Sunt guri de câine mai curate decât gurile umane?

Profilul unui ciocolată labrador retriever cu limba la apusul soarelui

Este gura câinelui tău mai curat decât gura ta? Acesta este ceva pe care mulți dintre noi ni s-au spus sau poate chiar a spus în timp ce un câine lins în fața noastră. Dar, ca și în cazul celor mai vechi povestiri ale vechilor soții, răspunsul real este un pic mai complicat decât un simplu da sau nu.

Câinii au guri mai curate decât proprietarii lor?

Pur și simplu pune, nu, gurile de câine nu sunt mai curate decât gurile noastre. De fapt, gura câinelui tău poate avea sute de specii bacteriene diferite și chiar paraziți trăiesc în ea. Mitul probabil provine din faptul că bacteriile din gura câinelui dvs. este diferită de bacteriile în gura umană. Bacteriile comune care pot fi găsite în gura câinelui dvs. pot include:

  • Pastuerella, care este considerată a fi floră normală pentru gura câinelui tău
  • Bartonella, care poate cauza stomatită La pisici, precum și Pisica zgârie rău
  • Salmonella,E. coli, Clostridium, și Campylobacter, toate acestea sunt flora intestinale normale și pot fi găsite în gura câinelui tău dacă ei mănâncă scaun sau chiar dacă ei se curăță după ce au mers la baie.

În plus față de ridicarea bacteriilor intestinale, gura câinelui dvs. poate porni paraziți intestinali dacă mănâncă scaun sau resturi în curte, cum ar fi frunze și bastoane căzute. Chiar dacă câinele dvs. își petrece majoritatea vieții în interior, dacă se joacă sau mănâncă solul de ghivece pe care îl folosiți pentru plantele dvs. sunt expuse riscului de ingerare viermii rotunzi Ouă .

Tipurile specifice și concentrația bacteriilor din gura câinelui depind de mai mulți factori, inclusiv:

  • Dietă: Crunchy Kibble tinde să ducă la construirea mai puțin plăcilor pe dinții câinelui decât mancare la conserva
  • Genetica: Câinii de rasă mai mici tind să fie mai susceptibili la Boala dentară
  • Factori de mediu: Dacă câinele dvs. intră în mod obișnuit în resturi în curte sau detritus pe plimbări, ele pot fi mai expuse riscului de a ridica unele bacterii deosebit de urâte

Te poți îmbolnăvi de bacteriile din gura câinelui tău?

În cea mai mare parte, nu vă veți îmbolnăvi dacă câinele dvs. vă dă o lingură sau două. Cu toate acestea, dacă sunteți imunocompromiși, ar trebui să fiți foarte precauți. Modalități de a vă împiedica să vă îmbolnăviți de la câinele dvs. pot include lucruri precum:

  • Spălarea mâinilor după atingerea câinelui
  • Având scaunul câinelui dvs. verificat pentru paraziți intestinali la fiecare 6 până la 12 luni
  • Păstrarea câinelui la curent cu privire la acestea Prevenirea inimii. Deși setworms sunt nu Paraziți intestinali, prevenirea lunară vinde veterinarul dvs. veterinar pot preveni, de asemenea, mai multe infecții parazitare intestinale.
  • Spălarea în mod obișnuit a jucăriilor câinelui și așternuturile în apă caldă, cu săpun

Cât de importantă este o igienă orală a câinelui?

Igiena orală este importantă în orice rasă de câine, dar este deosebit de importantă în câinii de rasă mai mici. Motivul pentru aceasta este de două ori. În primul rând, cele mai mici câini de rasă sunt predispuși la sănătatea dentară slabă. De fapt, este o apariție rară pentru o geriatrie Yorkie, Chihuahua, sau alte rase de jucărie pentru a avea în continuare majoritatea dinților lor, să nu mai vorbim pe toți! În al doilea rând, o mulțime de câini de rasă mici sunt, de asemenea, predispuși la boala de inima mai târziu în viață. Similar cu oamenii, țesutul gingiilor este foarte vascular și din acest motiv, țesutul gingiilor dvs. de câine este locul în care bacteriile pot intra în sânge. Septicemia care poate apărea din bacterii orale poate duce la o afecțiune a inimii cunoscută sub numele de endocardită, care poate exacerba orice boală de inimă concurentă.

Periajul dinților câinelui

Din păcate, câinii nu își pot spăla dinții proprii, așa că trebuie să se bazeze pe noi pentru a-și păstra dinții curat. Nu este niciodată prea târziu să începeți să vă spălați dinții câinelui, dar obținerea unui catel obișnuit cu care le poate stabili cu siguranță pentru succesul mai târziu în viață. Există diferite tipuri de periuțe de dinți Doggy și perii de degete pe care le puteți utiliza, dar dacă începeți doar să începeți cu folosirea unui deget cu mănușă. Cel mai important lucru de știut despre spălarea dinților câinelui este să vă asigurați că utilizați Pastă de dinți din piele de companie. Din păcate, pasta de dinți din cabinetul de baie are prea multă fluorură în ea pentru dinții câinelui. În plus, cele mai multe paste de dinți de câine vin în arome care vor fi mai gustoase pentru câinele dvs. Dacă puteți obține obiceiul de a vă spăla dinții câinelui o dată pe zi, acesta este fantastic, dar majoritatea medicilor veterinari sunt realiști și vor fi fericiți dacă puteți gestiona doar la fiecare două zile.

Cele 8 cele mai bune periuțe de dinți de câine din 2021

Chews și clătiri dentare

Există o varietate de branduri diferite de Dental tratează și mestecați dentari. Cele mai multe dintre ele sunt relativ sigure pentru a vă hrăni câinele, deși sunt mai puțin eficiente decât periajul. Unele Rawhides sunt special concepute pentru a fi prietenoase dentare, dar, ca și în cazul oricărei crude, ar trebui să le dați doar câinelui dvs. atunci când vă puteți supraveghea. Rawhides poate deveni un pericol de sufocare: unii câini vor încerca să înghită o parte de crud odată ce devine suficient de moale.

Există, de asemenea, clătiri pe care le puteți adăuga la apă potabilă a câinelui. Acestea acționează ca un fel de etanșant pentru dinții câinelui dvs. și poate ajuta cu siguranță cu respirație urâtă. Ca și în cazul chews, ele sunt mai puțin eficiente decât periajul.

Bacsis

Sănătatea dentară în animalele de companie poate părea ca o schemă de bani, dar este de fapt Vitalitate importantă Pentru sănătatea prietenului tău blană. Dacă aveți întrebări cu privire la riscul câinelui dvs. de boală dentară, vorbiți cu dvs medic veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt guri de câine mai curate decât gurile umane?