Interviu cu wendy de la zlatapraha cesky terriers

Interviu cu Wendy de la Zlatapraha Cesky Terriers

Wendy Craig deține Zlata Praha Cesky Terriers și locuiește în Acton, Ontario. Marc Joliat și co-propria cinci Ceskys, inclusiv Bruck, țigani și Heppy Herbie. Au avut destul de mult Campionul # 1 Cesky din Canada în fiecare an din 2000. Dacă aceasta nu este o creștere a câinelui mare, atunci mă întreb ce este asta.

Acum înțelegeți de ce Wendy a fost o persoană minunată de interviu, ea rasează teritoriul Cesky Cesky și se străduiește să îmbunătățească rasa generală în timp ce În mod constant, creșterea Ceskies Champion. Este o provocare de a lucra cu o mică rasă de câini cunoscuți, dar Wendy și Marc fac o treabă minunată la creșterea gradului de conștientizare a terrierului Cesky.

Pentru cei care se vor întreba în timpul citească, aici este definiția Teroogenologie:

Teroogenologie este ramura medicinei veterinare vizată de reproducere, inclusiv fiziologia și patologia sistemelor reproducătoare de sex masculin și feminin de animale și practica clinică a obstetrică veterinară, ginecologia și andrologia.

Ok, acum să se aruncăm în interviu!


Zlatapraha Brbeck: Can, SUA, Mex, Swe, Int Zlatapraha Brbeck: Can, US, Mex, Swe, Int`l campion cu 2 cele mai bune rezultate în spectacol.

Vă rugăm să introduceți-vă și canisa dvs., Zlatapraha.

Numele meu este Wendy Craig. Am crescut câini de rasă din 1985 începând devotamentul meu față de fantezia cu teritorii Airedale. La sfârșitul anilor `90 mi-am obținut primul meu terrier Cesky și am îndrăgostit complet de rasă. În 1999 am avut primul meu gunoi de terrieri Cesky și am înregistrat canisa mea și # 8220; Zlatapraha & # 8221;.

Pentru a-mi combina pasiunea pentru câini lucrez ca manager de proiect pentru implementările software și am o denumire CPA.

De unde vine numele și este o carieră cu normă întreagă sau doar o activitate laterală?

Zlatapraha înseamnă și # 8220 de aur Praga & # 8221; În limba cehă. Mi-am obținut prima mea târfă (Zlata Kvitko) de la fiica geneticistului care a dezvoltat rasa. Canisa ei este chiar în afara orașului Praga. Ea a sugerat numele numelui de canisa pe numele fetei pe care am obținut-o să-mi încep programul de reproducere.

Tânără fată Nina, Zlatapraha Pandora câștigând cel mai bun catel la specialitatea noastră națională Tânără fată Nina, Zlatapraha Pandora câștigând cel mai bun catel la specialitatea noastră națională.

În aceeași zi am întâlnit o carte de masă de cafea în timp ce cumpărăm în Praga & # 8230; Numele de pe copertă și # 8230; Zlata Praha! A fost sa fie! Și, da, am cumpărat cartea.

Marc și eu co-propriind câini împreună, dar numai eu sunt implicat în creșterea câinilor. MARC gestionează cu amabilitate site-ul pentru mine. Câinii de reproducere a copiilor este un hobby pentru mine și aștept cu nerăbdare să vă pensionați când pot dedica mai mult timp câinilor și la spectacolele de câine.

Cesky Terriers sunt o rasă destul de nouă și au început să fie recunoscuți de cluburile de kennel din 2000. Ele sunt, de asemenea, destul de rare, îl vezi ca un lucru minunat sau încerci să sporești conștientizarea rasei Terrier Cesky?

Clubul canadian Kennel a recunoscut rasa în anul 2000. Faptul că rasa este încă destul de rară este atât bine cât și provocatoare. Când primesc întrebări de la oameni despre cățeluși, ei au făcut, în general, temele și au investigat temeinic rasa pentru a concluziona că doresc să adopte unul în familia lor.

Experiența spectacolului de conformitate este mai mult o provocare. Cesky Terrier este destul de diferit de cele mai multe rase de terrier. Ei au un temperament mai moale, deoarece au fost în mod special crescuți pentru a vâna ca un pachet și, prin urmare, se înțeleg cu alți câini.

Coaja Cesky Terrier este tăiată și este foarte moale. Toplina nu este îndreptată și se ridică peste coadă. Coada nu este andocată. Deci, vechii judecători de școală au adesea trecând la rasa din inelul terrier, iar la nivelul rasei recompensează adesea atributele inadecvate care seamănă mai mult cu alți terori.

CAN / AUS CH Zlatapraha Elan, Brewster poreclit și trăiesc în Australia Poate / aus ch zlatapraha elan, poreclit brewster și locuiesc în Australia.

Ce cale doriți să urmați rasa de a urma? Și cum vedeți că rasa evoluează în următoarele câteva decenii?

Aș dori să văd mai multă conformitate în standardele de rasă din întreaga lume, folosind standardul FCI ca ghid. În unele țări non-FCI, standardul a fost modificat prea mult. Apelurile standard de rasă pentru un set de coastă scăzut. Cu rasele de câine de fundație fiind Terrierul scoțian și Terrierul de la Sealyham, nu sunt sigur că putem menține acest atribut în rasa noastră. Un set de coastă scăzut este foarte greu de găsit în prezent în rasă.

Ce condiții medicale sunt cele mai frecvente cu ceskies și cum pot lucra crescătorii împreună pentru a le diminua?

Dr. Horak, care a dezvoltat rasa, a fost destul de nemilos în programul său de reproducere pentru a stabili rasa și, ca rezultat, nu avem multe probleme de sănătate care să se ocupe.

Cel mai semnificativ este probabil Scottish crampe care tinde să apară la vârsta de 6 luni. În mod evident, câinii cu această afecțiune nu ar trebui să fie utilizate pentru reproducere.

Problemele de fertilitate au avut loc, de asemenea. Cesky crescătorii ar putea face mai mult pentru a împărtăși informații despre problemele genetice care apar în programul lor de reproducere și ne ajută toți să stabilim în cazul în care problemele provin și modifică planurile noastre de reproducere în consecință.

Poți să ne ghidezi prin procesul de reproducere: Îți spui propriile știfturi sau favorizează știfurile din linii balneare externe? Cum decideți pe care se va împerechea cățea cu care bărbat, care este obiectivul dvs. de creștere a planului dvs. de reproducere în cele din urmă?

În general, îmi folosesc propriii bărbați, dar am folosit și un alt stoc al crescătorului local. Am importat câini din Suedia și Republica Cehă, în vederea obținerii diversității în genetica mea. Cu rasa fiind relativ tânără și mică în numere, nu există o mulțime de diversitate genetică de a fi.

Ch Zlatapraha Hancock (Herbie) În inelul de spectacol, destul de spectacol cu ​​cinci cele mai bune cateluri în Afișați premii! Ch Zlatapraha Hancock (Herbie) În inelul de spectacol, un spectacol cu ​​cinci cele mai bune cateluri în spectacol Premii!

Ceskies de reproducere poate fi o provocare cu o mulțime de crescători care au dificultăți în împerecherea de succes. Am stabilit o mare relație de lucru cu Departamentul de Theriogenologie al Universității Veterinare din apropiere (Universitatea din Guelph) Și faceți totul în puterea mea de a obține pui pe teren.

Toți bărbații au o evaluare aprofundată de reproducere (morfologia spermei este adesea o problemă) și eu folosesc numai cele cu numere viabile și spermă% normală. Femelele sunt verificate pentru a se asigura că reproducerea are loc la ora optimă. Majoritatea cățelele mele nu urmează un ciclu normal și trebuie să fie crescuți destul de târziu. Știm acest lucru din proces și eroare.

Bărbații pe care i-am importat ca adulți vor rambursa în mod natural. Cei care au venit la mine ca un cățeluș sau sunt produse din programul meu de reproducere, în general, nu vor (fetele sunt responsabile!). Dacă este cazul, fac două inseminări transcercice cu specialistul meu. Mă bucur să raportez că rata mea de succes este foarte mare ca urmare a parteneriatului de 15 ani cu specialistul meu.

Care să reproducă este, în principiu, o potrivire a pedigreei pentru a se asigura Coeficientul de încrucișare nu este prea mare. Scopul pentru sub 10%. De asemenea, mă uit la contribuția individuală a câinelui la amestec și există câțiva câini cunoscuți care ar trebui evitați. Sirele și barajul ar trebui să fie compatibile în ceea ce privește aderarea la punctele forte și punctele slabe împreună.

Sunt, în general, mulțumit de stocul de fundație cu care lucrez în prezent. Creșterea pentru un temperament de ieșire solidă este, de asemenea, importantă pentru mine. Prea multe terrieri nord-americani Cesky sunt prea timizi.

Câte gunoi aveți în fiecare an în medie?

În prezent, am 15 adulți în canisa mea cu 5 dintre aceștia căutând case de pensionare. În general, am 2 litri pe an, cu o preferință pentru datele de ieșire din ianuarie / februarie, astfel încât puii să meargă acasă în primăvară.

Dieta, ce vă hrăniți terrierii Cesky?

Eu hrănesc un kibble locale care are o combinație de miel de pui și somon ca proteină. Se numeste TLC alimente pentru animale de companie în New Hamburg, Ontario. Ei au un program bun de crescători și să livreze mâncarea la casele de companie și la crescătorii oriunde în America de Nord gratuit. Am hrănit acest lucru timp de șapte ani, iar câinii au făcut foarte bine pe ea.

Ch Zlatapraha Ellington, numit și ducele Ch Zlatapraha Ellington a numit și ducele.

Dă-i suplimente câinilor sau campionilor?

Dau masculilor de reproducere un supliment de ulei Omega 3 la recomandarea specialistului meu. Ultimul bărbat pe care l-am importat a fost testat la scurt timp după sosire, iar materialul seminal nu a fost grozav. El a crescut cu succes mai multe gunoi în Republica Cehă. Teroogenologul meu a recomandat să-l punem pe Omega 3 și să-l retest în 2 luni, deoarece sperma se regenerează în 2 luni.

Am făcut și al doilea test a fost foarte acceptabil pentru scopuri de reproducere.

Ultima & # 8230; Orice sfat pe care l-ați oferi noilor veniți care ar dori să reproducă terrierii Cesky sau să se implice în creșterea câinilor?

Cu rase rare, este important să se stabilească câteva conexiuni bune cu crescătorii de succes și să-și câștige încrederea, sfaturile și sprijinul. Acesta nu este doar un efort local, ci unul global.

Planificați să vizitați alte țări și să mergeți la spectacole. Faceți cunoștință cu crescătorii și cereți sfaturile și asistența lor. Noțiuni de bază pentru cunoașterea oamenilor față în față va crește probabilitatea de a obține un bun stoc de reproducere și de a stabili o prietenie de viață lungă în rasă.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Interviu cu wendy de la zlatapraha cesky terriers