Top 5 cele mai inteligente păsări de animale de companie

Top 5 cele mai inteligente păsări de animale de companie

Ați fost vreodată numit "Birdbrained" pentru a face ceva stupid? Navigarea cu harta cu susul în jos, pierzându-vă telefonul sau orice mod de comportament stupid vă poate fi etichetat ca având un creier cât mai mic ca o pasăre. Dar, așa cum trebuie să știți până acum, dimensiunea nu contează, iar păsările sunt de fapt una dintre cele mai deșteine ​​animale din jur. Am încercat o slujbă dificilă de a îngusta cele 5 cele mai inteligente păsări de animale de companie din cele 10.000 de specii din întreaga lume. Multe păsări sălbatice au demonstrat IQ-uri comparabile cu oamenii, dar ce ar trebui să vă dați pentru păsările dvs. de companie inteligente, trenabile?

În legătură cu o postare: Cusca de păsări

1. Parrot gri african

Papagalii, în mod evident, domină această listă de păsări brainilor și începem cu papagalul gri african. Această pasăre este adesea considerată a fi un geniu datorită inteligenței lor care rivalii unui copil de 5 ani. În timp ce mulți papagali vă imită pur și simplu, African Grays a demonstrat o adevărată capacitate de a comunica.

Cel mai faimos Dr. Irene Pepperberg a lucrat cu Grays African și a constatat că ar putea fi învățați culori, forme și numere. Ceea ce a fost cel mai uimitor a fost că au fost învățați și au răspuns, folosind un discurs precis, contextualizat. Ei și-au construit propriile propoziții logice, cum ar fi cel care a spus unui proprietar "Ești bun ca tort". Unii au început chiar să citească, de un fel, recunoscând și stergem două combinații de litere.

Deși aceste păsări pot fi, de asemenea, puțin nervoase și incomode din punct de vedere social, fac animale de companie fantastice, nu numai datorită inteligenței lor, ci datorită simțului lor de umor și de durată lungă de viață de 50 de ani. Acest lucru le poate face, de asemenea, să ceară animale de companie, totuși, deci trebuie să vă puteți angaja față de ele. Dar, în cele din urmă, aceasta este o experiență extrem de plină de satisfacții, așa cum au fost cunoscuți că îi spun dulce proprietarilor, "Te iubesc".

Parrot gri african

2. Macaws

Macaw-urile sunt atât de cunoscute pentru inteligența lor că o echipă de oameni de știință a lucrat pentru a-și cartografia întregul genom pentru ao înțelege. O femeie numită Neblina din Iowa a fost aleasă pentru această sarcină importantă și sa constatat că avea foarte multe asemănări cu un pui. Cea mai mare diferență a fost totuși în dezvoltarea creierului și volumul, care, desigur, este fundamentul mare al speciilor sale "

Ca păsări inteligente foarte emoționale, macaw-urile sunt cunoscute pentru natura lor iubitoare și socială. Cu toate acestea, natura lor socială îi poate duce, de asemenea, să devină agresivi în anumite medii. Celelalte trăsături cele mai notabile sunt longevitatea lor, care se crede că le permite să trăiască până la 100 de ani dacă sunt îngrijiți în mod corespunzător. Acest lucru face această pasăre o altă obligație serioasă, deoarece inteligența lor necesită stimulente frecvente, iar longevitatea lor necesită angajament.

macaws

În legătură cu o postare: Cele mai bune cuști de păsări

3. Cockatoși

În timp ce griurile africane sunt inteligente și macawurile sunt inteligente din punct de vedere emoțional, cockato-urile sunt foarte inteligente fizic și spațial. Cockatorii sunt cunoscuți pentru comportamentul lor dexteros și o mare activitate distractivă pentru ei este ruperea lucrurilor în cuști. Ele sunt foarte bune la învățarea trucurilor complexe și au fost cunoscute pentru încercările lor de evadare, deoarece sunt capabili să-și dea seama și să cucerească multe încuietori standard. De asemenea, au demonstrat o înțelegere a conceptului de satisfacție întârziată, așa cum a fost testat, au ignorat cu răbdare un tratament imediat, în favoarea așteptării unei mai bune.

Acest lucru nu înseamnă că cocoșii nu comunică inteligent. Un crescător a observat unul dintre cockatorii ei, numit Elvis, comunică cu partenerul lor, Mimi, în timp ce o făcuse să-l bată pe el spunând: "Ce faci?!". Dar, cea mai mare demonstrație a inteligenței lor este în trucurile și glumele lor, cum ar fi imitarea apelurilor telefonice doar pentru a râde pe măsură ce proprietarul lor se grăbește în camera de răspuns.

Acest nativ australian poate varia în funcție de caracteristicile dintre soiuri, dar este întotdeauna cunoscut pentru afecțiunea și legătura cu proprietarii lor. Acest lucru le face iubirea, dar sensibilă, animalele de companie care pot suferi cu ușurință de suferință emoțională intensă dacă nu se îngrijeau în mod corespunzător. Pe măsură ce trăiesc timp de până la 70 de ani, ei pot face mari tovarăși de viață.

cockatoși

4. Budgies

Papagalii vin în toate formele și dimensiunile și, uneori, cele mai mici pot împacheta cea mai mare pumn. Deși o alegere populară ca un animal de companie, Budgies sunt adesea umbrite de statura lor adorabilă și de prețul ieftin. În realitate, curiozitatea și capacitatea de comunicare au făcut ca cercetătorii să le compare cu inteligența unui copil de doi ani.

Există chiar și un grup de cercetători dedicați studiului Inteligenței Budgie. Grupul de cercetare BUDGIE a găsit o mulțime de dovezi privind capacitatea lor de a comunica în context. Victor, primul lor subiect, a avut un vocabular de peste 800 de cuvinte. În mod similar, un alt subiect, Herbert, a demonstrat o înțelegere a timpului prin exclamarea "Nu pot să aștept până la patru!"După ce a fost spus că a fost momentul în care el va fi lăsat din cușcă.

Aceste păsări dulci și fericite sunt renumite pentru dansul și natura bună, deci este ușor să vedem de ce sunt atât de populare. Speranța lor de viață mai scurtă de aproximativ 10 ani le face mai puțin un angajament. Cu toate acestea, ca toate animalele inteligente, ei necesită o mulțime de activitate și stimulare pentru a se distra și fericit.

Budgies

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente de păsări

5. Amazon Parrots

Surprinzător, ultima noastră pasăre inteligentă este încă un papagal. Ce pot sa spun? Papagalii sunt niște cookie-uri inteligente! Amazon Parrots vin într-o varietate vastă, dar toate excelează la rezolvarea problemelor și vorbind. De exemplu, ei sunt capabili să furajeze pentru alimente în circumstanțe dificile, inclusiv să-și folosească picioarele și ciocurile pentru a trage alimente inaccesibile atașate la un șir și au fost cunoscute de omul imobiliar atât de îndeaproape încât sunt confundate pentru alți membri ai familiei.

Abilitățile lor mimicry și de comunicare nu sunt adesea văzute în sălbăticie, ceea ce sugerează că multe rase, cum ar fi Amazonul albastru-frontal, necesită o interacțiune umană frecventă și o legătură socializată în mod corespunzător pentru a dezvolta aceste talente.

Ați putea dori, de asemenea,: 10 Cele mai bune păsări de vorbire in lume

Amazon Parrots

La fel ca multe păsări, ei au nevoie de companie de la oameni și de la propriul lor tip, astfel încât să aibă grijă de ei poate fi costisitoare și o povară. Dar, dacă știți că vă puteți angaja la aceste păsări, vocabularul lor mare și natura sociabilă vă vor ține distrați de ani de zile.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Top 5 cele mai inteligente păsări de animale de companie