Pisicile au emoții?

Pisicile sunt percepute în mod greșit ca indiferente și "niciunul din afacerea dvs.". Ele sunt văzute ca o femeie mood-centrat, care știe cum să facă lucrurile la orice cost.

Diferitele cercetări efectuate în mintea lui Canine s-au îngrămădit de-a lungul anilor datorită coeficientului lor emoțional mai mare (EQ), coeficientului de informații (IQ) și alte abilități cognitive. Câinii cu cea mai mare inteligență emoțională includ păstorul german, Labrador etc.; Imaginați-vă cât de instruire a Grupul de laborator german de laborator va fi!

Potrivit BBC, câinii au fost domesticiți cu aproximativ 30.000 de ani în urmă, iar pisicile au fost domestici cu doar 10.000 de ani în urmă. Probabil, a dus la o lipsă de cercetare aprofundată asupra minții și comportamentului felinar.

Pisicile recunosc emoțiile umane?

Cercetarea recentă privind recunoașterea felină a emoției a constatat că pisicile pot recunoaște gesturile și expresiile umane și se comportă diferit față de aceste emoții.

Pisicile pot alege emoțiile umane. BBC menționează un studiu al lui Jennifer Vonk și Moriah Galvan, de la Universitatea din Oakland, care a fost condus pe 12 pisici. A găsit că pisica a rămas lângă proprietar în timpul bunei stări, eu.E., Exprimarea zâmbitoare și s-au comportat defensiv atunci când proprietarul se încruntă sau a exprimat furia.

Sunt pisici inteligente emoțional?

Un nou criteriu de succes la nivel academic și practic este un coeficient emoțional ridicat (EQ). Animalele de companie sunt considerate inteligente emoțional și sunt modele de roluri pentru copii, precum și bătrâni pentru a învăța să se ocupe de emoții. Câinii de însoțitori sunt dovediți copiilor polonezi Răspunsurile emoționale într-un mod mai bun, dar pisicile sunt la fel de inteligente din punct de vedere emoțional.

Înainte de începerea dezbaterii, ar trebui să fie clar că inteligența emoțională este conștientizarea de sine a emoțiilor, gestionarea emoțiilor cu înțelepciune și a capacității de a înțelege mai bine emoțiile altora. Ajută la dezvoltarea valorilor morale și a unor abilități sociale mai bune.

O conștientizare de sine a emoțiilor la pisici nu este încă dovedită. Cu toate acestea, ei pot recunoaște emoțiile între specii, adică emoțiile umane și gesturile.

Charles Darwin a studiat emotiile cu mai mult de o sută de ani în urmă și a prezis că schimbul emoțional funcționează mai bine decât interacțiunea verbală. Punctul său de vedere este că "canalul verbal, limba, este un mediu relativ sărac pentru exprimarea calității, intensității și neplăcerii emoției și a afecta în diferite situații sociale...[și] se crede că are o primare în semnalizarea informațiilor eficiente."(1, 2)

1. Gestionarea emotiilor la pisici:

Conform gândirii tradiționale, Emoțiile sunt vinovate de decizii proaste, deoarece a fost portretizată în piesele tragice precum Oedipus Rex și cea a Shakespeare. Cercetările au arătat că managementul emoțional este cheia luării deciziilor înțelepte.

Pisicile sunt manageri buni în ceea ce privește emoțiile și folosesc starea de spirit inteligent prin obținerea lucrurilor. O pisică va completa sarcina indiferent de ce și cum.

Puteți vedea mingea purring care urmărește un șobolan de ore sau jucând cu copilul doar pentru a evita luptele. Modelele fericite ale proprietarului sunt folosite de pisici să-l convingă să o petreacă în poală.

2. Înțelegerea emoțiilor umane:

Animalele de companie sunt atrase de schimbările și expresiile proprietarului și răspund în consecință - conform inteligenței lor emoționale respective.

O pisică poate evita proprietarul atunci când este supărat sau poate acționa defensiv, dar un câine pur și simplu rămâne tăcut și se supune proprietarului până se simte din nou fericit. Ambele pisici și câini au abilități interpersonale care îi ajută să depășească gândirea și sentimentele negative.

Dacă stau în contact cu proprietarul, își pot spori starea de spirit în cel mai scurt timp. Sentimentul de atingere crește eliberarea de oxitocină, hormonii de legare, precum și endorfinele, hormonii simțitori.

3. Conștientizarea de sine a emoțiilor:

În ceea ce privește conștiința de sine a emoțiilor la pisici, nu poate fi furnizat niciun răspuns unic. Unii cercetători consideră că pisicile sunt conștiente de propriile lor emoții și știu cum să le folosească pentru a rămâne determinate de o decizie. Unii consideră că pisicile nu sunt clare despre emoțiile lor, dar sunt capabili să recunoască emoțiile umane, care acționează ca precursori pentru o schimbare a limbajului corpului în pisici.

Pisicile sunt inteligente din punct de vedere emoțional în modul lor unic. Din cauza lipsei de cercetare asupra creierului și răspunsurilor emoționale ale pisicilor, nu se poate trage o singură linie de apărare.

Referințe:

1 bradshaw, g.A. 2010. Mă vezi, dar mă auziți? Știința și sensibilitatea dialogului trans-specii. Feminism și psihologie, 20 (3) 407-419.

2 Schore un (2005b) Un punct de vedere neuropsihoanalytic: Comentariu pe Steven Knoblauch. Dialoguri psihanalitice 15 (6), 829-854.

Despre autor

Fiona Appleton este un proprietar de labrador. Ea este managerul Ultimatehomelife.com care a fost dezvoltat pentru a ajuta oamenii să rezolve problemele de proprietate de animale de companie. Ea este un avocat activ al campaniilor de protecție a animalelor. Ea vrea ca oamenii să înțeleagă că comportamentul câinilor reflectă comportamentul nostru.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile au emoții?