Degu: profilul speciilor

Degue în mâini

Degus sunt mici, rozuri înfloritoare originare la Chile care fac animale de companie minunate. În sălbăticie, locuiesc în comunități de până la 100 de ani, la fel ca câini de prerie. Aceste animale sociale, curioase sunt unul dintre puținele rozătoare care sunt treaz în timpul zilei (DIURNAL), care se adaugă la apelul lor de companie. Ele sunt marii navete, dar odată ce se obișnuiesc cu programul dvs., aceste creaturi mici vor veni să vă salute, de multe ori căutând să joace sau să obțină niște fripturi de burtă. Ei doresc interacțiunea socială și exercițiile fizice.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Degue

Nume stiintific: Octodon degus

Dimensiunea adulților: 5 la 7 centimetri lungime cu o coadă de 6 inch, cu o greutate de la 6 la 10 uncii

Speranța de viață: Până la 10 ani

Comportamentul și temperamentul degu

Similar cu ariciul și alți rozătoare sălbatici, degus sunt ușor de îmblânzit când sunt manipulate de la o vârstă fragedă. Ei fac cel mai bine găzduit în perechi de același sex cu alte degus și sunt instinctiv sociale. Degus sunt jucăuși și curios. Dacă nu beneficiază de suficientă interacțiune socială și exerciții fizice, ele pot deveni agresive și nevrotice.

Unele degus vor încerca să converseze cu dvs. folosind sunete chitter-chatter. Ocazional, puteți auzi screechete înalte atunci când sunt amenințate, stresate sau dacă își iau mâncarea. Dacă mâna sa antrenat de la naștere, pot veni la tine pentru cuddles sau zgârieturi de burtă.

Degus rareori recurge la mușcătură, cu excepția cazului în care se simtă corneată sau amenințată. Un nip deGu în timp ce jocul nu face rău sau sparge pielea. Numai atunci când este în modul defensiv și se teme de viața sa că un degu va mușca din greu. Numai atunci poate să rănească și să provoace un prejudiciu.

Avertizare

Nu alegeți un deguu de coada sa. Un mecanism anti-prădător încorporat permite acestor rozătoare să-și vărsească cozile într-o situație de urgență. Acest lucru este adesea destul de dureros pentru animalul dvs. de companie și, din păcate, coada nu va crește niciodată înapoi.

Locuind degue

Degus are nevoie de o cușcă mare. O dimensiune minimă a cuștii de 24 de centimetri cu 18 centimetri cu 24 de centimetri ar trebui să găzduiască două degus confortabil. Cu atât mai mare, cu atât mai bine. Cuști multilatele construite pentru dihori sau chinchillas sunt ideale. Suprafețele ar trebui să fie lamele solide și nu sârmă.

Degus sunt chewers avid. Asigurați-vă că carcasa este făcută din sârmă sau metal - își pot mânca drumul prin lemn și plastic. O incintă DeGu ar trebui să aibă o cutie de cuibărit pentru a replica burrows pe care le sapră în sălbăticie. O cutie de lemn de 6- cu 8 inch cu un acoperiș plat pentru a sta pe ar trebui să funcționeze. Furnizați materiale de cuibărit sub formă de țesuturi, prosoape de hârtie, fân sau hârtie mărunțită. Paturile bazate pe hârtie este mai sigură și la fel de absorbantă când se schimbă în mod regulat.

Avertizare

Ca și în cazul altor animale mici, evitați utilizarea de cedru sau șuvoi de pin, deoarece mirosul poate fi toxic.

Degus are nevoie de o roată de exerciții solide (11 inci în diametru). Ramurile groase fac, de asemenea, placipecele mari pentru alpinism împreună cu frânghii de bumbac.

Deoarece degus sunt determinate chewers, oportunități de mestecat plictiseala și păstrați dinții sănătoși. O varietate de blocuri de lemn și jucării de mestecat concepute în mod explicit pentru rozătoare trebuie să fie oferite și s-au schimbat adesea. Bile de salcie și jucării făcute pentru iepuri sau papagali De asemenea, lucrați. Un bloc mineral sau sare conceput pentru rozătoare este o altă distragere frumoasă, oferind în același timp animalul dvs. de companie cu nutrienți suplimentari.

Cum ar fi chinchillas, degus nevoie Băi regulate de praf pentru a-și păstra pielea și haina în stare bună. Furnizați animalul dvs. de companie cu un castron superficial care conține un centimetru sau două praf de baie de animale sau nisip de baie. Lăsați-l în cușcă timp de o jumătate de oră pentru a le da un timp suficient pentru a se rostogoli. Repetați băile de praf biweekly.

2 tipuri comune de rasuri de lemn care nu pot fi sigure pentru animalul dvs. de companie

Alimente și apă

Degus mănâncă o dietă bogată în bogăție și scăzută în carbohidrați. Astfel, baza unei diete degue adecvate este o combinație de chinchilla de înaltă calitate sau porcușor de Guineea pelete și un bloc de rozătoare. Faceți o iarbă bogată în nutrienți, cum ar fi Timothy Hay sau Alfalfa, disponibilă în orice moment. Oferiți legume proaspete zilnic, cum ar fi cartoful dulce (decojit, nefolosit), morcovi, verzi cu frunze (spanac, frunze de păpădie, patrunjel) și fasole verde în fiecare zi.

Evitați să vă dați legumele de crucifioase ale lui Degu, cum ar fi varza, broccoli, germenii de la Bruxelles și Kale. Sistemele lor nu pot face față acestor legume în exces. Nu alimentați fructele - conținutul său de zahăr este prea mare.

Pentru tratamente ocazionale, puteți oferi semințe de floarea-soarelui, arahide și nuci întregi în cochilie (cu ușurință, datorită conținutului bogat în grăsimi).

Aveți nevoie de apă curată și proaspătă disponibilă în orice moment. Utilizați un vas ceramic greu pentru un castron de apă sau o sticlă de apă cu un tub metalic care are o gardă de mestecat.

Probleme comune de sănătate

Degus sunt, în general, sănătoase, dar pot fi susceptibile în anumite condiții:

  • Diabet: Datorită rezistenței lor naturale de insulină, degus sunt predispuse la Diabet. Semnele indicatoare ale acestei boli includ rulouri de grasime si dezvoltarea cataractei.
  • Bumblefoot: Infecția bacteriană care provoacă răni picior - necesită antibiotice pentru tratament.
  • Gura și boala dentară: Predispus la denunjirea dinților - Furnizați jucării în condiții de siguranță pentru a preveni această stare dureroasă a gurii.
  • Condiții de piele: Preveniți pielea uscată - oferiți-vă animalului Baie de praf in mod regulat.
  • Boala respiratorie: Păstrați carcasa curată pentru a preveni condițiile nesanitare care pot aduce boli.

Urmăriți pentru pasăre, dificultăți de mâncare și ochi plini. Contactați medicul veterinar dacă apar simptome neobișnuite.

Este legal să dețină un degu?

Unele locuri consideră de la degus ca o specie potențial invazivă și interzice să-i dețină ca un animal de companie. În U.S., Ele sunt ilegale deținute în California, Utah, Georgia, Connecticut și Alaska. Înainte de a se angaja să cumpere unul, să verificați cu reglementările orașului și de stat în care locuiți. Unele locuri pot necesita o autorizație sau un certificat de sănătate.

Achiziționarea dvs. degue

Degus rase prolific. Crescătorii și magazinele de animale de companie au de obicei de la degus de rang intern de vânzare. Au costat 25 până la 100 de dolari. De asemenea, încercați norocul dvs. salvând un degu. Verificați organizațiile de adopție cum ar fi AdopT-A-PET și societatea locală umană pentru degus care ar putea fi adoptată.

Indiferent dacă treceți printr-un crescător, magazin de animale de companie sau o organizație de adopție, puneți-le multe întrebări: ar trebui să vă poată oferi programul de îngrijire, o listă de produse alimentare și un anumit fundal despre locul unde au primit animalul.

Observați animalul îndeaproape înainte de a cumpăra și uita la incinta sa. Căutați semne de boală, inclusiv descărcarea în jurul nasului, o gură apoasă, ochi tulburi sau răni picior.

Animale similare la Degu

Dacă sunteți interesat de PET DEGUS, verificați:

În caz contrar, verificați altele animale exotice care poate fi noul dvs. animal de companie.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Degu Care. Societatea americană de umane

  2. Ardile, Alvaro O et al. Octodon degus (Molina 1782): un model în biologie comparativă și biomedicinăProtocoale de porți de primăvară rece vol. 2013,4 312-8. 1 aprilie. 2013, DOI: 10.1101 / PDB.EMO071357

  3. Van Bolhuis, Hester și colab. Prevalența tulburărilor dentare în degus și evaluarea metodelor de diagnosticare pentru a determina boala dentară și prognosticul săuÎnregistrare veterinară, vol 181, nu. 23, 2017, pp. 627-627. BMJ, DOI: 10.1136 / Vr.104253

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Degu: profilul speciilor