Câini fără păr - rase, genetică, îngrijire & faqs

Câini fără păr - rase, genetică, îngrijire și faqs

Vrei să știi mai multe despre Câini fără păr? Ei bine, nu vă faceți griji, ne-am acoperit. În ghidul nostru veți descoperi cea mai completă listă de rase de câine fără păr, genetica, beneficiile, îngrijirea și sfaturile exclusive.

Odată ce ați terminat să citiți ghidul nostru, veți ști ce rasă este Cel mai bun câine fără păr rasa este pentru tine. Vă vom explica totul despre fiecare rasă, astfel încât să puteți afla mai multe despre temperamentul și cele mai bune utilizări, în cazul în care doriți un câine pentru sarcini foarte specifice, cum ar fi Herding sau vânătoare.

Lista raselor de câine fără păr

Mai jos, veți găsi lista cea mai completă și actualizată a raselor de câine fără păr pe Internet. Vorbim despre originea, profilul de sănătate, temperamentul și prețurile. Prin urmare, veți ști în curând ce rasă de câini fără păr este ideală pentru dvs.

XOLOITZCINTLI

Xoloccintli, cunoscut și sub numele de Xolo, este câinele fără păr mexican. După cum sugerează și numele, această rasă provine din Mexic. Acest câine rasa are peste 3000 de ani și a contribuit la contribuția la multe alte rase de câine genetic.

Ele vin în trei dimensiuni diferite: Jucărie, miniatură și standard. Această rasă are în general o sănătate mare, doar câteva probleme de sănătate și pot trăi între 13-18 ani. Cu o dietă și îngrijire adecvată, ei vor rămâne lângă tine pentru mulți ani să vină. Xolo prezintă un temperament excelent care este jucăuș, activ, blând, afectuos, inteligent și colectat. Prin urmare, ele sunt excelente pentru familiile cu copii, în special cele care suferă de alergii din cauza lipsei de păr. Mai mult, ele sunt, de asemenea, protectoare și pot fi folosite ca un câine de protecție.

Chiar dacă sunt o rasă exotică, prețul lor este de obicei între $ 600 și 800 $. Prin urmare, ele nu sunt scumpe de cumpărare și sunt economice atunci când vine vorba de întreținere și îngrijire.

Sunt câini fără păr într-adevăr fără păr?
Câinii fără păr sunt într-adevăr fără păr?

Fără păr chineză crescută

Chinezii fără păr creste, așa cum sugerează numele propriu, vine din China. Cu toate acestea, originea sa exactă rămâne necunoscută. Cercetările sugerează că strămoșii lor erau câini fără păr, pe care chinezii au redus în dimensiune prin Creșterea selectivă. Această rasă este mică, cu o înălțime de 11 până la 13 inci și o greutate de aproximativ 12 kilograme. Speranța lor de viață variază de la 13 la 15 ani. Ele sunt, în general, sănătoase, ar trebui să țineți cont de următoarele probleme de sănătate, deoarece acestea sunt predispuse la dezvoltarea lor:

  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Glaucom
  • Legg-Perthes
  • Luxarea patellară
  • Surditate (Cereți A Baer Testați de la părinți și cățelușul înainte de cumpărare)

Ele sunt populare pentru a fi excepțional de afectuos, plin de viață, dulce și jucăuș. Ei sunt, de asemenea, alertați și, prin urmare, ei cu ușurință la orientat spre orice consideră ciudat. Un crested autentic chinezesc te va costa oriunde $ 1.000 la 4.000 $, În funcție de linia de sânge, caracteristicile fizice și arată calitatea (dacă există).

American fără păr fără păr

American fără păr fără păr este original din SUA și este o rasă derivată dintr-o cățea terrier de șobolan născut din Louisiana în 1972. Descendenții acestui câine au fost crescuți pentru ca părul să facă față mai bine cu vremea și să fie ideale pentru proprietarii cu probleme de alergie. Ele sunt mici, dar nu sunt majore, cu o înălțime care variază de la 12 la 16 inci și greutate care variază de la 12 la 16 kilograme. Speranța lor de viață variază de la 14 la 16 ani și, în general, sunt sănătoși. Cu toate acestea, ei au încă o tendință de a dezvolta următoarele probleme de sănătate:

  • Legg-Perthes
  • Luxarea patellară
  • Displazie de șold
  • Probleme cardiace

După cum puteți vedea, ei au doar o mână de probleme potențiale de sănătate, pe care le puteți evita cu o dietă sănătoasă, o mulțime de activități, supraveghere din veterinarul dvs. și îngrijirea corespunzătoare. Terrierul american fără păr este extrem de inteligent, precum și jucăuș și activ. Ele sunt excelente cu copiii și, datorită naturii lor de protecție, alertă și neînfricată, ei fac câini de gardă mare. Prețul pentru un catelus de la $ 900 la 1.200 $.Principalii factori care conduc prețul sunt pedigree, arată calitatea și reputația amelioratorului.

Peruvian Inca Orchid (câine peruvian fără păr)

Peruvian Inca Orhid este original de la Peru, iar în conformitate cu cercetătorii, îl putem urmări înapoi la vremurile pre-hispanice (300 B.C.). Dovezile sugerează că Incase le-a ținut în mare măsură și, prin urmare, au fost foarte valoroase în Imperiu. Ele vin în trei soiuri de dimensiuni:

  • Mic (9 până la 18 lire)
  • Mediu (18 până la 26 de lire sterline)
  • Mare (26 până la 55 de lire)

Ei pot trăi între 11 și 12 ani, și sunt predispuse la doar câteva probleme de sănătate, pe care încă trebuie să le luați în considerare:

  • Leziuni ale pielii
  • Accident vascular cerebral
  • Epilepsie
  • Sindromul colonului iritabil

Personalitatea lor este loială, afectuoasă, iubitoare și jucăușă. Ei iubesc să fie activi și, prin urmare, au nevoie de o mulțime de spațiu pentru a juca. Ei fac animale de companie excelente de familie. Prețul pentru un cățel autentic peruvian Inca Orchid variază de la $ 600 la 800 $ și depinde în principal de reputația amelioratorului și a liniei de sânge.

Argentin Pila

Dogul Argentin Pila este original din provinciile nord-vestice ale Argentinei, cum ar fi Salta, Tucumán și La Rioja. Potrivit dovezilor, această rasă este un descendent direct de la Peruvian Inca Orhid din cauza colonizării Incanizării Argentinei în timpul celor 15a secol. Ele vin în trei soiuri: mici, medii și mari. Cu toate acestea, versiunea mică este cea mai frecventă, cu o dimensiune de 10 inci.

Ei au o speranță de viață de 18 până la 20 de ani. Această rasă este extrem de sănătoasă și tare, atât de mult încât să fie surprinzător de rezistenți la problemele comune de sănătate canine, cum ar fi dezintegrarea, parvovirusul și hepatita. Ele sunt active, prietenoase, afectuoase și inteligente. Prin urmare, ele sunt excelente pentru familii. Pe măsură ce sunt alertați, ei fac și acești pagelici excelenți. Dacă doriți să cumpărați unul, atunci va trebui să contactați un crescător argentinian în majoritatea cazurilor. Potrivit marcajelor majore, prețul mediu este $ 100 - $ 200.

Ecuadorian Hair fără păr

Câinele fără păr Ecuadorian este original de la Peninsula Santa Elena din Ecuador și este rare rasă de câine fără păr in lume. În limba spaniolă, este cunoscut ca Perro Calvo Dorado Ecuatoriano, și este similar cu alți câini americani sud-americani, cum ar fi Orhideul Peruvian Incan și Pila Argentinian. Dovezile l-au recunoscut ca o variantă a câinelui fără păr peruvian, dar este diferit în două aspecte cheie:

  • Cea mai scurtă coadă din toate rasele de câine fără păr
  • Nu există dinți premolari

Înălțimea lor variază de la 15 la 18 inci și greutatea lor variază de la 20 la 50 de kilograme. Ele pot trăi între 10 și 14 ani și sunt, în general, foarte sănătoase și similare cu argentina Pila, care au un nivel ridicat de rezistență împotriva majorității bolilor canine. Este rar să găsești crescători ai câinilor fără păr din Ecuador, în afara Ecuadorului și, conform cercetării noastre, prețul pentru un catelus autentic de la $ 400 la 1.200 $.

Abyssinian Nisip Terrier (câine de păr african)

Terrierul de nisip abisinian provine din Africa și Se consideră că este strămoșul altor rase de câine fără păr Ca și chinezii crescuți. Înălțimea lor variază de la 15 la 21 de centimetri, iar greutatea lor variază de la 21 la 39 de kilograme. Terrierul de nisip abisinian are o speranță de viață de 12 până la 15 ani și se bucură de o mare stare de sănătate și de rezistență la cele mai multe probleme de sănătate câine. Singura preocupare serioasă ar fi leziunile pielii.

Ele sunt afectuoase, iubitoare și colectate. Datorită ființei teritoriale, Ele sunt, de asemenea, foarte protective și alerte, care le face ca câini de ceasuri excelente și de gardă. Datorită rarității lor extreme, este greu să găsești puii de vânzare și, prin urmare, nu este posibilă în momentul de față să se estimeze prețul.

Câinii fără păr sunt unici
Rasele de câine fără păr sunt foarte unice. Unii oameni le iubesc, unii nu. Unde cădeți?

American Crested Sand Terrier

Chiar dacă numele lor a sugerat că a provenit din America, nu este cazul. Este un alt nume pentru terrierul de nisip abisinian, dar este cel mai utilizat pe scară largă în SUA. Din păcate, această rasă nu se bucură Akc recunoaştere.

Boliviană câine fără păr

Câinele bolivian fără păr este nativ din Bolivia și este una dintre cele mai rare rase de câine fără păr în existență. Ei s-au aflat în principal în America de Sud de la vremurile pre-hispanice și coboară din câinele peruvian fără păr. Ele vin în două dimensiuni:

  • Mediu: 15 până la 30 de kilograme / 14 - 17 inci - picioare mai scurte și nu foarte musculare
  • Mare: 18 până la 30 de kilograme / 17 - 20 de centimetri - picioare lungi și similare cu o oge

Speranța lor de viață variază de la 12 la 20 de ani, asemănătoare câinelui argentinian. Ei se bucură de o sănătate excelentă, cu doar câteva aspecte de sănătate, cum ar fi leziunile pielii și problemele dentare. in orice caz, Ele sunt foarte rezistente la multe boli canine.

Ca și alte rase de câine fără păr, ele sunt docile, blânde și afectuoase. Ele sunt, de asemenea, alerte și protectoare și sunt întotdeauna gata să-și protejeze familia împotriva posibilelor amenințări. Datorită rarității lor, este foarte greu să găsești puii de vânzare și, prin urmare, nu este posibil să vă oferim un preț mediu. Cu toate acestea, prețul lor este de obicei ca cel al argentinianului Pila, care variază de la 100 până la 200 de dolari.

Câinele Jonangi

Câinele Jonangi provine din India, cu o prezență majoră în statul Andhra Pradesh. Cu toate acestea, este de asemenea posibil să se găsească în următoarele locații:

  • West Bengal
  • Tamil Nadu
  • Karnataka

Ei au fost crescuți pentru vânătoare și de a călca și sunt o pădure de rață excepțională și, prin urmare, oamenii dedicați unei astfel de vânătoare își cumpără în principal. Găsiți detaliile de dimensiune mai jos:

  • Înălțime: 18 până la 23 inci (bărbați) și 17 până la 22 de centimetri (Femeie)
  • Greutate: 55 până la 77 de lire sterline (masculin) și 44 până la 66 de lire sterline (feminin)

Ele sunt clasificate ca niște confruntări, și, prin urmare, ele sunt alerte și inteligente. În plus, ele sunt afectuoase și iubitoare față de familia lor. Ele sunt, de asemenea, protectoare, astfel încât să facă supraveghetori excelenți în plus față de a fi însoțitori excepționali de vânătoare. Ei se bucură de o speranță moderată de viață de la 10 la 14 ani și sunt robuste și rezistente la majoritatea bolilor de câini. Singura preocupare ar fi leziuni ale pielii deoarece, potrivit crescătorilor, ei nu înregistrează o rată ridicată de incidență a bolilor canine specifice.

După explorarea pieței indiene, am constatat că prețul pentru un catelus autentic Jonangi poate varia de la $ 75 la 100 $. Rețineți că prețurile pentru câini sunt mult mai mici în India decât în ​​SUA. Această rasă este rară în afara Indiei și, prin urmare, este greu să găsești crescători.

Genetică de câini fără păr

O întrebare pe care mulți oameni o întreabă cu privire la câinii fără păr este de ce sunt fără păr? Totul coboară la genetică, și explicăm totul în detaliu mai jos.

Câinii fără păr sunt diferiți de alți câini datorită structurii genei heterozygoice, care permite genei fără păr să rămână dominantă permițând ca tipul recesiv homozigot să persiste în structura genei, care este responsabilă pentru realizarea unei haine de câine. Cu toate acestea, trebuie să sapă mai adânc pentru a înțelege ce sa întâmplat cu câinii fără păr pentru a adopta această caracteristică distinctivă.

Conform dovezilor, se datorează unei mutații în gena autosomală Foxi3, ce cauzează ECTODERIMAL DYSPLASIA, Tulburarea responsabilă de părul fără păr și pierderea părului. În plus, o altă genă care cauzează căderea părului este Gena SGK3, care este prezentă în special în terrierul american fără păr.

După cum probabil știți, câțiva câini fără păr au încă o blană pe cap, coadă și labe și se datorează prezenței altor gene. Mai jos, am explicat trei rase fără păr și machiajul lor genetic:

Rasă Fenotip SGK3 Fox13 KRT71 FGF5 RSPO2
American fără păr fără păr Total fără păr +----
Peruvian Inca Orchid Corp fără păr, dar are o blană scurtă pe coadă, picioare și cap -+/----
Chineză crescută Corp fără păr, dar are o blană lungă pe coadă, picioare și cap -+/-+/-++

Prin urmare, prezența anumitor gene afectează distribuția blănurilor acestor rase, iar în cazul terrierului american fără păr, elimină prezența sa.

Beneficiile câinilor fără păr

Câinii fără păr sunt populari pentru că oferă Beneficii unice că nu veți obține cu alte rase. Mai jos, găsiți lista completă cu toate detaliile, pentru că suntem siguri că vă vor încuraja și mai mult pentru a obține un catelus fără păr.

Fără alergii

Deoarece câinii fără păr nu au părul, nu vor prinde murdăria sau, prin urmare, ei nu va declanșa alergii ca majoritatea câinilor. În consecință, ele sunt hipoalergenic și excelent pentru persoanele care suferă de alergii și astm. Nu există nici o vărsare și, prin urmare, casa dvs. va fi liberă de alergeni.

Adevărul este că Majoritatea oamenilor sunt alergici la părul câinelui, nu la câini înșiși. Prin urmare, prin luarea părului din ecuație, ați rezolvat problema în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că unele alergii sunt declanșate de o proteină prezentă în saliva câinelui, precum și în urină (în acest caz, proteina este cunoscută sub numele de Poate F 5).

Cu toate acestea, un câine fără păr va rezolva problema în majoritatea scenariilor. Prin urmare, explorați lista noastră și alegeți rasa că se potrivește mai bine nevoilor dvs. și îi place.

Mai degrabă îngrijire

Evident, deoarece nu există păr, nu va trebui să-l îngrijească. Multe rase, cum ar fi Pudel si Bichon Frise au cerințe de îngrijire ridicată, ceea ce le face o întreținere ridicată, și, în consecință, foarte scumpe.

Cu toate acestea, nu înseamnă că câinii fără păr nu au nevoie de nici un fel de îngrijire. Au nevoie de ea și vine în forma lui Baie regulată pentru a elimina celulele moarte ale pielii, grăsimea și murdăria. Mai ales dacă animalul dvs. de companie petrece mult timp în afara. Puteți face acest lucru în trei moduri diferite:

  • Baie
  • Duș
  • Bureți de baie

Vă recomandăm Utilizați un șampon cu pH neutru Pentru a proteja pielea câinelui tău. Ar trebui să o faceți în fiecare săptămână pentru a vă asigura că câinele dvs. este curat și sănătos, dar chiar și atunci, nu vă va lua mai mult de 30 de minute pe săptămână.

Controlul temperaturii

Dacă locuiți într-un oraș cu un climat cald, atunci câinele dvs. se va simți mult mai confortabil pentru că, ca și în cazul părului, există mai puțină izolație pentru ei. Cu toate acestea, când le luați afară și știți că vor fi expuși la soare, Ar trebui să aplicați Sunscreen la pielea ei. Deoarece acești câini provin din zone cu temperaturi calde, cum ar fi Africa și America de Sud, au evoluat să suporte și chiar să prospere în astfel de condiții.

Cu toate acestea, ar trebui Fii atent cu temperaturile la rece, deoarece acestea sunt deosebit de vulnerabile în astfel de circumstanțe. Unii dintre acești câini pot fi chiar intoleranți la rece și, în consecință, trebuie să luați în considerare acest factor atunci când cumpărați un câine fără păr. Este posibil să fie necesar să luați în considerare achiziționarea unui a palton de iarnă pentru ei.

Paraziți mai mici

Acarieni, Placi, căpușe și alți paraziți se pot transforma într-o problemă uriașă atât pentru tine, cât și pentru câinele tău, dar cu câini fără păr, Rata de incidență a acestei probleme se referă la regula generală. Desigur, vorbim despre paraziți care infestă și cresc în blana de câini, deoarece un câine fără păr este la fel de vulnerabil la alte tipuri de paraziți, cum ar fi:

  • Tapeworms
  • Heartworms
  • Hookworms

Cu toate acestea, un câine fără păr vă va aduce o mulțime de pace în această privință și vă va economisi și o mulțime de bani pe tratarea purtătorilor, acarienii sau infestarea căpușelor.

Genetica câinilor fără păr
Genetică de câini fără păr.

Câini fără păr - Întrebări frecvente

Câinii fără păr declanșează tot felul de întrebări. Prin urmare, am decis să identificăm cele mai frecvente întrebări, să le răspundem în mod corespunzător în această secțiune.

Cât costă câinii fără păr?

Este foarte subiectiv Deoarece depinde de câinele fără păr pe care doriți să-l cumpărați și așa cum am văzut, avem 10 rase de câine fără păr. Acesta poate fi la fel de accesibil ca un câine argentinian Pila (100 - $ 200) sau la fel de scump ca un chinez crescat (care poate costa până la 4.000 $). Mai jos, găsiți o listă completă a prețurilor medii ale fiecărei rase:

  • XOLOITZCINTLI: $ 600 - 800 $
  • Chineză crescută: 1.000 de dolari - 4.000 de dolari
  • American fără păr Terrier: $ 900 - $ 1.200
  • Peruvian Inca Orchid: 600 $ - 800 $
  • Dog argentinian Pila: 100 - $ 200
  • Ecuadorian Hairless Dog: $ 400 - $ 1.200
  • Abyssinian Nisip Terrier: Necunoscut
  • Bolivian Hair fără păr: 100 - $ 200
  • Jonangi Dog: $ 75 - $ 100

Cu cele mai rare rase din lista noastră, cum ar fi terrierul de nisip abisinian, argentinianul Pila și câinele Bolivian fără păr, cea mai dificilă barieră nu este prețul, dar găsirea unui ameliorator local sau a unei persoane care doresc să exporte câinele în țara dvs.

Sunt câini fără păr într-adevăr fără păr?

Câinii fără păr sunt cu adevărat fără păr. Cu toate acestea, din lista noastră, doar patru rase au fost recunoscute ca oficial fără păr:

  1. XOLOITZCINTLI
  2. Peruvian Inca Orchid
  3. American fără păr fără păr
  4. Chineză crescută (varietatea fără păr)

Cluburile majore de reproducere și cluburile de kennel le recunosc. Cu toate acestea, orice câine din lista noastră vă va permite să vă bucurați de avantajele unui câine fără păr. Acestea includ Fără alergii, mai puțin grooming, paraziți mai mici și controlul optim al temperaturii.

Cu toate acestea, amintiți-vă că unii dintre acești câini încă mai au niște patch-uri de blană pe labe, coada și capul, Dar este minimă. Prin urmare, prezența blănurilor nu va prezenta nici o problemă. Cu toate acestea, dacă este o preocupare majoră pentru dvs., puteți alege întotdeauna rase care nu au absolut nici o blană.

Câinii fără păr miroase?

Câinii fără păr miroase?
Câinii fără păr miroase?

Câinii fără păr sunt liberi de mirosuri pentru că ei nu au părul și, prin urmare, nu vor prinde murdăria sau rănirea. Ele sunt mai curate decât un câine obișnuit și cu o îngrijire minimă, cum ar fi o baie ocazională, nu va trebui să vă ocupați de mirosurile dezgustătoare.

Prin urmare, Ele sunt ideale pentru viața de viață, în special rasele mai mici de câine fără păr ca Pila Argentinian și Xoloctzcinti (jucăria și miniatura). Casa ta va mirosi curat și proaspăt tot timpul. În consecință, dacă sunteți sensibil la mirosul canin, atunci acum știți că orice câine din lista noastră vă va satisface cerințele.

Sunt câini mexicani fără păr?

Câinii mexicani fără păr sunt Animale de companie excelente Datorită temperamentului lor inteligent, blând, jucăuș și afectiv. Ei fac minunat în familii cu copii și datorită naturii lor controlate, ei fac bine chiar sub presiune.

Ele sunt o alegere excelentă dacă locuiți într-un climat fierbinte, deoarece datorită absenței părului, ele își pot reglementa mai bine temperatura. În plus, deoarece acestea nu au părul, ei nu vor declanșa alergii și datorită lor inteligență remarcabilă și temperament dulce, ele sunt excelente ca câini de terapie.

Câinii fără păr sunt animale de companie interesante și neobișnuite. Ele sunt minunate pentru cei care doresc să dețină un câine, dar au alergii severe. Uită-te la unele dintre rasele din lista noastră pentru a găsi câinele dvs. perfect fără păr.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câini fără păr - rase, genetică, îngrijire & faqs