Pietrele de vezică la câini

câine așezat pe trotuar

Pietrele vezicii urinare sunt probleme comune pentru multe animale de companie, inclusiv pisicile, porcușori de Guineea, și câini. Aceste pietre pot provoca probleme de vezică cum ar fi durerea, inflamația, sângerarea, infecția, problemele de urinare și în cazuri severe, o incapacitate completă de urinare, care este o urgență care pune viața în pericol viața. Deci, în timp ce acestea pot fi probleme comune, ele sunt și probleme serioase. Măsurile preventive pot fi luate pentru câinii predispuși la pietrele de dezvoltare și există diferite opțiuni de tratament pentru câinii diagnosticați cu pietre vezice, în funcție de tipul de piatră care sa format. Învățând mai multe despre pietrele vezicii urinare, proprietarii de câini pot fi capabili să-i împiedice formarea, să știe cum să recunoască semnele și simptomele în câinele lor dacă fac și să înțeleagă opțiunile de tratament care le sunt disponibile pentru ei.

Ce sunt pietrele vezicii urinare la câini?

Pietrele vezicii urinare sau urolitle, deoarece sunt menționate din punct de vedere tehnic, sunt obiecte dure, asemănătoare pietrelor care se formează în vezica urinară a unui câine. Aceste pietre pot fi alcătuite din diferite minerale, formează o varietate de forme și pot fi asociate cu bacterii, cristale și nămoluri. Pot exista una sau mai multe pietre vezice în vezica urinară a câinelui și pot crește să fie foarte mari sau pot rămâne foarte mici. Ele sunt diferite de pietre la rinichi, deoarece se formează în interiorul vezicii urinare și nu rinichiul unui câine.

Tipuri

Există mai multe tipuri diferite de pietre vezice urinare pe care câinii o primesc în mod obișnuit.

  • Struvite Stones: Suprafemele sunt denumite, de asemenea, pietre triple fosfat sau fosfat de magneziu și sunt, de obicei, pietre netede, piramide și alb. Struvitul dizolvat este o parte normală a urinei unui câine, dar când apar schimbări în urină (adesea ca urmare a infecției bacteriene), aceasta poate duce la crearea de pietre. Aceste pietre sunt cele mai frecvent văzute tipul de câini.
  • Pietre de oxalat de calciu: Aproape la fel de obișnuit ca Struviți, oxalatele de calciu sunt pietrele vezicii urinare care afectează un număr mare de câini. Aceste pietre pot varia în culori de la alb la întuneric și sunt puternic texturate.
  • Pietre urat: Pietrele urat nu sunt foarte frecvente, ci sunt văzute în anumite populații de câini. De exemplu, dalmatenii sunt predispuși genetic la dezvoltarea pietrelor urat.
  • Pietre de cistină: Unul dintre cele mai rare tipuri de pietre vezice urinare, pietrele de cistine sunt de obicei văzute la câinii de sex masculin. Această piatră este texturată și poate varia în culori.
  • Silica Stones: Seamănă cu un cric, pietrele de silice sunt un alt tip rar de piatră vezică urinară la câini.

Simptome

Simptomele pietrelor vezicii urinare la câini

  • Sânge în urină
  • Lins la deschiderea tractului urinar
  • Plângând când urinează
  • Tensionarea când urinarea
  • Urinare frecventa
  • Urinare inadecvată

Când un câine are a problema urinară, ele prezintă adesea semne și simptome de disconfort și probleme de urinare. Licking la deschiderea tractului urinar este o indicație că ceva ar putea fi incomod sau dureros în acea regiune și tensionarea sau plânsul în timp ce urinarea poate fi văzută și la câinii cu pietre vezice. Urinarea sau urinarea frecventă în casă pot fi văzute și la câinii cu pietre vezice din cauza durerii sau disconfortului pe care îl simt. Chiar dacă vezicul lor nu sunt plini, câinii pot simți că trebuie să urineze. În cazuri rare, câinii pot deveni complet incapabili să urineze, ceea ce este o urgență care pune viața în pericol.

Unul dintre cele mai evidente semne că un câine are pietre vezice urinare este sângele în urină, dar alte probleme de sănătate pot provoca și acest simptom. Când pietrele vezicii urinare irită peretele vezicii urinare, sângele este eliberat în urină. Uneori, cheagurile de sânge sunt observate, dar alte ori urina este roz sau roșie datorită prezenței celulelor roșii din sânge. Dacă există zăpadă pe teren în care câinele dvs. urinează, acesta va face acest simptom cu atât mai evident.

Cauze

În funcție de tipul de piatră vezică, un câine are, cauzele pot varia.

  • Struvite Stones: Deoarece Struvitul dizolvat este prezent în mod normal în urina câinilor dacă pH-ul urinei se schimbă (devine alcalin) datorită activității bacteriilor și urina devine concentrată, acest struf ar putea precipita și forma cristale. Aceste cristale se pot combina pentru a forma pietre.
  • Pietre de oxalat de calciu: Un pH foarte acid urinar și prezența unor nivele ridicate de calciu, citrate sau oxalați cauzează cristale de oxalat de calciu pentru a forma apoi în pietre. Pot exista alte cauze, precum și formarea acestor pietre nu este pe deplin înțeleasă.
  • Pietre urat: Aceste pietre sunt adesea legate de o anomalie genetică care afectează metabolismul normal al acidului uric la câini.
  • Pietre de cistină: Aceste pietre sunt considerate a fi legate de o varietate de anomalii genetice.
  • Silica Stones: Sunt considerate diverse factori dietetice, cum ar fi nivelurile ridicate de hrană de gluten de porumb sau hullurile de cereale pentru a forma pietre de silice.
De ce este câinele meu pe pipi în casă?

Cum de a diagnostica pietrele vezicii urinare la câini

X-Rays sunt instrumentele de diagnosticare cele mai frecvent utilizate pe care veterinarii le folosesc pentru a confirma că un câine are pietre vezice urinare. Din moment ce pietrele vezicii urinare sunt elemente care conțin minerale, ele reflectă adesea razele X și apar ca obiecte albe din interiorul vezicii câinelui tău. Un procent mic de pietre vezice urinare, cum ar fi pietre urat sau orice piatră care este mică, nu reflectă bine razele X și să apară cel mai bine pe o ultrasunete.

Veterinarul dvs. poate suspecta, de asemenea, că câinele dvs. are sau este expus riscului de pietre pe baza prezenței cristalelor (oxalat struvit sau de calciu, de exemplu) într-o probă proaspătă de urină. Aceste cristale pot fi văzute atunci când urina este privită sub un microscop în timpul unei urine.

Factori de risc

Unii câini sunt mai susceptibili de a dezvolta pietre vezicii urinare decât altele. De exemplu, dalmații, Bulldogii englezi, și persoanele cu unele tipuri de boală de ficat sunt mai multe șanse de a dezvolta pietre urat decât alți câini. Câinii de sex feminin din toate rasele sunt mai probabil decât bărbații pentru a dezvolta pietre struvite, dar bărbații sunt mai probabil decât femelele pentru a dezvolta pietre de oxalat de calciu. Câinii cu infecții ale tractului urinar sunt mai susceptibile de a dezvolta pietre struvite decât câinii fără infecții ale tractului urinar.

Shih Tzus, Yorkies, Bichon Frisde, APS-urile Lhasa și Schnauzers miniaturale sunt expuși riscului de a dezvolta pietre de oxalat struvite sau de calciu și Păstoriștii germani și bătrânii englezi englezi (printre alte rase) au mai multe șanse de a dezvolta pietre de silice decât alți câini. Câinii care au membri ai familiei care au dezvoltat pietre de cistine sunt mai probabil decât alții să dezvolte pietrele de cistine.

Un câine care are o istorie a pietrelor vezicii urinare ar putea fi considerat la un risc ridicat de reocare în funcție de grupul de rasă și de dietă.

Tratament

Modificările dietetice și medicamentele pentru dizolvarea pietrelor pot fi recomandate de către medicul veterinar, în funcție de tipul de piatră este prezent în vezica câinelui dvs. Pietrele Struvite sunt cele mai frecvente tipuri de piatră care poate fi dizolvată prin hrănirea unei diete speciale.

Chirurgia pentru a elimina pietrele este cel mai frecvent utilizat tratament pentru pietrele vezicii urinare care nu pot fi dizolvate. Ultrasonic de rupere a pietrelor este o opțiune în unele cazuri. Este disponibil în spitalele de specialitate veterinare. Odată rupt în bucăți destul de mici, pietrele pot fi apoi spălate prin deschiderea tractului urinar.

Spălarea pietrelor foarte mici din vezică cu soluție salină poate fi de asemenea făcută. Unele pietre sunt suficient de mici pentru a trece prin deschiderea tractului urinar fără a fi nevoie să le rupeți cu dizolvarea cu ultrasunete, astfel încât medicul veterinar să-i poată îndepărta folosind un cateter și salină pentru a le spăla din vezică.

Cum de a preveni pietrele vezicii urinare la câini

Dacă aveți un câine care are riscul crescut pentru pietrele vezicii urinare, Medicul veterinar poate recomanda hrănirea unei diete speciale care este concepută pentru a reduce dezvoltarea de piatră. Ele vor recomanda, de asemenea, creșterea consumului de lichide pentru a încuraja urinarea regulată și reducerea concentrației de urină.

În cele din urmă, dacă un câine are o istorie a unei pietre care a fost legată de o anomalie genetică, că câinele nu trebuie utilizat în scopuri de reproducere.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Pietrele urinare. Colegiul American de Chirurgi Veterinari.

  2. Strugite Pietre vezicee la câini. VCA Spitale de animale.

  3. Urate Pietre vezică urinare. VCA Spitale de animale.

  4. Tratamentul alimentar al pietrelor vezicii urinare. Școala de nutriție clinică la Cowmings Veterinary Medical Center, Universitatea Tufts.

  5. Syme, Harriet M. Pietrele în pisici și câini: Ce poate fi învățat de la ei?Jurnalul Arab de Urologie vol. 10,3 (2012): 230-9. DOI: 10.1016 / J.Aju.2012.06.006

  6. Allen HS, Swekker WS, Becvarova I, Weeth LP, WERRE SR. Asociații de dietă și rasă cu recurență a calculei chistice de oxalat de calciu la câini. J am Vet Med Assoc. 2015 mai 15-246 (10): 1098-103. DOI: 10.2460 / Java.246.10.1098

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pietrele de vezică la câini