Câini vegani: este o dietă vegană sănătoasă pentru câinele dvs?

Câini vegani: este o dietă vegană sănătoasă pentru câinele dvs.?

Nu există nici o negare a faptului că veganismul este în creștere în cele mai dezvoltate națiuni chiar acum. Cele mai recente statistici din Marea Britanie și numai din SUA indică o creștere uriașă a numărului de persoane care sunt acum Vegan comparativ cu doar cinci ani în urmă. Se estimează că în jurul valorii de 1 din 100 de persoane din Marea Britanie și 1 în fiecare 200 de persoane din SUA sunt în prezent vegani, dar numerele cresc tot timpul. Comercianții cu amănuntul nu au fost lenți să valorifice pe rafturile de trend și de supermarketuri conțin acum multe game vegane alături de opțiunile vegetariene și pe bază de carne.

Cum impune acest impact asupra Canine Companioni in vietile noastre? Două dintre motivele pentru care oamenii devin vegani sunt citate ca probleme de bunăstare a animalelor și de mediu. Dacă un vegan are preocupări cu privire la problemele etice prezentate de animalele agricole pentru carne și cu impactul asupra mediului pe care industria cărnii o are pe planeta noastră, aceste preocupări se vor extinde în mod inevitabil la industria alimentară pentru câini. Ei o pot găsi inacceptabil din punct de vedere etic și abrupt să-și hrănească carnea de câine.

Decizia lor de a schimba pooch-ul lor pe o dietă vegană poate fi bine intenționată, dar acționează în interesul câinelui lor? În timp ce o dietă vegană echilibrată este recunoscută ca o alegere sănătoasă de viață pentru oameni, este și este adevărat pentru Carnivore canini in vietile noastre? Aici explorăm principalele probleme legate de comutarea unui câine la o dietă vegană.

Sunt câini de fapt carnivore?

Există o dezbatere continuă despre cum să clasificați dieta câinilor. Unii experți le descriu ca carnivore (consumatori de carne) în timp ce alții le etichetează ca omnivore (capabili să mănânce atât plante, cât și carne). Există mai multe caracteristici fiziologice care indică faptul că câinii sunt bine adaptate la o dietă fără carne.

Dinții mari din spatele gurii lor (molari) au o suprafață destul de mare, care este utilă pentru șlefuirea oaselor, dar ar putea fi argumentată că este, de asemenea, utilă pentru mestecarea materialului fitosanitar fibros. Câinii sunt capabili să digere majoritatea carbohidraților găsiți în plante. Ele au, de asemenea, un intestin subțire care ocupă aproape un sfert din tractul lor gastrointestinal total. Aceasta este o caracteristică tipică Omnivore (similară cu oamenii și porcine) și este foarte diferită de volumul foarte limitat al intestinului subțire găsit în animale cu adevărat carnivore, cum ar fi pisica. De asemenea, corpul câinelui este capabil să facă vitamina A (un nutrient esențial) de la beta-caroten care se găsește în plante.

Deci, știința indică faptul că corpurile câinilor nu sunt cu adevărat carnivore ca speciile de pisici, ci sunt undeva între ele și ar putea supraviețui pe o dietă numai pentru plante. Care nu înseamnă că este cea mai sănătoasă opțiune pentru ei. De asemenea, mintea câinelui nu poate fi de acord cu corpul lor! Dacă plasați o friptură suculentă și o grămadă de varză în fața unui câine, cred că știm cu toții care se va conduce.

Ceea ce este într-o dietă vegană câine?

Pornirea câinelui dvs. la o dietă vegană nu este ceva care ar trebui făcut ușor sau fără o mare cercetare. Este important sa Vorbiți cu un veterinar sau nutriționist de animale care are experiență în acest domeniu și vă poate sprijini. Dietele vegane sunt mai sănătoase pentru oameni, dar nu sunt mai sănătoși pentru câini, astfel încât comutatorul să fie făcut vreodată din motive etice. Faceți acest lucru pentru credințele voastre și nu pentru dvs Sănătatea câinelui.

Amintiți-vă că trebuie să înlocuiți substanțele nutritive care ar fi fost furnizate de carne cu altceva. Carnea oferă cea mai mare parte a aminoacizilor (proteinei) și multor vitamine și minerale, astfel încât să aveți nevoie să utilizați suplimente alimentare.

Ați putea dori, de asemenea: Suplimente pentru creșterea în greutate pentru câini

În teorie, există o mulțime de alimente pe care un câine vegan se va bucura de o gamă largă de legume, cum ar fi cartofi dulci, morcovi, broccoli, spanac și Kale. Fasolea sunt o altă opțiune bună, dar pot provoca flatulență. Carbohidrații pot fi asigurați de orez, quinoa și linte.

În legătură cu o postare: Dog alimente pentru flatulență

Este important să rețineți că nu toate fructele și legumele sunt sigure pentru caini să mănânce. Câinii pot deveni foarte bolnavi după ce mănâncă pielea avocado, nuci de macadamia, struguri, ceapă, usturoi și roșii nepăsători pentru a numi câteva. O dietă vegană sănătoasă pentru un câine nu este aceeași ca o dietă vegană sănătoasă pentru tine.

Există opțiuni comerciale de casă vegană disponibile acum că ați putea încerca dacă nu doriți să vă pregătiți propria dvs.

câine mănâncă broccoli

Pericolele potențiale ale unei diete de câine vegan

Pericolele potențiale ale unei diete vegane pentru un câine nu pot fi stresate suficient. Acesta este motivul pentru care proprietarii de câini ar trebui doar să încerce tranziția sub îndrumare de la un VET experimentat în nutriția câinilor sau de la un nutriționist de câini certificați. Există câteva circumstanțe în care un veterinar va recomanda o dietă vegană, deoarece un câine are alergii la conținutul de carne de alimente, dar acest lucru este foarte rar. De cele mai multe ori, un veterinar vă va sfătui să continuați cu precauție extremă și vă poate sfătui să nu continuați deloc.

Carnea oferă un număr de substanțe nutritive esențiale încât va fi dificil (dar nu imposibil) pentru cainele dvs. să obțină în altă parte. Nu este pur și simplu o chestiune de a schimba un nutrient derivat din carne pentru o plantă derivată. Luând proteine ​​ca exemplu, proteinele de plante sunt mai puțin digerabile pentru câini și sunt metabolizați diferit. Iată câteva exemple de nutrienți pe care o dietă vegană se va strădui să furnizeze:

  • Vitamina D3. Câinii nu pot face ca vitamina D în pielea lor, deoarece oamenii pot avea nevoie de ea în dieta lor. Ele pot obține numai vitamina D2 din plante și vitamina D3 este obținută din carne. Ei pot obține cu doar D2, dar nu este ideal. Vitamina D3 este importantă pentru sănătatea pielii și a oaselor.
  • Taurină. Acesta este un tip de aminoacid și așa este unul dintre blocurile de construcție ale corpului. Se utilizează în creșterea și repararea celulelor. Există o afecțiune numită cardiomiopatie dilatată de taurină, care rezultă dintr-o deficiență de taurină. În această condiție, inima devine mărită și nu poate pompa în mod corespunzător. Deficitul de taurină poate duce, de asemenea, la probleme cu reproducerea, creșterea slabă și vederea slabă. Majoritatea câinilor își vor obține aportul de taurină din carne unde se găsește în cantități mari. Cu toate acestea, este posibil ca corpul unui câine să-și facă propriul taurină dacă are formele corecte de proteine ​​dietetice.
  • Proteina totală. Majoritatea câinilor vor deriva proteine ​​din carne, care este un constituent bogat în proteine ​​din dieta lor. Dacă un câine nu obține suficientă proteină, celulele sale nu pot crește și repara. Se recomandă un aport de cel puțin 25 de grame la 1000 de calorii la 1000 de calorii. De obicei, se recomandă ca proteina să facă între 15% și 30% din dieta unui adult.
  • L-carnitină. Acest lucru este esențial pentru metabolismul normal și pentru producerea de energie. Produsele de origine animală sunt deosebit de ridicate în L-carnitină, în special în carne de vită și de pui. Cu toate acestea, se găsește în cantități mai mici în grâu integral și în unele legume.
  • Calciu. Produsele de origine animală reprezintă o mare sursă de calciu, care este necesară pentru a menține oasele sănătoase și puternice. Câinii care nu au suficient calciu în dieta lor pot dezvolta rahitism care face oasele soft și fragile. Deficitul de calciu poate provoca, de asemenea, răsucirea musculară, letargie, neliniște și rigiditate, precum și gâfâie și convulsii în cazuri grave.
  • Fosfor. Nivelurile de calciu trebuie să fie echilibrate cu niveluri de fosfor. În general, câinii au nevoie de 1.2 părți de calciu pentru fiecare 1 parte din fosfor. Acest lucru poate fi foarte greu de realizat într-o dietă de câine vegan. Carnea și organele animale sunt cea mai bună sursă de fosfor pentru câini.
  • Fier. Când un câine este deficientă în fier, ele pot fi slabe, letargice și deprimate. Ele pot avea, de asemenea, creșterea susceptibilității la boală. Fierul este de obicei furnizat de carne roșie în dieta unui câine.

Dintre toate substanțele nutritive de mai sus, aminoacizii (proteinele) sunt cea mai mare provocare. Disponibile în mod comercial, alimentele de câine vegane vor fi formulate pentru a oferi ceea ce are nevoie de câine, dar dacă vă pregătiți alimentele proprii, va trebui să utilizați suplimente alimentare.

Ați putea dori, de asemenea: Suplimente de calciu pentru câini

Câinii vegani sunt mai predispuși să dezvolte pietre Struvite care sunt pietre în tractul urinar. Acest lucru se datorează faptului că urina lor va fi mai alcalină.

O alternativă la o dietă vegană

Mulți proprietari de câini găsesc că se confruntă cu o dilemă. Ei doresc să rămână la principiile lor vegane, dar nu vor să-și facă ca câinele să facă rău impunând o dietă inadecvată. Dacă sunteți în această poziție chiar acum, aici sunt câteva lucruri pentru tine de a lua în considerare. Poate exista o modalitate de a vă asigura că dieta câinelui dvs. este atât umană, cât și durabilă din punct de vedere ecologic, dar conține și toată nutriția de care au nevoie.

  • Cumpărați alimente vegane vegane disponibile în comerț. Aceasta este cea mai ușoară și cea mai sigură opțiune, deși este posibil să nu fie cea mai ieftină. Formulările au fost foarte amortizate pentru a vă asigura că pooch-ul dvs. primește toate substanțele nutritive de care au nevoie. Puteți cumpăra chiar vegan câine tratează și mestecați de câine vegan.
  • Ia în considerare permițând ouă sau lapte. Discutați cu VET dvs. dacă ați putea înlocui carnea în dieta câinelui dvs. cu ouă sau produse lactate. Evident, acest lucru nu este strict vegan, dar poate evita cel puțin unele dintre problemele etice asociate producției de carne. Aceasta este încă o schimbare radicală a dietei pentru câinele dvs. și trebuie să fie efectuată cu grijă.
  • Utilizați carne organică produsă local. Ați putea pregăti propria dvs. dietă pentru câinele dvs. folosind carne care a fost produsă din punct de vedere etic. Acest lucru implică adesea utilizarea fermelor organice în zona dvs. unde puteți afla detalii despre garanțiile de bunăstare pentru animale. Agricultura ecologică are, de asemenea, un efect mai puțin dăunător asupra mediului. De asemenea, reducă transportul produselor din carne, astfel încât este mai ecologic. Acest tip de produs din carne este mai scump și manipularea și utilizarea cărnii din orice sursă poate să nu fie acceptabilă pentru toți vegani și vegetarieni.
  • Utilizare Câinele vegani tratează. Ați putea compromite și selectați tratate de câine vegan și vegan câine mestecând. Este cu siguranță rezonabil să introduceți câteva mese vegane de câteva ori pe lună, dar se lipesc de o dietă de proteine ​​din carne pentru restul timpului. Acest lucru va duce la o dietă omnivoră sănătoasă, echilibrată, care este dieta ideală pentru metabolismul câinelui dvs.
  • Adoptați o dietă bazată pe pește. După luarea sfaturilor veterinare, ați putea încerca să schimbați pooch-ul pe o dietă pe bază de pește, unde vor obține majoritatea proteinei lor dietetice din pește în loc de carne.

Aceasta va fi întotdeauna o decizie personală. Cu toate acestea, bunăstarea câinelui dvs. trebuie să vină întotdeauna mai întâi. Comutarea unui câine la o dietă vegană necesită o mulțime de suport și o mulțime de planificare atentă. Hrănirea oricărui animal o dietă "specii inadecvate" nu este ceva pe care ar trebui să-l luați ușor. În timp ce este adevărat că este posibil să vă îndepliniți nevoile lor dietetice de bază folosind suplimente, ar trebui să vă amintiți că schimbați substanțele nutritive naturale pentru produsele derivate din artificiale. Acest lucru poate, de asemenea, în conflict cu credințele și valorile voastre vegane.

Oricine pune un câine pe o dietă vegană trebuie să fie pregătit pentru monitorizarea și verificarea îmbunătățită a sănătății pentru a vă asigura că câinele nu suferă. Problema este că unele boli de deficiență pot dura luni dacă nu ani de zile pentru a arăta și când observați acest lucru, poate fi prea târziu.

În cele din urmă, există o mulțime de animale de companie (inclusiv iepuri) care sunt vegani naturali și pot fi un animal de companie mai potrivit pentru dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câini vegani: este o dietă vegană sănătoasă pentru câinele dvs?