De ce câinii sunt nebuni după o baie?

De ce câinii sunt nebuni după o baie

Știm cu toții că mulți câini nu sunt fanii de a fi scăldați. Dupa tine Dă-ți câine o baie, S-ar putea să observați că ei au brusc o izbucnire de energie și să înceapă să se prăbușească în jurul locului. Poate părea ciudat dacă nu știți motivele care stau în spatele lor, iar în timp ce nu putem ști pentru anumite ceea ce se întâmplă, putem face câteva ipoteze despre ceea ce se întâmplă. Știind mai multe despre dvs trăsăturile comportamentale ale câinelui și urmărirea lor limbajul trupului poate, de asemenea, ajuta.

Omul de baie drăguț câine

Iată câteva explicații posibile care, sperăm, vor arunca o lumină asupra a ceea ce se întâmplă când câinele dvs. este nebun după o baie.

  • Relieful că sa terminat

Primul câine după baie Comportamentul pe care îl puteți observa este probabil să stea de la ușurare. Ar putea fi că ei sunt fericiți să nu mai fie limitați la o cadă mică sau încântătoare să nu fie acoperite cu apă cu săpun. Toate aceste emoții se afișează o dată când câinele dvs. se apropie în jurul casei! Există o mulțime de motive pentru care câinele dvs. nu se poate bucura de faptul că este în baie, cum ar fi o teamă de apă, groaza de păr sau de faptul că pur și simplu nu sunt confortabili să fie spălate. Ar putea fi un moment în care pooch-ul dvs. se simte deosebit de stresat, iar nivelele de energie pe care le arată sunt o sărbătoare simplă că sunt liberi din nou! Sau se pot tem că, dacă nu se îndepărtează repede, ele sunt expuse riscului de a se scălda din nou!

  • Dorința de a scăpa de mirosul

În timp ce vă puteți gândi că produsele de baie mirositoare pe care le curățați peste tot pe pooch-ul dvs. sunt minunate, companionul dvs. de canin nu poate fi de acord! Dacă v-ați întrebat vreodată de ce câinele tău îi place să se rostogolească în noroi și poo, este pentru că nasul lor preferă acest lucru. Adevărul este că ceea ce miroase este bine pentru noi nu este același cu ceea ce miroase bine câinele dvs.

  • A scăpa de sentimentul ciudat

Dacă nu este dorința de a scăpa de acel miros ciudat pe corpul lor, ar putea fi un efort de a-și face ca corpul să se simtă din nou normal. Senzarea de apă îmbibată pe corpurile lor nu este ceva câin de care se bucură, motiv pentru care îi place să-l scuture, să se rostogolească pe pământ sau să-și frece corpurile pe suprafețe de uscare, cum ar fi mobilierul tapițat. Acest lucru poate explica, de asemenea, de ce câinele dvs. se desfășoară în jur pentru a face ca aerul să se deplaseze peste corpul lor umed.

  • Creaturi de obicei

Câinii sunt creaturi de obicei care tind să urmeze aceleași rutine. Câinii experimentează explozii de energie în momente similare în timpul zilei și, dacă vă scăldați câinele în mod regulat, acest lucru ar putea fi un alt factor care îi încurajează să alerge în jurul valorii de sălbăticie. Dacă vă scăldați doi câini în același timp, puteți observa că ambii sărbătoresc împreună într-o manieră extrem de energică!

Cum să vă liniștiți câinele la timpul de baie

În timp ce câinele dvs. care rulează după timp de baie poate să nu prezinte o mare parte dintr-o mare problemă, trebuie să vă asigurați că sunt calm în timp ce vă îmbăiați. Majoritatea câinilor nu-i plac să fie scăldată, iar apa în general nu este atât de populară. Asigurați-vă că sunteți organizat înainte de a vă aduce câinele la baie. Obțineți toate produsele și prosoapele pe care aveți nevoie pentru a fi pregătiți și executați apa. Când reușești să-ți faci câinele în baie, efectuarea tuturor acțiunilor de îmbăiere într-o secvență constantă și planificată ajută câinele să se obișnuiască cu procesul.

Când clătiți câinele cu un cap de duș, asigurați-vă că presiunea apei este scăzută și temperatura este caldă fără a fi prea caldă. De-a lungul întregii proceduri, ar trebui să utilizați un ton calmant al vocii pentru a vorbi cu câinele dvs. De asemenea, puteți utiliza Tratamente de-a lungul modului de a vă încuraja câinele să rămână, dar asigurați-vă că alegeți elemente care nu sunt prea mari în grăsime, deoarece nu doriți ca puștii dvs. să înceapă să se deplaseze pe kilograme. Ați putea încerca să puneți un zgomot de fundal familiar și confortabil, cum ar fi un ventilator de baie, deoarece acest lucru poate fi atât liniștitor, cât și relaxant.

Dacă câinele dvs. este deosebit de nervos, ar trebui să evitați adăugarea de străini sau copii în amestec, deoarece acest lucru poate servi pentru a le face. Fiind într-o cadă poate face ca pooch-ul să se simtă prins, iar acest lucru ar putea să-i facă să se întoarcă comportament agresiv.

Cum să se ocupe de zoomiile

Nu există nimic de a vă face griji cu privire la câinele dvs. obținerea unui caz de "Zoomies" După o baie, dar există câteva modalități prin care puteți încorpora această explozie de energie în rutina obișnuită a câinelui. După cum știți că acest lucru se va întâmpla, puteți să vă planificați înainte de a vă bucura de un joc după ce baia sa terminat. Odată ce puii dvs. este uzat din aceasta, este ocazia perfectă de a le oferi o uscare amănunțită. Și înainte de a lăsa câinele dvs. din nou, trebuie să vă asigurați că acestea sunt complet uscate. Nu vrei ca ei să se rostogolească în noroi sau să se înrăutățească, să-ți dezvăluie toată munca grea și înseamnă că o altă baie va fi necesară înainte de ao ști.

Puppy husky Siberian scutură apa de pe haina

Gândurile finale

Nu putem fi 100% sigur de ce câinii primesc "zoomiile" după o baie, dar acestea sunt doar câteva explicații posibile. În cele din urmă, nu există nici un rău real în acest comportament decât dacă vă permiteți câinele direct afară să se rostogolească într-o bătălie de noroi. Și, la urma urmei, este distractiv să vă vedeți pooch-ul dvs. având un moment bun, așa că lăsați-i să-și exprime energia în exces. Dacă câinele dvs. a fost suficient de bun pentru a rămâne calm pe tot parcursul întregului proces de scăldat, este frumos să le vedeți bucurându-se de ei înșiși, iar acest lucru prezintă, de asemenea, o mare oportunitate pentru voi doi să vă distrați împreună.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Uscător de câine
Câini periuțe de dinți
Perie de vărsare a câinelui
Câini de curățare a urechilor
Puppy Șampone
Câine pastă de dinți
Clippers și mașini de șlefuit pentru câini
Șampone de câine
Câine de îngrijire a câinelui Clippers
Dog Dental Spray

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii sunt nebuni după o baie?