și agile, ceea ce le face ca câini de protecție eficienți, cu o mare capacitate de a proteja animalele, datorită a fi îndrăzneață și calmă, cu excepția cazului în care sunt provocați. Ei au oase bune și mușchi.

Cap

Capul este mare, dar proporțional cu corpul. Ochii lor nu sunt nici atât de mari, nici atât de mici, fiind, de obicei, în formă de migdale și cu o culoare care variază de la maro până la galben. Culoarea din jurul ochilor este de obicei negru sau maro.

Urechile sunt, în general, așezate pe planul capului și au scăzut în laturi. Apexul este în formă de V și rotunjit, măsurând aproximativ patru centimetri la fund la șase centimetri lungime.

Botul este mai puternic pentru bărbați. Flews și nasul sunt culori negre sau maro. Botul arată destul de pătrat, deoarece zborul sunt de obicei uscate și pronunțate.

Corp

Corpul este robust, mare, dar nu disproporționat și funcțional. Gâtul este puțin arcuit, nu foarte lung și destul de puternic. Blana gâtului este groasă, făcând să pară ca o coamă de leu. Are un dewlap, dar nu este voluminos.

Partea din spatele martorilor coboară formând un arc, se înclină în jos la crupă. Pieptul este adânc și bine arcuit, cu o bucată distinctă în coadă.

Atingerea copiilor, coada este lungă, situată foarte mare. Când câinele îl relaxează. Este purtat scăzut cu sfârșitul curburat. Când alertă, coada este purtată în sus, făcând o roată.

Corpul de ciobanesc anatolian
Păstorii anatolieni au corpuri de brad.

Coat și culoare

Haina este scurtă, măsurarea unui minim minim și patru centimetri. Părul gât puțin mai lung, făcând o coamă. S-ar putea să fie pene pe breech, fringes, picioare și coadă.

Culorile pot varia, dar cele mai multe comuni sunt albe, cremă, susan, tan și piebald. Botul și urechile sunt adesea negre, dar nu întotdeauna.

Temperament

Anatolienii sunt tutore de animale prin natura. Prin urmare, temperamentul lor urmează calitățile pe care le au în acest scop. Sunt Câini inteligenți și foarte loiali. Personalitatea lor este calmă, dar ei nu se întorc de la provocări, pentru că sunt foarte curajoși.

Le place spațiul, deci nu este o idee bună să aveți unul în interiorul unui apartament, de exemplu. Fetching nu este activitatea lor preferată, mai degrabă să alerge și să înoate. Datorită instinctului lor nomad, acestea tind să se plimbe, dispărând de zile. Deci, dacă le aveți într-un spațiu deschis, este o idee bună să introduceți un cip. Ei nu au ieșit și de obicei evită străinii. Pentru a le transforma în animalele de companie adecvate, trebuie să le socializați de la o vârstă fragedă, când sunt Cubs.

Când a trecut sau înfuriat, ei pot deveni extrem de violenți. Odată ce sa întâmplat, ei nu vor asculta proprietarul și nu vor lupta mortal. Acesta este un alt motiv pentru a le socializa în mod corespunzător atunci când sunt pui. În condiții normale și cu o pregătire adecvată, sunt foarte calm, loiali și protecția cu familii.

Probleme de sănătate la reproducerea păstorilor anatolieni

Acești câini tind să dezvolte anumite probleme de sănătate - care sunt comune pentru toate rasele. Mai jos, găsiți toate detaliile pe care trebuie să le cunoașteți.

Blotat

Complexul de dilatare gastrică-Volvulus (GDV), cunoscut și sub numele de Blotat, este o condiție medicală și chirurgicală gravă care poate apărea la câini, mai ales cele mari, după cum arată dovezile. Se întâmplă atunci când stomacul este umplut cu aer și presiunea interioară crește enorm. Blochează sângele de la membre și restul corpului de la întoarcerea la inimă, paralizând câinele.

Situația poate fi și mai gravă. Stomacul poate flip și face același lucru cu splina și pancreasul, oprindu-se sângele de sânge. Această situație oprește oxigenul să ajungă la pancreas și apoi începe să producă hormoni toxici. Unul dintre ei atacă inima și o oprește. Un câine poate fi supus unui tratament de succes, par a fi vindecat și totuși, inima în mod surprinzător nu se oprește. Câinii pot muri cu chiar și un caz blând de umplutură.

O mărire a abdomenului câinelui, neliniștea, reluarea și salivarea sunt semne că câinele dvs. poate fi înflorit. Dacă vedeți aceste semne, trebuie să luați imediat câinele la veterinar. Nu există o metodă eficientă de o sută la sută pentru a împiedica răsturnarea câinilor. Cu toate acestea, există unele îngrijiri pe care le puteți lua. Blotat este adesea asociat cu un stomac gol. Hrănirea câinelui de două ori pe zi poate ajuta la prevenirea condiției. Evitarea stresului este un lucru important, de asemenea. Există, de asemenea, o intervenție chirurgicală preventivă dezvoltată pentru bloat, dar costul poate fi prohibitiv costisitor.

Infecții ale urechii

O infecție a urechii este o condiție comună la câini. Aproximativ 20% dintre câini suferă de această afecțiune cel puțin o dată în viața lor.

Capul de agitare, zgârierea la urechea bolnavă, descărcare întunecată, miros urât, roșeața urechii și umflarea canalului urechii, durerea și mâncărimea, crustarea sau scabs în urechi sunt simptomele infecției urechii.

Tratamentul constă în, în principiu, curățarea urechii cu medicamentul prescris de VET. Unele cazuri severe ar putea avea nevoie de medicamente orale sau chiar de injecții. VET va analiza și prescrie cel mai potrivit tratament.

Cot dispăsia

Displazia cotului este un nume generic pentru multe probleme referitoare la oasele care formează cotul câinelui. Orice perturbare a acestora, cum ar fi o creștere proastă sau formă rea, poate duce la probleme în articulație și, prin urmare, la dureri și compromite capacitatea de a merge. Este o altă boală predispusă la atacul câinilor mari.

Cauzele sunt genetic, Dar există unii factori de risc care pot agrava cazul. Over-greutate, prea mult exercițiu, și creșterea prea rapidă sunt cele principale. O dietă adecvată și cantitatea potrivită de exercițiu sunt cheile pentru a evita acele situații.

Cazurile ușoare pot primi tratamente cum ar fi fizioterapia, dar cazurile grave necesită o intervenție chirurgicală. VET este cel care poate analiza cauza și va recomanda tratamentul adecvat. Doriți să aflați mai multe despre această boală și cum să detectați și să o tratați? Apoi verificați articolul nostru despre displazia cotului aici.

Cum să creați câinii de păstori anatolieni?

Creșterea păstorului anatolian poate fi foarte profitabilă. Dacă știți ce faceți, aveți un meci bun de cățeluș și de stud și să aveți o modalitate bună de a vă publica afacerea, puteți câștiga o sumă considerabilă de bani. Catelul poate vinde pentru un bun Preț iar investiția este scăzută. Vom explica mai multe mai jos.

Alegerea cățea și a studia

Verificați dacă câinii pe care îi alegeți sunt sănătoși, nu au boli genetice, au un temperament bun și sunt înregistrate cu respectivul dvs. dvs Cluburi de kennel. Asigurați-vă că ambele sunt sănătoase din punct de vedere biologic. Cum ar fi cățea având un normal ciclul de căldură iar masculul este fertil.

Investiția unei cățea sau un stud este esențială pentru afacerea dvs. Amintiți-vă că reproducerea nu este de dragul de a face bani, este pentru îmbunătățirea și menținerea standardelor și caracteristicilor rasei. Pentru a aduce puii și proprietarii lor o mai bună calitate a vieții.

Investiția într-o cățea sau un știft adecvat
Să investească într-un știft anatolian anatolian și / sau cățea.

Dimensiunea gunoiului

Suma medie a catelusilor este opt, cu exceptia Dimensiunea gunoiului pot varia de la 5 la 15. Primul gunoi va fi mai mic, în timp ce viitoarele vor fi semnificativ mai mari. În plus, sănătatea cățea în timpul Sarcina va avea o influență directă și în acest sens.

Probleme de naștere

Problemele de naștere primesc numele lui distocia. Nașterea nu trebuie să depășească 70 de zile de gestație, dacă o face, atunci cățea suferă de dystocia și un veterinar va trebui să ajute. Cele mai frecvente simptome ale distociei sunt:

  • Munca are un început lent la 56 de zile înainte de livrare
  • Munca durează mai mult de 70 de zile
  • Descărcarea sângeroasă anormală
  • Dacă există o prezență de descărcare verde / negru și cățea nu livrează
  • Vărsături
  • Contracții anormal de puternice pentru mai mult de o oră fără a fi livrate
  • Fătul a fost prins în canalul de naștere
  • Căța se luptă pentru mai mult de două ore, dar nu oferă
  • Dacă târfa durează mai mult de cinci ore între livrarea de pui
  • Dacă târfa prezintă o febră mai mare de 103 grade F
  • Slăbiciune și letargie fără pui

Principalele cauze includ un făt extrem de mare, o poziție anormală a fătului, canalul nașterii prea mici și lipsa unor contracții uterine eficiente, vârsta (prea tânără sau prea veche), capete mari sau fețe plate, mamă extrem de supraponderală și distocia anterioară.

Dystocia Ajutor

Dacă credeți că târfa are distocia, ar trebui să intrați imediat cu un veterinar. Tratamentul va depinde de această afecțiune. Pentru poziții anormale, VET poate încerca să manipuleze fătul în poziția corectă, dar dacă acest lucru nu este eficient, atunci va fi nevoie de o cezariană. Același lucru este în cazul în care catelul este prea mare sau prea mic.

Dacă nu există contracții sau dacă cățea nu este suficient de puternică pentru a împinge puiul, VET poate administra oxitocină sau gluconat de calciu cu fluide intravenoase, de asemenea electroliți și oxigen. Dacă nu funcționează, atunci va fi nevoie de un cesian.

În mod normal, VET necesită ca târfa și cățelușul să rămână, cel puțin, 24 de ore pentru observare. Dacă ar fi un cesian, atunci timpul poate fi mai lung. VET poate prescrie, de asemenea, unele medicamente.

Clientelă

Pentru a vinde păstorii anatolieni, trebuie să le vindeți proprietarilor potriviți. Datorită temperamentului și atitudinii lor de foc, sunt ideale pentru persoanele care doresc să-și protejeze pământul. Ferme, case mari, numiți-o.

Prin urmare, trebuie să vă concentrați înregistrările și materialele promoționale pe vânzarea la acel tip specific de client. Arătați beneficiile de a cumpăra puii și de ce a ta este mai bună decât competiția.

Prețuri

Media Costul unui catelus este de 1500 USD. Având în vedere că o gunoi are aproximativ 8 pui, poate fi o afacere destul de profitabilă. Păstrați standardele ridicate alegând cu înțelepciune studul și cățea. Aceasta va fi cea mai mare investiție, dar va plăti pe termen lung.

Creșterea păstorilor anatolieni - FAQ

Am căutat și colectat pentru cele mai frecvente întrebări despre păstorii anatolieni, pentru a vă rezolva toate îndoielile și pentru a vă pregăti să începeți Creștere!

Câți puii au păstorii anatolieni?

Aproximativ opt, dar poate varia din FiVE până la cincisprezece ani. După cum am spus la început, acest număr va fi la intervalul inferior pentru prima sarcină, dar va crește cu cele ulterioare. Mai mult, factor în sănătatea cățea în timpul sarcinii. Cu o dietă și o îngrijire adecvată, ar trebui să obțineți o gunoi decent.

Este un ciobanesc anatolian un câine de familie bun?

Anatolienii sunt gardienii naturali, pe măsură ce s-au dezvoltat să lucreze ca un efeit de animale și tutori. Prin urmare, ei sunt protectoare, inteligente, loiale și curajoase. Ei sunt, totuși, dificil de antrenat, pentru că sunt foarte independenți.

Deci, trebuie să începeți cu antrenamentul atunci când câinele dvs. este încă un cățeluș tânăr. Trebuie să socializați câinele cu cât mai mulți oameni posibil. În acest fel, anatolianul va crește calm și obișnuia să trăiască în jurul oamenilor. Instinctul de protecție va face restul.

Cu toate acestea, feriți-vă! Păstorul anatolian este un câine foarte mare cu instincte nomade. Nu este o idee bună să aveți unul dacă nu aveți un spațiu mare.

Ce este un păstor anatolian amestecat cu?

Păstorul anatolian este o rasă extrem de veche, una dintre cele mai vechi din lume și este o combinație a multor rase diferite. Este de aproximativ 6 mii de ani. Coboară de la câini de animale și de turmă care locuiau în Orientul Mijlociu, Caucaz, India și Tibet. Există mai multe amestecuri, dar următoarele sunt cele mai populare și mai eficiente:

Shepherd anatolian + Labrador
Plush Danios + Shepherd Anatolian + Marele Dane
Plush Danios + Shepherd Anatolian + Mare Dane
Pirineii anatolieni + Shepherd Anatolian + Mare Pyrenees

Trăsăturile temperamentului se amestecă bine, precum și caracteristicile fizice, în special pentru a controla factorul agresiv al păstorilor anatolieni.

Cât de mare este un păstor anatolian?

Este un câine mare, mulți consideră că este o rasă uriașă. Acest câine măsoară aproximativ 29 de centimetri și cântărește de la 110 la 150 de lire sterline, În timp ce cățelele măsoară aproximativ 27 de centimetri și cântăresc de la 80 la 120 de lire sterline. Datorită dimensiunii sale mari, această rasă este ideală pentru casele cu spațiu adecvat, cum ar fi un backard mare.

Păstorul anatolian este o rasă mare și loială. Acești câini puternici și curajoși sunt minunați să dețină, dar au unele probleme de sănătate care trebuie luate în considerare. Deci, dacă cumpărați sau reproduceți, fiți conștienți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să creați păstorii anatolieni