Vitamina b12 pentru câini: utilizări și beneficii

Vitamina B12 pentru câini folosește beneficii

Vitamina B12 pentru câini este foarte importantă în promovarea funcționării optime a sistemului nervos canin. Este, de asemenea, cunoscut ca cobalamin, iar efectele sale principale sunt legate de capacitatea sa de a ajuta la producerea sau formarea de mielină, stratul subțire de țesut care îi împrăștie nervii în creier. În afară de importanța sa clinică în funcționarea creierului, cobalaminul este, de asemenea, implicat în producerea de celule roșii din sânge, precum și în ceea ce privește metabolismul celular, alături de alți membri ai familiei B-Vitamine.

Utilizări ale vitaminei B12

Vitamina B12 pentru câini este indicată în primul rând în prevenirea deficitului de vitamina B12. O deficiență în cobalamină poate duce la deteriorarea ireversibilă diferitelor structuri ale creierului, precum și la măduva spinării. Dacă deficiența nu este atât de semnificativă, câinele dvs. poate arăta letargie sau oboseală, paloare, depresie sau lipsa apetitului. Cu toate acestea, deficiențele severe de vitamina B12 la câini pot duce la anomalii motorii brute, precum și la problemele percepției senzoriale. Condiția poate duce la Convulsii, comă, și chiar moarte.

Utilizarea vitaminei B12

Vitamina B12 este, de asemenea, indicată în următoarele condiții.

Cobalamin malabsorbție

Aceasta este o stare specifică de rasă prin care intestinele mici nu pot absorbi vitamina B12. Cobalamin malabsorbția este adesea un rezultat al insuficienței pancreatice exocrine la câini, deși nu este neobișnuit că alte tulburări ale intestinelor mici pot duce la neabsorbția vitaminei B12 de către celulele intestinului mici. Beagles, coloranii de frontieră și schnauzers giganți sunt deosebit de susceptibili la malabsorbția cobalaminului.

Insuficiență pancreatică exocrină

În EPI, pancreasul câinelui nu secretă cantitățile potrivite de factor intrinsec care este necesar pentru a facilita absorbția vitaminei B12 din intestinele mici și în sângele. Cu insuficient, dacă nu total absent, factor intrinsec vitamina B12 nu va fi absorbită, distribuită și utilizată de celule, în special celulele sistemului nervos al creierului și măduvei spinării. Din acest motiv, vitamina B12 este adesea necesară pentru câinii cu EPI.

Beneficiile vitaminei B12

Beneficiile vitaminei B12 sunt direct legate de funcțiile sale principale. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale vitaminei B12.

  • Ajută la gestionarea deficiențelor vitaminei B12 prin furnizarea corpului câinelui cu cantități ample de cobalamină necesară pentru optimă Sănătate și wellness a câinelui.
  • Ajută la menținerea funcționării normale a creierului și a măduvei spinării, permițând sinteza mai eficientă a mielinei.
  • Ajută la creșterea producției de celule roșii din sânge care poate ajuta câinii să aibă energia pe care trebuie să o îndeplinească zilnic multe dintre activitățile lor fizice.
  • Ajută la îmbunătățirea apetitului unui câine, astfel încât să poată îndeplini cerințele sale nutriționale.

Cum funcționează vitamina B12

Vitamina B12 funcționează prin asigurarea corpului cu cantitățile potrivite de cobalamin că are nevoie pentru funcționarea optimă în special a creierului și a restului sistemului nervos.

Cum funcționează vitamina B12

Efecte secundare potențiale

Cobalaminul este o vitamină solubilă în apă. Spre deosebire de vitaminele solubile în grăsimi, nu reprezintă o amenințare semnificativă de toxicitate sau efecte secundare grave. Singura problemă va fi durere la locul injectării, deoarece această vitamină pentru câini trebuie administrată numai prin injecții.

Lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre vitamina B12

Vitamina B12 este, în general, considerată un supliment. Cu toate acestea, acesta poate fi utilizat și ca tratament pentru gestionarea deficitului de vitamina B12. Dacă motivul pentru utilizarea sa este asociat cu sindroame de malabsorbție, atunci acesta poate fi administrat numai prin injectare. Dacă motivul pentru utilizarea sa este doar ca supliment de nutrienți, atunci pot fi date prezentări orale.

Cum este administrat vitamina B12 pentru câinii?

Deoarece una dintre cauzele majore ale deficiențelor vitaminei B12 este malabsorbția, vitamina B12 poate fi dată numai ca o soluție injectabilă. Dacă vitamina B12 trebuie administrată oral, acest lucru va merge doar la deșeuri, deoarece intestinele mici ale câinelui pur și simplu nu permit absorbția cobalaminului. Când se injectează vitamina B12, vitamina este absorbită cu ușurință de sânge și poate ajunge imediat la locul de muncă.

Dacă câinele dvs. nu are probleme cu malabsorbția cobalaminului sau nu există nici o deficiență de vitamina B12, puteți oferi suplimente orale disponibile în comprimate 100-, 250, 500-, 1000-, și 5000-micrograme.

Interacțiuni de droguri

Anumite medicamente sunt cunoscute pentru a interacționa cu vitamina B12. Cel mai bine este să verificați cu VET dacă câinele dvs. ia medicamente sau alte suplimente.

Vitamina B12 este o vitamină solubilă în apă, care este importantă în multe funcții, dar în special funcționarea creierului și a măduvei spinării. Poate fi utilizat atât ca tratament pentru deficiențele de vitamina B12, cât și ca un supliment pentru sănătatea optimă a caninului.

În legătură cu o postare: Suplimente de calmare pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vitamina b12 pentru câini: utilizări și beneficii