De ce țestoasele trăiesc atât de mult timp?

De ce trăiesc țestoase atât de mult timp?

Moartea, deși este tristă, este ironic o parte a vieții pe care nici un organism nu poate scăpa. Ea face calea pentru ca organismele mai noi să crească și este o măsură care controlează populațiile. Unele organisme, totuși, pot trăi mai mult decât altele și au existat studii în modul în care se întâmplă și de ce. Țestoasele sunt una dintre cele mai vechi creaturi vii. Chiar și cele mai mici tipuri care sunt păstrate ca animale de companie pot trăi până la vârsta de 30 până la 40 de ani pe un stil de viață sănătos. Câteva teorii au venit pentru a încerca să explice procesul care apare în întreaga durată de viață a unei broaște țestoase care le permite să trăiască atât de mult timp. În încercarea de a răspunde la întrebarea "De ce trăiesc țestoase atât de mult timp?"Acest articol va avea o privire apropiată atât a vieții de țestoasă, cât și a vieții de țestoasă și a factorilor care contribuie la viața lor lungă.

Țestoase gigantice

Turtle și Tortoise Lifespan

Țestoasele și țestoasele fac parte din reptile, iar caracteristicile lor distinctive este cartilagina sau cartilagia care se dezvoltă din coastele lor. Acestea aparțin testudinelor de ordine, având ambele specii de viață și dispărute. Ele sunt considerate unul dintre grupurile antice de reptile deoparte de șerpi și crocodili, deoarece existența lor datează din epoca dinozaurului. Aceste creaturi nu pot reglementa temperatura corpului și astfel corpurile lor iau temperatura mediului.

Diferența dintre cele două este că țestoasele trăiesc pe uscat, în timp ce țestoasele locuiesc adesea în corpurile de apă, venind la pământ numai atunci când este necesar. Deci, cât timp pot trăi tortoizele? Țestoase marine, care sunt specii mai mari, cântărind aproximativ 300 până la 350 de lire sterline și trei picioare trăiesc timp de aproximativ 80 până la 100 de ani. Cea mai mare țestoasă de teren, cunoscută sub numele de țestoasa uriașă, de obicei, cântărește mai mult de 450 de lire sterline și pot trăi la aproximativ 200 de ani. Există o înregistrare neoficială a unei țestoase care trăiesc să fie de 255 de ani înainte de a muri în 2006. În unele culturi, de exemplu, chinezii, țestoasele și țestoasele sunt considerate a fi simboluri ale longevității. În altele, este asociată și cu înțelepciunea, nemurirea, fertilitatea și cunoașterea. Din păcate, multe specii de țestoase și broaște țestoase sunt amenințate și astfel viața și longevitatea lor, prin urmare, sunt în pericol.

Turtle de mare înot

Cum trăiesc țestoase atât de mult timp?

Nu există un răspuns direct la motivul și modul în care aceste creaturi vechi supraviețuiesc provocărilor bune și rele ale mediului lor pentru o perioadă atât de lungă. Multe explicații diferite au apărut, susținute de știință, pentru a explica fenomenul. Factori precum mediul și poluarea sunt factori evideni, iar țestoasele tinere sunt mai fragile decât cele mai vechi. Iată câteva alte explicații despre ce țestoasele pot fi atât de vechi.

  • Metabolism lent

Țestoasele și țestoasele au una dintre cele mai graduale metabolizme din regnul animal și chiar arată în modul în care se mișcă. Rata la care arde energia este foarte scăzută, păstrându-l pentru o perioadă mai extinsă. Teoria se numește rata de teorie vie și este motivul pentru fraza "trăiește repede, mor tineri."Această teorie rezumă faptul că cu cât este mai rapid rata de metabolism, cu atât mai scurtă durata de viață și a existat o mulțime de dezbateri în jurul ei. Unele metabolismul de legătură la crearea de molecule instabile care determină rănirea celulelor. Și astfel apare metabolismul mai rapid, cu atât mai rapid, celulele sunt deteriorate, reducând numărul de ani pe viața organismului. Turtles experimentează o ardere întârziată a energiei, adică celulele lor nu sunt rănite atât de mult, ceea ce este responsabil pentru viața lor lungă. Această creștere lentă le permite să supraviețuiască în condiții dure, inclusiv o lipsă de alimente sau apă.

  • Mod de viata

Într-o eră care devine din ce în ce mai conștientă de sănătate, există multe de învățat de țestoase și broaște țestoase. Ei trăiesc vieți fără stres, cu dieta lor, de asemenea, fără colesterol și grăsime și bogat în verdeață. Ele sunt creaturi foarte blânde și nu sunt faze de mult, o combinație care contribuie la longevitatea lor. Descrierea țestoaselor ca fiind lentă și constantă sugerează că sunt într-o ligă proprie. Ei nu sunt deranjați de ceea ce se întâmplă în jurul lor și păstrarea lor în toate situațiile. Natura lor lentă își reduce și cerințele energetice, menținându-le să se potrivească mai mult timp.

  • Protecția cochiliei

Fiecare organism poate face cu o mică securitate suplimentară pe tot parcursul stilului lor de viață pentru a supraviețui. Țestoasele și țestoasele au mai mult decât un pic de protecție, iar prădătorii nu au o șansă împotriva lor. Cochilia lor este primul lucru pe care îl observi asupra corpului lor și este coastele lor, spre deosebire de alte organisme, este cultivată în afara. Este foarte greu și va fi dificil pentru prădători să obțină animalul, având în vedere, de asemenea, că pot să se retragă în coajă. Acest mecanism de apărare face unul dintre cele mai impresionante în regnul animal și este o contribuție excelentă la longevitatea țestoaselor. Țestoasele nu locuiesc în zone în care există, oricum, în cazul în care se confruntă cu unul, sunt protejați. Țestoasele mai tinere, ale căror cochilii nu sunt pe deplin dezvoltate pot fi mai expuși și vulnerabili la prădători, dar țestoasele au mult mai multe șanse de reproducere.

Giant broasca testoasă

A rezuma

Aceste creaturi antice posedă unele proprietăți de invidiat care sunt responsabile pentru viața lor lungă. Unele dintre aceste teorii au apărut pentru a explica aceste proprietăți și sunt încă sub control, deoarece nu există prea multe cercetări în ele. Cu toate acestea, este sigur să spunem că țestoasele și țestoasele fac o treabă excelentă de a-și păstra viața și ar trebui să li se acorde credit. Gândul de a avea o broască țestoasă sau o broască țestoasă ca un animal de companie poate să sune uimitor pentru că atunci vor fi cu voi pentru totdeauna. Cu toate acestea, pentru totdeauna este un angajament mare pe care nu-l puteți fi pregătit. Ei sunt, de asemenea, cunoscuți că transporta salmonella, care poate fi în detrimentul sănătății umane, deci este probabil cel mai bine să le lăsăm în habitatul lor natural.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce țestoasele trăiesc atât de mult timp?