Cum să recunoaștem și să tratați hipotermia în puii

Un labrador de ciocolată care explorează zăpada în Montreal, Canada

Un strat de blană nu face ca puii imuni la hipotermie, o conditie cand animalul de companie temperatura corpului scade sub normal. Puii conservă în mod normal căldura corporală, căutând adăpost, curling în sus și să-și rămână blana pentru a prinde aer cald lângă piele. Un catelus cu părul scurt, totuși, nu are prea multă protecție - cu toate acestea, tremurarea generează căldură. În vreme rece, un corp al catelusului deviază circulația sângelui de la sfaturile urechii, degetele de la picioare și coada în partea centrală a corpului. Prevenirea este cea mai bună politică, iar cea mai bună prevenire este păstrarea animalelor de companie în interiorul meteo nefavorabilă.

Temperatura normală a corpului

La câinii adulți, temperatura normală variază de la aproximativ 100 de grade F până la 102.5 grade F. Puppii foarte tineri - cei mai sub 6 săptămâni de vârstă - au probleme cu menținerea temperaturii corpului. De aceea se află lângă mama și dorm în grămezi de catelus cu frații lor. Împreună se îndreaptă spre pierderea vântului de căldură, iar corpurile multiple de blană pot împărtăși și pot spori căldura celorlalți, evitând un catelus rece.

Pericole în aer liber

Animalele care trăiesc în afara În timpul celor mai reci luni sunt la cel mai mare risc de hipotermie, dar chiar și temperaturile moderate pot fi periculoase. Un vânt de 20 mph face vreme de 40 de grade se simt ca 18 grade. Vântul se îndepărtează de acel strat de aer cald prins de blană lângă pielea lor. Care pot face chiar și temperaturi moderate periculoase. Dacă plouă sau zăpește și vă înmuiați cățelul, blana umedă afectează animalul chiar mai mult.

Hipotermie ușoară până la moderată

Hipotermia ușoară apare atunci când temperatura corpului scade între 90 de grade la F până la 99 grade F și cauzează animalele de companie să acționeze un pic lent și letargic. Veți vedea tremoruri musculare și tremurând.

Aduceți catelul înăuntru, uscați-l și întoarceți căldura și ar trebui să se recupereze fără nici o problemă. Dacă nu puteți obține animalul într-un loc cald, încercați să îl puneți în interiorul îmbrăcămintei dvs. pentru a vă împărtăși căldura corporală.

Hipotermia moderată este definită ca o temperatură cuprinsă între 82 de grade F până la 90 grade F. Aceste animale de companie pot fi, de asemenea, tratate la domiciliu, dar pot dura mai mult pentru a se recupera. Înfășurați-l într-un prosop sau o pătură care a fost încălzită în uscătorul de haine sau înfășurați un pad de încălzire într-o pătură sau prosop și aplicați-o la câine.

Hipotermie severă

Hipotermie severă, care este o temperatură corporală mai mică de 82 de grade F, poate fi mortală. Animalele de companie pierd capacitatea de a foraja dacă temperatura corpului scade la 90 de grade F sau mai jos, astfel încât un cățeluș încă este un semn de avertizare a hipotermiei. Câinele ar putea cădea inconștient în timp ce respirația și ritmul cardiac încetinește până la punctul pe care catelul le poate părea mort. Uneori CPR sau respirația de salvare este necesară, dar ar trebui să evitați mutarea catelului pentru a preveni pierderea de căldură suplimentară.

Orice animal de companie care suferă de hipotermie severă - adică corpul albastru și rece și în imposibilitatea de a distruge - are nevoie de îngrijire veterinară imediată. Atunci când temperatura corpului a fost sub 90 de grade F timp de mai mult de 30 de minute, este necesară "rezipările de bază", care se referă la încălzirea animalului de companie din interior folosind tehnici veterinare specializate.

Uscați catelul și înfășurați-l în pături calde. În timpul călătoriei cu mașina în camera de urgență, poate fi utilă aplicarea unei sticle de apă caldă care a fost înfășurată într-un prosop în zona îngrozitoare, deoarece artera femurală se află aproape de suprafața pielii. Sticla de apă caldă aplicată în această zonă poate ajuta la încălzirea sângelui, astfel încât să circule și să-și accelereze re-încălzirea.

Animale de companie în șocul de risc hipotermie sever. Frecați un pic de sirop karo sau miere pe gingiile catelusului. Zahărul este absorbit prin țesut și care poate ajuta la ridicarea nivelului de zahăr din sânge și poate contracara riscul de șoc.

Tratamentul veterinar

Ta medic veterinar Poate trata animale de companie sever hipotermice cu fluide calde intravenoase, clisme de apă caldă, rezidarea căilor respiratorii folosind oxigen sau chiar mașini de by-pass cardiac / pulmonare care încălzesc sângele. Chiar și cu tratamentul, prognosticul este păzit în caz de hipotermie severă, deoarece organele și țesuturile sunt adesea deteriorate iremediabil.

Animalele care au suferit hipotermie în trecut sunt la un risc mai mare în viitor pentru o recădere. Daunele cauzate de frigul extrem reduc capacitatea organismului de a rămâne cald.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să recunoaștem și să tratați hipotermia în puii