Argumentele pro și contra de alimente umede pentru câini

Conserve pentru câini

Alimentație adecvată este esențială pentru toți câinii și Alegerea alimentelor potrivite poate fi o sarcină copleșitoare. În plus față de sutele de branduri de alimente pentru câini comerciali de a alege, trebuie, de asemenea, să decideți dacă doriți să vă hrăniți mâncarea uscată câinelui sau alimentele umede.

Mulți proprietari de câini aleg alimente uscate pentru preț și comoditate. Cu toate acestea, tot mai mulți proprietari se hrănesc alimente umede pentru beneficiile sale potențiale pentru sănătate. Acest articol se va uita la avantajele alimentelor umede împotriva alimentelor uscate?

Pro pro la hrănirea alimentelor umede la câini

Există mai multe motive pentru care mâncarea umedă este o alegere bună pentru mulți câini.

În primul rând, mâncarea umedă este de obicei mult mai apetisantă decât kibul pentru majoritatea câinilor. Seamănă mai mult cu carnea proaspătă pe care câinii îl doresc. Alimentele umede sunt deosebit de bune pentru eternii pretențioși ca o alternativă sau adăugată la alimentele uscate.

În al doilea rând, alimentele umede pot fi mai sănătoase decât alimentele uscate din următoarele motive:

  • Alimentele umede tinde să fie mai mici în carbohidrați și mai mari în proteine ​​și grăsimi decât alimentele uscate. Consumul de carbohidrați ridicat poate contribui la obezitatea la câini, Deci, unele alimente umede pot împiedica creșterea în greutate și chiar promovează pierderea în greutate.
  • Alimentele umede are conținut ridicat de apă și poate ajuta câinii să mențină hidratarea. Acest lucru este bun pentru câinii care nu beau multă apă, mai ales în perioadele de vreme caldă.
  • Alimentele umede sunt de obicei mai puțin prelucrate decât Kibble, ceea ce înseamnă proteine ​​și substanțe nutritive sunt mai biodisponibile. Kibble trece printr-o mare prelucrare pentru ao forma în mușcături mici crocante.
  • În general, alimentele umede are mai puține conservanți decât cea mai mare, deoarece este sigilată în recipiente mici. Kibble conține, de obicei, mulți conservanți pentru ao menține proaspătă în sac.

Nu toate soiurile alimentare umede sunt aceleași - asigurați-vă că verificați informațiile despre nutriție și ingredientele pe ambalaj atunci când faceți cumpărături pentru hrana pentru câini. Adresați-vă medicului veterinar pentru a intra în diete diferite. Citiți recenzii online pentru a vedea ce spun alți proprietari de animale de companie despre diferite alimente.

Să hrănească alimente umede la câini

Alimentele uscate au fost în general favorizate de proprietarii de câini pentru două motive principale: cost și confort. Alimentele umede sunt, în general, mai scumpe decât uscate, mai ales dacă aceasta este ceea ce vă alimentați exclusiv. Plus, este mai mesier și mai mult timp consumând să se pregătească. Mulți proprietari preferă să scoată câteva alimente uscate într-un castron decât să deschidă o cutie sau un pachet și să lingușească alimentele.

Un alt motiv proprietarii de câini tind să preferă alimentele uscate este mirosul ei. Câinii pot fi atrași de mirosul de alimente umede, dar majoritatea proprietarilor de câini consideră că este destul de neapărat.

Alimentele umede strică repede dacă sunt lăsate prea mult timp, așa că nu este ideal pentru câinii care îi place să apuce pe mâncarea lor timp de câteva ore. În plus, recipientele deschise de alimente umede rămase trebuie să fie refrigerate, astfel încât acestea să nu meargă prost.

Deșeurile sunt o altă preocupare cu privire la alimentele umede. O pungă mare de alimente uscate creează mult mai puțin gunoi decât zeci de cutii, pungi sau recipiente din plastic.

În cele din urmă, există unele preocupări potențiale de sănătate asociate cu dietele alimentare umede:

  • Alimentele umede conțin adesea mai multe grăsimi decât alimentele uscate. Aceasta poate fi prea multă grăsime pentru câțiva câini, în special cei predispuși la Pancreatită sau sensibil la alimentele grase.
  • Alimentele umede pot crește acumularea tartrului pe o dinți câinelui mai rapid decât alimentele uscate. Acest lucru va fi mai vizibil dacă a De îngrijire dentară de rutină nu este deja în vigoare.
  • Cutii pot fi căptușite cu bisfenol-A (BPA), o chimică cu disrupție endocrină. Pungi și containere din plastic pot conține, de asemenea, BPA. Cercetările au arătat că BPA din alimentele cu câini conservate pot fi detectate în sângele câinilor și poate avea efecte negative asupra corpului.

Amestecarea alimentelor umede și uscate

Mulți proprietari de câini aleg să amestece alimente umede și uscate împreună. Acest lucru poate reduce costul general al alimentelor câinelui dvs., oferindu-le încă o parte din aroma și beneficiile pentru sănătate ale alimentelor umede. Asigurați-vă că vă hrăniți cantitatea corespunzătoare de calorii.

Semi-umezeală

Există câteva soiuri de alimente de câine semi-umede disponibile. Din păcate, mâncarea de câine semi-umedă conține de obicei o mulțime de produse secundare și zahăr, făcându-l nesănătoase ca o dietă primară pentru câinele dvs. Dacă câinele dvs. este extrem de pretențios, este mai sănătos pentru a alimenta alimente umede sau amestecați niște alimente umede în alimentele uscate ale câinelui.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Koestel Zl, Backus RC, Tsuruta K, și colab. Bisphenol A (BPA) în serul câinilor de companie după consumul pe termen scurt de alimente pentru câini conservate și consecințele potențiale ale sănătății la BPA. Știința mediului total, vol 579, pp. 1804-1814, 2017. DOI: 10.1016 / J.Scitotenv.2016.11.162

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Argumentele pro și contra de alimente umede pentru câini