Pot fi tratați câinii cu diabet zaharat fără injecții cu insulină?

Câine primind o injecție de insulină

În aproape toate cazurile de canatul canin, Insulina este tratamentul recomandat. Insulina trebuie injectată și adesea trebuie administrată de două ori pe zi. Cu toate acestea, mulți proprietari de câini sunt mai puțin decât entuziasmați de gândul de a-și da injecțiile de insulină a câinelui. Dacă sunteți unul dintre acei oameni care nu-i plac gândul de a administra insulina la câinele dvs., vă puteți întreba dacă există alte opțiuni disponibile pentru tratarea câinelui dvs. diabetic.

Tratamente altele decât insulina

Din păcate, alte opțiuni pentru tratarea diabetului la câini s-au dovedit a fi mai puțin de succes. La un moment dat, a existat speranțe că agenții hiperglicemici orali care acționează la scăderea glucozei din sânge atunci când sunt date de gură ar fi utile în tratarea câinilor diabetici. Care nu sa dovedit a fi cazul în majoritatea cazurilor.

De ce insulina este cel mai bun tratament

Motivul principal că insulina este cel mai bun tratament pentru diabetul canin este faptul că câinii cu diabet zaharat au suferit întotdeauna de diabet zaharat dependent de insulină. Aceasta înseamnă că celulele din pancreas care secretă în mod normal insulină nu mai sunt funcționale, iar pancreasul nu mai poate secreta insulina în cantități suficiente pentru a regla nivelurile de glucoză din sângele diabeticului.

Aceasta diferă de la Diabetul de feline Deoarece, în special la începutul bolii, pisicile pot suferi de diabet dependent de insulină, ceea ce înseamnă că pancreasul lor păstrează încă o capacitate de a secreta insulina. Deoarece există o capacitate de secretare a insulinei pentru aceste pisici, produsele hipoglicemice orale pot fi (sau nu pot) eficiente. Cu toate acestea, la câini, aceste produse nu funcționează bine, deoarece pancreasul diabetic canhet pur și simplu nu poate raliu pentru a secreta insulina.

În majoritatea cazurilor de diabet canin, insulina este o parte necesară a tratamentului. De fapt, injecțiile de insulină sunt într-adevăr piatra de temelie a tratamentului pentru diabet zaharat la câini. Amintiți-vă, totuși, că, deși gândul de a administra injecții de insulină la câinele dvs. poate fi înfricoșător la început, majoritatea oamenilor pot fi învățați să dea injecții cu ușurință. Medicul veterinar vă poate ajuta să vă învăț cum să faceți acest lucru.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Diabetul zaharat la câini și pisiciManualul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot fi tratați câinii cu diabet zaharat fără injecții cu insulină?