Insulinoame în ferme

Insulinomii sunt probabil cea mai comună tumoare văzută în PET FERRETS. De asemenea, numit tumori de celule insulare pancreatice, acestea sunt tumori ale celulelor producătoare de insulină în pancreas. Tumorile produc un exces de insulină, ceea ce duce la hipoglicemie (scăderea zahărului din sânge). Din păcate, tumorile sunt adesea maligne, deși pot fi gestionate de obicei cu o intervenție chirurgicală sau medicamente pentru o perioadă semnificativă de timp.

Insulinoamele apar în mod obișnuit la dihori în jur de 2-3 ani. Debutul poate fi treptat, cu semne care încep ușor, apoi se înrăutățește și mai frecvente - boala poate fi, de asemenea, destul de severă și bruscă. Ocazional, nu există semne evidente, iar insulinomul este descoperit numai în timpul testelor de laborator făcut pentru alte probleme. Insulinomul poate fi găsit simultan cu boala suprarenală, limfoame, cardiomiopatie și alte boli.

Semne de insulinom în firme

Semnele apar adesea în episoade, cu perioade de Activitatea și comportamentul normal între episoade.

  • Pierdere în greutate
  • Episoade de depresie, letargie, fiind "din ea" (poate chiar să se prăbușească și să nu răspundă)
  • Slăbiciune și incordare, în special a picioarelor posterioare
  • Adesea salivarea și apartamentul la gură în timpul episoadelor
  • Episoadele severe pot duce la convulsii și ocazional comă
  • Apetitul adesea normal, uneori a scăzut

Diagnostic

Dacă difuzorul dvs. prezintă oricare dintre aceste simptome, o excursie la un medic veterinar prietenos cu ferret este o necesitate. Diagnosticul de insulinom este cel mai adesea bazat pe semne clinice și mici zahăr din sânge (hipoglicemie), măsurată printr-o probă de sânge. Ocazional, testarea sângelui poate fi repetată sau efectuată după o scurtă așteptare (4 ore) pentru a documenta scăderea zahărului din sânge. Unii veterinari testează, de asemenea, nivelurile de insulină. Alte teste sunt recomandate pentru a evalua sănătatea generală a Ferretului și posibila prezență a altor boli.

Opțiuni de tratament

Interventie chirurgicala

Într-un alt ferret sanatos, tratamentul alegerii este chirurgicala, care permite indepartarea tumorilor vizibile (sunt adesea tumori multiple). În timpul intervenției chirurgicale, medicul veterinar ar trebui să verifice, de asemenea, glandele suprarenale pentru extindere, deoarece o boală suprarenală poate fi prezentă în același timp. Din păcate, din cauza naturii tumorilor celulelor insulare, acestea se răspândesc adesea în ciuda intervenției chirurgicale care face ca managementul medical necesar în viitor. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală pentru a elimina tumorile mai mari, adesea ameliorează simptomele de ceva timp sau cel puțin face managementul medical mai ușor. Zahărul din sânge trebuie testat la intervale regulate (la două săptămâni după intervenția chirurgicală, apoi la fiecare două luni), astfel încât managementul medical, dacă este necesar, poate începe.

Management medical

Managementul medical poate fi necesar după intervenția chirurgicală sau poate fi tratamentul de alegere pentru dioarele care sunt destul de vechi sau bolnave și, prin urmare, un risc chirurgical slab. Prednisonul medicamentelor și diazoxidul pot fi utilizate (singure sau în combinație) și, în timp ce ajută la controlul simptomelor, ele nu afectează progresia bolii. Managementul dietei Este, de asemenea, important - asigurați-vă că alimentele sunt întotdeauna disponibile și furnizează o dietă de ferret de înaltă calitate (bogată în proteine ​​și scăzută în carbohidrați). În plus, tratamentele dulci trebuie să fie complet evitate deoarece pot provoca un episod hipoglicemic (prin stimularea celulelor tumorale pentru a produce cantități excesive de insulină). Sfaturi privind gestionarea de urgență a unui episod hipoglicemic la domiciliu vor fi, de asemenea, furnizate de medicul veterinar. Amintiți-vă că managementul medical este destinat să ajute la controlul hipoglicemiei și că, pe măsură ce boala progresează, simptomele se pot agrava. O creștere a dozelor de medicamente este probabil, dar în cele din urmă, medicamentul poate deveni ineficient.

Resurse

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tumorile pancreatice în firme (insulinom). Asociația medicală veterinară canadiană.

  2. Tulburări endocrine de dihori. Merck Manual veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Insulinoame în ferme