Ce este o temperatură normală a câinelui?

Ce este o temperatură normală a câinelui?

temperatura normală a unui câine este mai mare decât un om. Nu este surprinzător că câinii și oamenii diferă foarte mult în ceea ce privește funcțiile corporale. De exemplu, în cazul în care oamenii pot digera tot felul de carne și legume, câinii nu pot. Și aceste diferențe le fac mai calde decât noi, atât literal cât și figurativ.

Bine, funcțiile corporale sunt responsabile pentru această creștere a temperaturii, dar cum o vom măsura? Și mai important, Ce este o temperatură normală a corpului câinelui? Doar parcurgeți un pic mai mult pentru a afla.

Ce este o temperatură normală a corpului câinelui?

Temperatura normală a unui câine se află undeva între 101 și 102.5 grade Fahrenheit. Dacă sunteți binecuvântați cu sistemul metric, care vine să fie 38.3 la 39.2 grade Celsius. Acestea fiind spuse, temperatura normală variază între câini diferiți. Acest lucru se poate întâmpla din cauza diferenței de diete, niveluri de activitate și tipuri de rasă. Deci, nu vă faceți griji dacă câinele dvs. este ușor mai rece sau mai fierbinte decât temperaturile menționate aici.

in orice caz, Dacă temperatura câinelui crește peste 104f (40c) și scade sub 99f (37.22) Vizitați medicul veterinar, ASAP. În plus, nu este întotdeauna posibilă măsurarea manuală a temperaturii câinelui. Deci, păstrați un ochi pentru următoarele semne:

  • Câinii care suferă de temperaturi scăzute ale corpului au redus nivelurile de energie. De asemenea, ei shiver
  • Câinii care au o temperatură anormal de ridicată pot, de asemenea, să prezinte niveluri scăzute de energie. Acești pisici câini și respirați foarte mult într-o încercare de a-și reduce temperatura corpului

Aceste semne nu sunt asociate cu temperaturi ridicate și scăzute ale corpului. Dar ei pot servi ca un bun indicator că ceva nu este corect și că este timpul să numim VET.

Cum pot să-mi iau temperatura câinelui meu?

Luarea temperaturii câinelui dvs. nu este ușoară. Deci, cel mai bine este să-l lăsați profesioniștii. Cu renunțarea la renunțare la fel, aici este modul în care puteți face acest lucru:

  • Ia un câine rectal termometru și calibrați-o prin agitare. După aceea, țineți câinele în jos, lubrifiați vârful termometrului și introduceți-l lent în rectul câinelui. Lăsați-l acolo timp de două minute. Acum, trageți-l încet, ștergeți-l curat și notați temperatura
  • Porniți termometrul și lăsați-l să se calibreze. După ce a făcut calibrarea, plasați vârful termometrului digital în interiorul canalului urechii câinelui dvs. Odată ce contorul se face o lectură, scoateți-o și verificați temperatura

În timp ce utilizarea unui termometru digital este ușor, temperatura pe care o raportează ISN`t întotdeauna exactă. Termometrul rectal este mult mai precis. Cu toate acestea, este dificil de utilizat, iar animalul dvs. de companie nu-i place atât de mult. Toate în toate, folosind un termometru este singura modalitate de a măsura temperatura câinelui dvs. Și este un proces dificil. Prin urmare, este mai bine dacă lăsați-o la veterinarul dvs.

Ceea ce determină ca temperatura unui câine să fie ridicată sau scăzută?

Apariția lui Hipotermie (temperatură scăzută) și hipertermie (temperatură înaltă) la câini au multe cauze posibile. Modificările temperaturii sunt aproape întotdeauna ca răspuns la unii agenți externi. Acești agenți pot fi condiții meteorologice extreme, vaccinuri, bacterii și schimbări în nivelurile de activitate.

Vaccinare

Vaccinare este o procedură pe care aproape fiecare câine de companie trece prin. Prin introducerea bolilor slăbite, determinând germeni, Un vaccin pregătește câinele dvs. împotriva viitoarelor infecții. Deși nu există nici o îndoială că munca vaccinurilor, vaccinurile sunt în esență germeni pe care sistemul imunitar al câinelui dvs. încearcă să lupte împotriva. Și acest lucru poate avea efecte secundare ușoare.

Unul dintre cele mai importante efecte secundare ale vaccinării este un uptic în temperatura câinelui tău. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă fie frică de această creștere a temperaturii, deoarece acest lucru indică faptul că sistemul imunitar al câinelui vă face treaba. Febra revine la normal după câteva zile dacă nu ore. Asta a spus, ar trebui să ajungeți la veterinarul dvs. dacă febra persistă dincolo de câteva zile.

Toxines

În cea mai mare parte, un răspuns imun al unui câine funcționează la fel ca al nostru. Aceasta înseamnă, ori de câte ori o particulă străină / agent încearcă să invadeze corpul, sistemul imunitar lucrează pentru a face față acestuia. Uneori aceasta implică creșterea temperaturii corpului.

Toxinele cum ar fi usturoiul pot provoca o astfel de reacție în corpul câinelui dvs. Deci, dacă temperatura câinelui tău se ridică brusc, șansele sunt destul de mari încât a mâncat ceva rău. De exemplu, Alimentele de câine de calitate inferioară pot conține toxine cum ar fi praful de ceapă pentru a spori aroma. Acum, știi de ce hrănirea unei diete de calitate scăzută este o idee proastă.

Expunerea la pashere extreme

Acest lucru nu trebuie spus, dar: Protejați-vă câinele de condițiile meteorologice extreme. De cele mai multe ori, hipertermia și hipotermia sunt rezultatele animalelor de companie iresponsabile. Când vă permiteți animalului dvs. să vă plimbați în afara când vremea nu este bună, așteptați ca el să sufere. Și nu va lua multe pentru caini să sufere.

De exemplu, Huskies poate dezvolta hipertermie dacă temperatura este mai mare de 0f. Deci, A Husky pot supraîncălzi destul de mult peste tot. Gândește-te, ceea de căldură în vară va arăta ca câinele tău? Aveți nevoie de o modalitate de a vă păstra câinele în condiții de siguranță de la vremea aspră. Cea mai simplă modalitate de a face asta este să-l păstrați în interior. Dar cum păstrați un câine care iubește să iasă în interior? Utilizați clapete de câine.

Clame de câine face mai ușor ca câinele dvs. să intre în casă dacă lucrurile se întâmplă în afara. În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji că vă lăsați câinele afară, deoarece el poate intra întotdeauna. Plus, clapetele de câine vin într-o varietate de forme și dimensiuni. Deci, pentru oamenii care ezită să instaleze o clapetă de câine datorită posibilelor riscuri de securitate, puteți alege ceva mai mic și, deci, mai greu pentru oamenii să intre prin.

Hipotiroidismul

O altă cauză, ușoară, dar posibilă, a hipotermiei este hipotiroidismul. Este o condiție în care glandele tiroide nu produc suficiente hormoni tiroidieni. Hormonii tiroidieni mențin mai multe funcții corporale importante, cum ar fi metabolismul. O lipsă de hormoni tiroidieni poate duce la niveluri scăzute de energie care coincid cu temperaturi la rece.

În plus, datorită reducerii activității metabolice, un câine care suferă de hipotiroidism nu poate genera suficientă căldură. Această lipsă de căldură poate duce la hipotermie.

Hipotiroidismul se poate datora și cancerului tiroidian. Cancerul tiroidian, deși rar, afectează câinii și este ceva ce nu ar trebui să ignori. Pe scurt, dacă observați că câinele dvs. are o temperatură scăzută și este letargic, lăsați-l pe Veter să știe.

Infecţie

La fel ca un corp uman, fluctuațiile temperaturilor din corpul câinelui dvs. pot fi rezultatul unei infecții. Iată de ce corpul câinelui se încălzește în timpul unei infecții:

Când un virus sau bacterii atacă corpul, sistemul imunitar ridică temperatura pentru a ucide aceste agenți patogeni. Deoarece acești agenți patogeni nu pot supraviețui la temperaturi ridicate, O febră face ca locul de muncă al sistemului imunitar să fie mai ușor.

Cele mai multe febră care sunt rezultatul infecției vor scădea pe cont propriu. Dar dacă câinele dvs. are încă o febră chiar și după câteva zile, sunați-vă medicul veterinar despre situație. Veterinarul dvs. va prescrie cel mai probabil câinelui dvs. un medicament febră. Nu vă faceți griji dacă câinele dvs. are febră. Fii vigilent.

Ce trebuie să faceți dacă o temperatură a câinelui este anormală?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți în cazul unei temperaturi anormale este să verificați dublu temperatura. Uneori temperatura anormală a câinelui este temporară. În astfel de cazuri, organismul reglează temperatura pe cont propriu.

Cu toate acestea, odată ce ați confirmat că temperatura nu va scădea pe cont propriu, trebuie să acționați.

temperatura anormală a câinelui
Întotdeauna verificați temperatura câinelui.

Lucruri de făcut în cazul hipertermiei

Înainte de a ne scufunda în acest lucru, amintiți-vă: Dacă câinele dvs. are o temperatură anormal de mare timp de mai mult de două zile, trebuie să-l duceți la un Vet ASAP. Cu toate acestea, atunci când febra nu este ridicată și a fost doar o perioadă scurtă de timp, puteți încerca să micșorați temperatura câinelui la domiciliu. Iată câteva lucruri pe care le puteți face:

  • Umezi labele și urechea cu apă rece. Puteți folosi un prosop sau un prosop pentru acest lucru
  • Încercați să-l faceți să bea puțină apă. Apa îi va ajuta să-și răcească corpul în jos

Puteți opri cu apa când temperatura atinge nivelul său normal.

Lucruri de făcut în caz de hipotermie

Hipotermia este, fără îndoială decât o febră. În cazurile în care un câine are un caz sever de hipotermie, daunele pot fi permanente.

Acestea fiind spuse, puteți preveni aceste cazuri severe, asigurându-vă că câinele dvs. rămâne cald atunci când se luptă cu o condiție hipotermică ușoară. Iată ce puteți face atunci când câinele dvs. se simte rece:

  • Încălziți-l cu pături
  • Încărcați în mod constant câinele dvs. prin utilizarea sticlelor de apă caldă

Amintiți-vă că hipotermia severă este letală. Dacă observați că tremurarea excesivă și temperatura care nu va merge în jos, indiferent de ceea ce faceți, este timpul să plătiți o vizită la VET. În caz contrar, în acest caz, poate duce la deteriorări ireversibile câinelui dvs.

Temperatura unui câine variază în funcție de vârstă?

Temperatura câinelui variază în funcție de vârstă. De exemplu, un catelus nou-născut poate avea o temperatură normală a corpului cuprinsă între 95F și 100f. Temperatura ajunge la adult-normal după aproximativ patru săptămâni. Cu toate acestea, vârsta ne plagă pe toți, iar câinii nu fac excepție.

Câinii devin mai slabi și letargici pe măsură ce vârî. Ei nu mai au energia unui tânăr. Sistemele lor imunitare suferă, de asemenea. Și din cauza unui sistem imunitar slab, câinii nu pot supraviețui atacurilor virale și bacteriene, precum și ei obișnuiau. Acest lucru este, de asemenea, de ce chiar și cele mai mici schimbări de temperatură pot lăsa câinele de vârstă de tremură sau gâfâind.

Pe scurt, câinii necesită o monitorizare și gestionare a temperaturii mult atent ca puii și ca câini de rang înalt. Este la aceste puncte când trebuie să fiți vigilenți cu privire la schimbările de temperatură în climatul din jurul dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este o temperatură normală a câinelui?