Ce visează câinii?

Probabil că te-ai întrebat dacă visele tale de câine Când doarme și ce visează câinii în general, mai ales dacă ai văzut vreodată pooch-ul tău, scârțâind și aruncându-și picioarele și coada în somn. Din fericire pentru noi, oamenii de știință au fost fascinați și de acest concept, și există unele cercetări pentru a răspunde la întrebare.

Deoarece creierul câinilor sunt similar cu omul creier pe nivelul structural, este logic să presupunem că câinii visează despre lucruri. În plus față de acest lucru, modelele de câini ale creierului sunt la fel ca oamenii în timpul somnului. De asemenea, acestea trec prin exact aceleași etape ale activității electrice, așa cum se vede la om.

Un studiu la MIT a demonstrat că șobolanii au vise complexe. Deoarece șobolanii sunt mai puțin dezvoltați din punct de vedere intelectual decât câinii, este sigur să presupunem că câinii au și vise complexe. Deci, câinii visează în somn, dar ce visează câinii?

Cum să spui dacă câinele tău visează

In conformitate cu Fundația Sleep, Câinii se împrăștie adesea picioarele sau coaja în timpul somnului REM, care este una din cele trei faze de somn și cea în care oamenii au visele cele mai vii.

Ciclul de somn de câineCu toate acestea, cel mai precis mod de a determina dacă un câine este de dormit este de a vedea dacă ochii câinelui tău se mișcă în spatele pleoapelor lor. Un câine ar putea începe să viseze la 10 până la 20 de minute după ce a adormit și atunci când ar trebui să căutați aceste indice vizuale.

Cât de des visează câinii atunci?

Răspunsul la această întrebare depinde de factori precum dimensiunea și vârsta unui câine. Câinii mici tind să viseze mai des decât cei mari, dar au vise mai scurte. De asemenea, puii și câini de rang înalt visează mai des decât câinii adulți și adolescenți.

LEGATE DE: Cum să faci un cățeluș să doarmă noaptea

Ce visează câinii?

Să ne întoarcem pentru o clipă la studiul MIT menționat anterior Publicat aici. Experimentul a inclus șobolani de laborator, care alergau într-un labirint pentru întreaga zi, în timp ce cercetătorii și-au măsurat undele creierului. Când șobolanii au dormit, undele creierului au arătat același model când au intrat în scena în care oamenii de obicei visează. Care a determinat cercetătorii să concluzioneze că șobolanii au visat despre ziua lor, în special despre a alerga în labirint. Dacă extragând aceste concluzii la câini, este sigur să spunem că câinii visează, de asemenea, la activitățile lor zilnice.

Un alt studiu de cercetare a încercat să-și dea seama ce visează câinii. În acest studiu, cercetătorii au dezactivat pons în timpul fazei REM. Ponii sunt partea tulpinii creierului care păstrează mușchii mari paralizați în timpul somnului, împiedicându-ne astfel să acționăm visele noastre. Cu această parte dezactivată, câinii din studiu au acționat visele lor. Acest lucru se poate întâmpla și cu oamenii și este cunoscut ca Rem tulburare de somn.

Dog REM Sleep grafic

Această cercetare a arătat că visele diferă adesea între rasele de câine. De exemplu, rasele de pointer vor intra la păsările de vis, în timp ce Dobermans ar putea afișa comportamentul de gardă. În concluzie, câinii visează despre zilele lor și alte lucruri câine. Visele lor sunt limitate la experiențele lor.

Câinii au coșmaruri?

Câinii pot au vise rele La fel ca oamenii fac. Cu toate acestea, la fel de tentat cum este posibil să vă trezi câinele dacă observați că are un coșmar, nu este recomandat să faceți acest lucru.

Ce vis de câinii? Lucrurile lor zilnice câineTrezirea câinelui în timpul fazei de somn REM poate lăsa câinele confuz și speriat, ceea ce îl poate face să-l prindă sau chiar să te muște. Acest lucru poate fi deosebit de periculos pentru copiii mici, așa că păstrați-le departe de câinii de dormit. Cel mai bun lucru de făcut este să așteptați ca câinele să se trezească pe el și să-l mângâie.

În rezumat, câinii visează despre chestii # 8220; câine.& # 8221; Lungimea și frecvența viselor lor depind de dimensiunea și vârsta, în timp ce conținutul viselor câinilor depinde în mare parte de rasă. Ei pot visa despre ziua lor sau orice activitate cu care sunt familiarizați. Câinii pot avea chiar coșmaruri, dar nu trebuie să le treziți sau să fiți mușcați.

Citiți următorul: Cum să vă îmbunătățiți somnul câinelui

PIN și împărtășiți cu alți iubitori de câini:

Știință Răspunsuri - Ce visează câinii

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce visează câinii?