Cum să rasați pe lhasa apsos

Cum să rasați pe Lhasa Apsos

vrei sa stii Cum să rasați pe Lhasa Apsos? Nu vă învinovățesc, deoarece aceasta este o rasă veche care combină privirea minunată cu personalitatea sa independentă și răutăcioasă.

Această rasă are caracteristici speciale și în ultimii ani sunt de fapt mici în număr, deci Creștere Lhasa Apsos într-un mod adecvat este esențial să prelungească rasa. Ele pot fi încăpățânate și reci la străini, cu toate acestea, dacă primesc socializarea timpurie, ei sunt foarte jucători și afectuosi. Ei sunt lideri prin natura naturii și de margini mari.

Fundaluri de reproducere Lhasa APSO

Doriți să descoperiți mai multe despre acest câine fermecător și încrezător? Apoi, trebuie să citiți ghidul nostru complet despre Lhasa APSO de reproducere.

Origine și istorie

Semnificația numelui său ne poate da o mică bucată de ce fel de câine este. Deoarece Lhasa este numele capitalei Tibetului, care este privită ca un oraș sfânt, în timp ce Apso provine dintr-un cuvânt tibetan care înseamnă "câine de lungă durată". Deci, să ajungem la învățarea mai mult despre trecutul lor. Lhasa apso are originea sa din Tibet, mai precis, pe platoul Himalayan. Aceasta este una dintre rase, alături de terrierul tibetan și rasele Tibetan Spaniel, care are rădăcinile sale în această țară. De aceea nu este o surpriză faptul că împărtășesc multe asemănări istorice.

Lhasa APSO este considerată ca fiind una Rasa antică Deoarece a fost domesticită din 800 b.C. Ei erau exclusiv pentru nobilime și călugări, pentru că au fost credeți că aduc noroc și prosperitate. De aceea, ei nu ar părăsi niciodată țara decât dacă nu au fost datorate ca daruri pentru oaspeții onorați.

Acești câini nu erau doar simboluri ai Majestății, dar călugării au avut, de asemenea, credințe foarte puternice despre ei. Sa crezut că atunci când un lama, care era un preot tibetan, a murit. Sufletul lui ar intra apoi în corpul apstii lui Lhasa, în timp ce aștepta renașterea într-un nou corp. Au servit ca excelent câini de pază în mănăstiri de când ar avertiza prin lăudarea nu numai călugări, ci și rezidenți ori de câte ori au văzut un intrus sau ceva suspect. Care a fost de fapt funcția lor principală.

Lhasa Apsos
Ei erau exclusiv pentru călugări, deoarece s-au gândit să aducă noroc și prosperitate.

Sosire la SUA

În cele din urmă, SUA recunosc existența acestei rase, când două APS-uri Lhasa au fost date ca daruri pentru tăierea Suydam - un renumit naturalist și călător mondial - de 13a Dalai Lama numită Tubten Gyatso în 1933.

Tăierea este cunoscută pentru înființarea și reputația acestei rase în America și ceea ce este mai mult, aceste două Apsos de la Lhasa a devenit stocul de fundație pentru canisa lui.

Apoi, în 1935 Clubul american Kennel (AKC) A acceptat oficial Lhasa Apso ca o rasă, iar ani mai târziu, în 1959 au fost transferați în grupul non-sportiv. În ultimii ani, numărul de APS de la Lhasa a scăzut, totuși, multe eforturi au fost făcute pentru a-și păstra linia.

Popularitate

APSO-ul Lhasa este clasat # 71 din 195 de câini În clasamentul popularității AKC, care le pune într-o poziție foarte proeminentă. Cu toate acestea, popularitatea lor nu este doar reflectată de acest rang, ci și prin prezența lor în industria de divertisment, așa cum vom vedea mai jos:

  • Mulți artiști, printre ei, Keke Palmer și Gerald Wolfe proprii Lhasa Apsos, numite rugină și festivitate, respectiv
  • De asemenea, a avut aparențe ca un personaj în serie precum "Spider-Man și prietenii săi uimitori", "Simpsons" și "Princess", în filme precum Remake-ul filmului "Lady și tramp" și romane ca "fiica" din munți "

Ei bine, după ce am văzut acest lucru, putem spune că Lhasa Apsos sunt aproape celebrități, deoarece au făcut apariții într-o astfel de grămadă de producții populare. Nu este nebun?

Aspect

Apariția lui Lhasa Apsos este ciudat și ciudat o vibrație minunată. De aceea, veți dori cu siguranță să vă întoarceți să le vedeți pe străzi dacă vă întâlniți.

Multe dintre caracteristicile lor sunt rezultatul mediului geografic și climatic al regiunii Himalaya, locul său de origine. Deci, să verificăm ce Standardul de rasă Lhasa Apso este.

Lhasa apariția apariției
Lhasa APS au provenit din regiunea Himalaya.

mărimea

Lhasa Apsos sunt Câini de dimensiuni mici. Pentru a fi mai precis, să vedem ce măsurile ideale pentru un APSO Lhasa.

Aceasta este intervalul pentru un APSO de sex masculin Lhasa conform:

  • Înălțime: 11 inci
  • Greutate: 14 până la 18 lire sterline

În timp ce acestea sunt numerele pentru o femeie Lhasa Apso:

  • Înălțime: 9 inci
  • Greutate: 12 până la 14 lire sterline

Cap

Expresia apsosului Lhasa este dată de căderea bună peste ochi, mușchi buni, o barbă lungă și vibrația lor de moale este dată de pigmentarea întunecată pe jantele și buzele ochiului.

Vorbind despre ochii lor, acestea sunt maro închis în formă și migdale în formă. În unele cazuri, ele sunt aproape ascunse datorită părului lor lung.

Urechi

Urechile lor apar în jos în pliuri grațioase de păr lung, se fixează ușor la nivelul ochilor și purtate aproape de obraji.

Corp

Au o structură robustă, bine echilibrată și dreptunghiulară și o coadă bine-cutanată care se duce bine peste spate într-o curvă situată în lateral.

Palton

Acesta este cea mai remarcabilă caracteristică din Lhasa APSO fără îndoială, de aceea mulți oameni din trecut obișnuiau să se refere la el ca "Câinele de leu". Lhasa Appo are o lungime foarte lungă, dreaptă, grea, densă, nu lână sau matasoasă, dublă. Acestea sunt culorile cele mai frecvente în care vine:

  • Leonină nuanțe de grâu
  • Miere / aur cu negru pe vârfurile urechilor, coada și barba
  • Roşcat
  • Negru
  • alb

Și chiar dacă îngrijirea implică o activitate consumatoare de timp și dificilă, merită să-și mențină stratul superb ca întotdeauna. Care se spune, este adevărat că după cunoașterea Caracteristicile APSO-urilor Lhasa, Este greu să nu cadă pentru farmecele lor.

Temperament

Lhasa Apsos` temperament poate fi similar cu temperamentul unui copil, deoarece este un amestec de încăpățânare și de jucători. Lhasa APSOS sunt supraveghetori inteligenți, deoarece sunt protecția prin natură și poate lătrat foarte tare pentru a-și avertiza proprietarii de puternici de hoți.

Îi place să rămână aproape de familiile lor și sunt foarte răutăcios câini care sunt afectuosi oamenilor în care au încredere. Chiar și așa, ei pot găsi dificil să se întâlnească cu animalele sau cu oamenii și sunt Foarte independent, ei vor face doar lucruri atunci când se simt ca și cum le-au făcut, deci expuneți-le la o socializare mai devreme, pozitivă.

Ele nu sunt extrem de energice, dar se bucură de plimbări scurte și sesiuni de joc. Pentru ao rezuma, APSO-urile Lhasa pot fi înlăturate și suspecte față de străini, fiind loial, comic și tovarăși buni la persoanele care sunt aproape de ele, dar este aproape sigur că veți putea să o rezolvați.

Lhasa Apso Coat
Lhasa Apsos au fost numiți câini de leu în trecut din cauza hainei lor.

Preocupări de sănătate la reproducerea APSO-urilor Lhasa

Lhasa Apsos sunt de fapt câini sănătoși și robust. Cu toate acestea, ei pot fi în continuare predispuși să obțină unele boli. Să vedem ce Problemele de sănătate ale lui Lhasa Apsos sunteți.

Adenita sebacee

Se referă la un neobișnuit starea pielii care este moștenit de părinții lui Lhasa Apso. Uneori, oamenii greșesc această boală prin alergii, dar aceasta nu este cauza. Acest lucru se întâmplă atunci când glandele sebacee din pielea sa devin inflamate și, eventual, distruse. Acestea sunt unele dintre semnele vizibile pe care le putem vedea în câinele nostru:

  • Argintul mătreață care aderă la haină
  • Haina plictisitoare și fragilă
  • Mirosul neplăcut
  • Pierderea parului
  • Leziuni ale pielii

Există multe opțiuni ca tratamente, mai jos veți vedea unele:

  • Baie și înmuierea lor în uleiuri minerale și spălarea lor cu șampoane antibiotice pentru a îndepărta scala blocând foliculii
  • Pot fi furnizate și imunosupresoare și corticosteroizi
  • Oferindu-le suplimente alimentare, cum ar fi omega-6, omega-3 și vitamina A, de asemenea, sunt de asemenea de ajutor

PRA

PRA înseamnă atrofie retinie progresivă. Acesta este un grup de boli genetice care sunt caracterizate de Degenerarea treptată a retinei care se termină în orbire.

Începe cu o vedere scăzută pe timp de noapte și pe măsură ce progresează boala, ei pierd din vedere în timpul zilei. Acesta este motivul pentru care LHAASA APSOS CRESTERS Trebuie să fie sigur că ochii câinelui lor verificați cel puțin o dată pe an.

Din păcate, încă nu există tratament. Cu toate acestea, specialiștii afirmă că câinii nu vor suferi în procesul de pierdere a vederii și nu se pot ajusta foarte bine dacă împrejurimile lor rămân aceleași.

Cherry ochi

Această boală este ușor de detectată, deoarece apare ca o masă roșie la colțul interior al ochiului lor.

De obicei, este diagnosticat atunci când câinii sunt încă tineri și dacă nu este tratată, poate dezvolta mai târziu sindromul ochiului uscat.

Chirurgia este cea mai frecventă modalitate de a scăpa de problemă. Din fericire, acest lucru nu este considerat o boală moștenită.

Keratoconjunctivita Sicca

De asemenea, cunoscut sub numele de sindromul ochilor uscați, este condițiile referite la inflamația corneei și țesuturile înconjurătoare care rezultă din lipsa de capacitate de a produce cantități adecvate de film de lacrimă, pentru a fi mai clară atunci când producția de lacrimă este deficitară. Este foarte frecvent în acest tip de rasă și se consideră a fi o boală genetică. Unele dintre cauze includ:

  • Boli care sunt legate de sistemul imunitar al corpului, care poate deteriora celulele care produc o porțiune din filmul de lacrimă.
  • Infecții de virus de distemper canin.
  • Unele medicamente.

Lhasa APSO poate suferi de această boală dacă observați câteva dintre următoarele semne:

  • Ochii roșii și iritați
  • Dacă își țin ochii închise sau clipește excesiv
  • O evacuare mucoidă groasă și gălbuie din ochii lor

Dacă câinele dvs. necesită tratament, ei vor avea nevoie de una din cele două opțiuni. Utilizarea medicamentelor oftalmice o dată sau de două ori pe zi pentru a stimula producerea de lacrimă poate fi necesară. Opțiunea de înlocuire a filmului lacrimă pentru a menține corpul umed și sănătos poate fi, de asemenea, luată în considerare. Dacă sunteți responsabil și luați câinele dvs. la check-up-uri anuale, atunci le veți avea mult timp cu tine, de când este Speranța de viață este de la 12 la 15 ani.

Cum să rasați pe Lhasa Apsos

Mulți oameni încearcă să prelungească această rasă, deoarece puțini dintre ei pot fi găsiți în zilele noastre, care este o rușine, totuși, Cresterea lui Lhasa Aps poate duce, de asemenea, la afaceri profitabile. Oricare ar fi motivul pentru care să le reproduceți, aici vă vom oferi câteva sfaturi, astfel încât să puteți face cu succes.

Alegerea cățea și a studia

Aceasta este o sarcină extrem de importantă, deoarece trebuie să găsiți pur Lhasa Apso Șuruburi Pentru a continua rasa și a avea, de asemenea, un profit mai mare. Pentru a găsi studiul potrivit, trebuie să:

  • Verificați documentele și certificatele care îi asigură pedigree
  • Evaluați temperamentul câinelui și caracteristicile fizice, astfel încât să puteți avea o idee despre cum ar fi puii
  • Nu alegeți un stud prea vechi, dar nici unul prea tânăr, un student de vârstă mijlocie este cel mai bun

Pe de altă parte, pentru a găsi cățea potrivită, trebuie să:

  • Asigurați-vă că a primit verificări anuale pentru a verifica că nu are nici una din bolile ereditare pe care le-am menționat anterior
  • Nu este corect să alegeți o cățea care a avut mai mult de patru gunoi, deoarece poate suferi de unele probleme de sănătate și, de asemenea, nu este considerată ca ceva corect

În cele din urmă, asigurați-vă că stabiliți condiții și semnați un contract, astfel încât să nu trebuie să cheltuiți mai mulți bani decât ați crezut.

Dimensiunea gunoiului

Dimensiunea gunoiului din Lhasa Apsos trece de la o medie de 4 până la 6 pui. Cu toate acestea, în cazuri extraordinare, un APSO Lhasa poate avea până la 8 pui. Puteți ști exact câte cățeluși vin prin administrarea medicului veterinar. Există unele examene care pot fi făcute, de exemplu:

  • Ecografie
  • Palpitarea paltonului
  • Raze X

Chiar și așa, ultima nu este recomandată, deoarece radiațiile pot avea efecte dăunătoare asupra cățea și a gunoiului. Lhasa APS sunt gata să se reproducă la vârsta de 18 sau 24 de luni și de obicei intră în căldură de două ori pe an.

Probleme de naștere

Ca orice altă rasă, Lhasa Apsos nu sunt străini la suferința de probleme de naștere. Forma mare, blunt, rotundă a capului fătului poate provoca probleme de livrare. O altă cauză este supraponderalul cățea de la dieta necorespunzătoare și lipsa de exercițiu. De exemplu, una dintre aceste probleme poate fi Distocia, care este termenul referit la incapacitatea cățea de a transmite fătul prin canalul pelvian. Există câțiva factori predispozanți pentru disocia, cum ar fi:

  • Vârstă
  • Schimbări abrupte în mediul înconjurător înainte ca câinele să intre în muncă
  • Repere de jucărie

În cazurile complicate, secțiunea C sau secțiunea cezariană pot fi efectuate. Deci, prin ce circumstanțe sunt caracterizate aceste cazuri? Cățea trebuie să sufere de un:

  • Structură pelviană anormală care ar împiedica livrarea naturală
  • Sau, este complet epuizat, deci are nevoie de ajutor pentru a livra puii

Dacă acționați rapid, atunci cățea și puii vor reuși să supraviețuiască. De aceea, pentru a evita acest scenariu și pentru a reduce șansele ca cățea dvs. să sufere de dystocia, ar trebui să vă hrăniți Lhasa Apso cu o dietă bogată în proteine ​​care împiedică supraalimentarea. În plus, cățea ar trebui să facă exerciții zilnice pentru a dezvolta rezistența și musculatura. Deci, nu uitați să implementați rutine sănătoase în viața animalului dvs. de companie.

Clientelă

Publicarea la Social Media Ce fel de crescător sunteți, certificatele pe care le aveți și câinii de bună calitate pe care îi oferiți vă pot face să vă dați afaceri de reproducere, luând în considerare faptul că trăim într-o epocă în care tot ceea ce vrem să o cunoaștem web.

Mai mult, dacă reproduceți apsosul Pure Lhasa, acesta va atrage mai mulți oameni pentru a cumpăra un câine din afacerea dvs., deci asigurați-vă că implementați o bună tehnică de marketing.

Exploatați partea bună a lui Lhasa Apsos, despre care avem multe de vorbit. De asemenea, postați imagini ale acestora, deoarece trăsăturile lor minunate fizice fac ca cineva să se îndrăgostească de ei.

Prețuri

Preț a unui câine poate varia în funcție de mulți factori, cum ar fi:

  • Linia catelului
  • Rasa popularitate
  • Eforturi de instruire și de socializare

Vorbind în mod specific despre această rasă, găsim două scenarii diferite privind prețul lor:

  • Puteți plăti suma medie a $ 500 Pentru un APSO Lhasa, dar acesta este atunci când primiți unul fără drepturi de reproducere, nici dovezi de calitate
  • Sau, vă puteți aștepta să plătiți între $ 1.300 la 5.100 $ Pentru un catelus Lhasa Apsos cu toate certificatele clubului de kennel, dovezi care arată calitatea lor, pedigree superioară și drepturile de reproducere
este un APSO Lhasa o rasă de jucării
Lhasa Apsos sunt lapdogs.

Lhasa Apso reproducere - Întrebări frecvente

Am făcut o compilație de subiecte care sunt încă prost înțelese și răspunzând la întrebări care implică aceste subiecte sperăm să clarificăm aceste îndoieli.

La ce vârstă vă puteți reproduce un Lhasa Apso?

Vârsta recomandată pentru a începe reproducerea este de 18 până la 24 de luni. Este posibil ca unii oameni să spună că pot începe la vârsta de doar șase luni, dar aceasta ar fi o idee teribilă, deoarece poate să-și deterioreze organele pentru totdeauna.

Dacă urmați acest sfat, Lhasa APSO va fi dezvoltat toate organele sale interne și va fi suficient de sănătos pentru a se reproduce. De obicei, ele sunt în căldură de două ori pe an și ale lor Cicluri de căldură sunt la șase luni distanță.

Un lucru important de știut este că standardele sugerează că timpul ideal pentru a opri reproducerea este de șase ani. În acest fel, nu veți face ca Lhasa APSO să sufere și va rămâne sănătos pentru o perioadă mai lungă de timp.

Este un APSO Lhasa o rasă de jucării?

Lhasa APSO este privită ca o rasă de jucărie de AKC. Acest lucru se datorează dimensiunilor lor mici și, de asemenea, deoarece sunt descrise ca "lapdogs". De fapt, cele mai vechi rase sunt în acest grup. Acest lucru se datorează cantității mari de asemănări pe care le împărtășesc:

1. Au haine remarcabile
2. Această rasă se bucură de contact strâns
3. Ei nu au nevoie de o mare cantitate de exerciții fizice; doar plimbări scurte le pot face fericiți
4. Ele se pot adapta cu ușurință pentru a trăi în spații mici
5. Chiar dacă ei le place să fie cu oamenii apropiați de ei, ei pot fi reticenți în a crea legături cu străinii

Numele acestei categorii poate suna ca și cum ar fi jucaturile, totuși acest lucru nu este ceea ce sunt. Ceea ce se referă cu adevărat este câinilor însoțitori.

Câți puii au APS-urile Lhasa?

Dimensiunea gunoiului Lhasa APOS trece de la o medie de 4 până la 8 pui. Cu toate acestea, puteți cunoaște numărul exact de cățeluși care vin vizitând un medic veterinar și de a face un examen cu raze X. Acest lucru poate fi efectuat numai după șapte săptămâni, deoarece în acest moment este că oasele puii sunt pe deplin formate.

Cu toate acestea, aceasta este o metodă care poate fi dăunătoare câinelui și a gunoiului datorită radiației. Este mai bine să optați pentru alte metode mai sigure, cum ar fi palpitația pântească.

Este un APSO Lhasa bun cu bebelușii?

Așa cum a spus anterior, Lhasa Apsos sunt reticenți în a întâlni oameni noi și pot fi uneori snippy, Deci, poate fi dificil pentru ei să interacționeze cu bebelușii la început. Cu toate acestea, se spune că atunci când ei cunosc pe cineva și sunt expun la socializarea timpurie, ei sunt cu adevărat plini de viață.

Deci, depinde de tratamentul o familie le dă din primul moment. Dacă simt că pot avea încredere în oamenii care îi înconjoară, ei vor arăta afecțiune pentru ei.

De fapt, Lhasa APS sunt, de asemenea, foarte comic și distractiv, chiar prost, așa că dacă aveți grijă de toate punctele declarate înainte, ei vor iubi prezența copiilor în familiile lor și vor fi protejați de ei.

Cât timp Lhasa Apsos rămâne gravidă?

Perioada de gestație Lhasa Apsos poate varia între 58 și 68 de zile care este egal cu nouă săptămâni, depinde de numărul de pui care transportă cățea, dar este în general o perioadă scurtă de timp.

Această perioadă poate fi ruptă în trei etape între aproximativ trei săptămâni în durată și vă puteți da seama că este APSO-ul dvs. Lhasa gravidă Deoarece, după câteva săptămâni, ei tind să se îmbolnăvească, arătând pierderea apetitului sau a vărsăturilor.

Aceasta este cu adevărat o rasă minunată cu o natură jucăușă. Încăpățânarea lor o face atât de plină de satisfacții să dețină și să antreneze un apsos Lhasa într-un minunat animal de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să rasați pe lhasa apsos