7 Greșeli comune de baie de baie proprie

7 greșeli comune de baie de baie proprie

Timpul de baie nu este la fel de plăcut pentru animalele de companie așa cum sunt pentru oameni. Nu este doar apa, ci și spălarea și uscarea care sunt suficiente pentru a le face să se simtă stresați. Deși câinii se mândresc și ei înșiși, oferindu-le o baie este încă necesară pentru a le menține curată.

În plus, va scăpa de baie controlul câinelui și păstrați haina sănătoasă. Alergii și infecții, precum și răspândirea germenilor și murdăriei, vor fi prevenite prin curățarea regulată a animalului dvs. de companie. La urma urmei, când se duc afară și se rostogolesc pe murdărie, ei vor aduce în cele din urmă casa de murdărie unde tu și copiii tăi sunt în pericol să se îmbolnăvească.

Vă îmbăiați câini poate fi o provocare deoarece ar putea încerca să sară din apă sau chiar să reacționeze puternic atunci când ajung la apă. De fapt, este normal ca unele animale de companie să aibă o aversiune la apă. În acest caz, este mai bine să o ușurați și să vă lăsați să vă familiarizați încet cu apa și băile. La urma urmei, forțând-o să o facă pur și simplu inconfortabilă și să-și consolideze frica de apă.

De asemenea, proprietarii de animale de companie trebuie să fie atenți să nu facă niște greșeli care să facă baie de baie foarte neplăcută pentru pooch-ul lor.

Șapte greșeli pentru a evita când dați câine o baie

Bath-time Greseli proprietarii de animale de companie fac

1. Nu verificați temperatura apei

Temperatura corectă a apei este primul pas pentru a vă asigura că animalul dvs. este confortabil în timpul băii. În timp ce oamenii pot tolera temperaturi mai ridicate, câinele dvs. nu-i va plăcea apa caldă, deoarece ar putea fi aruncată pentru ei. Apa rece nu este, de asemenea, o idee bună, mai ales atunci când este puțin rece în afara, deoarece s-ar putea să se răcească după baie. Apa călduță este suficientă pentru timpul de baie, deci de dragul câinelui tău, ar trebui să verificați dublu temperatura apei înainte de a lăsa să se udă. Trucul este de a încerca temperatura prin pulverizarea o parte din apa de pe antebrațul dvs., ceea ce este sensibil la temperaturi calde sau reci.

2. Nu protejează ochii și urechile animalului

Obținerea apei în ochii și urechile nu este doar inconfortabilă pentru ei, dar poate fi chiar periculoasă și dureroasă. Poochul dvs. poate obține, de asemenea, o infecție în urechi când primesc apă înăuntru. Pentru a preveni obținerea de apă în ochi și urechi, este mai bine să folosiți o cârpă umedă. În plus, niciodată nu curățați prea adânc în canalul urechii și nu folosiți niciodată muguri de bumbac. Exercitați o mulțime de îngrijire și prudență sau pur și simplu aduceți câinele într-un groomer pentru a curăța zonele sensibile.

3. Folosind un spray puternic

Desenarea unei băi pentru câinele dvs. vă pune și întreaga baie cu riscul de a fi complet umed. S-ar putea să fiți tentați să utilizați doar dușul sau robinetul în sine când spălați-vă poochia. Înainte de a face acest lucru, trebuie să știți că presiunea puternică a apei este înfricoșătoare pentru câini și ar putea reacționa foarte puternic din frică sau surpriză atunci când apa își atinge corpul.

În loc de duș sau robinet, folosiți o ceașcă mare și doar scoop apă în corpul câinelui încet. Sau puteți pune mâna între capul de duș și poochia dvs., astfel încât presiunea să fie redusă înainte de a atinge corpul câinelui. Totuși, sunetul ar putea să le facă speriat, așa că încercați să păstrați presiunea apei scăzută atunci când utilizați capul de duș.

Ați putea dori, de asemenea: Capete de duș de câine

4. Folosind produsele greșite

Oamenii și animalele au piei și corpuri foarte diferite și folosind aceleași produse de curățenie nu are sens. Mai rău, săpunurile care au fost proiectate pentru oameni ar putea fi prea dure pentru pooch-ul tău. De aceea există șampoane speciale care sunt create pentru blănurile și corpurile câinilor. Este important să le folosiți, deoarece șampoanele pentru oameni ar putea, de asemenea, să îndepărteze uleiurile naturale în haină și să conducă la iritarea pielii.

Unii câini ar putea avea, de asemenea, piele sensibilă și blană și nu vor putea folosi toate produsele create pentru Pooches. În acest caz, ar trebui să discutați cu veterinarul dvs. pentru a încerca un șampon diferit. Dacă nu sunteți sigur dacă produsul nu este prea dur, puteți aplica mai întâi o cantitate mică pe picior de câteva ori pentru a vedea dacă va cauza orice reacție sau iritare.

Chiar și cu produsele potrivite, asigurați-vă că nu le folosiți prea des așa cum este, de asemenea, inutil. Câinii nu au nevoie de băi zilnice, cum ar fi oamenii, și chiar o dată pe săptămână este suficientă pentru a îndepărta murdăria din corpul lor. În timpul vremii calde, câinele dvs. se poate bucura de apă, astfel încât ar putea dori să se înmoaie în baie un pic, dar puteți sări peste spălarea. Dacă câinele dvs. este, de asemenea, în aer liber și îi place să meargă la pădure sau tufișuri, ați putea găsi necesar să o oferiți o baie mai regulată.

Greselile comune de baie de baie

În legătură cu o postare: Cel mai bun șampon de câine

5. Nu spălați corect câinele

Unii oameni cred că doar aplicarea săpunului pe blană și lăsându-l să se înmoaie pentru câteva minute este suficient pentru a curăța corpul, dar de fapt nu este. Pentru a îndepărta murdăria și uleiul, trebuie să agitați șamponul, astfel încât murdăria să fie prinsă și spălată.

Modul corect de curățare și de spălare a animalului de companie este de a masca săpunul în blană folosind mâinile și degetele. Faceți acest lucru timp de cel puțin 4 minute, începând cu picioarele și lucrați până la gât. După cum sa menționat mai sus, este mai sigur să curățați fața cu o cârpă umedă pentru a evita orice apă sau săpun care intră în ochi și urechi. Nu uitați să curățați tampoanele de labe, deoarece aceste părți devin, de asemenea, transpirație și stinky.

Când vine vorba de clătire, folosiți ordinea inversă ca cea pe care ați folosit-o pentru a vă șampona poochia. Asigurați-vă că apa rulează fără săpun.

În legătură cu o postare: Cea mai bună șaibă de câine

6. Nu vă uscați corect PET

Lăsându-ți câinele să scape de apă și să scuture toată apa din corpul său nu este suficientă. Va trebui să-l uscați în mod corespunzător. Folosind un prosop, stoarceți cât mai multă apă din blană (nu pielea!) pe cat posibil. Dacă aveți un câine cu părul scurt, folosind prosopul este cel mai probabil suficient. in orice caz, Câini cu părul lung ar putea avea nevoie de mai multă uscare.

Înainte de a ajunge la propriul uscător de păr, ar trebui să știți că acest lucru este nepotrivit de utilizat cu câini. Aceste produse nu sunt foarte bune la reglarea cât de cald este fluxul de aer, astfel încât să puteți pune animalul dvs. de companie în pericol de a obține arsurile de piele. În schimb, există profesioniști Uscătoare de câini Puteți investi, mai ales dacă aveți o pooch cu părul lung la domiciliu.

7. Având tehnica greșită de periere

Deși ar putea părea ciudat, ar trebui să periați blănurile câinelui atât înainte cât și după baie, precum și cel puțin 3 ori pe săptămână. Ca și baie, periajul poate fi, de asemenea, incomod și dureros pentru câinele dvs., mai ales dacă are noduri pe blană.

În legătură cu o postare: Cea mai bună perie de câine pentru vărsare

Dacă observați că pooch-ul dvs. a încurcat blana, este mai bine să-l aduceți într-un groomer profesional mai întâi pentru a scăpa de încurcări. După aceea, ar trebui să fie pornită și menținută o rutină de periere obișnuită pentru a menține stratul strălucitor și fără noduri. Mai mult, va păstra mai curăța câine între băi, deoarece murdăria nu se blochează în blana încurcată.

Câțiva câini care au haine duble care, de asemenea, vărsate, cum ar fi Labrador Retrievers și Păstoriștii germani, periajul blănii în timp ce șamponarea va fi bună pentru a elimina un pic de subacț. În caz contrar, periați numai atunci când animalul de companie este complet uscat după baie sau chiar în ziua următoare. Dacă stratul este încă prea umed, periajul va crea doar covoare.

Cel mai bine este să investești într-o bună pieptene de dinți lungi sau o perie de slicker, care este perfectă pentru majoritatea câinilor. Acestea sunt suficiente, deoarece greblele sub acoperire pot nick pielea și pot duce la infecții. Dacă nu sunteți sigur ce instrumente sunt potrivite pentru animalul dvs., puteți cere medicului veterinar sau unui groomer profesionist. Groomerul va fi, de asemenea, capabil să vă arate cum să vă spălați poochia de la cap până la laba.

Ați putea dori, de asemenea: Instrumente de demarare pentru câini

Animalul dvs. de companie nu va dezvolta o dragoste pentru băi după o singură dată, deci este important să vă asigurați că este întotdeauna confortabil și relaxat de fiecare dată când îl curățați. Curând după aceea, va învăța să se teamă de timp de baie mai puțin și veți lupta mai puțin. De asemenea, trebuie să aveți grijă de aceste 7 greșeli comune care ar putea să-ți anuleze toată munca grea în obținerea animalelor de companie pentru a vă plac băile.

În unele cazuri, ați putea găsi că investițiile în instrumentele potrivite ca a Dog prosop sau uscător de câine și șampon este cheia pentru a oferi pooch-ul dvs. cea mai bună experiență de baie. În timp ce vă puteți gândi de două ori din cauza costurilor, fiți siguri că acestea au fost dezvoltate special pentru animalele dvs. de companie și uneltele umane pur și simplu nu înlocuiesc.

Surse:

  1. Jill Fanslau, 7 greșeli de timp de baie pe animale de companie fac, Petmd
  2. Shayna meikr, Vă îmbăiați câinele greșit?, Vetstreet
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Greșeli comune de baie de baie proprie