Chameleon veiled: ghid de îngrijire completă și introducere

Cafeleon închis

Chameleonul închis este probabil rasa pe care o gândiți când vă imaginați un chameleon. Are coada curbată, capul amuzant, triunghiular și, cel mai interesant, ochii care pot muta 180 de grade. Este o rasă fascinantă care poate crește până la 24 de centimetri și ar trebui să trăiască peste 5 ani. Deținând una poate fi o provocare, dar foarte merită atunci când vă îngrijiți și aveți nevoie doar de dreptate. Ca întotdeauna, ne place să facem acest lucru cât mai ușor posibil, așa că aici este scăderea completă a modului de îngrijire a unui chameleon închis.

Comportamentul chameleonului închis

Noțiuni de bază pentru a cunoaște un animal nou este întotdeauna o bucurie, iar chameleonii voalați nu fac excepție. Înainte de a vă obține unul dintre aceste reptile interesante pentru dvs., totuși, există trei comportamente cheie pe care ar trebui să le înțelegeți:

  • Ei sunt alpiniști

Unele reptile provin din deșert și sunt mai susceptibile de a se bucura de burrowing. Deși chameleonul voașat vine din Orientul Mijlociu, nu este un chameleon de deșert. Este folosit pentru a trăi în zonele de munte de coastă ploioase și, în America de Nord, a fost introdus cu succes în Maui și Florida. Ca atare, chameleonul închis se bucură de alpinism și se ascunde în vegetație, așa că nu fi surprins când vedeți că vă ascundeți printre frunze.

  • Ele pot fi stresate

Dacă doriți ca un animal de companie să se îmbrățișeze și să se înghesuie, Chameleonul închis nu este pentru dvs. Ei nu se bucură de a fi manipulați, deci ar trebui să păstrați acest lucru la un minim. Ele sunt teritoriale și agresive cu alți chameleoni și, în timp ce ei nu pot fi atât de violenți cu oamenii lor, manipularea excesivă poate afecta sănătatea lor. În schimb, ar trebui să vă întoarceți și să vă bucurați de vizionarea și învățând despre ei.

  • Schimbă culorile!

Chameleonul închis a devenit foarte renumit în jurul capacității sale de a schimba culoarea - este probabil unul dintre principalele motive pe care această rază este la fel de populară ca și ea. Este, într-adevăr, un aspect fascinant al unei creaturi strălucitoare, dar merită remarcat faptul că abilitățile lor sunt adesea în mod greșit. Nu se poate potrivi cu orice împrejurimi ca desene animate pentru copii ar sugera. Cele mai multe rase se schimbă între diferite nuanțe de verde, care, pentru a fi corecte, cuprinde majoritatea culorilor care există în habitatul lor natural. Doar nu vă așteptați ca ei să poată transforma roșu aprins sau portocaliu.

Green Chameleon

Vopsea habitat chameleon

Pentru toate reptilele, locuințele sunt esențiale pentru a le oferi îngrijirii de care au nevoie. Multe probleme de sănătate evitabile în reptile provin din probleme de mediu, cum ar fi temperaturile scăzute sau lipsa de lumină solară. În timp ce unele reptile se simt singure dacă nu le oferiți un partener de rezervor, chameleoni voalați preferă să trăiască singuri. Dacă aveți mai multe dintre aceste reptile, asigurați-vă că vă furnizați fiecăruia cu un rezervor separat care îndeplinește condițiile pe care le descriem mai jos.

Primul lucru este primul, trebuie să le obțineți casa de dimensiuni potrivite. Aceste reptile sunt alpiniști, așa că căutați o incintă înaltă. Nu trebuie să obțineți un rezervor de sticlă ca șameleoni voașați au nevoie de aer care circulă, deoarece aerul stagnant poate provoca probleme respiratorii. Obțineți o incintă cu ecran lat.

Young Chameleoni voașați pot fi la fel de mici ca 3 centimetri când sunt hatchlings, deci nu au nevoie de cât mai mult spațiu. Este înțelept să le începeți cu o incintă care măsoară 16 centimetri cu 16 inci și este de 30 de centimetri înălțime. La vârsta de 10 luni, mutați-le într-o casă care măsoară 2 metri cu 2 picioare și este de 4 metri înălțime.

Unii sugerează că ați pus substrat pe podeaua acestei case pentru a prinde cadre și recomandă pelete alfalfa și substraturi de tip mulch. Cu toate acestea, pe măsură ce Chameleon sunt alpiniști, mai degrabă decât burrowers, aceste substraturi pot fi riscuri potențiale de sănătate dacă chameleonul dvs. le mănâncă și poate oferi un loc ascuns pentru bacterii, ciuperci și alimente neobișnuite. Alternativ, o metodă mai simplă de capturare a căderilor poate fi pur și simplu la un strat de prosoape de hârtie pe care le schimbați în mod regulat.

După cum am afirmat deja, Chameleon închis sunt alpiniști, așa că trebuie să le oferiți viță de vie și frunze adecvate pentru dimensiunea picioarelor lor, astfel încât să poată urca și să se ascundă. Încercați să faceți două zone distincte, una pentru ascunzătoare și una cu un spațiu deschis pentru basking. Opțiuni bune de instalare non-toxice pentru furnizarea habitatului dvs. de lameleon voalleon includ:

  • Ficus
  • Schefflera
  • Hibiscus
  • Pothos
  • Plante sintetice care au frunze de plastic. Nu utilizați frunze de mătase.

Pentru a recrea într-o casă naturală a lui Chameleon voal în sălbăticie, va trebui, de asemenea, să controlați cu atenție temperatura, umiditatea și iluminarea în habitatul lor. Asigurați-vă că verificați în mod regulat aceste condiții. Veți avea nevoie de cel puțin un termometru și alte instrumente, cum ar fi un higrometru, pentru a vă ajuta să țineți cont de acest lucru.

Iluminatul UVB trebuie să fie prevăzut timp de 12 ore pe zi. Lumina naturală a soarelui poate oferi acest lucru dacă chameleonul dvs. trăiește în aer liber - amintiți-vă că lumina UVB este filtrată de sticlă - dar dacă locuiți undeva, care poate avea o vreme înclinată, este o idee bună să aveți un tub fluorescent cu spectru complet.

De asemenea, veți avea nevoie de un bec de căldură și un bec incandescent pentru a crea un loc de basking. Acest punct de basking ar trebui să fie de 100 de grade. Capătul opus al incintei trebuie să fie temperatura camerei la aproximativ 70 de grade. Două temperaturi sunt necesare deoarece reptilele nu pot reglementa propria temperatură și trebuie să se poată deplasa între zonele fierbinți și mai răcoroase pentru a se menține la temperatura potrivită.

Pe timp de noapte, chameleonii voalați sunt confortabili cu o scădere a temperaturii, dar acest lucru nu trebuie să meargă sub 45 de grade. Dacă locuiți într-un climat rece care are temperaturi sub 45 de grade pe timp de noapte, trebuie să investiți, de asemenea, într-o sursă de căldură care nu emite lumină, cum ar fi un încălzitor ceramic. Fiți atenți cu aceste încălzitoare, așa cum au fost cunoscute pentru a arde animalele atunci când sunt utilizate incorect sau plasate prea aproape de o incintă.

În ceea ce privește umiditatea, va trebui să vă difuzați în mod regulat carcasa lui Chameleon voal pentru a oferi umiditate și o sursă de băut. Scopul pentru frunzele plantelor, deoarece picăturile sunt o sursă crucială de apă pentru chameleoni. Scufundarea va crește umiditatea incintei, dar trebuie să vă asigurați că nu depășiți niciodată 60% umiditate. Scopul pentru 50%, iar chameleonul dvs. ar trebui să prospere.

Veded Chameleon Dieta & Nutrition

Dacă vă aduceți un chameleon învechit, ar trebui să le hrăniți o dietă mixtă, deoarece sunt omnivore care pot mânca atât materia animală, cât și cea a plantelor. Cele două componente principale ale acestei diete sunt:

  • Insecte, cum ar fi roade încărcate cu intestin, viermi de masă, viermi și greieri.
  • Verde, legume cu frunze, cum ar fi Ficus frunze, frunze de pot și verde colat.

Insectele ar trebui să facă majoritatea dietei lor. Insectele ar trebui să fie încărcate cu intemperii, ceea ce înseamnă că sunt hrăniți alimente care nu este hrănitoare pentru chameleon, cum ar fi Greens CollD. Young Chameleoni voașați vor avea nevoie de mai multe insecte decât adulții și ar trebui să beneficieze de o cantitate constantă de alimente pentru a-și susține creșterea. Odată ce devin adulți deplină, hrănirea poate fi limitată la o dată la două zile.

Orice legume pe care le oferiți la chameleonul dvs. care nu sunt consumate în 24 de ore ar trebui să fie aruncate. Nu vrei ca ei să devină un teren de reproducere pentru bacterii și boală. De asemenea, nu ar trebui să lăsați pradă vii într-o incintă, deoarece își pot ataca prădătorii, riscând infecția. Este important să oferiți cantitatea potrivită de insecte pentru chameleonul dvs., astfel încât acestea să nu dureze și nu trebuie să vă ocupați de stânga; peste insecte vii.

Este o idee bună să oferiți o varietate de insecte, deoarece unele insecte sunt mai grave decât altele. Nu ați vrea să puneți accidental orice animal pe o dietă de numai hamburgeri și câini fierbinți! În mod similar, suplimentele sunt importante pentru reptile. Cel puțin o dată pe zi, ar trebui să presărați o masă cu suplimente de calciu și cel puțin o dată pe săptămână ar trebui să faceți același lucru cu un supliment multivitamine. Reptilele gravide vor avea nevoie de mai multe vitamine, în special calciu.

Când vine vorba de oferirea de apă pentru chameleonul voal, trebuie să-ți faci carcasa de cel puțin patru ori pe zi. Suplimentarea acestei ceață cu un picurare este, de asemenea, o idee bună, mai ales dacă trebuie să mergeți la serviciu, dar nu ar trebui să vă bazați exclusiv pe o picurare. Lăsați umiditatea în incintă să fie ghidul dvs., spray pentru ao păstra la 50%. Vasele de apă sunt, de asemenea, o idee proastă, deoarece chameleonul dvs. nu le va recunoaște ca o sursă de hidratare.

Chameleon închis și igiena

Cele mai multe boli în chameleoni apar din cauza unui habitat insuficient, cum ar fi temperaturile excesiv de scăzute, fie datorită igienei sărace. Ar trebui să tratați îngrijirea și igiena ca unul dintre cele mai importante aspecte ale păsărilor voastre chameleonului voal. Vă poate ajuta să îl vizualizați ca o îngrijire medicală preventivă de îngrijire preventivă, ca fără standarde înalte de îngrijire, chameleonul dvs. va deveni bolnav.

O bună igienă necesită îngrijirea zilnică a chameleonului voașat dincolo de a le hrăni. Trebuie:

  • Îndepărtați alimentele neobișnuite
  • Îndepărtați insectele de alimentare cu moartea
  • Îndepărtați pielea
  • Îndepărtați chestiunea fecală

Chameleon materie fecală este cunoscută pentru a transporta bacterii care pot provoca boală la om, astfel încât mediul lor curat este la fel de mult pentru ei ca a lor.

Cel puțin o dată pe lună, ar trebui, de asemenea, să faceți o curățare completă a habitatului lor. Acest lucru trebuie întreprins cu atenție și cu atenție. Nu este suficient doar să ștergeți rapid cuștile. Pentru a vă ajuta, am subliniat un proces pas cu pas de curățare a habitatelor:

  1. Spălați-vă pe mâini
  2. Deplasați-vă chameleonul închis într-o cușcă temporară care este suficient de caldă, dar într-o altă încăpere pentru a evita întâlnirea cu fumul toxic. Se recomandă să folosiți acest lucru ca o oportunitate de a vă verifica chameleonul pentru semne de boală, boală sau orice altă problemă de sănătate.
  3. Îndepărtați plantele și mobilierul și curățați-le. Înlocuiți toate plantele vii pe care le credeți că moare sau nu vor mai suporta greutatea camerei dvs. Dezinfectați ceva artificial.
  4. Îndepărtați substratul și materialele de deșeuri și aruncați.
  5. Curățați și dezinfectați întreaga lor incintă.
  6. Clătiți cu atenție suprafețele. Nu permiteți niciun dezinfectant să rămână.
  7. Spălați-vă mâinile pentru a vă asigura că nu există rămășițe dezinfectante
  8. Permiteți totul să se usuce complet.
  9. Furnizați substrat proaspăt
  10. Puneți toate mobilierul înapoi
  11. Verificați dublu că condițiile lor sunt optime. Aceasta înseamnă verificarea condițiilor de temperatură, umiditate și iluminare.
  12. Întoarce-ți chameleonul la casa lor
  13. Spălați-vă mâinile un timp final.

Dacă urmați acest sfat cel puțin o dată pe lună, chameleonul voal ar trebui să trăiască o viață sănătoasă și fericită. Unele sfaturi bonus care ar trebui să vă ajute în timpul acestui proces de curățare includ:

  • Au trei bureți: unul pentru curățare, unul pentru clătire, unul pentru dezinfectare.
  • Au o varietate de perii, inclusiv o periuță de dinți care este suficient de mică pentru a intra în fisurile mici și canelurile cuștii
  • Întotdeauna spălați-vă mâinile înainte și după ce ați făcut ceva cu chameleonul dvs. Dacă aveți îndoieli, spălați-vă din nou mâinile.
  • Adresați-vă medicului veterinar pentru sfaturi despre dezinfectanți. Merită întotdeauna să mergem pentru dezinfectanți de reținere, mai degrabă decât să-și asume un risc asupra înălbirii sau a oricăror alte substanțe chimice toxice.

O altă problemă importantă a igienei care va apărea probabil este să vadă. După cum am afirmat deja, este important să eliminați zilnic vărsarea de la mediul lor. Nu ar trebui să încercați să vă ajutați chameleonul voașat să vărsați trăgând la piele. Ar trebui să se întâmple în mod natural. Dacă doriți să încurajați vărsarea sănătoasă, le puteți furniza o casetă de vărsare, care este o casetă ascunsă depusă cu Moss Sphagnum. De asemenea, puteți încerca un duș blând și cald.

Chameleon crawling

Învățământ Chameleon Probleme comune de sănătate

Din păcate, chameleonul dvs. voașat poate avea în continuare probleme de sănătate. Chiar și cel mai conștiincios proprietar de animale de companie se poate lupta cu un mediu de reptile perfect, și chiar dacă o faci, ei ar putea să cadă rău. Deși chameleoni voașați au o viață relativ scurtă în comparație cu alte reptile, aceștia pot trăi la fel de mult ca 8 ani.Cea mai bună modalitate de a încuraja această durată mai lungă de viață este de a învăța cum să recunoască simptomele celor mai frecvente probleme de sănătate pe care le puteți întâlni. Iată cinci probleme comune pe care le puteți întâlni cu Chameleonul voal și ce ar trebui să faceți despre ei.

  1. Probleme de vărsare

Vărsarea într-un chameleon voașat poate dura doar câteva ore, dar de obicei durează aproximativ o zi. Dacă durează mai mult de trei zile, poate exista o problemă. Cel mai adesea, acesta este un semn de umiditate scăzută. După cum am atins deja, puteți încerca un duș cald pentru a le ajuta imediat, în timp ce crește umiditatea în habitat prin ridicarea rutinei tale de ceață.

Vărsarea săracă poate duce la infecții sau restricții asupra membrelor și fluxului sanguin. Dacă sunteți îngrijorat că acest lucru se întâmplă, ar trebui să vizitați medicul veterinar. Ei vor fi într-o poziție mai bună pentru a elimina manual pielea lor de vărsare. Nu trebuie să încercați acest lucru, dacă nu pare a fi o urgență, cum ar fi scenariul foarte puțin, încât pielea lor uscată își restricționează respirația.

  1. Boala gastrointestinală

Atât paraziți, cât și bacteriile ar putea provoca boală gastrointestinală. Chameleonul dvs. poate suferi, de asemenea, de probleme gastro-intestinale dacă mănâncă ceva ce nu ar trebui, cum ar fi substratul. Aceasta este adesea numită impacție și este comparabilă cu constipația. Simptomele bolii gastrointestinale includ:

  • Pierderea poftei de mâncare
  • Scaune curge
  • Scaune de lapte
  • Alte schimbări în scaun

Boala gastrointestinală trebuie tratată de medicul veterinar. Vizitați-le cât mai curând posibil pentru a obține un diagnostic și tratament.

  1. Deficitul de vitamină

Există o serie de moduri în care chameleonul dvs. închis ar putea suferi de deficiența de vitamină. Cel mai frecvent este cunoscut sub numele de boala osoasă metabolică, care se întâmplă atunci când animalul dvs. de companie nu are suficient calciu. Deficiențele de vitamine vor duce în cele din urmă la:

  • Letargie
  • Înmuia oasele
  • Limbile umflate
  • Deformări

Din păcate, soluția nu este de a crește pur și simplu cantitatea de suplimente de calciu și alte suplimente de vitamine pe care le dați chameleonului voal. Adesea, deficiențele de vitamine apar deoarece chameleonul dvs. nu poate absorbi mineralele datorită cantităților insuficiente de lumină UVB. Înțelegerea a ceea ce a cauzat exact deficiența va necesita o consultare cu un veterinar. Trebuie să implementați sugestiile lor despre cum să modificați expunerea la iluminatul UVB și cât de mult mai multe suplimente de vitamine.

  1. Boala respiratorie

Chameleoni voalați sunt foarte predispuși la boala respiratorie. Acesta este motivul pentru care rezervoarele de sticlă nu sunt recomandate incinte, așa cum am atins deja. Boala respiratorie este o infecție în tractul respirator sau în plămâni. Simptomele includ:

  • Respiratie dificila
  • Mucus în jurul nasului sau gurii
  • Saliva excesivă
  • Wheeting
  • Bubble în gură
  • Capul îndreptat în sus pentru a respira
  • Gaping

Chameleonul dvs. poate avea nevoie de antibiotice pentru a trata infecția și ar trebui să mergeți la un veterinar cât mai curând posibil pentru a confirma diagnosticul și obținerea tratamentului. Cea mai mare parte a bolii respiratorii sunt cauzate de problemele de mediu, cum ar fi aerul stagnat, umezeala și temperaturile scăzute. Trebuie să ajustați cu atenție temperatura și umiditatea habitatului pentru a vă asigura că această problemă de sănătate nu se mai întâmplă din nou.

  1. Rotul gurii

O altă infecție comună care se află în gura gălăiilor gura, cunoscută și sub numele de stomatită. Se întâmplă de obicei datorită alimentelor prinse în dinți sau tăieturi în gingiile lor care promovează infecția. Semnează faptul că reptilele dvs. pot suferi de putregaiul gurii includ:

  • Mai puțin interes în apă și alimente
  • Saliva îngroșată
  • Placă galbenă în gură
  • Pus galben în sau în jurul gurii
  • Umflături în gingii, gura sau chiar fața

Ca și în cazul tuturor infecțiilor, ar putea fi fatale dacă sunt lăsate netratate. Du-te la veterinarul dvs. pentru tratament. Încă o dată, păstrarea animalelor de companie puternic și sănătoase este cea mai bună modalitate de a preveni această problemă de sănătate. Verificați dacă mediul lor îndeplinește standardele înalte pe care le-am prezentat în acest articol.

În legătură cu o postare: Bărbatul Bearded - Ghid complet de îngrijire și introducere

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chameleon veiled: ghid de îngrijire completă și introducere