Personalitate, inteligență și îngrijire

Cute White Rat

În timp ce rozătoarele pot speria unii oameni și pot obține o reputație proastă, șobolanii sunt animale extrem de inteligente și fac animale de companie excelente dacă le pasă în mod corespunzător. Șobolanii sunt naturali curioși, au o amintire puternică și sunt cursanți excelenți. Ei înțeleg concepte complexe și odată ce aceștia învață cum să facă ceva, este puțin probabil ca ei o să o uite. Prin înțelegerea cât de inteligentă este un șobolan, veți putea să apreciați mai mult aceste animale mici pentru ceea ce sunt cu adevărat, păstrați-le Creaturi inteligente în siguranță și le oferi stimularea mentală adecvată. Șobolanii sunt mult mai mult decât o coadă goală și ochi de margele.

Șobolanii sunt animalele sociale

Șobolani sunt animale foarte sociale, adesea folosind sunete de înaltă frecvență pe care oamenii nu le pot auzi să comunice între ele. Acesta este motivul pentru care este atât de important să aveți mai mult de un șobolan împreună. Ele devin atașate de alți șobolani și își recunosc propriile membri ai familiei, dar șobolanii se obligă cu ușurință cu proprietarii lor umani și fac animale de companie afectuoase. Șobolanii de companie se bucură de faptul că sunt mângâiați de proprietarii lor și, uneori, chiar se bucură de un masaj blând, o zgârietură în spatele urechilor sau o simplă gâscă. Șobolanii au fost, de asemenea, cunoscuți că returnează afecțiunea prin "îngrijirea" proprietarilor lor.

Șobolanii sunt instruiți

Șobolanii domestici sunt creaturi foarte blânde și jucătoare. Ca un câine de companie, un șobolan de companie poate învăța multe trucuri și poate chiar să răspundă la propria sa Nume. Șobolanii de companie pot învăța să se așeze, să aducă, să sară printr-un hoop, vin când s-au sunat și chiar mergeți pe o strânsă. În plus, șobolanii pot fi învățați să rezolve puzzle-uri, să curgă prin maazuri și să facă trucuri. Instruirea unui șobolan PET este relativ simplu și șobolanii răspund bine la o recompensă bazată pe alimente. Există chiar și o varietate de videoclipuri online care demonstrează cum să antrenezi un șobolan.

Șobolanii sunt foarte curați

Șobolanii domestici nu le place să se murdări și se îngrijesc în mod constant. Ele sunt cu fermitate curată ca pisicile și dacă un șobolan primește ceva pe blană, va încerca imediat să o elimine. Șobolanii se bucură, de asemenea, de îngrijirea reciprocă și se vor aduna în grupuri pentru a participa la o sesiune de îngrijire a grupului.

Șobolanii rar trebuie să fie scăldați, deoarece sunt așa de autocratanți. Șobolanii vechi, bolnavi sau obezi sunt, în general, singurii care vor avea nevoie de scăldat, deoarece adesea au dificultăți în îngrijirea lor datorită osteoartritei.

Șobolani de locuințe

Șobolanul dvs. Smart Pet va necesita, desigur, o cușcă pentru a trăi în acest lucru nu numai că îl va păstra în siguranță, dar îi va oferi lucruri pentru a-și păstra mintea ocupată. Unii oameni achiziționează cuști de la magazinul de animale de companie, în timp ce altele optează să facă propriul lor.

Cuștile de sârmă sunt opțiuni bune pentru șobolanii de companie și majoritatea șobolanilor vor prefera unul cu bare orizontale, astfel încât să poată urca pe laturi. Cageul poate avea rafturi sau niveluri multiple pentru ca șobolanul să urce și pe. Asigurați-vă că evitați pardoseala de sârmă pe partea inferioară a cuștii, deoarece acest lucru poate răniți picioarele șobolanilor.

Materialele de lenjerie de pat și cuibărit vor trebui, de asemenea, să fie furnizate în care un șobolan poate schimba și să utilizeze pentru a-și linia cutia de cuib. Cutia Nest este locul în care șobolanul dvs. va dormi cel mai probabil. O cutie de carton este suficientă pentru acest lucru sau magazinele de animale de companie vinde cutii de cuiburi pre-realizate special concepute pentru rozătoare. Unii proprietari aleg să-și facă propria pungă de țesături sau să cumpere un cort de șobolani.

În cele din urmă, șobolanii se bucură de o mare varietate de jucării și accesorii. Frânghii, scări, hamace, tuburi, roți de exerciții închise și jucăriile de mestecat vor fi apreciate și bine utilizate de șobolanul dvs. de companie. Oferiți o varietate de opțiuni pe o bază rotativă, astfel încât șobolanul dvs. nu se plictisește cu elementele și nu vă fie frică face jucării, de asemenea. Aceste elemente vor ajuta la menținerea ocupat a creierului șobolanilor, precum și corpul lor sănătos.

Păstrarea șobolanilor în afara cuștii

Șobolanii se bucură, de asemenea, de joc în afara cuștilor lor și se pot angaja într-o mare varietate de activități cum ar fi cuddling sau de conducere. Asigurați-vă că în orice moment în afara cuștii este supravegheat și zona în care se află este rezistentă la șobolani. Șobolanii vor mesteca ceva în vecinătatea lor. Firele electrice și plantele otrăvitoare sunt riscurile superioare pentru șobolani atunci când sunt în afara cuștilor.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijirea șobolanilor. Chicago Exotics Hospital, 2020

  2. Șoareci și șobolani ca animale de companie. Manualul veterinar, 2020

  3. Îngrijirea pentru șobolanul dvs. de companieBairbre O`Malley Spitalul Veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Personalitate, inteligență și îngrijire