3 Moduri de a vă usca câinele după o baie

Proprietarul câinelui dă câine o baie

Te temi de teamă câinele tău? Cu siguranță nu sunteți singuri. Este o sarcină pe care mulți proprietari de câini, precum și câinii lor, ar prefera să evite. Cu toate acestea, băile pot ajuta la menținerea sănătății câinelui dvs., deci este important să le scăldați când se datorează unei curățări bune.1

Unul dintre motivele pentru care băile de baie pot simți că o astfel de coroana este procesul de uscare după baie. Încercarea de a vă usca câinele după o baie uneori pare a fi o sarcină imposibilă. Dacă sună familiar, este timpul să încercați o altă metodă de uscare a câinelui.

În acest articol, vom trece peste cele trei metode principale de uscare a câinelui dvs. după o baie și avantajele lor și contra pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bine că vă convine cel mai bine și câinele dvs.

1. Uscarea aerului

Uscarea umedă a aerului după o baie

Photo Courtesy: Pixabay Domeniul public

După cum sugerează și numele, uscarea prin aer implică câinele dvs. în mod natural uscat după baie. Ideea este să lăsați pur și simplu câinele dvs. să fie liberă și să lăsați elementele (și de obicei câteva shake-uri bune) să-și funcționeze magia!

Mulți proprietari de câini sunt atrași de această metodă, deoarece este simplă și nu necesită instrumente suplimentare. Un alt motiv proprietarii pot alege uscarea prin aer este că au descoperit că uscarea prosopului agravează câinii lor.

În timp ce uscarea la aer poate funcționa, în general, sfătuiesc-o din mai multe motive. Uscarea prin aer poate dura mult timp și umezeala prelungită poate duce la infecții cutanate și a urechii și la blană mată.. Ahna.net. Publicat 30 martie 2020. Accesat la 4 februarie 2021. ">2 Aceste probleme sunt mai susceptibile de a apărea în rasele de câine cu părul lung sau grosolan, astfel încât uscarea prin aer este cea mai potrivită pentru câini cu blană scurtă, subțire. Această metodă poate provoca, de asemenea, disconfortul câinilor, în special dacă este răcoros.

Și să nu uităm de posibila mizerie și mirosuri pe care ar trebui să le faceți față. Știm cu toții că câinii umedi nu au un miros foarte plăcut (chiar și atunci când sunt curați!) ... deci imaginați-vă că mirosul este transferat la domiciliu și mobilier. În plus, un câine umed care se odihnește sau se freacă împotriva anumitor tipuri de materiale poate cauza deteriorarea apei la mobilier, pereți și podele. Pe scurt, în timp ce această metodă poate fi ușoară, are dezavantaje semnificative.

2. Uscarea prosopului

Câine umed înfășurat într-un prosop care se odihnește pe un pat

Photo Courtesy: Flickr

Una dintre cele mai populare metode de uscare a câinelui după o baie este de a folosi un prosop. Dar, înainte de a ajunge la cea mai apropiată cârpă și începeți să vă freci câinele în jos, există câteva sfaturi pentru a ține minte.

În primul rând, pentru cele mai bune rezultate, luați în considerare utilizarea unui prosop de microfibră. Nu numai prosoapele microfiberului foarte absorbante, dar ele au tendința de a fi mai moi și mai blând la atingere decât prosoapele obișnuite. Desigur, un prosop obișnuit va face și trucul, dar va dura mai mult timp și efort pentru a vă usca câinele după o baie.

În al doilea rând, este important să folosiți tehnica corectă atunci când prosopul usucă câinele. În loc de o mișcare brută de spălare, utilizați o mișcare de frecare asemănătoare masajului, începând cu capul și lucrați înapoi și apoi în jos. Dacă doriți să vedeți cum arată acest proces în acțiune, Dați acestui videoclip un ceas.

Deci, de ce ar trebui să considerați prosopul de uscare a câinelui? Pentru început, este relativ ieftin să ridicați un prosop de microfibră și într-un vârf, probabil că aveți deja câteva prosoape de baie pe mâini pe care le puteți utiliza. Este, de asemenea, ușor de făcut odată ce obțineți atârnarea. Downsidele acestei metode sunt că nu este la fel de eficient ca și utilizarea unui uscător de păr, și câinii cu piele sensibilă, articulațiile dureroase sau alte preocupări pot fi uscate de prosoape incomod.

3. Folosind un uscător de păr câine

Uscător de păr alb cu un fundal negru

Photo Courtesy: Pixabay Domeniul public

Metoda finală pe care doriți să o încercați este utilizarea unui uscător de păr pentru câini. Similar cu uscarea prin suflare a părului, această metodă implică suflarea aerului prin stratul câinelui pentru a accelera procesul de uscare.

Cu toate acestea, spre deosebire de un uscător de păr obișnuit, uscătoarele de păr de câine sunt concepute special pentru a face uscarea hainei câinelui cât mai simplu și mai sigur posibil. În timp ce poate fi tentant să vă folosiți uscătorul de păr obișnuit, rețineți că temperatura acestor uscătoare este de obicei prea caldă pentru pielea câinilor și blana. În plus, a Uscător de păr bine conceput Are multe caracteristici suplimentare care vor accelera procesul și vor reduce stresul asociat cu acesta.

Această metodă este ideală pentru câini cu haine lungi sau groase și este cea mai eficientă și mai eficientă modalitate de a obține complet blănurile câinelui. Un alt lucru minunat despre un uscător de păr de câine este că îl puteți folosi în combinație cu celelalte două metode notate mai sus. De exemplu, puteți alege să oferiți câinelui un prosop rapid uscat și să terminați lucrarea cu un uscător de păr doggie. Sau, puteți folosi uscător de păr pentru a usca cea mai mare parte a umidității de la câinele dvs., apoi lăsați restul de aer uscat.

Principalul dezavantaj al utilizării unui uscător de păr este prețul. Uscătoarele profesionale de păr de câine pot costa oriunde de la una la câteva sute de dolari. Dacă nu doriți să cheltuiți atât de mult, există și câteva opțiuni bugetare bune pentru sub o sută de dolari. Un alt lucru care trebuie să fie conștient de faptul că unii câini pot găsi sunetul supărător. Dacă câinele dvs. este sensibil la sunete puternice, optați pentru un uscător de păr de câine care este conceput pentru a emite mai puțin zgomot.

Gândurile finale

Uscarea câinelui dvs. nu poate fi niciodată ceva ce așteaptă cu nerăbdare, dar nu trebuie să fie o durere de cap. Dacă ați plătit mult timp pe aceeași metodă de uscare a câinelui dvs., dați o altă tehnică. Noroc!

  1. Consultanții dermatologiei VIN. Terapie topică pentru condițiile pielii la câini și pisici. Veterinartner.Vin.COM. Publicat 8 noiembrie 2016. Updated 26 aprilie 2018. Accesat la 4 februarie 2021.
  2. Aur D. Spoturi fierbinți - "sezonul. Ahna.net. Publicat 30 martie 2020. Accesat la 4 februarie 2021.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 3 Moduri de a vă usca câinele după o baie