Cainii pot fi vegani sau vegetarieni?

Ca vegetarianism și veganism continuă să crească în popularitate, mulți oameni întreabă, ce vegani își hrănesc câinii? Văzând că majoritatea proprietarilor de animale de companie înțeleg importanța dietei bazate pe carne pentru canini, aceasta este o întrebare validă. Deci, câinii pot fi vegani și stați sănătoși?

Pot câinii să meargă vegani sau să fie vegetarieniPentru a începe acest lucru, să recunoaștem mai întâi că există alimente de câini vegani - ambele Marci comerciale, și Rețete de alimente pentru câini de casă pentru un câine care a plecat vegan sau vegetarian. Alimentele de câine vegan pot fi cele mai puțin populare branduri de mâncare pentru animale de companie pentru a ieși vreodată, dar sunt acolo.

Dar, la fel cum veganismul scoate, există o altă mișcare bine stabilită în rândul proprietarilor de animale de companie pe o parte complet opusă a spectrului - hrănirea brută, dietele de bare și pur și simplu cu diete de procente.

Au dispărut zilele de a se baza pe câine chow ca "magazin unic" pentru dieta animalului tău. Unitatea de a aduce câinii înapoi la o modalitate mai naturală, chiar ancestrală de a mânca mai puternică între proprietarii de animale de companie de astăzi și mâncarea umedă sinceră și conservată nu mai face tăierea.

Dietele de hrană pentru câini brute devin din ce în ce mai populare, la fel ca și opțiunile de alimente uscate din punct de vedere comercial, care sunt făcute cu ingrediente ecologice, organice. Dar, câinii pot fi vegani? Să aruncăm o privire la argumentele pro și contra al dietei vegane pentru câini.

LEGATE DE: Argumente pro și contra al dietei de la Barf pentru câini

Cainii pot fi vegani sau vegetarieni?

Cainii pot fi vegani sau vegetarieni

De ce să vă întoarceți la veganism?

Întrucât industria alimentară pentru animale de companie continuă să-și distrugă reputația prin mai multe rechemate de alimente și proprietari care înțeleg calitatea alimentelor comerciale, mulți părinți de companie se îndreaptă către opțiuni alimentare mai puțin frecvente; Dieta vegană fiind doar una dintre ele.

Pot exista mai multe motive de a alege să vă hrăniți câinele un vegan sau o dietă vegetariană. Cele mai frecvente motive sunt fie etice, adică dacă proprietarii s-au transformat pe vegan să lupte împotriva cruzimii animalelor, ei doresc la fel pentru câinii lor sau motivele legate de sănătate.

Câinii pot fi vegani, spun experții

Poate surprinde unii, dar experții spun că câinii pot trăi cu siguranță pe alimentele bazate pe plante (dacă este necesar).

În general, o dietă vegetar sau vegetariană pentru câini rămâne un subiect de dezbateri încălzite între nutriționiștii de companie, oamenii de știință și veterinarii animalelor. Și totuși, este încă o zonă gri care necesită o explorare suplimentară.

În ceea ce privește câinii de companie, ele pot fi ușor convertite în vegetarieni și, dacă sunt făcute în mod corespunzător, este la fel de sănătoasă ca o dietă omnivoră este pentru un câine.

Dr. John Bauer, Un medic veterinar și profesor de nutriție clinică la Vetmed, explică Cum câinii sunt pur și simplu carnivore oportuniste și adesea preferă carne peste orice altceva.

Cu toate acestea, atunci când carnea nu este disponibilă (de exemplu, pentru câini în sălbăticie în timpul sezonului foarte rece), câinii vor mânca cu siguranță legume și plante pentru a supraviețui. În plus, mulți veterici au văzut proprietarii de animale de companie convertesc câinii lor pentru a deveni vegetarieni fără probleme.

Un alt medic veterinar, Dr. Cailin R. Heinze, a scris un articol pe site-ul Cummings Veterinary Medical Center despre acest subiect, și ea aduce câteva puncte minunate despre argumentele pro și contra de a merge Vegan / Vegetarian cu câini. Ea observă, de asemenea, cum există animale de companie care nu au făcut bine pe o dietă vegană, dar explică de ce nu este un caz împotriva veganismului.

Un lucru adesea uităm să luăm în considerare în afară de macronutrienții ei înșiși (i.E. proteinele, grăsimile și carbohidrații) sunt toate celelalte aspecte pe care câinii le primesc din alimentele lor și compoziția sa, cum ar fi bacteriile benefice și enzimele.

Știm deja cât de importante sunt acele lucruri în dieta noastră, dar studiile recente au arătat importanța acestei părți a hranei pentru câini. Mulți veterinari au confirmat că ar trebui să plătim mai multă atenție și să ne uităm mai atent la acest lucru.

Dr. Cailin R. Heinze, VMD aduce câteva exemple de cercetare recentă și notează modul în care animalele de herbivorează mănâncă fân și frunze (e.G. Vaci, cai, capre, etc.) de fapt, unele bacterii găsite în intestinele lor care ajută la descompunerea acestor alimente. Câinii nu par a avea acea bacterie.

Astfel încât câinii pot fi vegani în funcție de experți? În timp ce există o mulțime de sprijin din partea multor medicii veterinari cu privire la dieta de hrană pentru câini vegană, aceasta rămâne o zonă gri, deoarece avem nevoie de o cercetare mai concludentă pentru a răspunde la întrebarea cu mai multă certitudine. Între timp, se pare că există o mulțime de dovezi anecdotice de la alți proprietari de animale de companie care își revendică câinii să se descurce mai bine de dieta alimentară pentru câini vegani.

Mai mulți proprietari fac comutatorul

Astăzi, mai mult decât oricând proprietarii de animale de companie fac treptat comutatorul spre dieta de alimente de câine vegan. În timp ce unii pot face acest lucru din motive etice, un număr mare se schimbă de fapt datorită alergiilor sau bolilor pe care le suferă câinii lor.

Mulți presupun că uptiunea din aceste alergii (în principal alergiile cutanate), bolile degenerative și problemele gastrointestinale se datorează produselor secundare din carne în alimentele de câine disponibile în comerț. Este dovedit că brandurile de alimente comerciale pentru câini provoacă adesea alergii la câini, iar carnea sunt suspectul principal (carne de vită, miel și pui, fiind cele mai frecvente cauze ale alergiilor). Dieta de alimente vegană câine pare să ajute câinii cu aceste condiții.

Dar cerințele de proteine ​​nu trebuie să fie ignorate.

Câinii au nevoie de un aport de proteine ​​zilnic semnificativ mai mare decât oamenii. Dietele, cum ar fi dieta alimentară a câinelui brut, adesea solicită proprietarilor de animale de companie să investească în cantități masive de carne scumpă pentru a suplimenta mesele brute, toate pe baza nevoilor nutriționale ale câinelui.

Dar, cu o dietă de hrană pentru câini vegani sau o dietă vegetariană pentru câini, există și alți înlocuitori de carne care pot oferi suficientă proteină pentru câinele dvs.

Deci, câinii pot merge vegan? Linia de fund Aici este că câinii din punct de vedere biologic sunt omnivori. La fel ca oamenii, trupurile lor pot procesa cu succes atât hrana animalelor cât și a plantelor pentru a-și satisface nevoile dietetice. În timp ce acest lucru rămâne o zonă gri, câinii cu siguranță nu sunt vegani, și este posibil să vă hrăniți poochul unei diete de mâncare de câine vegan.

Cum să hrăniți o dietă de mâncare vegană

Riscurile dietei vegane pentru câini

Dacă alegeți să mergeți pe ruta de dietă de mâncare vegană, este important ca mesele pe care le pregătiți pentru FIDO să fie ușor digerabile și gustoase. Fără îndrumarea medicului veterinar, punerea împreună a unui plan de masă vegetariană complet echilibrată, poate fi dificilă și expuneți câinele dvs. la riscuri grave de a fi subnutriți.

Începeți foarte încet noua dieta.

Cu orice modificări dietetice, tranziția ar trebui să fie graduală, astfel încât să nu provoace suferința intestinală. Dacă treceți de la o dietă pe bază de carne la o dietă alimentară de câine vegan, atunci trebuie să fiți deosebit de atenți și lențiți. Creșterea cantităților de alimente noi ar trebui amestecate cu cantități scăzute ale alimentelor vechi, până când noul aliment poate fi încorporat pe deplin.

Este, în general, recomandabil să extindeți perioada de tranziție la o lună.

Dacă treceți la un aliment vegetarian de câine, este posibil să doriți să luați în considerare Lacto-ovo Dieta vegetariană primul. Cu dieta vegetariană Lacto-Ovo, câinele dvs. poate mânca în continuare unele proteine ​​din surse de animale, cum ar fi ouăle, care este una dintre cele mai bune surse de proteine ​​și vitamine pentru câinele dvs.

Dacă dorința voastră este să mergeți pe vegetaria completă sau vegetariană din poartă, luați în considerare un echilibru bun de surse de proteine ​​naturale și organice pe bază de plante, cum ar fi fasole, chinoa, porumb și boabe întregi. Există credințe conflictuale cu privire la utilizarea produselor de soia, care trebuie discutate cu medicul veterinar.

În general, unii câini sunt capabili să tolereze soia, în timp ce alții nu fac bine. Este într-adevăr determinată pe bază de câine de câine. Vedeți ce funcționează pentru dvs. și câinele dvs. și ce spune Vet. În timp ce soia este încruntată în mărcile comerciale pentru câini, alegerea produselor proaspete, naturale și organice de soia separat nu este același lucru.

VET-ul dvs. poate oferi asistență pentru a pune împreună o varietate de alegeri de alimente vegetariene mari și anumite rețete alimentare vegane. Acestea pot oferi, de asemenea, îndrumări cu privire la alte aspecte legate de îngrijire care înconjoară o dietă vegenă sau vegetariană, cum ar fi sănătatea dentară. La trecerea la o dietă vegetariană, veți trece la alimente moi și va trebui să stabilească o metodă alternativă de păstrare a dinților câinelui curat și puternic.

Iată o rețetă: Casă vegetariană de casă rețetă alimentară

Riscurile dietei de alimente pentru câini vegan

Riscurile dietei de alimente pentru câini veganCainii pot fi vegani? Din punct de vedere tehnic, este posibil și pot. Dar este important să fii conștient de riscurile implicate în hrănirea câinelui dvs. o dietă strict vegetariană sau vegană. Deoarece multe dintre riscurile asociate au de-a face cu deficiențele de vitamine, importanța echilibrului corect al alimentelor și nutrienților nu poate fi subliniat suficient.

De exemplu, câinii nu sunt în măsură să producă vitamina D în pielea lor; Astfel, trebuie inclusă în dieta lor. Tipul de vitamina D care este cel mai important pentru sănătatea unui câine este vitamina D3 (din surse de animale). Cu toate acestea, câinii pot folosi vitamina D2 (din surse de plante) într-o oarecare măsură.

Există, de asemenea, riscuri de deficiențe ale nutrienților. Dr. Julika Fitzi, un medic veterinar la Swiss Spca, explică că câinii sunt atrași în mod natural la carne, deoarece conține toate substanțele nutritive de care au nevoie, în timp ce alimentele pe bază de plante vor necesita un număr mare de varietăți pentru a obține toate vitaminele, mineralele și macronutrienții împreună.

Taurina este o altă componentă necesară a alimentației canine, iar câinii nu pot produce taurină pe cont propriu (carnea fiind sursa lui pentru câini). Când un câine nu produce suficient acest compus, o deficiență de taurină pot aparea. Dacă este lăsată netratată, poate duce la evenimente cardiace și la moarte.

Simptomele acestei deficiențe la câini includ:

Acestea sunt doar câteva dintre considerațiile nutritive pe care trebuie să le discutați cu un nutriționist sau un veterinar. Dar dacă dieta este structurată perfect, și toate nutriția este contabilizată, atunci nu există niciun motiv pentru care un câine nu a putut să prospere pe o dietă de mâncare vegană.

În concluzie

Dacă vă întrebați veterinarul, pot fi câini vegani, foarte puțini dintre ei vă vor da un răspuns direct. Această idee se îndreaptă adesea împotriva a ceea ce au fost cei mai mulți și faptul că majoritatea canininelor trăiesc pe o dietă foarte bună. Cu toate acestea, mulți veterici sunt încă suportați atâta timp cât vă asigurați că urmați liniile directoare și urmăriți toate substanțele nutritive consumate.

Când treceți la o dietă de hrană pentru câini vegan, veterinarul dvs. va dori să păstreze un ochi asupra muncii de sânge a câinelui pentru a verifica deficiențele de vitamine și orice alte anomalii. Realizați treptat comutatorul astfel încât să puteți efectua o evaluare exactă în combinație cu munca de sânge.

Continuați să lucrați cu un nutriționist PET sau alți experți pentru a îmbunătăți alegerile dietetice și până la 1-2 luni, este posibil să aveți un câine care a trecut complet și acum se dezvoltă pe o dietă de hrană pentru câini vegani.

Citiți următorul: Mărci de mâncare scumpe de mâncare - sunt în valoare de costul ridicat?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cainii pot fi vegani sau vegetarieni?