Negru terrier rus: profil de rasă de câine

Adult negru rus terrier în afara

Primul lucru pe care ar trebui să-l cunoașteți despre terrierul rus negru este că această rasă mare, îndrăzneață nu este deloc terrier. În realitate, BRT (deoarece rasa este menționată în mod obișnuit) este clasificată ca un câine de lucru.

Această rasă de câine are atât creierul, cât și Brawn. Ele sunt foarte inteligente și foarte mari - multe vârfuri scale la mai mult de 100 de kilograme. Când stați pe picioarele posterioare, ele pot ajunge la o înălțime de 5 picioare sau mai mult. Nu este o surpriză faptul că acești câini au o istorie de utilizare atât în ​​cadrul organizațiilor de poliție, cât și în cadrul organizațiilor militare.

Cu toate acestea, terrierul rus negru face, de asemenea, un tovarăș loial și iubitor. O comunitate oarecum mică de crescători și entuziaști sunt pasionați de BRT-urile lor și au multe de spus despre posibilitățile de a trăi și de a lucra cu un astfel de câine mare și inteligent. Țineți minte, totuși, că mărimea și inteligențele acestor câini de lucru pot suprasolicita un proprietar de câine novice. Conducerea firmă, consistentă și înțelegerea naturii și nevoilor rasei sunt esențiale pentru o casă fericită și sănătoasă.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Înălţime: 27-30 inci (bărbați) - 26 până la 29 de centimetri (femele)

Greutate: 100 la 150 de lire sterline (bărbați) - 80 până la 120 de lire sterline (femele)

Palton: Cameră dublă de lungime medie

Culoarea stratului: Negru

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile terrierului rus negru

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria terrierului rus negru

Multe rase de câine sunt dezvoltate pentru a ajuta la umplerea unei nevoi specifice - cum ar fi vânătoarea, herdingul, însoțirea și multe altele. Acest lucru nu este diferit pentru BRT, cu excepția faptului că rasa sa născut în canisa roșie a armatei sovietice.

Imediat înainte și în timpul războiului rece, oamenii de știință sovietici au fost însărcinați cu dezvoltarea câinelui de lucru "ideal" care ar putea să-și piardă granițele, să-și alunge intruși, iar lagărele de mână, închisori și multe altele. Endurance a fost o considerație esențială, împreună cu capacitatea de a rămâne cald în iernile Frigided Rusia. Pentru a-și îndeplini obiectivul, 17 rase diferite se crede că au fost utilizate în dezvoltarea BRT. Terrierul Airedale, Rottweiler, Giant Schnauzer, Newfoundland, Marele Dane, și a contribuit mai mult la piscina genetică care ar produce în cele din urmă BRT-ul negru.

Pe măsură ce climatul politic a evoluat și nevoile militare s-au schimbat, multe dintre instituții pe care acești câini au fost înscriși pentru a păzi - cum ar fi taberele de lucru - au fost închise. Ca rezultat, terrierul rus negru căuta o nouă ocupație. Armata Roșie a declarat că vânzarea de pui la civili și o nouă rasă a intrat în sfera publică în 1957. La scurt timp după aceea, armata sovietică a publicat primul standard de rasă pentru terrierul rus negru în 1958. Cu toate acestea, nu ar fi până la 1981 că Ministerul Agriculturii Sovietice ar declara oficial BRT ca o rasă.

Crediții privați au pus puțin mai mult accent pe forma și funcția rasei. În timp ce armata sovietică crescută pentru un scop utilitar, crescătorii au început să intensifice aspectul rasei.

Despre momentul în care războiul rece sa încheiat, primii terrii negri ruși au fost importate în Statele Unite. De la începutul anilor 1990 până când rasa a câștigat recunoașterea AKC în 2004, rasa a fost relativ necunoscută în Statele Unite. Chiar și astăzi, această rasă îndrăzneață rămâne foarte rară - trăiesc până la porecla "perla neagră a Rusiei."

Negru de îngrijire rusă rusă

Există multe de știut despre pregătirea și îngrijirea corectă a unui terrier rus negru sau al lui Blackie, așa cum sunt numiți afectiv. Dimensiunea, rezistența și inteligența acestei rase înseamnă că nu le puteți subestima sau lăsați-le la dispozitivele lor.

Interesant, în ciuda dimensiunilor și puterii lor formidabile, acești câini sunt cunoscuți pentru stabilitatea lor emoțională și nu sunt de obicei supuși unui comportament impulsiv sau neurotic - cu condiția să aibă pregătirea, exercițiile fizice și suficiente. Acest lucru are sens, având în vedere faptul că armata a fost reproducerea unui câine care nu a fost doar puternic și impunătoare, dar și de încredere și ușor de controlat de manipulatorul său.

BRT nu este, în general, considerată o alegere bună pentru proprietarii de câini începători, deoarece prezintă un sentiment puternic de Dominanță. Acești câini vor profita de oricine simt că pot impune - și nu este greu de făcut, având în vedere dimensiunea lor imensă. Cu toate acestea, nu confunda acest comportament înnăscut cu o dorință de rang. BRT este mai interesat să-și dea drumul decât să se deplaseze în poziția ambalajului. Desigur, fără o conducere fermă și corectă, acest câine va presupune în mod natural poziția de lider de pachete.

Formarea fermă și consistentă este o cheie a succesului în formarea acestei rase de câine. Dacă le lași să scape cu un obicei prost o dată sau de două ori, va fi greu să le rupeți de ea în viitor, din cauza strecorului lor încăpățânat.

Scopul instruirii unui terrier rus negru ar trebui să fie stabilirea unor linii clare de comunicare, astfel încât câinele să înțeleagă ceea ce vă așteptați la el. Având în vedere mărimea și puterea lor, este important să obțineți cooperarea dorită a acestei rase. În timp ce unele rase de câine însoțitor fac relativ bine cu o pregătire minimă, BRT are nevoie de formare regulată, consecventă și conștientă.

Rasa este relativ lentă pentru a matur - poate dura până la trei ani. Deci vă puteți aștepta să vedeți că personalitatea și trăsăturile câinelui dvs. continuă să evolueze prin acest proces. De asemenea, este important să rețineți că unele experți în rasă sugerează că câinele este Instincte de protecție nu se va manifesta pe deplin până la vârsta de 12 până la 18 luni. Cu toate acestea, perioada importantă de formare și socializare pentru gestionarea corectă a acestui instinct este între 2 și 10 luni. O fundație adecvată este o componentă critică de instruire a BRT pentru a fi un câine sigur, fericit și bine ajustat.

Aloof, mai degrabă decât agresiv, ar putea fi cea mai bună modalitate de a descrie atitudinea neagră a terrierului rus față de străini. Acești câini ar trebui să fie învățați cum să recunoască și să salute pe cineva pe care îl invitați în casă, astfel încât ei să nu interpreteze oaspeții tăi ca intruși. Ei, în general, apreciază și se bucură de afecțiunea oamenilor, dar vor alege să se apropie mai degrabă decât să aibă atenție atenția asupra lor.

Spre deosebire de câini crescuți pentru vânătoare, natura păzită a BRT înseamnă că este mai probabil să aștepte o amenințare de abordare mai degrabă decât să urmărească o amenințare. Ei nu sunt cunoscuți că sunt deosebit de vocali, dar ei nu vor ezita să sune alarma atunci când văd un potențial intrus - inclusiv oameni, animale, mașini și multe altele.

În general, această rasă va face bine cu câinii care fac parte din pachetul lor, dar există potențialul de agresivitate cu câini nefamiliari - mai ales dacă sunt provocați. Cu toate acestea, BRT nu sunt, în general, cunoscute pentru inițierea confruntării. Terrierul rus negru este mult mai dornic de a primi atenția oamenilor și este adesea menționat ca fiind în mare parte indiferentă față de alți câini, cu excepția cazului în care este amenințată sau provocată.

S-ar putea să vă prindă prin surprindere pentru a afla că un astfel de câine mare se poate dovedi atât de adaptabil, dar a fost remarcat faptul că BRT face bine în apartamente - atâta timp cât vă oferiți exerciții zilnice și un angajament mental suficient.

De fapt, BRT ar putea să nu aibă nevoie atât de mult exercițiu cât credeți - o plimbare zilnică sănătoasă de cel puțin o jumătate de oră este de obicei suficientă pentru acești câini. În plus, va trebui să oferiți oportunități zilnice de a păstra mintea acestor câini inteligenți angajați. Stimularea mentală prin sesiuni de antrenament, concurență canină, jocuri de puzzle și mai mult va ajuta la crearea unui cadru echilibrat de minte.

Entuziaștii de rasă sunt puternic prudenți împotriva utilizării unui BRT ca un câine de protecție în aer liber, care cheltuiește perioade lungi de timp izolate din casă și familie. A face acest lucru poate duce cu ușurință la acești câini care păstrează spațiul lor de la tu. În schimb, acești câini trebuie să se simtă conectați la proprietar și acasă.

Stratul unui blackie este de obicei descris ca fiind tuns, dar, în funcție de textura și lungimea, ar putea apărea și interval sau curl. Este descrisă ca fiind densă, dar nu pufoasă. Pentru a păstra toate blană în ordine bună, ar trebui să vă spălați zilnic bRT.

Periajul de bază nu este atât de de bază pe acest câine. Țineți minte dimensiunea lui imensă și faptul că haina este adesea între 2 și 5 centimetri în lungime. Potrivit proprietarilor, periajul unei bRT poate dura cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi, dar până la o oră, în funcție de ceea ce a făcut câinele dvs. Dacă nu reușiți să mențineți haina în acest fel, câinele dvs. va fi supus unei blănuri și maturi încurcate.

În plus, BRT va trebui să fie tăiat pentru a menține lungimea stratului în verificare. În general, acest lucru trebuie făcut aproximativ la fiecare 6 până la 8 săptămâni. Poate fi scump să aibă un astfel de câine mare tăiat, deci dacă nu doriți să plătiți, atunci planificați să aflați cum să vă mențineți în mod corespunzător haina BRT la domiciliu.

Probleme comune de sănătate

Cu un context divers de rase, terrierul rus negru are avantajul unei baze de gene profunde, dar și dezavantajul de a moșteni o varietate de probleme genetice. În plus, dimensiunea pură a acestei rase pune la risc pentru anumite probleme comune și cardiace. Clubul național de rasă Recomandă că acești câini sunt supuși unor evaluări pentru șolduri și coate, o examinare cardiacă, evaluarea ochilor de către un oftalmolog și test ADN pentru paralizia și polineuropatia minunată (JLPP).

În rezumat, aici sunt cele mai frecvente probleme de sănătate văzute la Terrier Black Rusia:

În plus, este recomandat să căutați un crescător care are Testarea temperamentului Rezultatele disponibile pentru câine sau părinții gunoiului și a predecesorilor. Testarea se face în mod obișnuit prin intermediul societății de testare a temperamentului american.

Dieta și nutriția

Terrierul rus negru nu este cunoscut pentru că este un consumator ușor. Un câine de această dimensiune la scadență va consuma probabil între 4 și 6 cești de alimente în fiecare zi, conform Negru Clubul Terrier al Rusiei din America.

Nu scapi de calitate pentru cantitate. Hrănirea unei alimente de câine de înaltă calitate sau o rețetă de casă (aprobată de VET) ar putea fi scumpă, dar se plătește pe termen lung pentru sănătatea și vitalitatea câinelui dvs.

De asemenea, trebuie să țineți cont de dimensiunea și înălțimea acestor câini. Swiping o gustare de la marginea mesei sau contorul este simplă pentru un câine care stă la 5 picioare sau mai mult pe picioarele posterioare. Luați măsurile de precauție adecvate pentru a vă menține cina de la îndemâna câinelui dvs. pentru a evita pierderea prânzului.

10 cele mai bune rase de câine pentru protecție
PROS
  • Loial și afectuos cu familia

  • Calm deforman

  • Pot trăi într-un apartament sau o casă

Contra
  • Are o personalitate dominantă

  • Are nevoie de o mulțime de angajament mental

  • Predispuse la unele probleme de sănătate cu rasă mare

Unde să adoptați sau să cumpărați un terrier negru rus

Cumpărarea unui terrier negru rus va implica probabil o anumită răbdare și persistență. Acești câini sunt încă rare aici în Statele Unite și relativ puține gunoi se nasc în fiecare an. Pregătiți-vă să fiți pe o listă de așteptare, împreună cu câteva întrebări de la un crescător cu privire la caracterul adecvat al situației dvs. de îngrijire pentru o astfel de rasă îndrăzneață.

În același timp, asigurați-vă că faceți cercetările dvs. pe orice crescător pe care îl gândiți. Efectuați bine fundalul câinelui și cereți evaluările adecvate de sănătate și temperament. Căutați un ameliorator care este în principal preocupat de reproducerea pentru temperament - s-ar putea să vă întrebați chiar dacă vreun ca câinilor din linia au fost folosiți în funcția de serviciu sau la terapie sau au primit certificări "Canine Bun Citizen".

Dacă aveți experiență și interes în rasă, trebuie, de asemenea, să luați în considerare căutarea organizațiilor de salvare care au BRTS. În mâinile unui proprietar neexperimentat sau nepotrivit, BRT poate dezvolta tendințe proaste și obiceiuri care ar putea ajunge într-un predare proprietarului. De multe ori, comportamentul este rezultatul unei pregătiri slabe sau a altor circumstanțe dincolo de controlul câinelui. Cu toate acestea, pentru a corecta în mod corespunzător situația și a reabilita câinele necesită experiență, răbdare și o mulțime de dragoste.

Iată câteva organizații care vă indică în direcția cea bună:

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Sunt multe de învățat despre terrierul rus negru. La fel ca o perlă valoroasă, sunt mult de apreciat despre acești câini de lucru rari. Faceți cercetarea dvs. pentru a determina dacă acest câine este alegerea potrivită pentru dvs., experiența dvs. și stilul dvs. de viață. Citiți ce spun alți proprietari despre lucrul cu o BRT, dar încercați, de asemenea, să vizitați kennele active sau să vă conectați cu rasa la un spectacol de câine.

Iată câteva alte rase de lucru pentru a verifica:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Negru terrier rus: profil de rasă de câine