Pisicile pot mânca mâncare de câine?

Poate pisicile să mănânce caracteristica alimentelor pentru câini

Pisicile sunt cu siguranță capabile să mănânce hrană pentru câini (după cum reiese din propriul meu moggy care va încerca fericit să-și dezlede maxilarul într-un efort de a mânca câine de dimensiuni gigantice Kibble!), dar dintr-o perspectivă nutrițională, pisicile nu ar trebui să mănânce alimente pentru câini.

Iată de ce.

Câinii au evoluat și au devenit domesticiți peste zeci de milioane de ani alături de noi oameni. Acest lucru a dus la modificarea codificării genetice și a unei treceri de la tariful carnivor pur la o dietă omnivoră.

Pisicile, pe de altă parte, au început într-adevăr doar să se domnească în vremuri relativ recente, menținând astfel codurile genetice originale și preferințele dietetice. În esență, pisicile sunt obligate de carnivore. Aceasta înseamnă că, spre deosebire de câini, au o cerință foarte specifică și esențială pentru substanțele nutritive obținute din surse de animale, cum ar fi carnea.

Fiecare animal de pe Pământ are cerințe dietetice specifice cu un număr-cheie de nutrienți esențiali care trebuie obținuți din alimente. Unii, ca și oamenii americani, de fapt, necesită mult mai puțin să fie furnizați în dieta noastră decât câini sau pisici.

Cu alte cuvinte, pisicile pot mânca mâncare de câine, dar nu va aproviziona nutriția pe care o necesită.

Asa de...De ce sunt pisicile atât de speciale?

Unicitatea pisicilor

Pisicile au un tract gastrointestinal unic dezvoltat.

Aceasta începe în gură cu un total de 30 de dinți adulți (câini au 42), toate fiind concepute pentru tăierea și ruperea. De asemenea, ei nu pot să-și miște fălcile într-o mișcare laterală, ceea ce limitează capacitatea lor de a se defecta. Această mișcare de măcinare este esențială pentru alimentarea plantelor, dar nu este necesară pentru un carnivore din carne.

Stomacul unei pisici este conceput pentru a găzdui multe mese mici pe tot parcursul zilei. Un singur mouse conține aproximativ 30 kcals, care reprezintă aproximativ 10-15% dintr-o dietă pentru pisici adulți. Aceasta înseamnă că în sălbăticie, pisicile sălbatice trebuie să mănânce până la 10 mese mici pe zi.

În plus, intestinele mici ale pisicilor sunt foarte adaptate la digerarea proteinei și a grăsimilor, mai degrabă decât carbohidrații. Adăugați la acest pH la nivelul stomacului foarte acid pentru defalcarea oaselor mici și a timpului de tranzit rapid prin intermediul întregului tract intestinal și, în curând, devine clar că pisicile sunt vânători foarte adaptați.

Feline nutriție 101: De ce pisicile au nevoie de atât de multă proteină

Pisică și câine mănâncă împreună

Pisicile necesită mai multă proteine ​​pe kilogram de greutate corporală decât câinii fac.

Pisicile necesită aproximativ 60% mai multă proteină comparativ cu câinii adulți, în timp ce pisicile adulte necesită aproximativ 44% mai mult.

Deci, de ce au nevoie de atât de multă proteină?

Pisicile se bazează pe proteine ​​ca sursă principală de glucoză în organism. Glucoza este combustibilul principal al organismului. Acesta oferă energia pentru fiecare funcție din organism de creștere, la respirație la gândirea la reparații fizice. Glucoza este necesară la un nivel celular pentru a permite pur și simplu organismului să funcționeze.

La pisici, cea mai mare parte a energiei lor sunt obținute din defalcarea proteinelor în ficat, dar ficatul are o rată fixă ​​de activitate pentru a realiza acest lucru. În cele din urmă, dacă pisicile nu obțin suficiente proteine ​​în dieta lor pentru a satisface această cerință de energie, vor începe să-și descompună propria lor proteină corporală sau musculare.

Proteina este alcătuită din lanțuri de aminoacizi și o serie de acestea se găsesc numai în carne.

Erbivorele și omnivorele au capacitatea de a crea acești aminoacizi din alte surse de proteine ​​pe bază de plante, dar pisicile nu pot face acest lucru.

Ei se bazează atât de mult pe proteine ​​ca o sursă semnificativă de energie în organism, că au evoluat să nu piardă această resursă prețioasă pe convertirea aminoacizilor care pot fi obținuți ușor de la consumul țesutului animal. În consecință, toate produsele alimentare pentru pisici trebuie formulate pentru a conține în special niveluri suficiente de taurină și arginină. Fără suficientă acești aminoacizi furnizați prin alimente, pisicile sunt expuse riscului de a dezvolta boli de inimă, boală oculară și boală neurologică.

Dar pisicile nu necesită doar aminoacizi esențiali să fie furnizați în alimentele lor. Ele au, de asemenea, o cerință unică pentru o anumită grăsime omega-6 numită acid arahidonic.

Este esențial pentru membrana și funcția celulară, precum și pentru pielea sănătoasă. Câinii sunt capabili să producă acest lucru de la acizi grași alternativi în dieta lor, dar, după cum probabil că ați ghicit până acum, pisicile nu pot face acest lucru.

În cele din urmă, pisicile au cerințe extrem de specifice de vitamine. Spre deosebire de câini, pisicile nu pot produce vitamina A, vitamina D și vitamina B3 din alte surse. Peștele uleios este o mare sursă de vitamine A și D, în timp ce ficatul și puiul sunt surse mari de vitamina B3.

Pisicile pot mânca carbohidrați?

Câine și pisică mănâncă împreună

În timp ce pisicile sunt obligate de carnivore și pot converti proteina și grăsimea în glucoză, pot utiliza, de asemenea, carbohidrați ca sursă de energie.

Există o mulțime de mit și neînțelegere despre pisici și carbohidrați. Spre deosebire de substanțele nutritive esențiale enumerate mai sus, pisicile nu au o cerință specifică pentru carbohidrați în dieta lor. Cu toate acestea, carbohidrații sunt o mare sursă de energie sub formă de glucoză, precum și fibre dietetice.

Pisicile nu au enzima Glucokinaza, care este enzima principală folosită de corpul de mamifer la carbohidrații și extragerea glucozei. În schimb, ei au o enzimă numită hexokinază și aceasta îndeplinește aceeași funcție la pisici, permițându-le astfel să utilizeze carbohidrați foarte digerabili.

Știm deja că pisicile obțin cea mai mare parte a nevoilor lor energetice de la defalcarea proteinei, deci chiar dacă nu au nevoie de carbohidrați, ei le pot folosi ca sursă de energie alternativă dacă este necesar. Mai important, pisicile beneficiază de fibra dietetică conținută în carbohidrați foarte digerali pentru a-și îmbunătăți sănătatea intestinală.

Gândurile finale

În ciuda percepției greșite pe care pisicile le vor face doar mâncarea de câini și, deși pot par să se bucure de mâncare de mâncare (după cum reiese din pisica mea!), ar trebui să fie destul de clar că pisicile sunt prădători foarte unici și foarte specializați.

Ele au cerințe dietetice extrem de specifice și, deși pot mânca și digera substanțe nutritive din surse de plante, ei nu ar trebui să devină niciodată vegetarieni. În cele din urmă, oricât de mult se pot comporta ca omologii lor canine, pisicile nu sunt câini mici.

întrebări frecvente

Poate o pisică să se îmbolnăvească de la mâncarea câinilor?

Dacă pisica voastră, ca a mea, este hotărâtă să se strecoare în bucătărie și să raid Bowlul de mâncare pentru câini la fiecare oportunitate disponibilă, atunci aș sugera că hrănirea ambelor specii separat sau cel puțin eliminând alimentele câinelui dvs. după terminarea mesei, pentru a limita ispită. Pe termen scurt, există un risc minim de pisici care se îmbolnăvesc dacă ocazional gustă pe hrana pentru câini. Cu toate acestea, furnizarea de alimente pentru câini în mod regulat ca o sursă de nutriție la pisici îi va face foarte rău în timp. Hrana pentru câini pur și simplu nu conține substanțele nutritive esențiale pe care pisicile trebuie să le supraviețuiască, să nu mai prospere. Fără aminoacizi esențiali, cum ar fi pisicile de taurină și arginină, pot deveni orb și potențial chiar mor.

De ce pisica mea mănâncă mâncarea câinelui?

Motivul pentru care unele pisici sunt ispitate de hrana pentru câini rămâne un mister pentru oamenii americani! Există câteva explicații simple, totuși:

Este pisica ta foame?

Verificați dacă furnizați cantitatea recomandată de alimente zilnice totale pe pisica dvs., consultând liniile directoare de hrănire pe ambalaj și întotdeauna, întotdeauna cântăriți mereu alimentele pentru fiecare masă

Este datorită simțului gurii?

Pisicile se bazează foarte mult pe simțurile lor când vine vorba de mâncare. Ei au un reflex GAG extrem de limitat, ceea ce face ca vărsările extrem de dificile (gândiți-vă de orice moment ați văzut o pisică încearcă să aducă un pilot de păr). La rândul său, acest lucru le face foarte ales despre ceea ce au pus în gură. Ei se bazează foarte mult la modul în care alimentele miroase sau gust, dar și despre modul în care se simte în gura lor. Poate că ei nu-i plac textura sau forma propriei lor alimente de pisică, dar ceva despre hrana pentru câini este mai atrăgătoare pentru simțurile lor? Încercați să experimentați diferite tipuri de alimente, cum ar fi înghețată, umedă, uscată, semi-uscată etc. pentru a vedea dacă pisica dvs. preferă un tip peste altul.

Este comportamental?

Are pisica ta să vizualizeze alimentele ca esențiale pentru supraviețuire? Au suferit ca un pisoi care merg fără mâncare pentru o perioadă de timp? Dacă este cazul, atunci pisica dvs. ar putea fi condusă subconștient să mănânce tot ce vine în jurul valorii de lapte ...

Există o mâncare atât pentru câini, cât și pentru pisici?

Datorită nenumăratelor substanțe nutritive esențiale pe care pisicile le solicită absolut din alimentele lor, care nu sunt prezente în majoritatea alimentelor câinilor, răspunsul scurt la această întrebare nu este. Cu toate acestea, există momente când ambii câini și pisici au o cerință sporită pentru substanțele nutritive, mult mai sus au recomandat niveluri minime, cum ar fi atunci când se recuperează de la o boală gravă. În aceste momente, există alimente disponibile cu privire la recomandarea veterinară care sunt formulați în mod specific cu niveluri de nutrienți crescute pentru a se potrivi atât câinilor cât și pisicilor să-și ajute convalescența.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile pot mânca mâncare de câine?